Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ FAKE NEWS ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Η πλειοψηφία όσων πιστεύουν στις αντεπιστημονικές θεωρίες για τον εμβολιασμό επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις πληροφορίες που λαμβάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που δε γνωρίζει ωστόσο ο πιο πολύς κόσμος είναι το πώς διαμορφώνεται και με ποιο τρόπο διακινείται αυτή η πληροφορία για να φτάσει στο χρήστη αλλά και το ποια είναι η πηγή της. Ενώ αρκετοί αντιδραστικοί, φασίστες και νεομεσαιωνιστές ψευτοειδικοί υπάρχουν στον πλανήτη για να σκαρφίζονται και να προωθούν τέτοιου είδους ισχυρισμούς, κανένας από αυτούς, ούτε καν όλοι μαζί αθροιζόμενοι, δεν θα μπορούσε να έχει την πελώρια αποτελεσματικότητα που έχουν φασιστικές υπερδυνάμεις όταν σχεδιάζουν θεωρίες συνομωσίας (στις οποίες συνομωσίες άλλωστε οι ίδιες πραγματικά διαπρέπουν) και τις οποίες διακινούν σε πλανητικό επίπεδο συχνά μέσω ιδιωτικών εταιριών, μέσω άλλων φιλικών τους δεύτερης γραμμής κρατικών δομών πριν τα παραλάβουν και τα διακινήσουν μετά τα εκατομμύρια των μεμονωμένων αντιδραστικών και αφελών. Τέτοιες δομές ανακαλύφθηκαν τελευταία όταν ερευνητές του διαδικτύου άρχισαν να ψάχνουν με ιδιαίτερη ένταση τις πηγές των fakenews επειδή φάνηκε ότι οι εμβολιασμοί συναντάνε έναν τοίχο από ένα απροσδόκητα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στις πλούσιες ανεπτυγμένες χώρες όπου τα εμβόλια υπάρχουν πια σε αφθονία αλλά οι ανεμβολίαστοι που απομένουν δεν θέλουν να τα κάνουν.

 

Έτσι έχουμε μια σειρά δημοσιευμάτων, με πιο διαφωτιστικό ανάμεσα τους ένα των NewYorkTimes της 25/7 που μας δίνει μια νέα εικόνα για τις μεγάλες πηγές των fakenews. Σύμφωνα μ’ αυτό, κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο ιδιωτικές εταιρίες με εύρος δραστηριοτήτων που εκτείνεται από το κλασικό μάρκετινγκ ως τις επιχειρήσεις γεωπολιτικής άσκησης επιρροής για να αγοράζουν υπηρεσίες διαφήμισης που μπορεί να αφορούν την πρόκληση εθνοτικών-πολιτικών εντάσεων, τον επηρεασμό εκλογικών αναμετρήσεων, και φυσικά τη διασπορά αστήρικτων θεωριών συνωμοσίας για τα εμβόλια κτλ. Οι εταιρίες αυτές διαχειρίζονται τα δεδομένα πολλών εκατομμυρίων χρηστών των socialmedia και στέλνουν σ’ αυτούς εξατομικευμένες διαφημίσεις ενώ οι εντολείς τους κρύβονται συνήθως πίσω από ένα πλήθος ψεύτικων λογαριασμών με φωτογραφίες προφίλ που δύσκολα ανιχνεύονται και μπορούν επίσης να μεταβιβάζουν όλη την ευθύνη για τις επιχειρήσεις τους στις εν λόγω εταιρίες.

