Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ EΡΤ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ TOYΣ – ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

 

ΥΠΟΥΛΑ  ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ-ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ TOYΣ – ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Σε κάθε περίπτωση καμιά ψήφος στη ναζιστική Χρ. Αυγή και στον ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Η Ο­ΑΚ­ΚΕ δεν θα συμ­με­τέ­χει με το ψη­φο­δέλ­τιό της σε αυ­τή την ε­κλογι­κή μά­χη για­τί στις συν­θή­κες της κρί­σης δεν μπο­ρεί να α­ντα­πο­κρι­θεί στο δυ­σβά­στα­χτο οι­κο­νο­μι­κό βά­ρος. Κα­λού­με τους ψη­φο­φό­ρους μας να ρί­ξουν μαύρο σε Ο­ΛΑ τα κόμ­μα­τα που κα­τε­βαί­νουν στις ε­κλο­γές αυ­τές, σαν κόμ­μα­τα που υ­πε­ρα­σπί­ζουν με τον έ­να ή τον άλ­λο τρό­πο έ­να σά­πιο και κα­τα­στρο­φι­κό καθε­στώς και να κά­νουν μί­α ΔΗ­ΛΩ­ΣΗ ό­τι στη­ρί­ζουν την Ο­ΑΚ­ΚΕ γρά­φο­ντας πά­νω σε έ­να λευ­κό ψη­φο­δέλ­τιο το ό­νο­μα της και ρί­χνο­ντάς το στην κάλ­πη. Πα­ρό­λο που αυ­τή η ψή­φος τυπι­κά με­τρά­ει σαν ά­κυ­ρο, πρα­κτι­κά δεί­χνει πί­στη στο μόνο κόμ­μα, που αν και μι­κρό α­κό­μα, δί­νει διέ­ξο­δο για το λα­ό και τη χώ­ρα. Το να προ­πα­γαν­δί­σει κα­νείς αυ­τόν τον μη κα­τα­με­τρού­με­νο ψή­φο στους αν­θρώ­πους γύ­ρω του και γε­νι­κά στην κοι­νω­νί­α έ­χει πιο με­γά­λο ουσιαστι­κό βά­ρος από κά­θε άλ­λο που κα­τα­με­τρεί­ται.

Δήθεν πατριώτες κατά δήθεν ευρωπαϊστών

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να σε αυ­τές τις ε­κλο­γές εμ­φα­νί­ζο­νται σαν α­ντί­παλα στρα­τό­πε­δα οι “ευ­ρω­πα­ϊ­στές”, δηλ τα κυ­βερ­νη­τι­κά κόμ­μα­τα, το Πο­τά­μι, η ΔΗΜΑΡ κλπ, και οι “πα­τριώ­τες” ή “α­ντι­ι­μπε­ρια­λι­στές” των ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ψευ­τοΚ­ΚΕ και των ε­ξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κών κο­λα­ού­ζων τους, οι εθνικο­φα­σί­στες τύ­που Α­ΝΕΛ και οι να­ζί της “Χρ. Αυγής”. Σε ε­πί­πε­δο η­γε­σιών ού­τε οι πρώ­τοι εί­ναι ευ­ρω­πα­ϊ­στές, ού­τε οι δεύ­τε­ροι πα­τριώ­τες. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα πραγ­μα­τι­κός πα­τριω­τισμός και ευ­ρω­πα­ϊ­σμός δεν εί­ναι κα­θό­λου σε σύ­γκρου­ση. Κά­θε πραγ­μα­τι­κός πατριώ­της πρέ­πει να θέ­λει την Ευ­ρώ­πη σαν ε­θε­λο­ντι­κή έ­νω­ση α­νε­ξάρ­τη­των χω­ρών για να μπο­ρεί η κά­θε μια α­πό αυ­τές να α­ντι­στα­θεί στην πί­ε­ση των υ­περ­δυ­νάμε­ων, ι­διαί­τε­ρα στην α­πει­λή του νε­ο­χιτλε­ρι­κού ά­ξο­να Ρω­σί­ας-Κί­νας. Α­ντίθε­τα ό­λα τα πα­ρα­πά­νω κόμ­μα­τα ε­φαρ­μό­ζουν μί­α πο­λι­τι­κή που κα­τα­στρέ­φει τη χώ­ρα μέ­σα α­πό το σα­μπο­τάζ της βιο­μη­χα­νίας, της σύγ­χρο­νης α­γρο­τι­κής οικο­νο­μί­ας, της έ­ρευ­νας και της τε­χνο­λο­γί­ας και τη με­τα­τρέ­πει τε­λι­κά σε α­ποι­κί­α της Ρω­σί­ας και δευ­τε­ρευό­ντως της Κί­νας.
Το σα­μπο­τάζ γι­νό­ταν και γί­νε­ται με πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κά, αρ­χαιο­λο­γικά, γρα­φειο­κρα­τι­κά και με δή­θεν α­ντι­κα­πι­τα­λι­στι­κά προ­σχή­μα­τα α­πό τους ρωσό­δου­λους η­γέ­τες του ΠΑ­ΣΟΚ και της ΝΔ και υ­πό την πρω­το­κα­θε­δρί­α των ΣΥ­ΡΙΖΑ και ψευ­τοΚ­ΚΕ. Έ­τσι έ­πε­σαν οι ε­ξα­γω­γές, φού­σκωσαν οι ει­σα­γω­γές, και η χώ­ρα χρε­ω­κό­πη­σε συσ­σω­ρεύ­ο­ντας δα­νει­κά.

