Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Στα μέτρα που έχει πάρει η ΕΕ για να βοηθήσει την αγωνιζόμενη Ουκρανία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων μέσα από μια μαύρη λίστα 1300 φυσικών προσώπων και 120 οντοτήτων που σχετίζονται με το Κρεμλίνο. Η κίνηση αυτή έχει αποδώσει περί τα 20,3 δις ευρώ και στόχος είναι πλέον τα παγωμένα αυτά περιουσιακά στοιχεία να κατασχεθούν για να διατεθούν στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Οχτώ από τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ήδη δεσμεύσει πάνω από 1 δις το καθένα και σχεδόν καθένα από τα υπόλοιπα μέλη έχει παγώσει περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων. Στην τελευταία θέση της λίστας και με διαφορά φιγουράρουν η Ελλάδα και η Μάλτα με πάγωμα στοιχείων αξίας μόλις 212.000 και 147.000 ευρώ αντίστοιχα!

Το επιχείρημα που πρόβαλε η Αθήνα για να δικαιολογήσει τη χαμηλή της επίδοση ήταν ότι: «Το επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας δεν ευνοεί την εισροή ρωσικών κεφαλαίων και υπεράκτιων εταιρειών» (Liberal, 11/1). Κι όμως η ρωσική ολιγαρχία ζει και βασιλεύει στη χώρα μας απολαμβάνοντας τον ήδη παραχωρημένο από το πολιτικό καθεστώς πλούτο της.

Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί ο άνθρωπος του Πούτιν, ελληνορώσος κρατικο-ολιγάρχης Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την ενημέρωση του ελληνικού κοινού μέσω του καναλιού OPEN, διαθέτει ισχυρό οπαδικό ποδοσφαιρικό στρατό, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κ.ά. και ο οποίος δεν έχει υποστεί καμία κύρωση από τη Δύση παρά μόνο πρόσφατα από το ουκρανικό κράτος. Ο λόγος που το όνομά του βρίσκεται εκτός της μαύρης λίστας είναι η ελληνική ιθαγένεια που διαθέτει και η οποία του απονεμήθηκε το 2013 με προεδρικό διάταγμα «για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ελλάδα» (!!!). Κι αυτό συνέβη αφότου ο ίδιος, έχοντας και προηγούμενα λάβει την ιθαγένεια, την αποποιήθηκε προκειμένου να υπηρετήσει ως βουλευτής στη ρωσική Δούμα με το κόμμα του Χίτλερ-Πούτιν! Ο Σαββίδης δεν έχει κρύψει τη στήριξή του στη ρωσική χιτλερική εισβολή στην Ουκρανία και μάλιστα τον Απρίλη του 2022 απέστειλε βοήθεια σε οχήματα και γεννήτριες στις κατοχικές αρχές του Ντονμπάς, ενώ την ίδια ώρα η ρωσική πρεσβεία υποδείκνυε στον ελληνικό λαό να ενημερώνεται μόνο από το δικό του κανάλι. Αυτά από μόνα τους θα αρκούσαν σε μια δημοκρατική χώρα για να του αφαιρεθεί η ιθαγένεια, όμως στην Ελλάδα δεν τέθηκε καν τέτοιο ζήτημα!

Και δεν είναι μόνο ο Σαββίδης. Στα εγκλήματα του ελληνικού πολιτικού καθεστώτος έρχονται να προστεθούν ακόμα το σπάσιμο του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο από τους έλληνες εφοπλιστές, η παραχώρηση ενεργειακών υποδομών σε φιλικά προς το Κρεμλίνο κεφάλαια, η παραχώρηση του έλεγχου του ΑΔΜΗΕ στην Κίνα, η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο του αιμοσταγούς δικτάτορα Σίσι και άλλες βρώμικες κινήσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή περικύκλωση της Ευρώπης από τον άξονα Ρωσίας-Κίνας.

Το έδαφος έχει προετοιμαστεί με τη φιλορώσικη φαιο-«κόκκινη» προπαγάνδα να αλωνίζει στη χώρα, ενώ κινήσεις με παγκόσμια ακτινοβολία όπως είναι τα κινήματα των ουκρανών πατριωτών και των ιρανών δημοκρατών αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από το επίσημο πολιτικό καθεστώς και οι σχετικές ειδήσεις δίνονται με το σταγονόμετρο. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, εδώ η υποχρέωση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αντιμετωπίζεται γενικά σαν ένα αντεθνικό σκάνδαλο ενώ η δικαιοσύνη τολμάει να καταδικάζει ιρανούς αγωνιστές. Στο μεταξύ, η Ελλάδα που κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, αφήνει στο απυρόβλητο τη Ρωσία που την έχει προμηθεύσει με S-400.

Όλα δείχνουν πως η όψιμη φιλοδυτική στροφή της Αθήνας δεν είναι άλλο από μια καλοστημένη επιχείρηση παραπλάνηση της Ευρώπης και των ΗΠΑ.