«Το Μάη,» αναφέρει η εφημερίδα, «αρκετοί γάλλοι και γερμανοί influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έλαβαν μια περίεργη πρόταση. Μια εταιρία δημόσιων σχέσεων με έδρα το Λονδίνο ήθελε να τους πληρώσει για να προωθούν μηνύματα εκ μέρους ενός πελάτη. Ένα 3σέλιδο έγγραφο σε χαρτί πολυτελείας εξηγούσε τι έπρεπε να λένε και σε ποιες πλατφόρμες να το λένε. Όμως ζητούσε από τους influencers να προωθούν όχι καλλυντικά ή πακέτα διακοπών, όπως συνηθίζεται, αλλά ψευτιές δυσφημιστικές για το εμβόλιο covid-19 της Pfizer-BioNTech. Ακόμα πιο περίεργο, η εταιρία, Fazze, δήλωνε μια διεύθυνση στο Λονδίνο, από όπου δεν προκύπτει καμιά απόδειξη ύπαρξης τέτοιας εταιρίας. Ορισμένοι παραλήπτες ανάρτησαν screenshots της προσφοράς. Αφού αποκαλύφθηκε, η Fazze διέγραψε τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια εβδομάδα, βραζιλιάνοι και ινδοί influencers ανάρτησαν βίντεο επαναλαμβάνοντας το σενάριο της Fazze σε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές. Το σχέδιο φαίνεται να είναι τμήμα μιας μυστικής βιομηχανίας που σύμφωνα με αναλυτές ασφαλείας και αμερικανούς αξιωματούχους εκτοξεύεται σε κλίμακα: της κατά παραγγελία διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Όμως παρά τις επιμελείς προσπάθειες των εντολέων να σβήσουν τα ίχνη τους, στην προκειμένη περίπτωση αυτά οδήγησαν τους ερευνητές πολύ κοντά στην πηγή της. «Εργασιακές αναρτήσεις και προφίλ υπαλλήλων της LikedIn που συνδέονται με τη Fazze την περιγράφουν ως θυγατρική μιας εταιρίας με έδρα τη Μόσχα που ονομάζεται Adnow, όπως πρωτοανάφεραν τα γερμανικά ενημερωτικά μέσα Netzpolitik και ARDKontraste. Αναφορές τρίτων περιγράφουν την Adnow σαν έναν επίδοξο διαφημιστικό πάροχο. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι ερευνούν ποιος προσέλαβε την Adnow. Τμήματα της επιχειρηματολογίας της Fazze ενάντια στην Pfizer μοιάζουν με το υλικό που προωθεί το εμβόλιο Sputnik-V της Ρωσίας» (στο ίδιο. Η υπογράμμιση με μαύρα δικιά μας). Παραπέρα έρευνα αποκάλυψε έναν μεγαλύτερο βαθμό διασύνδεσης ανάμεσα στο Κρεμλίνο, το κυβερνο-έγκλημα και την εκστρατεία παραπληροφόρησης. Έγινε γνωστό π.χ. ότι ο βρετανικός κλάδος της AdNow συστήθηκε το 2014 από ένα βρετανό υπήκοο και το ρώσο Στανισλάβ Φέσενκο, ο οποίος μαζί με έναν άλλον ρώσο ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας κακόβουλου λογισμικού και phising ονόματι Mottogeek (τώρα λέγεται AnnGames) στην οποία δούλευε και ο βρετανός. Ο δε ρωσικός κλάδος της AdNow ως το 2018 ήταν ιδιοκτησία κάποιας Γιούλια Σερεμπριάνσκαγια, που σπούδασε μαθηματικά και δούλεψε το 2007 στο επιτελείο του τότε πρώτου αναπληρωτή πρωθυπουργού Μεντβέντεφ, συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Πούτιν το 2012 ενώ πόζαρε και σαν επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης του πολιτικού τμήματος του κυβερνώντος κόμματος. Μετά έμεινε δυο χρόνια στις ΕΠΑ προσπαθώντας να χτίσει γέφυρες με τη ρωσική κοινότητα, και με εταιρίες τεχνολογίας στη SilliconValley όπως η ίδια αναφέρει στο βιογραφικό της (βλ. RadioFreeEurope/RadioLiberty 27/5).

Όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια τυπική επιχείρηση παγκόσμιας παραπληροφόρησης για λογαριασμό του ρωσικού καθεστώτος. Γιατί μόνο ένα τόσο υπερσυγκεντρωτικό μονοπώλιο σαν αυτό της ρωσικής υπερδύναμης, η οικονομική δηλ. βάση του πουτινικού νεοχιτλερικού ιμπεριαλισμού, είναι σε θέση να συλλάβει και να φέρει εις πέρας μια τόσο σύνθετη συνωμοσία. Εκεί η πληροφορία ελέγχεται ασφυκτικά και αποτελεί ένα εξέχον είδος στρατιωτικού επιθετικού μέσου. Εκεί υπάρχει ειδική κρατική υπηρεσία παραγωγής ψευδών ειδήσεων ενώ οι κυβερνοεπιθέσεις στο εξωτερικό είναι μία καθαρά κρατική υπόθεση ικανή να επηρεάσει εκλογικές αναμετρήσεις ακόμα και μιας ανταγωνιστικής υπερδύναμης (όπως απέδειξαν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του ’16). Τέλος, εκεί ο ανορθολογισμός και οι μεσαιωνικές προκαταλήψεις αλλά και ο ναζιστικός αντικαπιταλισμός αποτελούν συστατικό στοιχείο της κυρίαρχης ιδεολογίας.