Οι ρώσοι και κινέζοι νεοαποικιοκράτες και όχι οι δανειστές επωφελούνται από την κρίση

Οι ψευ­το­πα­τριώ­τες κα­τη­γο­ρούν για τη χρε­ω­κο­πί­α τους ευ­ρω­παί­ους δανει­στές που ευ­χα­ρί­στως υ­πο­γράφουν τα μέ­τρα πεί­νας και έ­τσι α­φή­νουν τους ντό­πιους σα­μπο­τα­ρι­στές πο­λι­τι­κά α­λώ­βη­τους. Δεν εί­ναι ό­μως οι δα­νει­στές που ε­πω­φε­λού­νται κυ­ρί­ως α­πό την κρί­ση α­γο­ρά­ζο­ντας τζά­μπα την κατε­στραμ­μέ­νη μας χώ­ρα, ό­πως πρό­βλε­παν οι ρω­σό­δου­λοι “πα­τριώ­τες”. Αυ­τοί που α­γο­ρά­ζουν τζά­μπα πα­νά­κρι­βη του­ρι­στι­κή γη, λι­μάνια, σι­δη­ρο­δρό­μους, βιο­μηχα­νί­ες (Δω­δώ­νη, ΣΕ­ΚΑΠ), πο­δο­σφαι­ρι­κές ο­μά­δες (ΠΑ­ΟΚ), κρα­τι­κό τζό­γο (Ο­ΠΑΠ), και πά­νω απ ό­λα τις με­γα­λύ­τε­ρες τρά­πε­ζες (την Πει­ραιώς-με κυ­ρί­αρ­χο το ρώσο ο­λι­γάρχη Νέ­σις, και την Άλ­φα -με κρα­τι­κά κε­φά­λαια του ρω­σό­δου­λου Κα­τάρ) εί­ναι οι ρώ­σοι και μο­νο­πω­λι­στές και οι φί­λοι τους. Ει­δι­κά μέ­σα α­πό τις τρά­πε­ζες θα μπο­ρούν να ε­λέγ­ξουν ό­λες τις υ­περ­χρε­ω­μέ­νες στις τρά­πε­ζες ε­πιχει­ρή­σεις ι­διαί­τε­ρα τις με­γά­λες βιο­μη­χα­νι­κές. Για να υ­περ­χρε­ώ­σουν τις τε­λευ­ταί­ες δυ­νά­μω­σαν πά­νω στην κρί­ση το σα­μπο­τάζ με την υ­περ­φο­ρο­λό­γη­ση τους και την αύ­ξη­ση της τι­μής του η­λε­κτρι­κού, του πε­τρε­λαί­ου και του φυ­σικού α­έ­ριου που που­λά­ει η Ρω­σί­α στην Ελ­λά­δα σε τι­μή 30% πιο α­κρι­βά α­πό αλ­λού. Προ­η­γού­μενα το κα­θε­στώς εί­χε φρο­ντί­σει να δυ­να­μώ­σει στην οι­κο­νο­μί­α τη ρω­σό­δου­λη νέ­α κρα­τι­κο­δί­αι­τη ο­λι­γαρ­χί­α (Κόκ­κα­λης, Μπό­μπο­λας, Μυ­τι­λη­ναίος, Κο­πε­λού­ζος, Γερ­μα­νός κλπ).

