Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εργάτες, Εργαζόμενοι, Δημοκράτες:

Για να οργανώσουμε την αντίσταση στην εξοντωτική δουλειά και το κλέψιμο του μεροκάματου στις μεγάλες και μικρές εργασιακές γαλέρες. Για να σταματήσουμε το σαμποτάρισμα της βιομηχανίας που εξαθλιώνει όλο το λαό

Για να οικοδομήσουμε ένα αντιφασιστικό μέτωπο ώστε να μη συρθεί η χώρα σε μια φαιο- “κόκκινη” κοινοβουλευτική δικτατορία και στον πόλεμο στο πλευρό του νεοχιτλερικού Άξονα Ρωσίας-Κίνας ενάντια στην Ευρώπη

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΑΚΚΕ

Για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση χρειάζεται ένα μαζικό ενωτικό κίνημα εργαζομένων πραγματικά ταξικό και όχι υπόδουλο σε κόμματα που λειτουργούν μαζί με τα αφεντικά ή και σαν αφεντικά. Το κίνημα αυτό:

 •           Θα παλέψει ενάντια στην εξοντωτική και στη μαύρη απλήρωτη δουλειά. Θα παλέψει ενάντια στην εξοντωτική και στη μαύρη απλήρωτη δουλειά. Γι αυτό θα απαιτήσει έλεγχο όλων των εργοδοσιών μεγάλων και μικρών ιδιαίτερα των εργολάβων- δουλεμπόρων, θα καταγγέλλει και θα ελέγχει τις διεφθαρμένες επιθεωρήσεις εργασίας που παίζουν τον πιο αποφασιστικό ρόλο σε αυτό το αίσχος, θα επιβάλλει την ψηφιακή κάρτα εργασίας και για τους μικρομεσαίους εργοδότες και θα απαιτήσει τώρα βασικό μισθό 950 Ευρώ.

•           Θα εμποδίσει το διακομματικό σαμποτάζ στη μεγάλη σύγχρονη βιομηχανία για να μπορέσει να επιβάλει πιο καλοπληρωμένες και σχετικά πιο σταθερές δουλειές. Ιδιαίτερα θα εμποδίσει το σαμποτάζ στη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας (ανεμογεννήτριες, εξόρυξη υδρογονανθράκων, υδροηλεκτρικά φράγματα) στο οποίο ηγείται η ρωσόδουλη ψευτοαριστερα (ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ). Γενικός πολιτικός στόχος του βιομηχανικού σαμποτάζ, είναι να ξεκόψει την Ελλάδα από την ΕΕ, να την εξαρτήσει από τους Σαββίδηδες και τις ΚΟΣΚΟ, και να την οδηγήσει σε εθνικά ελλείμματα, νέες χρεωκοπίες και μνημόνια για τα οποία οι ρωσόφιλοι ενοχοποιούν την ΕΕ.

•           Θα απαιτήσει ουσιαστικό και όχι υποτυπώδες «μάρκετ πας» για τους χαμηλόμισθους και χαμηλο-συνταξιούχους για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό στα τρόφιμα ο οποίος προκλήθηκε συντριπτικά και κύρια από την ενεργειακή και διατροφική περικύκλωση και τους εκβιασμούς της Ρωσίας και ενισχύθηκε από την κερδοσκοπία του δυτικού κεφάλαιου.

Θα απαιτήσει να βρίσκουν φτηνό νοίκι οι εργαζόμενοι με πλαφόν στα τεράστια νοίκια, με το υποχρεωτικό άνοιγμα των κλειστών σπιτιών σε συνδυασμό με δανειοδότηση για την επισκευή τους, με μαζική κατασκευή κρατικών ενοικιαζόμενων κατοικιών, με προσωρινό περιορισμό του airbnb. Θα απαιτήσει τα παιδιά των εργαζόμενων να μην εγκαταλείπονται στην αμορφωσιά από το κράτος σε συνευθύνη με το παρασιτικό κομμάτι της εκπαιδευτικής υπαλληλίας και γι αυτό θα επιβάλλει την επιμόρφωση και τη δημοκρατική αξιολόγηση των δασκάλων με τη συμμετοχή των γονιών και των μαθητών των λυκείων.

Μόνο ένα Αντιφασιστικό Μέτωπο θα μπορέσει να σταθεί στο πλευρό της κατεχόμενης Ουκρανίας αλλά και να κρατήσει την Ελλάδα δημοκρατική μέσα στη δημοκρατική Ευρώπη και να μην την αφήσει να μετατραπεί σταδιακά και ύπουλα σε μια φαιο-«κόκκινη» κοινοβουλευτική δικτατορία που θα σύρει το λαό σε πόλεμο στο πλευρό της νεοχιτλερικής Ρωσίας και της Κίνας ενάντια στην Ευρώπη

Μόνο ένα πλατύ δημοκρατικό κίνημα θα εμποδίσει την πλήρη πολιτική και ψυχική απόσπαση της Ελλάδας από την Ευρώπη στο κεφαλαιώδες ζήτημα του πρώτου καταχτητικού πολέμου στο έδαφός της μετά τον Β΄ παγκόσμιο, και το πλησίασμά της στους νέους Χίτλερ που τον προκάλεσαν. Αυτή η απόσπαση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς όλες οι κομματικές ηγεσίες-πλην της ΟΑΚΚΕ- είτε απαιτούν να μην δίνονται όπλα στην Ουκρανία (όπως τα φασιστικά και τα σοσιαλφασιστικά ψευτοαριστερά κόμματα που επιχειρηματολογούν υπέρ της Ρωσίας λέγοντας ότι αυτή περικυκλώνεται και αμύνεται), είτε δίνουν λίγα όπλα στην Ουκρανία όπως κάνουν οι διπρόσωποι Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης, αλλά δεν απαντάνε ποτέ στην προπαγάνδα των ρωσόφιλων οπότε ο λαός την πιστεύει. Μάλιστα ο Μητσοτάκης απέδειξε τη ρωσοφιλία του όταν ακύρωσε μαζί με τον Ορμπάν το 11ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Η υποταγή της χώρας στο νεοχιτλερικό Άξονα Ρωσίας-Κίνας οδηγεί σε δικτατορία με κοινοβουλευτική πρόσοψη στο εσωτερικό της χώρας. Τα προειδοποιητικά της συμπτώματα είναι τρία: α) Η ενότητα της ψευτοαριστεράς με τους φανατικά ρωσόφιλους ναζί εξαιτίας της οποίας η πρώτη απαιτεί τη νομιμότητα των δεύτερων ενώ ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στρατολογήσει τη βάση τους, β) η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκκαθαρίσει με τη βία το δικαστικό σώμα και τα ευρωπαιόφιλα κανάλια και δημοσιογράφους, γ) η προσπάθεια του ψευτοΚΚΕ με διακομματική έγκριση και τελευταία με την πλήρη κάλυψη του Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει ακόμα και ωμή βία για να ελέγξει τα συνδικάτα.

Πάλη για μια αντιφασιστική δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας

Αθήνα, 9/6/2023