Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ-ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥΣ

H OAKKE κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές για να υποστηρίξει τη διαδικασία ενοποίησης των ευρωπαϊκών κρατών και να καταγγείλει τις πολιτικές δυνάμεις, που προσπαθούν, κάνοντας στα λόγια φιλοευρωπαική πολιτική και με πρόσχημα

την πάλη ενάντια στον αμερικανικο ηγεμονισμό να προσδέσουν σταδιακά τη χώρα μας στον ανατολικό φασιστικό άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν. Αυτού του είδους η εναντίωση στην ΕΕ, που συνοδεύεται από καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων και εξαθλίωση για τις πλατειές εργαζόμενες μάζες, εμφανίζεται σαν "ταξική" πάλη ενάντια στο δυτικό μονοπώλιο. Όμως στην εποχή του κρατικομονωπωλιακού καπιταλισμού, εποχή του φασισμού και του ρατσιστικού πόλεμου που αυτός γεννάει, οποιαδήποτε κρατική ενοποίηση αστικών κρατών που δεν γίνεται με τη βία, αλλά εθελοντικά και με δημοκρατικό τρόπο προυποθέτει ότι κάθε ξεχωριστή αστική τάξη παραιτείται από την άσκηση ηγεμονικής βίας απέναντι στα άλλα κράτη και από το σχέδιο της άσκησης φασιστικής δικτατορίας πάνω στον ίδιο της το λαό. Η ΕΕ δεν θα υπήρχε ποτέ χωρίς την ήττα των φασιστικών χωρών στον β΄ παγκόσμιο και την ήττα των αποικιοκρατικών μετά από αυτόν. Αλλά και από στρατηγική άποψη η δημοκρατική διαδικασία πτώσης των εθνικών συνόρων απελευθερώνει το προλεταριάτο κάθε χώρας από τις σοβινιστικές αλυσίδες, του δίνει τη δυνατότητα να οργανωθεί διεθνικά, να συγκεντρώσει σε συνθήκες πολιτικής δημοκρατίας την πείρα του και να ετοιμάσει τα νέα επαναστατικά του άλματα. Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν σήμερα κάθε φασισμό, όποια ιδεολογική σημαία και να σηκώνει, να είναι εχθρός της ΕΕ.