Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Να υπερασπιστούμε τη σύγχρονη ιατρική επιστήμη κόντρα στο φαιο-«κόκκινο» αντιεμβολιαστικό μεσαίωνα -Εμβολιαστείτε μαζικά, μην αφήσετε το μεσαίωνα να σας σκοτώσει!

Η ανακάλυψη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το νέο κορονοϊό μέσα σε ελάχιστους μήνες από την εμφάνισή του είναι γεγονός συγκλονιστικό. Πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη νίκη της ανθρωπότητας στην πάλη της ενάντια στις τυφλές και συχνά καταστροφικές δυνάμεις της φύσης. Το μέχρι τώρα γρηγορότερα αναπτυγμένο εμβόλιο στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι αυτό της παρωτίτιδας, που πήρε την άδεια κυκλοφορίας στο πλατύ κοινό το 1967, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια δουλειάς. Ένας πιο τυπικός χρόνος παρασκευής ενός εμβολίου είναι τα 10 χρόνια. Αυτή τη φορά το γονιδίωμα του νέου κορονοϊού χαρτογραφήθηκε μέσα σε λιγότερο από 40 ώρες και το πολύ αποτελεσματικό στις κλινικές δοκιμές εμβόλιο της εταιρείας Μοντέρνα, σχεδιάστηκε μέσα σε μόλις δύο μέρες από τη δημοσίευση του γονιδιώματος του ιού στις 11 Γενάρη. Δύο μήνες αργότερα είχε παρασκευαστεί, είχαν τελειώσει οι δοκιμές σε απομονωμένα στο εργαστήριο κύτταρα και σε ζώα και ξεκινούσε η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους (https://nymag.com/intelligencer/2020/12/moderna-covid-19-vaccine-design.html).

 

Αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα της επιστημονικής κοινότητας, που όπως θα δούμε παρακάτω εγκαινιάζει μια επανάσταση στον τρόπο παρασκευής νέων εμβολίων, και άρα της αντιμετώπισης μελλοντικών επιδημιών, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο και όχι κύρια των εσπευσμένων έκτακτων συνθηκών έρευνας και αδειοδότησης που επιβάλλει η πίεση της σε εξέλιξη πανδημίας, αλλά κυρίως της τεχνικής και επιστημονικής επανάστασης στον κλάδο της μοριακής βιολογίας τα τελευταία 40 χρόνια. Το μαύρο μέτωπο του αντιεμβολιαστικού μεσαίωνα μιλάει αποκλειστικά και μόνο για αυτή τη διαδικαστική επίσπευση, και ποτέ για τα βαθύτερα επιστημονικά επιτεύγματα που έκαναν δυνατό το κατόρθωμα της ταχύτατης ανάπτυξης του εμβολίου, γιατί θέλει να κρατήσει τις μάζες στο σκοτάδι για αυτά τα επιτεύγματα, να αμφισβητήσει την ασφάλεια των νέων εμβολίων και από εκεί να χτυπήσει την πάλη ενάντια στην πανδημία, τη σύγχρονη επιστήμη, και τον επιστημονικό τρόπο σκέψης στη συνείδηση των πλατιών μαζών.

Πράγματι, είναι αλήθεια ότι λόγω της πίεσης της πανδημίας παραμερίστηκαν γραφειοκρατικά εμπόδια, έτρεξαν πολλές δοκιμές παράλληλα αντί για τη μία μετά την άλλη όπως γίνεται συνήθως, επενδύθηκαν τεράστια κεφάλαια στην ανάπτυξη των εμβολίων και η μαζική παραγωγή τους ξεκίνησε προτού ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, ρισκάροντας αν αυτές δεν πάνε καλά να πεταχτούν εκατομμύρια παραγμένα εμβόλια στα σκουπίδια. Όμως κανένας καπιταλιστής και καμία κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε τέτοια οικονομικά ρίσκα αν δεν ήξερε ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες αυτά να αποδώσουν. Αν, δηλαδή, τεχνικά δεν ήταν δυνατή η γρήγορη παρασκευή του εμβόλιου, καμία γραφειοκρατική επίσπευση δεν θα μπορούσε να το παράγει τόσο γρήγορα. Αυτή η τεχνική δυνατότητα οφείλεται σε δύο λόγους: στη συσσωρευμένη πείρα από παλαιότερες επιδημίες κορονοϊών, όπως αυτές του ΣΑΡΣ το 2002 και του ΜΕΡΣ το 2012, και στη μεγάλη πρόοδο της μοριακής βιολογίας, της νανοτεχνολογίας που επιτρέπει τη μηχανική σε διαστάσεις της τάξης του ενός εκατομμυριοστού του εκατοστού του μέτρου και της πληροφορικής που επιτρέπει την επεξεργασία ενός τεράστιου όγκου δεδομένων και τη γρήγορη λύση προβλημάτων με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Μέσα από αυτή την πρόοδο ξεπήδησε και η νέα τεχνολογία που μέχρι στιγμής μας έχει δώσει τα πρώτα εγκεκριμένα εμβόλια, τα εμβόλια DNA και RNA.

