Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΣΑΡΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΟΥΓΚΙΝ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

Σε προηγούμενα άρθρα μας αναλύαμε την τακτική του ρωσικού σοσιαλιμπεριαλισμού που γίνεται με την ταχτική που έχουμε ονομάσει σκούπα-φαράσι, δηλ. με τον ερεθισμό ενός σοβινισμού (πχ του αλβανικού, ελληνικού ή βουλγάρικου), να στρέψει μια άλλη χώρα στην αγκαλιά της Ρωσίας δίωχνοντάς την από το πλευρό κρατών που η Ρωσία αντιμετωπίζει σαν κύριους εχθρούς της πχ άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, όπως μεγάλες χώρες της ΕΕ, ΗΠΑ κλπ

 

Την ανάλυσή μας επιβεβαιώνει η πρόσφατη επίσκεψη του σημερινού ιδεολογικού γκουρού του ρωσικού σοσιαλιμπεριαλισμού, καλυμένου νεοναζιστή και νέο- ευρασιατιστή Αλεξάντερ Ντούγκιν, στα Σκόπια με στόχο την προετοιμασία του μακεδονικού εθνικισμού για μια επιδιωκόμενη πολιτική αλλαγή. Ο Ντούγκιν μίλησε σε ξενοδοχείο των Σκοπίων, παρέα με το ρώσο αναλυτή Λεονίντ Σάβιν, ύστερα από πρόσκληση που του απεύθυνε το φασιστικό κόμμα «Ενωμένη Μακεδονία» ενώπιων 400 ακροατών στις 3 Μάρτη. Σύμφωνα με το Balkan Insight της 5/3:
«Ο Ντούγκιν είπε στη συγκέντρωση ότι η “Δύση” αποτυγχάνει, μαζί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ και την άνοδο “του ευρωσκεπτικισμού στην Πολωνία, την Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία. Η Τουρκία έχει ήδη απορρίψει την ιδέα συμμετοχής στην ΕΕ”, είπε.
“Όταν σου λένε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αυτό ισοδυναμεί με εκβιασμό, εξευτελισμό και αποικιοποίηση,” πρόσθεσε, καλώντας τη Δύση να κοιτάει τη δουλειά της αντί να διαδίδει “την αποτυχημένη ιδεολογία” της.
Το ακροατήριο άκουγε με προσήλωση, διακόπτοντας για να κραυγάσει “Ρωσία, Ρωσία” και να χειροκροτήσει σε κάθε σύντομη διακοπή.
“Η φιλελεύθερη ιδεολογία είναι ολοκληρωτική. Θέλει να καταστρέψει τις παραδόσεις. Πολλά έθνη την απορρίπτουν για να προστατεύσουν την κουλτούρα, τη γλώσσα και τη θρησκεία τους. Είμαστε ευτυχείς που η Ρωσία έγινε σύμβολο αυτού του προτσές”, συνέχισε ο Ντούγκιν.
“Σας λέμε ότι έχετε εναλλακτική και ότι κάθε έθνος θα πρέπει να επιλέγει για τον εαυτό του. Όποια κι αν είναι η απόφασή σας, θα παραμείνετε φίλοι και αδέλφια μας” όμως, “θα πρέπει να πάρετε αυτή την απόφαση ελεύθερα”».
Χωρίς περιστροφές ο Ντούγκιν καλεί το κοινό του να υποστηρίξει τη μετατροπή της Δημ. της Μακεδονίας σε μια υποταχτική του Κρεμλίνου φασιστική χώρα. Εδώ η φιλελεύθερη ιδεολογία δεν χτυπιέται από τα αριστερά, δηλαδή από τον επαναστατικό δημοκρατισμό αντιιμπεριαλισμό του προλεταριάτου, αλλά στηλιτεύεται από τα άκρα δεξιά, δηλ. από την πλευρά του κρατικοφασιστικού μονοπωλίου που ολοκληρωμένος ιδεολογικός του εκφραστής είναι η θεωρία του ευρασιατισμού, το δόγμα παγκόσμιας κυριαρχίας του ρωσοκινεζικού άξονα που εξειδικεύεται στα βαλκάνια στο λεγόμενο «ορθόδοξο τόξο». Κάθε φράση που ξεστομίζει αυτός ο ψευτοφιλόσοφος της ΚαΓκεΜπε ισοδυναμεί με αντιστροφή της πραγματικότητας. Έτσι, πίσω από τις λέξεις «ολοκληρωτική ιδεολογία» κρύβεται η αντίθεση των νέων Χίτλερ στην προοδευτική πλευρά της παγκοσμιοποίησης των αγορών, η οποία καταργεί τους εθνικούς φραγμούς και φέρνει πιο κοντά τη σοσιαλιστική επανάσταση ενάντια στους φιλελεύθερους ιμπεριαλιστές παγκοσμιοποιητές. Οι νέοι Χίτλερ επιδιώκουν να εκτοπίσουν τους φιλελεύθερους ιμπεριαλιστές, όχι για να απελευθερώσουν τους λαούς από αυτούς, όπως ισχυρίζονται, αλλά για να πετύχουν μια παγκοσμιοποίηση της ωμής βίας και του πολέμου. Ιδιαίτερα οι πλασιέδες της ρωσικής υποτέλειας καταφέρονται ενάντια στην εθελοντική ένωση κρατών, όπως είναι η ΕΕ, που προέκυψε από την ανάγκη των ευρωπαϊκών χωρών, που μόλις είχαν απαλλαγεί από το ναζιστικό και αποικιοκρατικό τους παρελθόν, να αντιμετωπίσουν τον φασισμό, τον σοσιαλφασισμό και τον ηγεμονισμό των δύο υπερδυνάμεων μετά τα 1960:
