Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ΟΑΚΚΕ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ 2016 ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Είναι γεγονός ότι ποτέ οι πρωτοχρονιάτικες ευχές δεν πρόσφεραν στους ανθρώπους μια καλύτερη νέα χρονιά. Ιδιαίτερα δεν μπορούν να το πετύχουν αυτό οι πρωτοχρονιάτικες ευχές των κυρίαρχων κομμάτων μιας χώρας την οποία αυτά τα ίδια κατέστρεψαν. Όμως μπορεί μια νέα χρονιά να πάει πραγματικά πολύ καλύτερα αν ο λαός κάνει σε γενικές γραμμές το αντίθετο από αυτό που του προτείνουν αυτά τα κόμματα, ιδιαίτερα αυτά που του προτείνει το πιο καταστροφικό από αυτά.

 Το καλό που έχει προκύψει μέσα από τα βάσανα της καταθλιπτικής πενταετίας που πέρασε είναι ότι ο λαός μας έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά τη βασική προϋπόθεση για να ανακαλύψει έναν οδηγό για την έξοδό του από αυτόν τον εφιάλτη. Αυτή η προϋπόθεση είναι το ότι έχει προδοθεί οικτρά καθώς έχει φέρει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμπύκνωση της σαπίλας, της υποκρισίας, της δολιότητας, της γλοιώδους ιδιοτέλειας, της διαφθοράς, της ξενοδουλείας και του αντιδημοκρατισμού της ελληνικής αστικής τάξης.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι δηλαδή η συμπύκνωση και η αποθέωση όλου του παραγωγικού σαμποτάζ ολόκληρων δεκαετιών, όλης της θεσμικής πια κρατικής διαφθοράς, όλης της υποταγής του κράτους στην πιο διεφθαρμένη κρατικοδίαιτη ολιγαρχία και στους πιο αρπακτικούς νεοαποικιοκράτες αστούς της Ανατολής. Αν ο λαός μπορεί να σταθεί με όλη του τη δύναμη απέναντι σ’ αυτή την κυβέρνηση, αν δηλαδή απαιτήσει την άμεση πτώση της, αν απομονώσει οποιονδήποτε συνεργαστεί μαζί της, αν απαιτήσει να ξηλωθεί όλος ο νέος μηχανισμός που αυτή η κυβέρνηση στήνει ασταμάτητα στο κράτος τοποθετώντας παντού τα πιο σάπια, τα πιο ανίκανα και τα πιο διεφθαρμένα στελέχη της, και κυρίως, αν αντισταθεί σε κάθε μόριο της πολιτικής και ιδεολογικής του γραμμής, τότε θα μπορέσει να βρει το δρόμο της σωτηρίας του και μάλιστα όχι μόνο το δρόμο της εξόδου του από την πείνα και την ανεργία, αλλά και το δρόμο της ηθικής και πνευματικής του ανόρθωσης. Ο οδηγός του λαού πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. ‘Οχι όπως το εννοεί ο ίδιος, αλλά με την ακριβώς αντίθετη έννοια. Ο Συριζα πρέπει να γίνει ο αρνητικός δάσκαλος όλου του έθνους.

Μέχρι τώρα αυτός ο δάσκαλος ήταν κρυμμένος πίσω από τα άλλα αστικά κόμματα και έτσι κανείς δεν μπορούσε να εντοπίσει την πολιτικο-ιδεολογική πηγή της υποβόσκουσας πολυεπίπεδης αρρώστιας της χώρας, αυτής που έφερε την χρεωκοπία του 2010.
