Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Δείτε – Διαδώστε το βίντεο της εκδήλωσης της ΟΑΚΚΕ της 22/12/2023 για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς (μπορείτε να το βρείτε στο fb στη σελίδα της ΟΑΚΚΕ και στη σελίδα της στο youtube*)

 

Έγινε με επιτυχία στις 22/12/2023 η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΟΑΚΚΕ στα γραφεία της για το κεντρικό σήμερα ζήτημα για τις παγκόσμιες εξελίξεις του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, με ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη.

Ήταν εντυπωσιακή η διαδικτυακή απήχηση της συγκέντρωσης που εκφράστηκε με την έκταση στην οποία διακινήθηκε το βίντεο που δημοσιεύτηκε άμεσα μετά το τέλος της όπως ακριβώς είχε μεταδοθεί ζωντανά, αλλά και με τα θερμά σχόλια για την έντιμη μαρξιστική στάση και το βάθος της ανάλυσης της. Ειπώθηκε, και μας τιμάει ιδιαίτερα, το ότι η ΟΑΚΚΕ έσωσε την τιμή της αριστεράς καθώς ήταν το μόνο κόμμα που αντιστάθηκε στον αντισημιτικό κατήφορο όλων των πολιτικών φορέων που μιλάνε στο όνομά της. Αποδείχτηκε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η ΟΑΚΚΕ μπορεί να διαφωτίσει το λαό με ένα μοναδικό τρόπο και να αποκαλύψει τη στρατηγική των ρώσων νεοχιτλερικών και των φίλων και υποτακτικών τους ειδικά στο ζήτημα του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά και να ξεκαθαρίσει πως μπορούν να σταθούν απέναντι στις προβοκάτσιες τους οι πραγματικοί αριστεροί και οι δημοκράτες . Ήδη αυτή η ανάλυση είχε εκτεθεί στο εκτεταμένο άρθρο που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ» (https://www.oakke.gr/global/item/1628-).

 Η εκδήλωση ήταν μία πρώτη, και πιστεύουμε πολύ επιτυχημένη, απόπειρα της ΟΑΚΚΕ να κάνει μία κομματική εκδήλωση σε ζωντανή μετάδοση για να μπορούν να την παρακολουθήσουν και άνθρωποι απ’ έξω και να κάνουν σχόλια, ερωτήσεις και παρεμβάσεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εξαιρετική εισήγηση του γραμματέα της Κ.Ε., σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου, και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από φίλους και συντρόφους που έγιναν ζωντανά και διαδικτυακά. Υπήρξε επίσης συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση με σχόλια και παρεμβάσεις από τη διαδικτυακή ομάδα «Protocols without Zion».

Ο σ. Ηλίας Ζαφειρόπουλος έκανε μία πολύ διεξοδική ανάλυση για την περίπολοκη στρατηγική των ρώσων ιμπεριαλιστών, και για το πως χρησιμοποιούν τους δύο πολέμους, αυτόν της Ουκρανίας και αυτόν μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, για να εξυπηρετήσουν το στρατηγικό τους στόχο της περικύκλωσης και της εισβολής στην Ευρώπη. Η ανάλυση αυτή επικεντρώθηκε κυρίως στον πόλεμο στο Ισραήλ, όπου η Ρωσία, όπως εξήγησε κάνει πόλεμο δια αντιπροσώπων έχοντας και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης τους δικούς της υποτακτικούς και φίλους (Χαμάς στην Παλαιστίνη, κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ) που διεξάγουν αυτό τον πόλεμο με τον τρόπο που εξυπηρετεί τα στρατηγικά της σχέδια. Για την καλύτερη κατανόηση της σημερινής κατάστασης ο σ. Η. Ζαφειρόπουλος έκανε μία ιστορική αναδρομή στο πως η νεοναζιστική γενοκτονική Χαμάς που θέλει να εξαφανίσει το κράτος του Ισραήλ διευκολύνθηκε στο να γίνει κυρίαρχη στην Παλαιστίνη από τα ακροδεξιά πολιτικά ρεύματα στο Ισραήλ που πάντα παλαίψανε για να μην δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος. Επίσης ανέλυσε πως οι δύο αυτοί αυτοί φαινομενικά αντίθετοι πόλοι ειδικά μετά το μοναδικό στην κτηνωδία του πογκρόμ της 7 του Οκτώβρη έφεραν τους δύο λαούς σε έχθρα και μαζί τους σε  σύγκρουση τους αραβομουσουλμανικούς λαούς με τους λαούς της Ευρώπης για να βοηθήσουν την επίθεση του Πούτιν στην τελευταία καθώς και πως έτσι προετοιμάζεται το έδαφος για το νέο Ολοκαύτωμα που θα επιχειρηθεί κάτω από τη φορεσιά του αντισιωνισμού. Στη συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν επίσης κάποιες πρώτες διαπιστώσεις από την ιστορική έρευνα της οργάνωσης για το πως λειτούργησε ο αντισημιτισμός και οι πολιτικοί εκφραστές του, οι παλινορθωτές, στην πρώην ΕΣΣΔ, και πως υπονόμευσαν τη θερμή πρωτοπόρα υποστήριξη της επαναστατικής ΕΣΣΔ και του Στάλιν στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ μετά το Ολοκαύτωμα. Τονίστηκε επίσης πόσο ξεδιάντροπα αντισημιτική  και ενάντια σε αυτή την επαναστατική παρακαταθήκη είναι η σημερινή ψευτοαριστερά ιδιαίτερα στην Ελλάδα, με επικεφαλής το ψευτοΚΚΕ.

Καλούμε όλους τους φίλους μας να διαδιώσουν όσο πιο πλατιά μπορούν το βίντεο της εκδήλωσης τόσο από τη σελίδα της ΟΑΚΚΕ στο facebook όσο και από τη σελίδα της στο youtube. (*μπορείτε να πατήσετε τα link με μπλε για απευθείας σύνδεση).