Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ERTNEWS ΤΗΣ 23 ΙΟΥΝΗ

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

 

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Δεκάλεπτο Τοποθέτηση του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου στον Real fm 97,8 στην εκπομπή των Κ. Λαβίθη-Στ. Καμίνη

Δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ για τις εκλογές 25 Ιούνη 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΗ 2023

Το προεκλογικό δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ 18 Μάη 2023

 

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΑΚΚΕ  7 Μάη 2023

 Συνέντευξη στην ΕΡΤ 15 Μάη 2023

 Ραδιοφωνική εκπομπή "Στιγμιότυπα" στο ΣΚΑΙ 100,3 της 5 Μάη 2023

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Εκλογές 7ης ΙΟΥΛΗ 2019

Εκλογές 7 ΙΟΥΛΗ 2019

Άρθρα Αναφοράς 

Εκλογές 2015

Εκλογές 2015 - ΕΡΤ

Ομιλία Εκλογές 2015

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

"Ανταρσία" Πριγκόζιν: Ένα στοιχείο που ενισχύει την υπόθεση μιας πουτινικής σκηνοθεσίας

Γραφείο στρατολόγησης της Βάγκνερ στη Μόσχα  (Mikhail Tereshchenko/Zuma Press) -φωτό από το άρθρο της WSJ Γραφείο στρατολόγησης της Βάγκνερ στη Μόσχα (Mikhail Tereshchenko/Zuma Press) -φωτό από το άρθρο της WSJ

Ένα άρθρο της Wall Street Journal φαίνεται να ενισχύει τις αρχικές εκτιμήσεις μας ότι η «ανταρσία Πριγκόζιν» ήταν ένα από τα πολλά πραξικοπήματα που κατά καιρούς έχει σκηνοθετήσει η ΚαΓκεΜπε και ότι από μεν τακτική άποψη είχε σαν στόχο να επιτρέψει στον Πούτιν να συνεχίσει να δρα με τη Βάγκνερ στην Αφρική, ενώ στρατηγικά είχε σαν στόχο να ενισχύσει την εικόνα που από την πρώτη στιγμή του πολέμου στην Ουκρανία κατασκευάζει αυτός για τη Ρωσία, δηλαδή μιας υπερδύναμης και επιθετικής και σχετικά ανήμπορης να πετύχει τους στόχος της, ώστε να μπορεί και να απειλεί αλλά και να καθησυχάζει, να περικυκλώνει και να διασπάει τη Δύση. Το δεύτερο στόχο φαίνεται η «ανταρσία» να τον ικανοποιεί από την πρώτη στιγμή καθώς δεν έχουμε δει ως τώρα ούτε έναν από τους «έγκυρους αναλυτές» της ρώσικης πολιτικής σκηνής που να μην βλέπει τα «μεγάλα και πρωτοφανή ρήγματα» στο καθεστώς που φανέρωσε αυτή η «ανταρσία», ιδιαίτερα μετά την «εξευτελιστική» απόφαση του Πούτιν να συνδιαλλαγεί με τον «προδότη πραξικοπηματία» και να του εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή υποχώρηση στην υποτελή του Λευκορωσία.

 

Ωστόσο εκείνος ο στόχος ενός σκηνοθετημένου πραξικοπήματος που πιο άμεσα, θα λέγαμε σκανδαλώδικα, δείχνει να εξυπηρετείται ήταν ο πρώτος, ο πιο τακτικός, δηλαδή το να ελαφρύνει η δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί η Βάγκνερ στην Αφρική και στην ουσία η ρώσικη νεοχιτλερική υπερδύναμη την οποία αυτή υπηρετεί κάτω από οποιαδήποτε ηγεσία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με άρθρο της 24 του Ιούνη της Wall Street Journalτο αμερικάνικο υπουργείο εξωτερικώνφέρεται να σχεδιάζει να καθυστερήσει νέες κυρώσεις ενάντια στην Ομάδα Βάγκνερ γιατί «η Ουάσιγκτον δεν θέλει να φανεί ότι παίρνει θέση υπέρ της μιας πλευράς» εννοεί την πλευρά του Πούτιν ή του Πριγκόζιν, «όπως δήλωσε στην εφημερίδα ένα άτομο που γνωρίζει γι αυτά τα σχέδια». Βέβαια κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι με το να αναβάλει τις κυρώσεις η Ουάσιγκτον πήρε κατ αρχήν μια θέση και αυτή ήταν σε αυτή τη φάση υπέρ της Βάγκνερ αλλά και της ηγεσίας Πριγκόζιν, γιατί ήταν αδύνατο στην ρευστή κατάσταση που έχει προκύψει να πρόλαβε η Βάγκνερ, που δεν έχει μπει ακόμα ούτε καν στη Ρωσία κάτω από τον έλεγχο του Πούτιν, να έχει μπει υπό τον επίσημο έλεγχο του στην Αφρική. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ περιμένουν να δουν μήπως δεν πάρει ο Πούτιν τον έλεγχο της Βάγκνερ, αλλά ο Πριγκόζιν, (που εμφανίζεται σαν δυτικόφιλος όχι μόνο μέσα από τη δικά του δήλωση ότι δεν υπήρξε νατοϊκή απειλή στην Ουκρανία αλλά και μέσα από την όψιμη συμμαχία του με τον Ναβάλνυ), οπότε σκέφτονται πως θα μπορούν να διαπραγματευτούν μαζί του κάποια συμφωνία στην Αφρική.

Αν πράγματι έτσι σκέφτονται οι ΗΠΑ, και έτσι θα ήθελε ο Πούτιν να σκέφτονται, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτός θα τροφοδοτεί την εικόνα ενός αληθινού και μόνιμου ρήγματος μέσα στη ρώσικη ηγεσία, και ταυτόχρονα θα διατηρεί για αρκετό καιρό μια καλά επεξεργασμένη εικόνα ασάφειας ως προς το ποιος ελέγχει τη Βάγκνερ γενικά και ακόμα πιο πολύ ποιος την ελέγχει στην Αφρική. Μέσα από μια τέτοια ασάφεια θα μπορούσε τον έλεγχο να τον ασκεί η ρώσικη υπερδύναμη χωρίς να πολυεκτίθεται.

Αλλά καλό είναι να μην παρασύρεται κανείς από τα πιθανά σενάρια που μπορεί να έχουν σκαρφιστεί αυτά τα ψυχρά δολοφονικά τέρατα με τις αρετές σαιξπηρικού ηθοποιού. Εκείνο που αποδεικνύεται με την παραπάνω απόφαση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για αναβολή των κυρώσεων στην Βάγκνερ είναι ότι το παιχνίδι με την «ανταρσία Πριγκόζιν» είναι πολύ αποδοτικό γι αυτούς για να το σταματήσουν τώρα σύντομα και έτσι ξαφνικά όπως το ξεκίνησαν.