Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ EΡΤ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ

Ο δικτάτορας Τσάβες και ο Πούτιν Ο δικτάτορας Τσάβες και ο Πούτιν
Η κα­θε­στω­τι­κή προ­πα­γάν­δα μπο­ρεί να ε­ξυ­μνεί τον Τσά­βες σα λα­ϊκό η­γέ­τη ό­μως τα γε­γο­νό­τα βγά­ζουν το προ­φίλ ε­νός ε­πι­κίν­δυ­νου δι­κτά­τορα που μπή­κε στην υ­πη­ρε­σί­α του χει­ρό­τε­ρου ι­μπε­ρια­λι­σμού.
 Ας δού­με με­ρι­κά α­πό αυ­τά πο­λύ συ­νο­πτι­κά: Στε­νές σχέ­σεις με την Τε­χε­ρά­νη και ει­δι­κά με τον ρω­σό­δου­λο Αχ­μα­ντι­νε­τζά­ντ και πο­λι­τι­κές συμ­μα­χί­ες με Ρω­σί­α-Κί­να. Ο­πλι­κές προ­μήθειες α­πό τη Ρω­σί­α και εκ­παί­δευ­ση του στρα­τού της Βε­νε­ζουέ­λας α­πό κου­βα­νούς α­ξιω­μα­τι­κούς. Η Βε­νε­ζουέ­λα εί­ναι α­πό τις ε­λά­χι­στες χώ­ρες που προ­σέ­φε­ραν ε­πί­ση­μη δι­πλω­μα­τι­κή κά­λυ­ψη στο δια­με­λι­σμό της Γε­ωρ­γί­ας από τη Ρω­σί­α στα 2008. Ο Τσά­βες α­ντί να εκ­με­ταλ­λευ­τεί τα έ­σο­δα α­πό την άνο­δο της τι­μής του πε­τρε­λαί­ου για να α­πα­λύ­νει την κα­τά­στα­ση της φτω­χο­λο­γιάς, τα ξό­δε­ψε με τη μέ­θο­δο Α. Πα­παν­δρέ­ου δη­λα­δή ε­ξα­γο­ρά­ζο­ντας ψη­φο­φό­ρους της φτω­χο­λο­γιάς και α­γο­ρά­ζο­ντας ό­πλα ε­νώ έ­δω­σε στους κι­νέ­ζους σο­σιαλ­φασί­στες με προ­νο­μια­κούς ό­ρους την εκ­με­τάλ­λευ­ση των κοι­τα­σμά­των πε­τρελαί­ου. Αυ­ταρ­χι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση, παύ­ση δι­κα­στών για πο­λι­τι­κούς λό­γους, κλεί­σι­μο πά­νω α­πό 30 ρα­διο­φω­νι­κών και τη­λε­ο­πτι­κών σταθ­μών που κα­τήγ­γει­λαν τη με­γά­λη δια­φθο­ρά και τον αυ­ταρ­χι­σμό της ε­ξου­σί­ας, κα­τα­πά­τη­ση του συ­ντάγ­μα­τος που ο ί­διος θέ­σπι­σε και διορ­θώ­σεις του που να ε­πι­τρέ­πουν την πα­ρα­πέ­ρα ε­πα­νε­κλο­γή του πα­ρά την α­ντί­θε­τη ε­τυ­μη­γο­ρί­α του ε­κλο­γι­κού σώ­μα­τος, φυ­λα­κί­σεις χω­ρίς δί­κη για ε­γκλή­μα­τα γνώ­μης, α­πο­λύ­σεις δε­κά­δων χιλιά­δων δη­μο­σί­ων υ­παλ­λή­λων που ζη­τού­σαν δη­μοψή­φι­σμα, και άρ­ση των α­σφα­λι­στι­κών τους δι­καιω­μά­των αλ­λά α­κό­μα και του δι­καιώ­μα­τος έκ­δο­σης ταυτό­τη­τας. Ό­σο για το κοι­νω­νι­κό κρά­τος που ε­γκα­θί­δρυ­σε, για αυ­τό μι­λά­νε οι τερά­στιες ελ­λεί­ψεις σε ε­ξο­πλι­σμό στα νο­σο­κο­μεί­α, η με­γά­λη πτώ­ση στην κα­τασκευ­ή δη­μό­σιων κατοι­κιών, και φυ­σι­κά η πρω­το­φα­νής έ­κρη­ξη βί­ας και εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας (οι αν­θρω­πο­κτο­νί­ες σή­με­ρα έ­χουν υ­περ­τρι­πλα­σια­στεί σε σχέ­ση με 15 χρό­νια πριν) ε­νώ η α­νο­χή της υ­πο­τα­κτι­κής δι­καιο­σύ­νης τους δί­νει μί­α με­γά­λη ώ­θη­ση. Το μό­νο α­τύ­χη­μα εί­ναι ο πρό­ω­ρος θά­να­τος του δι­κτά­τορα αυ­τού που δί­νει την ευ­και­ρί­α στο κα­θε­στώς του να ρί­ξει στους δια­δό­χους του το βά­ρος της ε­περ­χό­με­νης ω­μής δι­κτα­το­ρί­ας, μα­ζι­κής φτώ­χειας και γενι­κής κα­τα­κραυ­γής που αλ­λιώς θα α­ντι­με­τώ­πι­ζε ο ί­διος χά­νο­ντας το φω­το­στέ­φα­νο που του πλέ­κει σή­με­ρα η παγκό­σμια προ­πα­γαν­δι­στι­κή μη­χα­νή του ρω­σο­κι­νε­ζι­κού ά­ξο­να.