Ο «αναλυτής» Στάβιν είπε: «“Η δημιουργία της ΕΕ βασίστηκε στην ιδεολογία του φόβου. Δημιουργήθηκε έτσι ώστε να πάψουν ορισμένες δυτικές χώρες να πολεμούν μεταξύ τους,” και πρόσθεσε ότι “οι Βρυξέλες είναι δορυφόρος της Ουάσιγκτον”.
«Απ’ την άλλη», είπε, «με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, έχεις ολοκλήρωση βασισμένη στο σεβασμό, ασχέτως εάν η χώρα έχει 2 εκατομμύρια ή 200 εκατομμύρια πληθυσμό”.
Ο Σάβιν αποκάλεσε την Ευρασιατική Ένωση “μια σύνθεση διαφορετικών κυριαρχιών” βασισμένη στη συναινετική λήψη αποφάσεων.
“Εάν μια χώρα-μέλος δεν αποδέχεται κάτι, αυτό δεν εφαρμόζεται. Αυτή είναι πραγματική δημοκρατία,” είπε.
Ισχυρίστηκε ότι αν η Μακεδονία επέλεγε να ενταχθεί στο ρώσικο κλαμπ, η ταυτότητα και οι παραδόσεις της θα διατηρούνταν, κάτι το οποίο δε θα συμβεί αν – όπως είπε – ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αυτό αναφερόταν στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές πιέσεις στη Μακεδονία να επιλύσει τη χρόνια διαμάχη για το όνομά της με την Ελλάδα αν θέλει να αναπτύξει τις ευρωατλαντικές της προοπτικές.
Μπορεί επίσης αυτό να καταλήξει στο να πρέπει η Μακεδονία να αλλάξει ή να τροποποιήσει το όνομά της».
Βέβαια ο ομιλητής ξέχασε να αναφέρει ότι στην εκστρατεία ενάντια στο όνομα της γειτονικής χώρας πρωτοστατεί η ρωσόδουλη ελληνική πολιτική ηγεσία, που «σέβεται τις ορθόδοξες παραδόσεις» όπως ξέχασε να μιλήσει για τον «τρομερό» σεβασμό με τον οποίον αντιμετώπισε η Μόσχα τις φιλοδυτικές διαθέσεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας όταν εισέβαλε στα εδάφη τους και τις έκοψε κομμάτια. Όμως αυτά δεν τα λένε στα υποψήφια θύματα· ας τα καταλάβουν μόνα τους εκ των υστέρων. Για την ώρα φτάνει να βαφτίσουμε τη χιτλερική τρομοκρατία της ρωσικής υπερδύναμης, τη βίαιη κατάργηση των εθνικών κρατών και των εθελοντικών διακρατικών ενώσεων καθώς και την εξόντωση των λαών που επιτελεί αυτή η τρομοκρατία «συναινετική λήψη αποφάσεων», «ολοκλήρωση βασισμένη στο σεβασμό» κτλ. για να θαμπώσουμε τους ιθαγενείς. Μάλιστα, όταν κάποιοι απ’ το κοινό ζήτησαν τη μεσολάβηση της Μόσχας για να πιεστεί η μακεδονική κυβέρνηση να υπαναχωρήσει από την πρόθεση αλλαγής του ονόματος, ο Ντούγκιν απάντησε ότι μόνο με επίσημο αίτημα της κυβέρνησης θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και έφερε το παράδειγμα του κτηνώδους σφαγέα του συριακού λαού Άσαντ που «ήρθε στη Ρωσία και ζήτησε βοήθεια και η Ρωσία διευθέτησε την κατάσταση στη Συρία στέλνοντας τους ήρωές μας για να πολεμήσουν και να πεθάνουν για τον αδελφικό συριακό λαό»! Σαν άμεση λύση πρότεινε στο αφιονισμένο κοινό τη διαμαρτυρία και την αγκιτάτσια στους δρόμους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Φυσικά το μήνυμα απευθύνεται στις πιο αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας, όπως είναι η «Ενωμένη Μακεδονία», της οποίας ο αντιπρόεδρος Στέφαν Βλαχόφ Μίτσοφ πήρε το λόγο στη συγκεκριμένη φιέστα:
«Αποκάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ “το τέταρτο Φασιστικό Ράιχ”, ισχυριζόμενος ότι η Αμερική θέλει πόλεμο με “τον ελεύθερο κόσμο” – που καθορίζεται σαν Ρωσία, Κίνα, Ιράν και άλλες χώρες – και την εξολόθρευση της Σερβίας και της Μακεδονίας.
“Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ευρωπαίο και με την Κίνα μέχρι τον τελευταίο Ασιάτη”, είπε.
Κάλεσε τη Μακεδονία να ελευθερωθεί από τα “αγγλοσαξωνικά νύχια” και να ενταχθεί σε μια πανσλαβική ένωση όπου “φυσικά ανήκει”».
Η ίδια ρητορική του φαιο-«κόκκινου» ναζισμού που ακούγεται στα ελληνικά φασιστικά συλλαλητήρια ακούγεται κι εδώ, η ίδια στρατηγική, οι ίδιες εκφράσεις. Απλά οι αναφορές στην Ελλάδα έγιναν εδώ αναφορές στη Μακεδονία. Η ψυχή του ελληνικού έθνους έγινε ψυχή του μακεδονικού και ο υποψήφιος αγοραστής της θέλει να διαφεντεύει όλες τις ψυχές και μάλιστα με το μικρότερο δυνατό τίμημα.