Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - Η ΠΟΥΤΙΝΙΚΗ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΝΟΜΙΜΟΥΣ - ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ **

Αριστερή φωτό από το αρχείο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας-Δεξιά φωτό από συγκέντρωση στις 7-10-2020 Αριστερή φωτό από το αρχείο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας-Δεξιά φωτό από συγκέντρωση στις 7-10-2020

Με διάφορα μπαλώματα στη νομοθεσία επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει το δρόμο που έχουν αφήσει για χρόνια ανοιχτό στους ναζιστές για τις εκλογές όλες οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες με επικεφαλής την ψευτοαριστερά.

Μετά το νόμο του καλοκαιριού του 2021 που απαγόρευε την κάθοδο των καταδικασμένων ναζιστών μόνο ως επικεφαλής συνδυασμών, ψηφίστηκε νέα ρύθμιση το Φλεβάρη του 2023, στο παρά πέντε των εκλογών, με την οποία έμπαινε μπλόκο στην κάθοδο των ναζιστών και ως απλών υποψηφίων για την παράκαμψη της απαγόρευσης με τη διαφορά ότι αυτό το μπλόκο θεσπίστηκε σαν μία απόφαση του Άρειου Πάγου ο οποίος με το νόμο αυτό έχει τη διακριτική ευχέρεια να το εφαρμόσει ή να μην το εφαρμόσει. Μπορεί δηλαδή να κρίνει ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη με άλλον επικεφαλής συνδυασμού δεν σημαίνει ότι ο συνδυασμός είναι του Κασιδιάρη, ούτε ότι είναι στην ουσία μία εγκληματική συμμορία αντίστοιχη με τη “Χρ. Αυγή”.

Με τη νέα τροπολογία που έφερε τώρα η κυβέρνηση το μόνο που αλλάζει είναι ότι το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει σε Ολομέλεια, δηλαδή σε πλήρη σύνθεση και όχι σε τακτική σύνθεση που ορίζει ο πρόεδρος του.

Και τις τρεις ρυθμίσεις καταψήφισαν ψευτοΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, τις δύο τελευταίες τις καταψήφισε και ο Βελόπουλος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη δήλωσε παρών και στην τρίτη αποχή, δηλαδή στην ουσία κατά. Υπερψηφίστηκαν από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

  ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Όταν εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση για τη ναζιστική συμμορία, η ΟΑΚΚΕ και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία προειδοποιούσαν ότι αυτή όχι μόνο δεν ήταν το τέλος αλλά η κατάσταση με τους ναζί θα χειροτέρευε. Το πανό μας έγραφε : “Κρύψανε τη δίκη απ' το λαό, αλλάξανε το νόμο για να κόψουν τις ποινές των ναζί στο μισό» και «Η μεγάλη μάχη με τους ναζί είναι μπροστά μας». Αυτό το πανό εκείνη τη στιγμή ήταν και ένα μεγάλο χαστούκι στην ψευτοαριστερά που, ιδιαίτερα στο ΚΕΕΡΦΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που προσπαθούσαν να καθησυχάσουν την αντιφασιστική νεολαία ότι οι ναζί είχαν στην κύρια πλευρά νικηθεί και ότι ήταν αυτοί κυρίως που τους είχαν νικήσει. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν είχαν κάνει τίποτα απολύτως για να κάνουν γνωστά τα εγκλήματα τους μέσα από αυτή την κρυμμένη δίκη, αλλά στην ουσία οι ίδιοι βοήθησαν τα πιο βαθιά στοιχεία της πολιτικής και ιδεολογικής τους γραμμής πριν και πιο πολύ μετά την εισβολή της φίλης τους Ρωσίας στην Ουκρανία να επιβιώσουν, και ιδιαίτερα στα τμήματα της πολιτικά καθυστερημένης νεολαίας να δυναμώσουν. Αυτό φάνηκε τρία χρόνια αργότερα στις δημοσκοπήσεις στη νεολαία μεταξύ 18 και 24 χρονών όπου το κόμμα του Κασιδιάρη, το οποίο μπορούσε να μιλάει όσο ήθελε στο διαδίκτυο (μετά τον εξοστρακισμό από τον Μητσοτάκη της γενικής γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Νικολάου που θέλησε να τον περιορίσει) και να οργανώνει συγκεντρώσεις αυτόνομα ή μέσα σε άλλες συγκεντρώσεις, φτάνει στο 10% (πάνω από 3% στο μέσο όρο).

