Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ»

Σημείωμα 26/3/2023

Αγαπητοί αναγνώστες. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μας έχει πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από όσον είχαμε εκτιμήσει σε αυτό εδω το πρώτο μας σημείωμα για να έχουμε έτοιμο ένα διεξοδικότερο άρθρο για τη σφαγή των Τεμπών αλλά δουλεύουμε δραστήρια γι αυτό. Χρειάστηκε να μελετήσουμε και κυρίως να συνθέσουμε όλα στοιχεία που ήρθαν στο φως για να αποδείξουμε ότι ισχύει πάνω απ όλα ακριβώς στα Τέμπη η πολύ συνηθισμένη τις τελευταίες δεκαετίες αντιστροφή ότι δηλαδή αυτοί που ηγούνται των μαζικών κινημάτων για την τιμωρία των ενόχων των μεγάλων εθνικών ναυαγίων είναι οι ίδιοι οι βασικοί ένοχοι.

  Η πολύ μαζική συμμετοχή της νεολαίας, κυρίως της μαθητικής, στις διαδηλώσεις καταγγελίας της σφαγής των Τεμπών εκφράζει στο βάθος τη συσσωρευμένη οργή της γιατί διαισθάνεται από την εμπειρία της, πρώτα απ όλα από αυτήν στο σημερινό ελεεινό δημόσιο σχολείο της εγκατάλειψης, ότι αυτή η άρχουσα τάξη της επιφυλάσσει από κάθε πλευρά ένα άθλιο μέλλον. Πρόκειται για ένα μέλλον φτώχειας, εξάντλησης από την πολλή δουλειά ή απελπισίας από την ανεργία, ξενιτιάς και τελικά δικτατορικής βίας και άδικου πολέμου. Αυτό το μέλλον αυτή η γενιά θα καταλάβει ποιος και γιατί της το σχεδιάζει μέσα και από τις δικές της αρχικά αποτυχημένες απόπειρες της να το αποτρέψει.
Μια τέτοια απόπειρα κάνει αντικειμενικά η νεολαία και με τη μαζική αυθόρμητη συμμετοχή της στο κίνημα «των Τεμπών», που έχει στην ηγεσία του (αν και όσο μπορεί πιο κρυφά) ένα πολιτικό κόμμα, το ψευτοΚΚΕ και σαν συνθηματολογία τη δικιά του συνθηματολογία η οποία συμπυκνώνει αλλά και συγκαλύπτει με επαναστατική φρασεολογία την κυρίαρχη σήμερα στην πραχτική του ελληνικού κράτους εγκληματική πολιτική και ιδεολογική γραμμή που είναι υπεύθυνη για τη σφαγή των Τεμπών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεολαία έχοντας δίπλα της και ένα πλήθος δημοκρατικών ανθρώπων διαδηλώνει πίσω από τους χειρότερους εχθρούς της φωνάζοντας τα συνθήματα τους, δηλαδή που αυτοπυροβολείται και τραυματίζεται βαριά από άγνοια. Κάτι ανάλογο είχε γίνει με το κίνημα των αγανακτισμένων όπου ένα μεγάλο τμήμα δημοκρατικής νεολαίας δούλεψε με αυταπάρνηση υπέρ των ρωσόφιλων φαιο-«κόκκινων» φασιστών χρεοκόπων της χώρας για την παραπέρα καταστροφή της και κατά της δημοκρατικής ΕΕ που δεν έφταιγε για τη χρεωκοπία. Το κίνημα εκείνο, όπως θυμούνται όλοι είχε επικεφαλής του τον μειοψηφικό τότε ΣΥΡΙΖΑ που τότε γιγαντώθηκε επειδή ακόμα είχε το μίας χρήσης πολύτιμο πλεονέκτημα κάθε δημαγωγού να μην έχει ως τότε κυβερνήσει. Καθόλου τυχαία αυτό συμβαίνει τώρα και με το ψευτοΚΚΕ, που κρατιέται σαν στρατηγική εφεδρεία του σοσιαλφασισμού ακριβώς χάρη στην τάχα «επαναστατική» του αντίσταση στο να συγκυβερνήσει, παρόλο που δίπλα του και στις διαδηλώσεις αυτές και σε όλη του την ελεεινή του δημαγωγία είναι πάντα εκεί πρόθυμος και ο ανοιχτά πια κρατικός ΣΥΡΙΖΑ για να το στηρίζει.