Για παράδειγμα όλοι ξέρανε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα διεφθαρμένο κόμμα, αλλά μόνο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έμαθε ο λαός ότι όλη η σαπίλα του ΠΑΣΟΚ είχε την ιδεολογική καρδιά της μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό πήγε και στρατολογήθηκε μέσα του όταν το ΠΑΣΟΚ πνίγηκε στα ψέμματά του. Είναι φυσικό γιατί μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ η διαφθορά των κυβερνητικών στελεχών όχι μόνο δεν τιμωρείται όταν αποκαλύπτεται, αλλά η αποκάλυψη καταγγέλλεται σαν συκοφαντία από τους εχθρούς του λαού. Επίσης όλοι ξέρανε ότι η ΝΔ ήταν ένα κόμμα που έκρυβε μέσα του την κύρια πλευρά της φασιστικής ακροδεξιάς . Μόνο όμως όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έμαθε ο λαός ότι το πιο ακροδεξιό και πιο φασιστικό κομμάτι της ΝΔ, οι ΑΝΕΛ, όχι μόνο έγινε ο πιο ενθουσιώδης κολαούζος της νέας εξουσίας αλλά αυτή του παρέδωσε την ηγεσία του στρατού για να κάνει τις μαζικότερες εκκαθαρίσεις που έχει γνωρίσει μεταδικτατορικά η χώρα και για να επιχειρήσει να χώσει το στρατό μέσα στην πολιτική και κοινωνική ζωή όπως κάνει κάθε αληθινός φασισμός. Ακόμα, αν δεν ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κανείς δεν θα μάθαινε με πόσο μεγάλη αβρότητα και εύνοια αυτός θα μεταχειριζόταν στη Βουλή τους ναζιστές της Χρ. Αυγής , πόσο αξιοθαύματα θα αγνοούσε τα εγκλήματά τους και πόσο θα περιθωριοποιούσε πολιτικά τη δίκη εναντίον τους. Τέλος αν δεν ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κανείς δεν θα μάθαινε ότι το αντιβιομηχανικό πνεύμα μέσα στην άρχουσα τάξη που μετέτρεψε την Ελλάδα σε παραγωγικό ουραγό της Ευρώπης είχε το κέντρο του πάλι στον Συριζα. Μόνο αυτός μπόρεσε μέσα σε 12 μήνες να προξενήσει τόσο μεγάλη καταστροφή στην οικονομία κλείνοντας τις τράπεζες, όσες δεν προξένησαν δεκαετίες εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αλλά δεν ήταν αυτή η μεγαλύτερη εκπαιδευτική αποστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ότι δίδαξε στο λαό πως όποιος υπόσχεται στους φτωχούς ότι θα ζήσουν καλύτερα επειδή αυτός ,όταν τον φέρουν στην εξουσία, θα τους μοιράσει τα λεφτά των πλούσιων, και μάλιστα των ξένων αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι αριστερός και φίλος του λαού. Δεν χρειάζεται πολύς ακόμα χρόνος για να μάθει ο λαός ότι μια τέτοια «αριστερά» είναι ο χειρότερος εχθρός του, δηλαδή η χειρότερη ακροδεξιά. Όποιος υπόσχεται πλούτο στο λαό επειδή θα του τον δώσει, αναθέτει στο λαό το ρόλο του ανάπηρου ζητιάνου και στον εαυτό του το ρόλο του σωτήρα. Ο σωτήρες είναι οι χειρότεροι ευνουχιστές των μαζών και η πιο τυπική γι αυτούς πολιτική και οικονομική εξουσία είναι ο φασισμός και η ληστεία του λαού. Η ευεργεσία στους φτωχούς είναι η ουσία κάθε ψευτοαριστεράς, δηλαδή κάθε σοσιαλφασισμού. Η αληθινή αριστερά είναι αυτή που απλά οδηγεί το λαό ώστε να αποκτήσει γνώση μέσα από την πείρα των δικών του μαζικών αγώνων και μέσα από αυτούς να αποκτήσει τόση αυτοπεποίθηση και τόση οργάνωση ώστε να πάρει στα χέρια του όχι μόνο, και όχι τόσο, τον πλούτο των εκμεταλλευτών , όσο να συγκροτήσει ό ίδιος δημοκρατικά τα όργανα της τελικά δικιάς του επαναστατικής εξουσίας και με αυτά να οργανώσει ο ίδιος την παραγωγή ώστε αυτή να μην λεηλατείται από τους εκμεταλλευτές και να μην σπαταλιέται σε κρίσεις και πολέμους.

