Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ EΡΤ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΑΡΩΜΑ

Ένα από τα πολλά «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι και η σύμβαση για την προμήθεια τριών αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης DA62 MPP προϋπολογισμού 23,3 εκ. ευρώ που υπογράφηκε στις 4/7 για λογαριασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στα πλαίσια του προγράμματος ΑΙΓΙΣ (η συμφωνία έκλεισε στις 4/4). Η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με αεροσκάφη δεν είναι καθόλου κακό πράγμα, πόσο μάλλον για μία χώρα που μαστίζεται από τους μεγαλύτερους εμπρησμούς δασών στην Ευρώπη, και τους οποίους κυρίως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με την κυβέρνηση αυτά τα αεροσκάφη.

 Στην προκειμένη περίπτωση τα αεροπλάνα που αναμένεται να σταλούν όπως προβλέπει η σύμβαση, και τα οποία θα αξιοποιηθούν ως εναέρια κέντρα επιχειρήσεων, παρακολούθησης και καταγραφής δεδομένων με χρήση προωθημένων ηλεκτροπτικών συστημάτων, κατασκευάζονται από την εταιρεία DiamondAircraftIndustries με έδρα την Αυστρία που όμως από τα 2017 εξαγοράστηκε από την WanfengAviation, δηλ. από τον πανίσχυρο κινεζικό όμιλο WanfengAutoHoldingGroup.* Με άλλα λόγια, εκχωρούνται ουσιαστικά δικαιώματα παρακολούθησης και καταγραφής δεδομένων ενός κράτους υποτίθεται μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που διευθύνεται από έναν υποτίθεται φιλοδυτικό πρωθυπουργό, σε ένα κατ εξοχήν κατασκοπευτικό εργαλείο του κινεζικού σοσιαλφασιστικού καθεστώτος, αυτού του μεγάλου σύμμαχου της Μόσχας και οικονομικού ηγέτη του νεοχιτλερικού Άξονα. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι αυτό το καθεστώς διαπράττει με τη βοήθεια της τεχνολογίας αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος του λαού του (βλ. ηλεκτρονική παρακολούθηση του πληθυσμού, γενοκτονία Ουιγούρων κλπ.)** και αρχίζει να κάνει τα ίδια  στο εξωτερικό, αλλά αυτά τα αεροσκάφη θα διευκολύνουν όλες τις δραστηριότητες ενός πολεμικού Άξονα, τα συμφέροντα του οποίου ακριβώς εξυπηρετούν οι εμπρηστές των δασών της χώρας μας, όπως αποδεικνύουμε σε άλλο άρθρο μας ( εδώ bit.ly/4cRhhUr ). Στην πραγματικότητα αυτή η σύμβαση αποτελεί το άκρο άωτο του καταστροφικού και ταυτόχρονα δουλικού θράσους που έχει σύσσωμο πια το ελληνικό πολιτικό καθεστώς, του οποίου καμμιά συνιστώσα δεν διαμαρτυρήθηκε. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι οι τελευταίες πυρκαγιές-εμπρησμοί της Αττικής πέρα από όποια άλλη σκοπιμότητα τους έχουν και το να κάνουν πιο αποδεκτή και τάχα πιο επείγουσα την αγορά αυτών των αεροσκαφών. 

 Όπως μαθαίνουμε ωστόσο από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ του Βερύκιου στο iΕidiseis, 25/8, το γεγονός φαίνεται να έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ, που ανησυχούν για το κενό ασφαλείας στο ΝΑΤΟ από τη λειτουργία των αεροσκαφών αυτών. Συγκεκριμένα: «Οι αμερικανοί θεωρούν ότι μέσω των τριών αεροσκαφών ειδικής αποστολής DA62 MPP οι Κινέζοι αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα με: 1) Την κάμερα TrakkaTC-375 EO/IR που θα παρέχει απεικόνιση υψηλής ανάλυσης για αποτελεσματική παρακολούθηση και αναγνώριση. 2) Το σύστημα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων Smith & MyersARTEMIS βελτιώνοντας τις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης εντοπίζοντας με ακρίβεια τη θέση των κινητών συσκευών. 3) Το Σύστημα Διαχείρισης Αποστολών CarteNavAIMS-ISR: Διευκόλυνση αποτελεσματικού σχεδιασμού και εκτέλεσης αποστολών. 4) Το BeyondLine-of-SightDatalink για μετάδοση δεδομένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο από και προς το αεροσκάφος. 5) Το 4G/5GDataLink που διασφαλίζει την επικοινωνία και μεταφορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. 6) Το MaritimeVHFRadio που υποστηρίζει τη θαλάσσια επικοινωνία για ολοκληρωμένη κάλυψη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων»   