Η διαφορά ωστόσο του ΣΥΡΙΖΑ με το ψευτοΚΚΕ είναι ότι δεν θα υπάρχει περιθώριο για να μετανιώσει κανείς που θα ψηφίσει το δεύτερο επειδή το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει θα είναι μια κάπως πιο μετωπική μορφή της δικτατορίας του που στα αδιάβαστα από τρίτους κομματικά τεφτέρια του την ονομάζει «του προλεταριάτου». Το πιο κακό είναι ότι αυτή η δικτατορία δεν θα είναι καν η δικιά του. Θα είναι αυτή του Χίτλερ-Πούτιν ενώ οι Κουτσούμπες θα είναι απλώς οι Κουίσλιγκ του. Αυτό θα αποτελέσει επώδυνη έκπληξη για πολλούς που δεν βλέπουν πόσο στενούς δεσμούς έχει με τα ρωσοκινεζικά αφεντικά του αυτό το κόμμα όπως αυτό αποδεικνύεται πια τώρα στο ουκρανικό, αλλά και τη στάση απέναντι στο στρατό και στην αστυνομία και πιο πολύ με τη νέα κρατικοφασιστική ρωσοκινέζικη ή ντόπια κομπραδόρικη ολιγαρχία την οποία ποτέ δεν ενοχλεί πραγματικά τύπου ΚΟΣΚΟ και Σαββίδη, ή Κόκκαλη και Γερμανού, ή Κοπελούζου και Μυτιληναίου, ή Προκοπίου και Μαρινάκη και πάνω απ όλα πόσο βάναυσα αλαζονικά και κτηνώδη είναι τα φασιστικά του τάγματα εφόδου.
Πραγματικά σε μια πολύ άσχημη παγίδα οδηγείται σήμερα ο λαός και η νεολαία από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα από τη μητσοτακική ηγεσία της ΝΔ, η οποία εκθειάζει σε κάθε ευκαιρία το ψευτοΚΚΕ, σαν ένα δογματικό τάχα, αλλά έντιμο κόμμα αγωνιστών πιστών στις ιδέες τους και αναμφισβήτητων πατριωτών. Τώρα το καλύπτει πολιτικά και υποκλίνεται με σεβασμό στη μεγάλη απάτη του να εμφανίζεται σαν ο μόνος ειλικρινής αλλά ταυτόχρονα λογικός και μετριοπαθής εκδικητής των θυμάτων. Εννοείται ότι κανένα κόμμα ή ρεύμα από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν έχει απαντήσει στην πολιτική γραμμή του ψευτοΚΚΕ που είναι η κυρίαρχη σε αυτές τις διαδηλώσεις και γι αυτό δεν έχει αποκαλύψει το τέχνασμα του αλά «ΣΥΡΙΖΑ των αγανακτισμένων», να κρύψει σε πρώτη φάση από τους μαθητές την κομματική του υπογραφή καθώς και τις υπογραφές των επίσημων μετωπικών του οργανώσεων που έχουν οργανώσει αυτές τις διαδηλώσεις για να δίνει στους μαθητές αλλά και γενικά στο λαό την ψευδαίσθηση ότι τα δικά του συνθήματα που φωνάζονται και γράφονται σε αυτές είναι δικά τους.
Βέβαια τα συνθήματα και την πολιτικο-ιδεολογική γραμμή του ψευτοΚΚΕ την επιβάλουν εύκολα στο αυθόρμητο και ως αυτή τη στιγμή πιο μαζικό τμήμα του κινήματος και οι οργανωμένες δυνάμεις του του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜΕΡΑ25 και των άλλων εξωκοινοβουλευτικών ψευτοαριστερών συμμάχων τους. Όλων αυτωνών η γραμμή μπορεί να συμπυκνωθεί στο πιο αντιπροσωπευτικό ως προς την ουσία του σύνθημα του από όσα δημοσιεύτηκαν στο Ριζοσπάστη "δεν φταίει το ανθρώπινο λάθος αλλά τα κέρδη τους τα βουτηγμένα στο αίμα".
Θα αναλύσουμε τι εννοεί ακριβώς με τις δύο αυτές αναφορές του, «ανθρώπινο λάθος» και «κέρδη», το ψευτοΚΚΕ σε ένα αναλυτικό άρθρο μας που θα δημοσιευτεί σύντομα και που θα έχει σαν στόχο να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ώστε να μπουν οι πολιτικές βάσεις για ένα πραγματικά δημοκρατικό και προοδευτικό κίνημα απάντησης στη σφαγή των Τεμπών και γενικότερα στην καταστροφή της χώρας.