Ήταν γνωστό σε όλους ότι ο ναζι-Κασιδιάρης ετοιμαζόταν για εκλογές όταν ήδη πριν το κλείσιμο της δίκης κατάθεσε στον Άρειο Πάγο ιδρυτική δήλωση νέου πολιτικού κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει να τον διευκολύνει όταν κατάργησε σαν ποινή τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πριν φύγει από την κυβέρνηση. Έτσι ο ναζι-Κασιδιάρης δεν εμποδιζόταν με κανένα τρόπο να συγκροτήσει και να λειτουργήσει το νέο του πολιτικό κόμμα, με το οποίο θα μπορούσε να συνεχίζει τη δράση του μετά την καταδίκη. Είχε ήδη εξασφαλισμένη την ανοχή σύσσωμου του διακομματικού πολιτικού καθεστώτος που ποτέ δεν θέλησε να τους βγάλει εκτός νόμου, πλην της ΟΑΚΚΕ που έχει το σύνθημα εκτός νόμου οι ναζί ήδη από το 1996. Έτσι, τα δεδομένα μετά την πρωτόδικη καταδίκη των ναζιστών ήταν ότι αυτοί μπορούσαν άνετα να κατέβουν στις εκλογές αφού με το ισχύον σύνταγμα έπρεπε για να τους αφαιρεθεί αυτό το δικαίωμα να γίνει η καταδίκη αμετάκλητη, δηλαδή να επικυρωθεί και σε δεύτερο βαθμό και στη συνέχεια και στον Άρειο Πάγο.

Έτσι άφησαν ήσυχο τον Κασιδιάρη να φουσκώνει ξανά νόμιμα μέσα από τη φυλακή και να οργανώνει συνδιασκέψεις και συνέδρια. Μάλιστα παρουσίαζε τους υποψηφίους του στην ιστοσελίδα του και εκεί εμφανίζονταν με τα πρόσωπά τους και τις ιδιότητες τους απόστρατοι του στρατού και της αστυνομίας. Αυτό ήταν μία πολύ καθαρή απόδειξη για το ότι η καταδίκη των ναζιστών δεν σήμαινε αποναζιστικοποίηση του στρατού και της αστυνομίας, ένα αίτημα που ποτέ δεν μπήκε πάλι από κανένα κόμμα πλην της ΟΑΚΚΕ.

Δεν ήταν καθόλου απροσδόκητο λοιπόν που σήμερα βρέθηκε ένας συνταξιούχος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Αν. Κανελλόπουλος, να ηγηθεί και μάλιστα εικονικά, δηλαδή με ένα απατεωνίστικο τέχνασμα, σε ένα ναζιστικό κόμμα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πρόσφατα πήρε προαγωγή σε αντεισαγγελέα του ΑΠ μέσα σε απόλυτη διακομματική σιωπή η εισαγγελέας της δίκης της «Χρ. Αυγής» που πρότεινε την αθώωση των ναζιστών. Ακολούθησε η προαγωγή της αντισημίτριας Παγουτέλη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Τον Ιούλη του 2021 με συμφωνία κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε με τροπολογία στη Βουλή ένα νόμος που επέτρεπε στους καταδικασμένους για μέλη εγκληματικής συμμορίας να κατέβουν σαν υποψήφιοι, αλλά τους απαγόρευε να κατέβουν σαν επικεφαλής συνδυασμών. Αυτό τον ισχνό νόμο, που ο Κασιδιάρης είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα τον παρακάμψει, τον καταψήφισαν το ψευτοΚΚΕ και ο Βαρουφάκης στο όνομα της εναντίωσης σε κάθε απαγόρευση στους ναζιστές γιατί τάχα αυτή ανοίγει την πόρτα και για απαγόρευση σε επαναστατικά κόμματα που είναι άλλωστε και το βασικό επιχείρημα τους ενάντια στην καθολική απαγόρευση στους ναζιστές να έχουν πολιτικά κόμματα, κάτι στο οποίο άλλωστε εναντιώνονται όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για δεκαετίες στη χώρα (https://www.oakke.gr/antifasism/2013-02-16-20-18-50/2013-02-16-20-23-24/item/1336-)*. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει με ενθουσιασμό εκείνη τη ρύθμιση αφού άφηνε ελεύθερο το δρόμο στην εκλογική συμμετοχή των ναζιστών. Το ότι ο νόμος αυτός ήταν για τα σκουπίδια το απόδειξαν οι δημοσκοπήσεις της επόμενης περιόδου σύμφωνα με τις οποίες παρά την απαγόρευση, το κόμμα Κασιδιάρη είχε πολλές πιθανότητες να μπει στη Βουλή.