 

Γενετικά εμβόλια: μια επανάσταση στον τρόπο παραγωγής νέων εμβολίων

 

Η στρατηγική όλων των εμβολίων είναι να προκαλούν την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να προκαλούν την ίδια την ασθένεια με τα συμπτώματα και τους κινδύνους της. Αυτό επιτυγχάνεται με το να εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του εμβολίου κάτι που να μοιάζει με τον ιό, ώστε το σώμα να το αναγνωρίσει και να φτιάξει τα κατάλληλα αντισώματα που τον καταπολεμούν, και τα οποία στη συνέχεια θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον αληθινό ιό αν ποτέ αυτός μπει στο σώμα. Με τις κλασικές τεχνολογίες, αυτό το κάτι που μπορεί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς άμυνας χωρίς να προκαλέσει την ασθένεια, είναι συνήθως μια τροποποιημένη μορφή του ιού (για παράδειγμα πειραγμένη έτσι ώστε να μην μπορεί να πολλαπλασιαστεί, δηλαδή στειρωμένη), είτε ένα τμήμα του σώματος του ιού που είναι στόχος των αμυνών του οργανισμού.

Στην περίπτωση του νέου κορονοϊού, γρήγορα εντοπίστηκαν σαν στόχος οι ακίδες που έχει ο ιός εξωτερικά, που του δίνουν τη χαρακτηριστική όψη, χάρη στην οποία πήρε και το όνομά του επειδή μοιάζει με κορώνα. Αυτές οι ακίδες είναι πρωτεΐνες οι οποίες έχουν εξελικτικά προσαρμοστεί για να μπορούν να σπάνε τη μεμβράνη των κυττάρων μας, ώστε να μπαίνει ο ιός μέσα τους και να πολλαπλασιάζεται. Ο ιός δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα σφαιρικό περίβλημα πρωτεϊνών, που στο εσωτερικό του έχει το γενετικό του υλικό (στην περίπτωση του κορονοϊού είναι RNA, αλλά σε άλλους ιούς μπορεί να είναι και DNA), που περιέχει οδηγίες για το πώς να φτιαχτούν οι πρωτεΐνες που το περιβάλλουν, δηλαδή για το πώς θα φτιαχτούν νέοι ιοί!

Κανονικά τέτοιες οδηγίες τις χρησιμοποιεί το σώμα μας για να φτιάξει τις πρωτεΐνες που χρειάζεται με την εξής διαδικασία: οι οδηγίες (το DNA) βρίσκονται φυλαγμένες στον πυρήνα του κυττάρου, φτιάχνουν ένα προσωρινό αντίγραφο που λέγεται αγγελιαφόρο RNA ή mRNA, και αυτό βγαίνει από τον πυρήνα στο κύριο σώμα του κυττάρου για να περάσει από τις μηχανές παραγωγής που λέγονται ριβοσώματα. Αυτές κατασκευάζουν τη μία ή την άλλη πρωτεΐνη, ανάλογα με το τι οδηγίες πήραν από το RNA, το οποίο μετά τη χρήση του καταστρέφεται. Διαφορετικό καλούπι (RNA) φτιάχνει διαφορετικές πρωτεΐνες. Ο ιός χρησιμοποιεί αυτόν ακριβώς το μηχανισμό για να αναπαραχθεί: σπάει τη μεμβράνη του κυττάρου και απελευθερώνει το δικό του RNA, το οποίο όταν περάσει από τα ριβοσώματα (τις μηχανές) τους δίνει οδηγίες να φτιάξουν τις πρωτεΐνες του ιού, δηλαδή νέους ιούς.

Οι εξωτερικές ακίδες του ιού ήταν ένας προφανής στόχος για τους ερευνητές που δουλεύουν στη παραγωγή των εμβολίων, επειδή αυτές στοχοποιούν οι φυσικές άμυνες του οργανισμού, δηλαδή τα αντισώματα. Τα αντισώματα είναι και αυτά μια ποικιλία πρωτεϊνών, που τα παράγει το σώμα για να αμυνθεί, και δουλεύουν πολύ απλά με το να σφηνώνουν στην επιφάνεια του ιού και να τον καλύπτουν, και έτσι να εμποδίζουν τις ακίδες του να έρθουν σε επαφή με τη μεμβράνη του κυττάρου, να τη σπάσουν και έτσι να μπει ο ιός μέσα στο κύτταρο και να αναπαραχθεί. Μια κλασική, λοιπόν, προσέγγιση στην παραγωγή του εμβόλιου, θα ήταν να φτιαχτούν σκέτες, πολλές τέτοιες ακίδες στο εργαστήριο, να μπουν αυτές μέσα στο εμβόλιο, οπότε όταν εισέρθουν στο σώμα να τις εντοπίσει ο οργανισμός και να φτιάξει τα αντισώματα, οπότε μετά να έχει έτοιμες τις άμυνες, και σε περίπτωση που μπει στο σώμα ο ιός, να εξουδετερωθεί αμέσως.