Υπογράφοντας την παραπάνω σύμβαση η Ελλάδα από ότι φαίνεται στο παραπάνω απόσπασμα αιφνιδίασε τις ΗΠΑ και προφανώς τις οδήγησε σε διαμαρτυρίες σε ανεπίσημο επίπεδο. Αλλά στην πτώση της και στην εσωτερική της διάσπαση αυτή η υπερδύναμη νοιάζεται πάνω απ’ όλα για τις στρατιωτικές βάσεις της και όχι για το πως διαμορφώνεται εναντίον της, και κυρίως εναντίον του ΝΑΤΟ που είναι αυτή τη στιγμή η κύρια στρατιωτική άμυνα  της Ευρώπης απέναντι στον Άξονα, η συνείδηση των μαζών από το κυρίαρχο πολιτικό μπλοκ. Πρόκειται για το ίδιο που κάνουν οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια και στην Τουρκία, και στη Β. Μακεδονία, και στο Κατάρ, ακόμα και τελευταία στο ίδιο το Ισραήλ. Όπου προσπαθούν με τις εξωτερικές πιέσεις τους να εξαναγκάσουν να συμμορφώνεται μια χώρα στη δικιά τους στρατηγική, ακόμα και εκεί που αυτή είναι θετική ενάντια στους νεοχιτλερικούς, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σπρώχνουν την κοινή γνώμη μια ώρα αρχύτερα στην αγκαλιά του Άξονα. Αν έχουν να πουν οτιδήποτε πρέπει να το λένε ανοιχτά και ξάστερα μέσα στα όργανα του ΝΑΤΟ και μπροστά σε όλες τις χώρες και όχι να επιδιώκουν να αποσπούν στρατιωτικές βάσεις και πολιτική επιρροή έναντι πολιτικών ανταλλαγμάτων. Δεν εννοούμε ότι μια τέτοια στάση θα άλλαζε τη δρομολογημένη εδώ και χρόνια κίνηση της ελληνικής αστικής τάξης να κάνει το ακριβώς αντίθετο από ότι έκανε μια σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που πήραν μέτρα προστασίας των στρατηγικών υποδομών τους από τα νύχια του κινεζικού πολιτικό-στρατιωτικού συμπλέγματος. Δηλαδή  αυτή η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη εμπορικών μεταφορών της Ευρώπης δεν δίστασε να παραχωρήσει οικειοθελώς τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της στους κινέζους και ρώσους ιμπεριαλιστές και συνεχίζει να το κάνει και μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ τελευταία αναμένεται να προβεί σε μια πρώτη μεγάλη κίνηση παραχώρησης ελέγχου στην Κίνα όσον αφορά τα ηλεκτρικά της δίκτυα και τη σύνδεση τους με τη μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στην Ελλάδα.   

Αυτό πάντως που σημειώνουμε και εμείς με ενδιαφέρον είναι ότι το υποτίθεται «δυτικόφιλο» μπλοκ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει τελευταία να δείχνει τις ανατολικές προτιμήσεις του,  και να μη νοιάζεται να καθησυχάζει τις ΗΠΑ για τις επιλογές του στο μεγάλο βαθμό που το έκανε αυτό τα τελευταία 6 χρόνια. Θα άξιζε να παραθέσουμε εδώ σχετικό απόσπασμα του ίδιου δημοσιεύματος που φωτίζει το παρασκήνιο της συμφωνίας για την προμήθεια των αεροσκαφών επιτήρησης:  

«Τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2024, εν μέσω πρωτόγνωρου καύσωνα η πρεσβεία της Κίνας έχοντας στο φουλ τον κλιματισμό στις 5 το απόγευμα προσκαλεί στην πρεσβευτική κατοικία μια ομάδα διακεκριμένων εκδοτών, δημοσιογράφων, διεθνολόγων και πολιτικών αναλυτών που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. 

Είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων, σοβαροί επαγγελματίες που την 4η Ιουλίου κάθε χρόνο δεν προσκαλούνται στην αμερικανική πρεσβεία για τον εορτασμό της Ημέρας της Εθνικής Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. 

