Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ

Η ουκρανική κοινότητα διοργανώνει την Κυριακή 7/1 στις τέσσερις το απόγευμα κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το μπαράζ των ρώσικων βομβαρδισμών σε πόλεις της Ουκρανίας από τις 29/12. Θα γίνει συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Η ΟΑΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό της και καλεί κάθε δημοκράτη και πατριώτη αντιφασίστα να σταθεί και αυτή τη φορά στο πλευρό του μαχόμενου ουκρανικού λαού και μάλιστα να σταθεί ακόμα πιο πολύ για τρεις παραπάνω αλληλένδετους λόγους:

1. Γιατί η ηρωική ουκρανική αντίσταση βρίσκεται σήμερα στην πιο δύσκολη κατάστασή της από την αρχή του πολέμου επειδή παρά τους χιλιάδες νεκρούς του ο ουκρανικός στρατός δεν ήταν δυνατό χωρίς αεροπορία να σπάσει το επιθετικό τείχος που οι καταχτητές στηρίζουν στην τρομακτική υπεροπλία τους,

2. Γιατί με την παρέμβαση των φιλορώσικων φασιστικών δυνάμεων μέσα στις ΗΠΑ και μέσα στην ΕΕ έχει μπλοκαριστεί η οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και

3. Το κυριότερο. Γιατί οι ρώσοι νεοχιτλερικοί με τους εγκαθέτους τους αντισημίτες γενοκτόνους της Χαμάς και τους φιλικούς τους επεκτατιστές της ηγεσίας Νετανιάχου έστησαν έναν στρατηγικό αντιπερισπασμό, αλλά και μια νέα κυκλωτική και διασπαστική επίθεση στην Ευρώπη αυτή τη φορά από το Νότο.

 

Αυτή η δύσκολη κατάσταση για την Ουκρανία σημαίνει ότι εκτός από την Ουκρανία θα πληρώσουν με αίμα και με οικονομική κρίση την εισβολή στην Ουκρανία και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αν δεν βοηθήσουν με τα πιο τέλεια όπλα, ιδιαίτερα με σύγχρονη πολεμική αεροπορία τον ουκρανικό στρατό, αν δεν συνεχίσουν την οικονομική της στήριξη και αν δεν διαδηλώσουν υπέρ της στους δρόμους πιέζοντας τις αστικές και γι αυτό υφεσιακές κυβερνήσεις τους και απομονώνοντας τις φασιστικές και σοσιαλφασιστικές αντιπολιτεύσεις τους.

Η πάλη γι αυτήν την υποστήριξη αποτελεί μια ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση για τους έλληνες αντιφασίστες, γιατί είναι μέσα σε αυτή την αρνητική παγκόσμια συνθήκη που τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα, όλα ρωσόδουλα στην ηγεσία τους, βρήκαν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τελείως τους Ουκρανούς και να μη δείχνουν καν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην τηλεόραση, να σπάνε το εμπάργκο στους ρώσικους υδρογονάνθρακες με τους πιο αγαπημένους τους εφοπλιστές και να αγκαλιάζονται με θέρμη με τον Ερντογάν όχι τότε που έπρεπε, δηλαδή τότε που αντιπάλευε τη Ρωσία στη Συρία και στη Λιβύη, αλλά τώρα που εκθειάζει τη Χαμάς και γίνεται όλο και πιο καλός φίλος του Πούτιν.

Για όλους αυτούς τους λόγους ποτέ άλλοτε η στήριξη της ουκρανικής αντίστασης δεν ήταν τόσο απαραίτητη όσο σήμερα στην πιο δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία αλλά και για τις δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης. Όλοι οι δημοκράτες πρέπει να σταθούν στο πλευρό της ουκρανικής κοινότητας στην αυριανή της διαδήλωση.

Εδώ η ανακοίνωση:

https://www.facebook.com/events/330993369895140/?ref=newsfeed