Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ

H OAKKE χαιρετίζει το μαχητικό δημοκρατικό κίνημα του τουρκικού λαού που είναι σε εξέλιξη. Αυτό ξεκίνησε αρχικά μειοψηφικά σαν κίνημα ενάντια  στην καταστροφή του λίγου πράσινου της πλατείας Ταξίμ από τα σχεδιαζόμενα νεο-οθωμανικά  κτίρια,
αλλά τώρα αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά μαζικής αντιφασιστικής εξέγερσης. Αυτή η εξέγερση αποκαλύπτει το φασιστικό χαρακτήρα του νέου καθεστώτος που μεθοδικά στήνουν  οι ρωσόφιλοι ισλαμοφασίστες  του Ερντογάν - σε συνεργασία με τμήματα της τούρκικης «φιλελεύθερης» μεγαλοαστικής τάξης -  κατατρώγοντας επί μία δεκαετία από τα μέσα με αλλεπάλληλες πολιτικές προβοκάτσιες τον τούρκικο κρατικό μηχανισμό, ιδιαίτερα τον δικαστικό και αστυνομικό και εν μέρει, στην ηγεσία του, τον κοσμικό στρατιωτικό. Ο φασιστικός χαρακτήρας του καθεστώτος αποκαλύφθηκε από δύο γεγονότα, πρώτο: ότι η κυβέρνηση χτύπησε και συνεχίζει να χτυπάει ειρηνικές διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας την πιο ωμή αστυνομική βία και δεύτερο, και το κυριότερο, ότι η τηλεόραση έκρυψε από τον τουρκικό λαό αυτή τη βία αποδεικνύοντας τον έλεγχο της από την κυβέρνηση, έλεγχο που μόνο ένα φασιστικό καθεστώς μπορεί να εξασφαλίσει.
 
Οι δημοκράτες σε όλο τον κόσμο πρέπει να στηρίξουν αυτό το κίνημα το οποίο βέβαια, όπως όλα τα αυθόρμητα αντιφασιστικά κινήματα που στρέφονται ενάντια σε ρωσόφιλους διατρέχει έναν μεγάλο και θανάσιμο κίνδυνο: την πολιτική προβοκάτσια. Μια βασική μέθοδος προβοκάτσιας,  είναι η είσοδος σε αυτό το κίνημα φασιστών κάθε είδους ( σοσιαλφασιστών, ισλαμοφασιστών, σοβινιστών κλπ) που και το εκθέτουν διεθνώς και μπορούν εύκολα να το εκτρέψουν σε βία που δεν έχει την υποστήριξη των μαζών και τελικά να το ευνουχίσουν και να το διασπάσουν ή ακόμα και να το μετατρέψουν σε καθεστωτική εφεδρεία .