Ο νέος τρόπος παραγωγής εμβολίων, που μόλις τώρα μπαίνει πρώτη φορά σε μαζική χρήση, παρακάμπτει την πολύπλοκη διαδικασία της παραγωγής του τροποποιημένου ιού ή τμήματός του στο εργαστήριο, και αντ’ αυτού αναθέτει αυτή τη δουλειά στο σώμα μας, βάζοντας μέσα στο εμβόλιο μόνο τις οδηγίες (DNA ή RNA) για να φτιαχτεί εκείνο το τμήμα του σώματος του ιού που θέλουμε, στη συγκεκριμένη περίπτωση την εξωτερική του ακίδα! Μέχρι τώρα έχουν αναπτυχθεί δύο διαφορετικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ο πρώτος είναι το εμβόλιο RNA, που είναι και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα δύο εμβόλια που έχουν μέχρι στιγμής αδειοδοτηθεί στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αυτό της Φάιζερ και αυτό της Μοντέρνα. Η δυσκολία σε αυτόν τον τρόπο ήταν ότι το μόριο του RNA, αφενός είναι πολύ ασταθές και καταστρέφεται εύκολα, αφετέρου ο οργανισμός το αντιμετωπίζει σαν εχθρικό σώμα και αντιδρά εναντίον του. Το πρώτο πρόβλημα λύθηκε βάζοντας το RNA μέσα σε πολύ μικρά λιπαρά σταγονίδια που το προστατεύουν μέχρι να φτάσει εκεί που πρέπει, το δεύτερο λύθηκε το 2005 αντικαθιστώντας ένα τμήμα των μορίων RNA με ένα άλλο που βρέθηκε να έχει τις παρόμοιες ιδιότητες αλλά να μην προκαλεί αντίδραση του οργανισμού. Ο δεύτερος τρόπος, δηλαδή ο δεύτερος τύπος “γενετικού” εμβόλιου, είναι τα λεγόμενα εμβόλια αδενοϊού, που είναι στην πραγματικότητα εμβόλια DNA. Οι αδενοϊοί είναι μια ομάδα ιών που προκαλούν συμπτώματα σαν αυτά του κοινού κρυολογήματος. Αυτοί χρησιμοποιούνται μόνο σαν το όχημα για να φτάσει το DNA που θέλουμε στα κύτταρά μας, δηλαδή το DNA που θα φτιάξει την ακίδα του κορονοϊού. Αυτό γίνεται πρώτα αφαιρώντας από τον αδενοϊό ένα τμήμα του που χρειάζεται για την αναπαραγωγή του, ώστε οι αδενοϊοί που θα μπουν στο σώμα να μην πολλαπλασιαστούν και αρρωστήσει αυτός που θα πάρει το εμβόλιο, και μετά προσθέτοντας το τμήμα του DNA που θέλουμε, στην περίπτωσή μας αυτό που έχει τις οδηγίες για την ακίδα του κορονοϊού.

Πρόκειται για μια αληθινή επανάσταση, γιατί από τη στιγμή που έχουν λυθεί μία φορά οι δυσκολίες αυτού του τρόπου (από το να διαβάσουμε το γενετικό κώδικα του ιού μέχρι να τον απομονώσουμε και να βρούμε τρόπο να φτάσει στα κύτταρα χωρίς να καταστραφεί), η διαδικασία δημιουργίας νέων εμβολίων είναι σχεδόν η ίδια. Λέμε “σχεδόν”, επειδή η παραγόμενη πρωτεΐνη, άρα και το γενετικό υλικό που περιέχει το εμβόλιο, πιθανώς να θέλει τροποποιήσεις σε σχέση με την αρχική φυσική του κατάσταση. Στην περίπτωση της ακίδας του κορονοϊού, αυτές ήταν δύο τροποποιήσεις που χρειάστηκαν για να αποκτήσει τη σταθερότητα που χρειάζεται όταν παράγεται σκέτη χωρίς να στηρίζεται στο σώμα του ιού.

Αντίθετα με την προπαγάνδα των φαιών και “κόκκινων” αντιεμβολιαστών, αυτή η τεχνολογία έχει πίσω της 30 χρόνια ανάπτυξης, ενώ τα συγκεκριμένα εμβόλια τα οποία έχουν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές δημοκρατικών χωρών, έχουν δοκιμαστεί σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, πολύ περισσότερους από ό,τι συνηθίζεται για την έγκριση ενός φαρμάκου, ενώ τη στιγμή που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο έχουν ήδη εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με ασήμαντες παρενέργειες. Το μαύρο μέτωπο μιλάει πολύ για το ζήτημα των μακροχρόνιων συνεπειών του εμβολίου, που τάχα δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε, κατά συνέπεια ένα εμβόλιο που βγήκε τόσο γρήγορα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές. Τι θα πει όμως μακροχρόνια συνέπεια; Όταν τρώμε ένα χαλασμένο φαΐ δεν περιμένουμε 6 μήνες για να δούμε αν μας πείραξε. Το εμβόλιο έχει ένα συγκεκριμένο χρόνο που κάνει τον κύκλο του. Το γενετικό υλικό του διαλύεται μέσα σε ώρες. Η ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού κρατάει κάποιες μέρες. Γι’ αυτό η αμερικάνικη αρχή που έδωσε την έκτακτη άδεια κυκλοφορίας όρισε σαν διάστημα ασφάλειας τους 2 μήνες και πράγματι, ενώ τα δύο εμβόλια RNA είχαν τελειώσει τις δοκιμές τους σε συνολικά 70 χιλιάδες εθελοντές από το Σεπτέμβρη, πήραν τις άδειες κυκλοφορίας τους το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη.