Γιατί σε κάθε περίπτωση καμιά ψήφος στη “Χρ. Αυγή” και στον ΣΥΡΙΖΑ

Η α­πό­λυ­τη κυ­ραρ­χί­α του νε­ο­να­ζι­στι­κού ά­ξο­να στη χώ­ρα μας μπο­ρεί ω­στό­σο να ε­πι­τευ­χθεί μό­νο με μια δι­κτα­το­ρί­α. Γι’ αυ­τό στα πλαί­σια της στρατη­γι­κής του α­ντι­φα­σι­στι­κού με­τώ­που δια­κρί­νου­με α­νά­με­σα σε ό­λα τα κόμ­ματα σα με­γα­λύ­τε­ρο κίν­δυ­νο για τη δη­μο­κρα­τί­α δύ­ο ρωσό­δου­λα κόμ­μα­τα, τη ναζι­στι­κή, δο­λο­φο­νι­κή “Χρ. Αυ­γή” και το πιο κο­ντι­νό στη δια­κυ­βέρ­νη­ση της χώ­ρας ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Γι’ αυ­τό λέ­με, σε κά­θε πε­ρί­πτω­ση:
-Κα­μί­α ψή­φος στο ξε­τσί­πω­τα δο­λο­φο­νι­κό, κρα­τι­κά προ­στα­τευό­με­νο κοι­νο­βου­λευ­τι­κό να­ζι­στι­κό κόμ­μα-συμ­μο­ρί­α ρα­τσι­στών μα­χαι­ρο­βγαλ­τών, τη “Χρυ­σή Αυ­γή”. Αυ­τή την προ­στα­τεύ­ει σύσ­σω­μο το κα­θε­στώς, πο­λι­τι­κό, δι­κα­στικό, α­στυ­νο­μι­κό που της ε­ξα­σφα­λί­ζει νο­μι­μό­τη­τα και ασυ­λί­α πα­ρά τις α­ποδειγ­μέ­να χι­λιά­δες ε­γκλη­μα­τι­κές ε­πι­θέ­σεις της στη διάρ­κεια δύ­ο δε­κα­ε­τιών. Αυ­τό κου­βα­λά­ει τους υ­πό­δι­κους βου­λευ­τές της “Χ.Α” στη Βου­λή να ψη­φί­σουν για πρό­ε­δρο της Δη­μο­κρα­τί­ας και τους ε­πι­τρέ­πει να βά­λουν ξα­νά υ­πο­ψη­φιότη­τα. Προ­στα­τεύ­ουν τη “ΧΑ” για­τί εί­ναι το πιο α­νοι­χτά ρω­σό­δου­λο κόμ­μα, το μονα­δι­κό που έ­χει κα­λέ­σει το ρώ­σι­κο στρα­τό στη χώ­ρα. Στην υ­πε­ρά­σπι­ση της νομι­μό­τη­τας της έ­χει πρω­το­στα­τή­σει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, με τον Τσί­πρα να δη­λώ­νει “δεν τους θέ­λου­με ε­κτός νό­μου, αλ­λά ε­νώ­πιον του νό­μου”.
-Κα­μί­α ψή­φος στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Ο α­νοι­χτά ρω­σό­φι­λος και προ­στά­της και προ­ω­θη­τής του ψευ­το­α­ρι­στε­ρού τρα­μπου­κι­σμού ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, αν έρ­θει στην ε­ξου­σί­α θα ε­γκα­τα­στή­σει σε ό­λο το κρά­τος έ­ναν πλα­τύ σο­σιαλ­φα­σι­στι­κό μη­χα­νι­σμό που θα κά­τσει στο σβέρ­κο του λα­ού για τα κα­λά. Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ των υ­πο­τι­θέ­με­νων “κι­νη­μά­των” βλέ­πει σή­με­ρα την ε­ξου­σί­α χω­ρίς ού­τε έ­να κί­νη­μα στο δρό­μο. Α­ντί­θε­τα στη­ρί­ζε­ται στην α­να­το­λι­κή κρα­τι­κο-ο­λι­γαρ­χί­α, στις στε­νές σχέ­σεις με την πιο φα­σι­στι­κή ρω­σό­φι­λη εκ­κλη­σια­στι­κή η­γε­σί­α (πχ Σε­ρα­φείμ Πει­ραιά), στους ε­ξαι­ρετι­κούς του δε­σμούς με το στρα­τό και την α­στυ­νο­μί­α ό­που αλω­νί­ζουν οι φι­λο­χου­ντι­κοί και φι­λο­χρυ­σαυ­γί­τες, και κυ­ρί­ως στην πιο διε­φθαρ­μέ­νη και πα­ρασι­τι­κή κρα­τι­κή υ­παλ­λη­λί­α. Μά­λι­στα, προ­α­ναγ­γέλ­λει την ενο­ποί­η­ση ό­λων των ε­λε­γκτι­κών μη­χα­νι­σμών σε έ­να ε­νιαί­ο σώ­μα που θα υ­πά­γεται α­πευ­θεί­ας στον πρω­θυ­πουρ­γό (!) προ­ε­τοι­μά­ζο­ντας το έ­δα­φος για αυ­θαί­ρετες διώ­ξεις και εκ­βια­σμούς των πο­λι­τι­κών του α­ντι­πά­λων, ιδιαί­τε­ρα στα ΜΜΕ. Μί­α μι­κρο­γρα­φί­α του κρά­τους που θα στή­σει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, εί­ναι η ε­ξου­σί­α που α­σκεί η πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Ατ­τι­κής Δού­ρου, την ο­ποί­α κα­ταγ­γέλ­λουν ή­δη οι υπάλ­λη­λοι της πε­ρι­φέ­ρειας για κομ­μα­το­κρα­τί­α και πο­γκρόμ των συν­δι­κα­λιστών.
Μί­α τέ­τοια ε­ξου­σί­α όχι μό­νο δεν θα δώ­σει ψω­μί στο λα­ό, αλ­λά θα βαθαί­νει το σα­μπο­τάζ μέ­χρι να ε­γκα­τα­στα­θούν πλή­ρως στη χώ­ρα τα ρω­σο­κι­νέ­ζικα α­φε­ντι­κά που θα εί­ναι τα μό­να ω­φε­λη­μέ­να, ό­πως οι δου­λο­κτή­τες της Cosco που ο Τσί­πρας τους ξε­χνά­ει συ­στη­μα­τι­κά στους λόγους του.