Έτσι η κυβέρνηση έφερε μόλις το Φλεβάρη του 2023 μια νέα ρύθμιση στη Βουλή με βάση την οποία ο Άρειος Πάγος μπορεί να βγάλει εκτός εκλογών ένα συνδυασμό στον οποίο συμμετέχουν σαν απλοί υποψήφιοι οι καταδικασμένοι ναζιστές α) εάν διαπιστώσει ότι κρύβονται πίσω από κάποιον άλλο που εμφανιζόταν ως επικεφαλής για να παρακάμψουν το νόμο, και β) εάν διαπιστώσει ότι η δράση του κόμματος δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στη δεύτερη περίπτωση ο Άρειος Πάγος μπορεί να ελέγξει για τη δράση του κόμματος μόνο εάν συμμετέχει στο συνδυασμό ως υποψήφιος καταδικασμένος έστω και πρωτόδικα για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εγκληματικής οργάνωσης (όπως ο Κασιδιάρης) και της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μπορεί όμως ο Άρειος Πάγος να θεωρήσει ότι ο επικεφαλής-βιτρίνα είναι αληθινός όπως και ότι ναι μεν ο συνδυασμός έχει υποψήφιο τον Κασιδιάρη αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να αποδείξει ότι η δράση του κόμματος είναι ίδια με αυτή του υποψηφίου του, που είναι μία άλλη μέθοδος απόδειξης ότι αυτός είναι ο ουσιαστικός επικεφαλής. Με λίγα λόγια η τροπολογία μεταβιβάζει ολοκληρωτικά το βάρος της απαγόρευσης από τη Βουλή στη δικαστική εξουσία, και στη διακριτική ευχέρεια του Αρείου Πάγου. Αυτή η τροπολογία καταψηφίστηκε από το ψευτοΚΚΕ και τον Βαρουφάκη σε κοινό μέτωπο αυτή τη φορά και με τον Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης που αποφάσισε να μην κρατάει αντιναζιστικά προσχήματα αφού και τα τρία αυτά έχουν το πιο βασικό κοινό με εκείνο του ναζι-Κασιδιάρη: ότι είναι ρωσόδουλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παρών με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη θεωρία των δύο ακρών, που σημαίνει ότι με έναν τέτοιο νόμο θα μπορούσε να αποκλειστεί από τις εκλογές και ένα κόμμα αριστερό. Δεν καταψήφισε για να μην κατηγορηθεί ότι ανοίγει το δρόμο στον Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές. Όμως είναι εντελώς σαφές ότι όσο πιο μικρή είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για έναν νόμο που ρίχνει όλο το βάρος της απαγόρευσης στη δικαιοσύνη, τόσο πιο δύσκολο είναι για το δικαστήριο να εφαρμόσει αυτή την απαγόρευση. Το παρόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτό το νόμο είναι ακριβώς το ίδιο με καταψήφισή του, ειδικά από τη στιγμή που ήδη κατηγορεί τη δικαιοσύνη για υποχείριο της κυβέρνησης.

Με τη νέα τροπολογία για την ανακήρυξη των συνδυασμών πρέπει να αποφασίσει η ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι η ολιγομελής τακτική του σύνθεση. Ο πρόεδρος αυτού του τμήματος Χρ. Τζανερίκος παραβιάζοντας σκανδαλωδώς κάθε κανόνα δικαστικής αμεροληψίας, και ποδοπατώντας το κύρος της Ολομέλειας του ίδιου του τμήματος στο οποίο ήταν Πρόεδρος, αντιτάχθηκε στην κυβερνητική τροπολογία. Ισχυρίστηκε ότι έτσι η Βουλή περιορίζει την εξουσία του να ορίζει τη σύνθεση που θα πάρει την απόφαση αν θα εφαρμοστεί το μπλόκο ή όχι, δηλαδή τελικά ότι του περιορίζει την εξουσία να αποτρέψει το μπλόκο. Μετά από μία έκρηξη της πλειοψηφίας των πιο γνωστών συνταγματολόγων εναντίον του, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Βενιζέλος με το πολιτικό βάρος που κουβαλάει αυτή η τοποθέτηση, αυτός παραιτήθηκε.