 

Οι “αριστεροί” αντιεμβολιαστές είναι οι πιο ύπουλοι υπονομευτές της καμπάνιας μαζικού εμβολιασμού

 

Ενώ η κλασική φασιστική ακροδεξιά της χιτλερικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» και του Βελόπουλου είναι οι πιο ανοιχτοί και θορυβώδεις υπονομευτές της πάλης ενάντια στην πανδημία και κάθε επιστημονικού πνεύματος, άρα και του μαζικού εμβολιασμού, οι αρχηγοί του σοσιαλφασιστικού μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ-ψευτοΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ είναι οι πιο ύπουλοι, οι πιο χειρουργικοί, και γι’ αυτό οι πιο αποτελεσματικοί και μαζικοί διασπορείς της δυσπιστίας απέναντι στο εμβόλιο. Η τακτική των “κόκκινων” αντιεμβολιαστών είναι να κρύβουν τη δυσπιστία απέναντι στον εμβολιασμό μέσα σε όρκους πίστης στη δύναμη της επιστήμης, και έτσι να μπερδεύουν τους προοδευτικούς ανθρώπους. Αυτό τους είναι απαραίτητο, γιατί ενώ οι κλασικοί φασίστες χτυπάνε την πρόοδο από τα έξω, οι σοσιαλφασίστες τη χτυπάνε από τα μέσα. Πραγματικά, κανένας Βελόπουλος και κανένας Κασιδιάρης δε θα μπορούσε ποτέ να πείσει ή ακόμα και να ταλαντεύσει έναν προοδευτικό άνθρωπο για την ανάγκη του άμεσου μαζικού εμβολιασμού, που είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο όπλο για το αποφασιστικό χτύπημα στην πανδημία. Αυτό μπορούν να το πετύχουν μόνο τα “αντικαπιταλιστικά” και “αντικυβερνητικά” επιχειρήματα του Τσίπρα, του Βαρουφάκη και του Κουτσούμπα. Είναι τόσο κούφιες και επιφανειακές οι διακηρύξεις υπέρ της επιστήμης που κάνουν, είναι τόσο αναιρεμένες στην πράξη αφού πάντα συνοδεύονται από ένα τεράστιο “αλλά”, που ούτε οι ψηφοφόροι τους τις πιστεύουν και στις δημοσκοπήσεις αποδεικνύονται οι λιγότερο θετικοί στο εμβόλιο μετά την ακροδεξιά (σχεδόν τα μισά ποσοστά των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ψευτοΚΚΕ-ΜέΡΑ25 είναι θετικοί στο εμβόλιο σε σχέση με αυτά των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: https://www.liberal.gr/news/i-pleiopsifia-ton-arniton-emboliou-psifizoun-suriza-mera25-kke-elliniki-lusi/343167).

Είναι πολύ αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Κουτσούμπα, του αρχηγού δηλαδή του σκληρού πυρήνα του σοσιαλφασισμού, στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα στις 13 Δεκέμβρη. Όταν ρωτήθηκε για το πρόγραμμα εμβολιασμού, και αν θα εμβολιαστεί ο ίδιος προσωπικά, απάντησε: “Εντάξει, θα κάνουμε το εμβόλιο, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ζητήματα. Για παράδειγμα, για ποιους λόγους δεν ενδιαφέρθηκε ώστε ο ελληνικός λαός να έχει πρόσβαση σε περισσότερα εμβόλια, που έχουν γίνει με τις πιο κλασικές μεθόδους, όπως λέει η ίδια η επιστημονική κοινότητα. Όπως είναι αυτά που δουλεύτηκαν πάνω σε ανθρώπινο αδενοϊό και συμπερασματικά είναι πιο προβλέψιμα στο ότι δεν έχουν μακροχρόνιες αρνητικές πιθανές συνέπειες, και είναι και πιο φθηνά σε σχέση με άλλα εμβόλια, για τα οποία έχουν κλείσει συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ.”. (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11049018)

Έτσι ο Κουτσούμπας εμβολιάζεται με ένα εμβόλιο που δεν το πιστεύει! Οι “απρόβλεπτες μακροχρόνιες συνέπειες” όπως είδαμε είναι μια από τις απάτες που ρίχνουν οι αντιεμβολιαστές για να καλλιεργήσουν φόβο. Κι όμως, ο Κουτσούμπας, που σήμερα κάνει το εμβόλιο της Φάιζερ, λέει πως το εμβόλιο που κάνει δεν είναι ασφαλές! Είναι απίστευτο πόση υποκριτική τέχνη μπορεί να βάλει αυτός ο διπρόσωπος, για να νομίζουν οι φίλοι της προόδου και της επιστήμης ότι είναι ένας δικός τους άνθρωπος, ώστε να μπορεί μετά πιο εύκολα να τους μαχαιρώσει πισώπλατα! Το εμβόλιο που διαφημίζει ο Κουτσούμπας ως παραγμένο με “κλασσικές μεθόδους” ανθρώπινου αδενοϊού, δεν είναι παρά το ρώσικο εμβόλιο. Δεν το κατονομάζει ως τέτοιο και επικαλείται τάχα την επιστημονική κοινότητα, που όμως καθόλου δε θεωρεί το ρώσικο εμβόλιο αξιόπιστο, πρώτον γιατί το ρώσικο κράτος τσαλαπάτησε κάθε πρωτόκολλο ασφάλειας, όταν το καλοκαίρι έδωσε άδεια πριν ακόμα ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση των δοκιμών, για να το χρησιμοποιήσει προπαγανδιστικά (συνολικά γίνονται τρεις φάσεις δοκιμών σε όλο και περισσότερους εθελοντές πριν δοθεί μια άδεια), και δεύτερο γιατί το ίδιο κράτος προωθεί συστηματικά (στην πραγματικότητα καθοδηγεί) το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη δύση και τον τρίτο κόσμο.