Η πρόσκληση του «δράκου» γίνεται με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα τριών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας επιφορτισμένων με το κομματικό καθήκον της αναζήτησης σκέψεων, ιδεών και προτάσεων για το πώς θα μπορούσαν να προωθηθούν περαιτέρω οι ελληνοκινεζικές σχέσεις. Η συζήτηση διήρκησε τέσσερις ώρες και χαρακτηρίστηκε γόνιμη από τους διοργανωτές. 

Ωστόσο, οι Κινέζοι αξιωματούχοι έκρυβαν στο μανίκι τους έναν Άσσο, ένα σημαντικό εμπορικό συμβόλαιο που ήταν έτοιμο προς υπογραφή μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα από μια θυγατρική του Κινεζικού αεροναυπηγικού κολοσσού Wanfeng και του υπουργείου κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας και αφορούσε την προμήθεια τριών αεροσκαφών επιτήρησης για τη δασοπροστασία. 

Δείτε πώς τα φέρνει η ζωή! Η σύμβαση υπογράφεται 4 Ιουλίου 2024 ημέρα εορτασμού Εθνικής Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Καλύτερο «δώρο» δεν θα μπορούσε να προσφέρει η Αθήνα στο Πεκίνο. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ διεξάγουν έναν ανελέητο εμπορικό πόλεμο κατά της Κίνας προσπαθώντας να μπλοκάρουν κάθε δουλειά που επιχειρούν να κάνουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη. 

Και αυτό φάνηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έπεσαν οι υπογραφές, το συμβόλαιο μπήκε στο στόχαστρο των Αμερικανικών Αρχών καθώς θεωρήθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε ένα έργο στρατηγικής σημασίας σε Κινεζικό κολοσσό παρά τη ρητή επισήμανση προς όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να αποφεύγονται εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα που άπτονται ευαίσθητων δεδομένων στρατηγικής σημασίας σε εθνικό και συμμαχικό επίπεδο».     

Σε μια στιγμή που ο νεοχιτλερικός Άξονας διεξάγει διπλή επίθεση ενάντια στην Ευρώπη, την κύρια και κεντρική από την Ουκρανία, και την κυκλωτική από τους ναζί-αντισημίτες του Νότου ενάντια στο Ισραήλ –  στο οποίο ο Άξονας ελέγχει την προβοκατόρικη ακροδεξιά - το διπρόσωπο ελληνικό καθεστώς δεν διστάζει να δείχνει πιο ανοιχτά τους βαθιούς δεσμούς του με τον Άξονα και έτσι να ενθαρρύνει πιο ωμά υπέρ του την Ευρωπαϊκή διάσπαση. Αυτό δεν το κάνει ακόμα το καθεστώς με την ανοιχτά επιθετική πολεμική υπερδύναμη που είναι η Ρωσία, αλλά με τη φαινομενικά πιο ουδέτερη στο ουκρανικό και κυρίως πιο ενταγμένη στη δυτική οικονομία  βιομηχανική και εμπορική υπερδύναμη που είναι η Κίνα. Αυτή η σύμπλευση είναι πολιτικά πολύ πιο εύκολη και πιο διασπαστική για την ΕΕ από εκείνη με τη Ρωσία. Ίσως σε αυτό το πρόσφατο ξεθάρρεμα των φίλων του Άξονα στην Ελλάδα να οφείλεται, πέρα από τον ασυμμάζευτο  ναρκισσισμό του και η σχετική υποβάθμιση του «αμερικάνου» Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και η πιο ξεδιάντροπη από ποτέ άνοδος του κνιτο-ανταρσαίου Πολάκη.  

Ίσως η φιλοδυτική μεταμφίεση του καθεστώτος δεν χρειάζεται να είναι τόσο αποπνικτική, ιδιαίτερα για τον Μητσοτάκη, οπότε αυτός θα μπορεί να δυναμώνει και τη συμμαχία του με το ψευτοΚΚΕ και να επιτρέπει να δυναμώνουν ανεμπόδιστα τα φαιο-«κόκκινα» πολιτικοϊδεολογικά και οικονομικά εργαλεία του Άξονα για την επιβολή την κατάλληλη στιγμή της ανοιχτής φασιστικής δικτατορίας στην όλο και λιγότερο ευρωπαϊκή Ελλάδα. 

  

*https://www.diamondaircraft.com/en/about-diamond/newsroom/news/article/new-owner-great-plans-for-diamond-aircraft/ 

**https://www.oakke.gr/global/item/1073- , https://www.athensvoice.gr/epikairotita/diethni/787628/fakelos-kina-o-oloklirotismos-tou-mellodos/