Μόνο αν ο λαός μας αρχίσει να αναρωτιέται και τελικά αρχίσει να συλλαμβάνει αυτήν την αλήθεια μέσα από την πικρή πείρα του 2015 της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσει την πολιτική του συνείδηση. Και αν αυτό το πετύχει τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να καταλάβει ότι και το ψευτοΚΚΕ, το υποτιθέμενο κόμμα της εργατικής τάξης δεν είναι ο αντι-ΣΥΡΙΖΑ όπως θέλει να εμφανίζεται αλλά είναι στο βάθος ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο το πρώτο έχει ταύτιση σε όλα τα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα: όπως ότι κύριος παγκόσμιος εχθρός είναι ο νεοφιλελευθερισμός και όχι ο φασισμός και ότι ο πιο μεγάλος υπαίτιος της ελληνικής κρίσης είναι το ευρωπαικό κεφάλαιο των δανειστών και οι βιομήχανοι και όχι οι εσωτερικοί αντιβιομηχανικοί σαμποταριστές, η κρατική διαφθορά και η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία . Το ψευτοΚΚΕ είναι απλά ο ΣΥΡΙΖΑ που θα κόψει κάθε δεσμό με τις ευρωπαικές δημοκρατικές χώρες οπότε δεν θα χρειάζεται καμιά επίφαση δημοκρατισμού ,ώστε να επιβάλλει στην Ελλάδα μαζί με τους ανοιχτούς φασίστες μια ρωσοκίνητη δικτατορία τύπου «λαικής δημοκρατίας» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Η αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ σαν ψεύτικης αριστεράς θα είναι και η αποκάλυψη του ψευτοΚΚΕ σαν ψεύτικο κόμμα της εργατικής τάξης, δηλαδή σαν ψευτοκομμουνισμός.
Αυτή είναι η προϋπόθεση για την δημιουργία ενός πραγματικού μαζικού κομμουνιστικού κόμματος και μιας πλατειάς πραγματικά δημοκρατικής, αναπτυξιακής και εθνοανεξαρτησιακής ελληνικής αριστεράς που θα θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη υπέρ της Ευρώπης και όχι ενάντιά της.
Αυτή η αριστερά, που σαν πιο πρωτοπόρο και συνειδητό απόσπασμά της έχει την ΟΑΚΚΕ, θα βοηθήσει στο να οικοδομηθεί ένα νέο εργατικό κίνημα που θα παλεύει α) για να μην κλείνουν τα εργοστάσια από τους σαμποτέρ β) για να σπάει ο εκβιασμός της εργοδοσίας που λόγω ανεργίας τσακίζει τα μεροκάματα γ) για να εγκαθιδρύονται μορφές εργατικού ελέγχου που μόνες αυτές μπορούν να συνδυάζουν αποτελεσματικά τα α) και β). Αυτά όλα πρέπει να γίνονται με πλατειά δημοκρατική συμμετοχή των εργατών, δηλαδή να είναι το αντίθετο του συριζo-κνίτικου συνδικαλισμού των κομματικών συμμοριών που παρέχουν «προστασία» στην τάξη, εξασφαλίζοντας τον φασιστικό τους έλεγχο πάνω σε αυτή, ώστε είτε για να μοιραστούν το ρόλο του προσωπάρχη με τη εργοδοσία, είτε για να τσακίσουν με σαμποτάζ την παραγωγική μονάδα, είτε ακόμα για να γίνουν μέρος της εργοδοσίας σαν αστική τάξη νέου τύπου όπως γίνεται στις ΔΕΚΟ.

Η συριζέϊκη τραγωδία του 2015 μπορεί να γίνει πραγματικά η βάση για ένα 2016 της αρχής της γνώσης οπότε και της απελευθερωτικής πράξης για το λαό, και σε πρώτη φάση για την ωρίμανση της δημοκρατικής και αριστερής πρωτοπορίας η οποία θα δώσει ώθηση στο οργανωτικό δυνάμωμα της ΟΑΚΚΕ .
Μια τέτοια πρωτοχρονιάτικη ευχή έχει βάση, δηλαδή μπορεί να πραγματοποιηθεί.