Επιπλέον, τα εμβόλια αδενοϊού δεν είναι καθόλου μια “κλασική μέθοδος” παραγωγής εμβολίων, αλλά ανήκει στην ίδια ευρύτερη κατηγορία των γενετικών εμβολίων στα οποία ανήκουν και αυτά των δυτικών εταιρειών που βασίζονται στην τεχνολογία RNA. Οι αδενοϊοί έχουν μεγάλη ιστορία στη φαρμακευτική χρήση τους, αλλά εμβόλια για ανθρώπους έχουν παραχθεί μόλις δύο, ένα κινέζικο το 2017 για τον ιό έμπολα, και ένα της Johnson & Johnson επίσης για τον ιό έμπολα, που είναι και το μόνο που πήρε άδεια στην ΕΕ μόλις τον περασμένο Μάιο. Μάλιστα οι αδενοϊοί έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί για γενετική θεραπεία, δηλαδή για επέμβαση στο ανθρώπινο DNA την οποία τόσο τάχα φοβούνται οι αντιεμβολιαστές! Το πόσο στο απυρόβλητο έχει μείνει η τεχνολογία των αδενοϊών, ενώ όλα τα πυρά του μεσαίωνα στρέφονται εναντίον των εμβολίων mRNA, μόνο και μόνο επειδή αυτή την τεχνολογία την έχουν αναπτύξει μόνο δυτικές εταιρείες, δείχνει πόσο ικανή είναι η ρώσικη φασιστική υπερδύναμη να χρησιμοποιεί τις καθυστερημένες μεσαιωνικές προκαταλήψεις, να τις οργανώνει και να τις καθοδηγεί προς τα εκεί που θέλει.

Η αντιεμβολιαστική καμπάνια του κρεμλίνου στόχευσε ιδιαίτερα το εμβόλιο των Οξφόρδη/ΑστραΖενέκα, στοχοποιώντας το σαν “εμβόλιο μαϊμού” επειδή αυτό βασίζεται στην ίδια τεχνολογία αδενοϊού με το ρώσικο, αλλά σαν όχημα χρησιμοποιεί αδενοϊό χιμπατζή και όχι ανθρώπινο (https://www.voanews.com/europe/britain-accuses-russia-vaccine-disinformation-campaign). Άρα όταν ο Κουτσούμπας μιλάει για δήθεν κλασική και δήθεν ασφαλέστερη τεχνολογία “ανθρώπινου αδενοϊού”, δεν είναι ένας πολιτικά καθυστερημένος και επιστημονικά αγράμματος άνθρωπος που φοβάται την επιστήμη και τις νέες της ανακαλύψεις, είναι ένας κανονικός πλασιέ, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει εργαλειακά τις φοβίες απέναντι στις νέες ανακαλύψεις για να αυξήσει τις πωλήσεις και, κυρίως, να διασώσει το άσχημα τραυματισμένο επιστημονικό και ηθικό κύρος του αφεντικού του.

 

Ο αντισημιτικός συνωμοσιολογικός πυρήνας του “αριστερού” και κάθε αντιεμβολιασμού

 

Φυσικά κανένα μαζικό αντιεμβολιαστικό κίνημα δε θα μπορούσε να φτιαχτεί με το σύνθημα του Κουτσούμπα: “ζήτω το ρώσικο εμβόλιο”. Ο βαθύτερος λόγος που ο αντιεμβολιασμός πιάνει στις μάζες τόσο πολύ, που μόλις ένα θλιβερό 40% των υγειονομικών δήλωσαν ότι θέλουν να εμβολιαστούν, είναι η ηγεμονία στην ελληνική πολιτική ζωή του ακροδεξιού αντικαπιταλισμού των Τσίπρα-Κουτσούμπα-Βαρουφάκη κτλ. Αυτού του είδους ο αντικαπιταλισμός συνίσταται στο να χτυπάνε τις πιο προοδευτικές, δημοκρατικές, παραγωγικά και επιστημονικά προωθημένες μορφές του καπιταλισμού και να υπερασπίζονται, ή όταν θέλουν να είναι πιο διακριτικοί να αφήνουν στο απυρόβλητο, τις πιο φασιστικές και στυγνά εκμεταλλευτικές μορφές του. Χοντρικά αυτό σήμερα σημαίνει να χτυπάς αποκλειστικά το φιλελεύθερο-ιδιωτικό δυτικού  τύπου καπιταλισμό ενώ προωθείς τον ανατολικού τύπου κρατικο-φασιστικό καπιταλισμό της Ρωσίας και της Κίνας.

Η θεωρία πίσω από αυτή την πολιτική γραμμή είναι ότι, οι ιδιωτικές εταιρείες και οι ιδιώτες επιχειρηματίες ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και τα κέρδη τους, τα “νεοφιλελεύθερα” κόμματα και οι κυβερνήσεις τους είναι ξεπουλημένες-εξαγορασμένες από το χρήμα των πολυεθνικών, άρα καμιά εμπιστοσύνη στις φαρμακευτικές εταιρείες, καμιά εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν, και άρα και στους ελεγκτικούς τους μηχανισμούς. Αντίδοτο σε αυτή τη διαπλοκή είναι τα "αριστερά" μας κόμματα που υπηρετούνε κατ αρχήν υποτίθεται την πατρίδα τους και όχι κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα, οπότε αντικειμενικά υπηρετούν κάτι το συλλογικό και, τελικά υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών. Πόσο μάλλον αυτό μπορούν να το πετύχουν κόμματα φιλικά τάχα στο λαό που μπορούν αν ανέβουν στην εξουσία να φτιάξουν ένα κράτος τόσο πανίσχυρο και τόσο αμείλικτο που να μην μπορεί κανένας ιδιώτης να το εξαγοράσει.