Το κύ­ριο βά­ρος της α­ντί­στα­σης στο βιο­μη­χα­νι­κό προ­λε­τα­ριά­το και τους α­νέρ­γους

Σή­με­ρα το ι­στο­ρι­κό βά­ρος της α­ντί­στα­σης στους νε­ο­α­ποι­κιο­κρά­τες και στα ντό­πια τσι­ρά­κια τους πέ­φτει στο βιο­μη­χα­νι­κό προ­λε­τα­ριά­το, στους εργα­ζό­με­νους και ά­νερ­γους που ε­πι­κε­φα­λής του λα­ού πρέ­πει να πο­λε­μή­σουν ενά­ντια στην πο­λι­τι­κή του βιο­μη­χα­νι­κού σαμπο­τάζ αλλά και ε­νά­ντια στα ερ­γα­σια­κά γκέ­το. Χρειά­ζο­νται τρεις πά­λες : 1. Πά­λη για να μην κλεί­σει κα­νένα άλ­λο ερ­γο­στά­σιο, για να α­νοί­ξουν αυ­τά που έ­κλει­σαν, για να ε­πι­τρα­πούν οι βιο­μη­χα­νι­κές ε­πεν­δύ­σεις. 2. Πά­λη για να δο­θεί ε­πί­δο­μα α­νερ­γί­ας για ό­λους τους α­νέρ­γους. 3. Πά­λη για α­νε­ξάρ­τη­το τα­ξι­κό και δη­μο­κρα­τι­κό συν­δι­κα­λι­σμό που θα ε­πι­διώ­ξει ερ­γα­τι­κό έ­λεγ­χο στις ε­πι­χει­ρή­σεις με στό­χο την ε­πι­βί­ωσή τους και τη μη κι­νε­ζο­ποί­η­ση-γκε­το­ποί­η­ση τους.
Αθήνα, 16/01/2015