Αφού παραχθεί η πληροφορία, οι ρώσοι σοσιαλιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν τους πλούσιους πόρους και τους μηχανισμούς μετάδοσης των κινέζων συμμάχων τους για να την κάνουν παγκόσμια γνωστή. Έτσι π.χ. διαδόθηκε η φήμη ότι «ο κορωνοϊός πιθανά κατασκευάστηκε σε ΝΑΤΟϊκό εργαστήρι», είδηση που είχε μεταδώσει αρχικά το πρακτορείο Sputnik το Γενάρη του 2020. Ακόμα μια σειρά κυβερνήσεων φιλικών στο ρωσοκινεζικό νεοχιτλερικό άξονα ευνοούνται άμεσα και φέρονται να εμπλέκονται ιδιαίτερα στη διακίνηση κάθε είδους ψευδών ειδήσεων (βλ. την κυβέρνηση του ινδουιστή-φασίστα Μόντι στην Ινδία, του ακροδεξιού Μπολσονάρο στη Βραζιλία, του σοσιαλφασίστα Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες, το φασιστικό τρομοκρατικό καθεστώς Σίσι στην Αίγυπτο κτλ.). Σ’ αυτή την παγκόσμιας εμβέλειας πολεμική εκστρατεία του νεοναζιστικού Άξονα Ρωσίας-Κίνας μια σειρά εταιρίες ανά τον κόσμο προθυμοποιούνται να παίξουν το παιχνίδι του τελευταίου. Ο Γκράχαμ Μπρούκι, διευθυντής του ψηφιακού εγκληματολογικού ερευνητικού εργαστηρίου του Ατλαντικού Συμβουλίου, εξηγεί ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά για τέτοιες δραστηριότητες! Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κατά το περσινό έτος 65 εμπορικές φίρμες διεξήγαγαν εκστρατείες κατά παραγγελία παραπληροφόρησης σε 48 χώρες, δηλ. σε σχεδόν τις διπλάσιες από το προηγούμενο έτος (ΝΥΤ, στο ίδιο).

Ολοένα αυξάνονται οι φωνές που καταγγέλλουν τον άξονα Ρωσίας-Κίνας σαν ενορχηστρωτή των επιχειρήσεων παραπληροφόρησης και ιδιαίτερα σαν υπεύθυνο για τη διαβρωτική δουλειά απέναντι στην εμβολιαστική προσπάθεια των επιστημόνων ανά τον κόσμο. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες εκθέσεις τέτοιου είδους είναι εκείνη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικών Δραστηριοτήτων (EEAS) για το διάστημα Δεκέμβρη ’20 – Απρίλη ’21 και εκείνη του NetworkContagionResearchInstitute, πιο γενική με τίτλο «Το μέλλον των επιχειρήσεων παραπληροφόρησης και ο επικείμενος πόλεμος της φίρμας» που δημοσιεύτηκε στις 23/7. Παρ’ όλες αυτές τις κινήσεις οι δολοφόνοι-εμπνευστές και καθοδηγητές του αντιεμβολιαστικού κινήματος εξακολουθούν με αμείωτη ένταση να πλήττουν την υγεία του πλανήτη και να φανατίζουν έναν κόσμο που επιμένει να βλέπει όσους ακολουθούν τις ιατρικές συμβουλές, όσους τηρούν τα μέτρα προστασίας και εμβολιάζονται κατά τις υποδείξεις των επιστημόνων σαν ένα κοπάδι πρόβατα.

O sancta simplicitas! (*)

(*) “Ω θεία απλότης”