Αυτή η θεωρία μοιάζει με μαρξισμό αλλά είναι το εντελώς αντίθετό του. Ο μαρξισμός υποστηρίζει, ότι η δημοκρατία στον καπιταλισμό είναι δεμένη με τον ανταγωνισμό, ενώ το μονοπώλιο σαν άρνηση του ανταγωνισμού τείνει και προς την άρνηση της ελευθερίας. Αυτή η τάση όταν πάει στην άκρη της φτάνει στον κρατικο-μονοπωλιακό καπιταλισμό χιτλερικού τύπου, δηλαδή στην τρομοκρατική δικτατορία στο εσωτερικό και στην κανιβαλική πολεμική εξόρμηση για την κατάκτηση του κόσμου στο εξωτερικό. Τέτοιου τύπου κρατικά μονοπώλια συγκρότησαν το ναζιστικό άξονα στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (Γερμανία-Ιαπωνία-Ιταλία), και τέτοιος είναι σήμερα ο νεοχιτλερικός άξονας Ρωσίας-Κίνας. Η τάση αυτή είχε φανερωθεί ήδη από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου, όπως έχει καταγράψει ο Λένιν, πολλοί σοσιαλδημοκράτες της εποχής έσπευσαν να βαφτίσουν σοσιαλισμό αυτήν την πολεμικού τύπου κρατική μονοπωλιακή συγκέντρωση, που δεν ήταν παρά η συγκέντρωση όλων των πόρων του έθνους για την πολεμική προσπάθεια των αποικιοκρατικών δυνάμεων της εποχής να αρπάξουν ο ένας τις αποικίες του άλλου. Ο Μουσολίνι είχε διατυπώσει τη θεωρία των “μαρξιστών” μας με αυτά τα λόγια: “Το φασιστικό κράτος διευθύνει και ελέγχει τους επιχειρηματίες, είτε αυτοί είναι οι αλιευτικές μας εταιρείες, είτε η βαριά βιομηχανία μας στην κοιλάδα της Αόστα. Εκεί το κράτος στην πραγματικότητα έχει στην ιδιοκτησία του τα ορυχεία και τις συγκοινωνίες, αφού οι σιδηρόδρομοι είναι κρατική ιδιοκτησία. Το ίδιο και πολλά εργοστάσια. Το ονομάζουμε κρατικό παρεμβατισμό. Αν κάτι δε δουλεύει σωστά, το κράτος παρεμβαίνει. Οι καπιταλιστές θα κάνουν αυτό που τους λέμε να κάνουν μέχρι το τέλος. Δεν έχουν επιλογή και δεν τους παίρνει να δώσουν καμία μάχη. Το κεφάλαιο δεν είναι θεός, είναι μόνο το μέσο προς ένα σκοπό” (Εμιλ Λούτβιχ, Συνομιλίες με το Μουσολίνι).

Πώς θα μπορούσε η μία φαρμακοβιομηχανία να παρακάμψει τα πρωτόκολλα ασφάλειας που έχουν κατακτηθεί σαν αποτέλεσμα των ευρύτερων δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών, χωρίς να ενωθούν οι άλλες για να αποκαλύψουν τις παραβιάσεις της και να την τιμωρήσουν; Το παράδειγμα με το εμβόλιο της Οξφόρδης με την ΆστραΖένεκα είναι διδακτικό. Ένα λάθος στη διαδικασία των κλινικών δοκιμών οδήγησε στα σκουπίδια ένα μέρος των κλινικών δοκιμών με αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια να μείνει πίσω στην κούρσα του εμβολίου. Τα στελέχη της εταιρείας προσπάθησαν να κρύψουν και να υποβαθμίσουν το ζήτημα. Όταν η εταιρεία δεν μπόρεσε να εξαφανίσει το ζήτημα, αναγκάστηκε να κάνει νέες κλινικές δοκιμές, ενώ στην προσπάθειά της να βρει διέξοδο ανακοίνωσε και συνεργασία με το ρώσικο εμβόλιο, δηλαδή με τη χώρα που δε σέβεται κανένα πρωτόκολλο! Το ίδιο ισχύει και με τον καθορισμό των τιμών, που ο σοσιαλφασισμός λέει ότι καθορίζονται από τις μυστικές συνεννοήσεις που κάνουν μεταξύ τους οι καπιταλιστές. Εταιρείες μπορεί να σχηματίζουν καρτέλ για να κρατήσουν ψηλά τις τιμές, αλλά αυτά έχουν μόνο προσωρινό χαρακτήρα. Ο λόγος είναι ότι στον καπιταλισμό η παραγωγή αναπτύσσεται ανισόμετρα ανάμεσα σε διαφορετικές εταιρείες, κλάδους της παραγωγής και τελικά ακόμα και ανάμεσα σε χώρες και σε ολόκληρες ηπείρους. Μόλις η μια εταιρεία μπορέσει να ρίξει τα κόστη παραγωγής, ανακαλύπτοντας ή εισάγοντας μια τεχνική καινοτομία, έχει συμφέρον να σπάσει τη συμφωνία του καρτέλ για να ρίξει το φτηνό προϊόν στην αγορά και να κερδίσει μερίδια της αγοράς από τους ανταγωνιστές της, γιατί στόχος κάθε εταιρείας είναι η μεγιστοποίηση του δικού της κέρδους και όχι του κέρδους ολόκληρου του κλάδου ή συνολικά της τάξης των καπιταλιστών.

Ακόμα περισσότερο στην εποχή του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού, όπου κάθε ιμπεριαλιστικό κράτος ή συνασπισμός ιμπεριαλισμών είναι ένας συλλογικός καπιταλιστής που συντονίζει και ταυτόχρονα εκπροσωπεί προς τα έξω όλα τα μονοπώλια όλων των κλάδων της παραγωγής, είναι αδύνατο τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά να κάνει τα στραβά μάτια και να εγκρίνει ένα επικίνδυνο εμβόλιο για να βοηθήσει ένα φαρμακευτικό μονοπώλιο ή ένα φαρμακευτικό καρτέλ του δοσμένου κράτους, και με αυτό τον τρόπο να δηλητηριάσει τους εργάτες αλλά και τους καταναλωτές της δοσμένης χώρας οδηγώντας σε μια πανωλεθρία το κύρος από όλα τα άλλα μονοπώλια αυτής της χώρας, που είναι πολλαπλάσια του κάθε φαρμακευτικού μονοπώλιου ή καρτέλ, αλλά και σε βαριά ήττα το ίδιο το κράτος-συλλογικό καπιταλιστή που ενέκρινε το λάθος εμβόλιο απέναντι σε όλα τα κράτη συλλογικούς καπιταλιστές που το ανταγωνίζονται. Ακόμα και το φασιστικό κρατικό μονοπώλιο πρέπει να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ ασφαλείας για τους κατοίκους της χώρας του και για το κύρος του απέναντι στις άλλες χώρες. Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο φασιστικό και στο μη φασιστικό κράτος είναι ότι το πρώτο μπορεί να κάνει σε ένα βαθμό ένα πράγμα που δεν μπορεί να κάνει το δεύτερο, μπορεί σε αρκετό βαθμό και για σημαντικό χρόνο να κρύβει το μέγεθος και τις ανθρώπινες απώλειες μιας επιστημονικής αποτυχίας του. Γι’ αυτό όμως η ασφάλεια των τέτοιου είδους προϊόντων του είναι μειωμένη καθώς και το κύρος, η ζήτηση τους, αλλά και η τιμή τους.

Έτσι, όταν ο “Ριζοσπάστης” συνοδεύει κάθε ρεπορτάζ του για το εμβόλιο με τίτλους για τον “ανταγωνισμό των φαρμακοβιομηχανιών”, αυτό για το οποίο μιλάει στην πραγματικότητα είναι μια συνωμοσία κυβερνήσεων και εταιρειών ενάντια στους καταναλωτές για να παρακάμψουν την ασφάλεια και να ανεβάσουν την τιμή. Οι “κόκκινοι” αντιεμβολιαστές ανοίγουν έναν δρόμο που οδηγεί κατευθείαν στους φαιούς, και μάλιστα στους χειρότερους από αυτούς, στους ναζιστές. Για να φτάσεις στην “εβραϊκή συνωμοσία” του ναζισμού πρέπει να κάνεις, ας πούμε, 10 λογικά βήματα. Αυτοί σε παίρνουν από το χεράκι και σε καθοδηγούν να κάνεις τα 9. Αν στη συνέχεια, το 10ο βήμα που είναι η “εβραϊκή συνωμοσία” (που για να τσαλαπατάει ακόμα και τους σιδερένιους οικονομικούς νόμους του μέγιστου κέρδους και της ανισόμετρης ανάπτυξης πρέπει να αποκτήσει εξω-ανθρώπινες, υπερφυσικές, θρησκευτικές διαστάσεις) σου φανεί απλά το επόμενο λογικό βήμα, αυτοί μπορούν να δηλώνουν άγνοια, αφού δεν είπανε ποτέ κάτι τέτοιο! Κάποιος που ενστερνίζεται αυτή την ιδεολογία, μπορεί εύκολα να δεχτεί το πολιτικό σύνθημα της στιγμής που θα του πετάξει ο κάθε Κουτσούμπας, όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση το “ασφαλέστερο ρώσικο εμβόλιο” έναντι των δυτικών. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να δοθεί ένα βαθύ χτύπημα στον αντιεμβολιασμό και σε κάθε αντιεπιστημονικό συνωμοσιολογικό μεσαίωνα, αν δεν αποκαλυφθεί η κοινωνική και πολιτική θεωρία πάνω στην οποία πατάει. Και αυτό είναι δουλειά των προοδευτικών πολιτικών κομμάτων και των προοδευτικών ανθρώπων, ακόμα και αν δεν είναι ειδικοί επιστήμονες.

 

Η ύπουλη υπονόμευση της πάλης ενάντια στον αντιεμβολιασμό από το ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, και το παραπαίδι του ο Βαρουφάκης, ανήκουν και αυτοί στο σκληρό πυρήνα του σοσιαλφασιστικού μπλοκ, αλλά σαν κόμματα που πρέπει να παριστάνουν την κεντροαριστερή σοσιαλδημοκρατία για να μπαίνουν στα σαλόνια της Ευρώπης, δεν μπορούν να βγαίνουν τόσο ανοιχτά σαν αντιεμβολιαστές. Όμως η συνωμοσιολογία που περιγράψαμε βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας τους, και μάλιστα χάρη σε αυτή ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με τη θεωρία ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν οφείλεται στη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, στην οποία πρωταγωνίστησε άλλωστε ο ίδιος, αλλά σε σχέδιο των “διεθνών τραπεζιτών” για να υποδουλώσουν τον αδούλωτο φωτοδότη της οικουμένης που είναι η Ελλάδα. Ο “ιδιοτελής ιδιώτης που τον βάζει το κράτος-λαός στη θέση του” ήταν η θεωρία βάσει της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση επιχείρησε πραξικοπηματικά να κλείσει τα ιδιωτικά κανάλια για να ελέγξει την ενημέρωση. Η τακτική τους σε αυτή τη φάση είναι να μειώσουν τη σημασία του εμβολίου και να εξαφανίζουν τη σημασία της πάλης ενάντια στον αντιεμβολιασμό. Την τελευταία την εμφανίζουν σαν ένα κόλπο της κυβέρνησης για να φτιάξει ένα ψεύτικο δίπολο (“ή με εμάς ή με τους ψεκασμένους”) και έτσι να μας ξεγελάσει να την υποστηρίξουμε. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να μην πέσουμε στην παγίδα της κυβέρνησης να παλέψουμε ενάντια στον αντιεμβολιασμό, αλλά αντί για αυτό να παλέψουμε ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση που δεν θέλει να κάνει προσλήψεις μόνιμων γιατρών όπως ζητάει όλος ο σοσιαλφασισμός σαν το κύριο μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο σοσιαλφασίστας Πολάκης το συμπύκνωσε σε μία φράση στη Βουλή: “το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια”.

Είναι αλήθεια ότι μέχρι να ξεδιπλωθεί η καμπάνια του μαζικού εμβολιασμού θα περάσουν πολλοί μήνες, συνεπώς τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας πρέπει να συνεχιστούν. Όμως για να πετύχει αυτή η καμπάνια και άρα να βγούμε εντελώς από την πανδημία, πρέπει να εμβολιαστούν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού. Για να μην μας ταλαιπωρεί ο ιός για χρόνια, η μάχη ενάντια στον αντιεμβολιασμό είναι η πιο κρίσιμη και πρέπει να ξεκινήσει τώρα αμέσως. Είναι ακόμα αλήθεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την κύρια ευθύνη για την κακή αντιμετώπιση της πανδημίας που μας οδηγεί νομοτελειακά όχι μόνο σε χιλιάδες θάνατους αλλά και σε μια πελώρια οικονομική καταστροφή από την οποία η χώρα μπορεί να μη συνέλθει για δεκαετίες. Όμως αυτή η ευθύνη εστιάζεται κυρίως στην κατάργηση εν μία νυχτί το Μάιο κάθε ατομικού μέτρου προστασίας, και οι ψευτοαριστεροί όχι μόνο δεν του έκαναν ποτέ κριτική σε αυτό, αλλά κάνανε από την αρχή σημαία το “όχι στην ατομική ευθύνη” που πρακτικά σημαίνει όχι στα ατομικά μέτρα προστασίας, ενώ το Μάιο ρίξανε πρώτοι το σύνθημα του “επαναστατικού” συνωστισμού της νεολαίας στις πλατείες. Όταν ο πλατύς σοσιαλφασίστας λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αντιεμβολιαστών, τη στιγμή που οι ίδιοι οι υγειονομικοί αρνούνται να εμβολιαστούν κατά 60%, σημαίνει στην καλύτερη ότι τους προστατεύει και στη χειρότερη ότι τους δίνει δίκιο.

Εμβολιαστείτε μαζικά!

Καλούμε τους φίλους της ΟΑΚΚΕ και κάθε αριστερό, δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο:

-         να υπερασπίζεται και να προπαγανδίζει την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού για την αποφασιστική έξοδο από την πανδημία

-         να μελετάει και να υπερασπίζεται τα επιστημονικά και τεχνικά επιτεύγματα της ιατρικής και κάθε άλλης επιστήμης

-         να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά κεκτημένα κόντρα στη συνωμοσιολογία, το φασισμό και το σοσιαλφασισμό που θέλει να τα απαξιώσει ακόμα και να τα εκμηδενίσει

-         να ξεχωρίζει τους ανθρώπους του λαού που έχουν αληθινούς φόβους και αληθινές απορίες, από τους φασίστες και τους σοσιαλφασίστες που καλλιεργούν συνειδητά τη σύγχυση και το φόβο, να πείθει υπομονετικά τους πρώτους έχοντας εμπιστοσύνη στη δυνατότητά τους να μαθαίνουν από την εμπειρία τους, να αποκαλύπτει και να απομονώνει τους δεύτερους

-         να καλλιεργεί το επιστημονικό πνεύμα της περιέργειας, του πειραματισμού, της έρευνας και της απόδειξης στην καθημερινή ζωή των μαζών.