Και σε αυτή την τροπολογία επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό στην ψηφοφορία, ψευτοΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Βελόπουλος καταψήφισαν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά έκανε αποχή. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙ- ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΦΑΙΟ«ΚΟΚΚΙΝΩΝ»

Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα σκηνικό που έρχεται ο ένας άτολμος νόμος μετά τον άλλο να γιγαντώσει ουσιαστικά τον Κασιδιάρη σα φόβητρο ενάντια στο «σάπιο διεφθαρμένο επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη, με την ψευτοαριστερά να το δικαιώνει σαν τέτοιο αφού με συνέπεια καταδικάζει κάθε νόμο της ΝΔ σαν έμπνευσή του ίδιου αυτού κράτους για την καταστολή της λαϊκής αντίδρασης!!! Την ίδια στιγμή αυτή η ψευτοαριστερά έχει περάσει πια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανοιχτά στο πουτινικό στρατόπεδο, και με τον ίδιο ενθουσιασμό που θέλει στ αλήθεια τη νίκη των Πούτιν – Σι την ώρα της μεγάλης επίθεσης τους ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ, κοιτάει να διευκολύνει όσο και όπως μπορεί ένα αφοσιωμένο τσιράκι του Πούτιν όπως ο ναζι-Κασιδιάρης να παίξει το ρόλο του στο πολιτικό σκηνικό.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει τελικά με την απαγόρευση, ο Κασιδιάρης θα φουσκώνει γιατί αυτό είναι ακριβώς το έδαφος πάνω στο οποίο οι ναζί μπορούν να δηλητηριάζουν το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Το νεοναζιστικό κόμμα πατάει πάνω στο σάρωμα κάθε πολιτικής αντιπαράθεσης από τη σκούπα της εκστρατείας κατά της «διαφθοράς» του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναδείχθηκε σταυροφόρος για δεκαετίες και τώρα φτάνει στη αποθέωση αυτής της πολιτικής. Η μέθοδος της πολιτικής εξόντωσης μέσω σκανδάλων πάει χρόνια πίσω στην Ελλάδα, αλλά πρώτη φορά ήρθε τόσο έντονα να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή όταν ο αληθινός πολιτικός επικεφαλής κάθε επιχείρησης «κάθαρσης», ο ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας σαν κυβερνητικός βραχίονας του ψευτοΚΚΕ ανέλαβε την εξουσία. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επελαύνει με τη βοήθεια της κρυφο-φιλοσυριζέϊκης ηγεσίας Μητσοτάκη που αποκεφαλίζει πρόθυμα με την απλή υποψία σκανδάλου κάθε στέλεχος του που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ (ενώ ποτέ δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για κάθε βρωμιαράκικο στέλεχος του που το αποκαλύπτει η ΝΔ τύπου Ραγκούση ή η ίδια η δικαιοσύνη τύπου Παππά). Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μάχη ενάντια στη δικαιοσύνη και ενάντια στον τύπο όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα φασιστικά κινήματα στις αστικές δημοκρατίες. Εδώ και τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σα διεφθαρμένη τη δικαιοσύνη όταν προχωράει σε καταδίκες δικών του στελεχών για αποδειγμένα σκάνδαλα και όλοι οι καταδικασμένοι και υπόδικοι μπαίνουν με ψηλά το κεφάλι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του, όπως και όταν δεν κλείνει στη φυλακή κάποιον πολιτικό του αντίπαλο, ενώ όλοι οι δημοσιογράφοι που τον ενοχλούν πρέπει να αποκεφαλιστούν.

Σε αυτό το έδαφος αναδείχθηκε για δεκαετίες η εικόνα των διεφθαρμένων πολιτικών που θέλουν έναν εισαγγελέα ή ένα στρατιωτικό δικτάτορα να τους καθαρίσει. Αυτή είναι η γενική ιδέα του Κασιδιάρη που αρέσει στην καθυστέρηση. Αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό σύνθημα του Μιχαλολιάκου όταν χαιρέταγε ναζιστικά, ότι το χέρι που υψώνεται σε ναζιστικό χαιρετισμό είναι «καθαρό χέρι». Σαν κομμάτια του παλιού καθεστώτος στοχοποιούνται σήμερα από τους ναζί και τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι. Αυτούς δεν μπόρεσε να τους φιμώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη μεγάλη εκστρατεία της ενάντια στα κανάλια μέσα από την οποία παράδωσε τηλεοπτικά κανάλια και ΜΜΕ στους «αδιάφθορους», δηλαδή στον πουτινικό ολιγάρχη Σαββίδη και στο φίλο της Κίνας του Σι Μαρινάκη.

Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, καθόλου δεν ενοχλήθηκε ο Κασιδιάρης ιδιαίτερα από τις πολιτικές δυνάμεις που είχαν την πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, το ψευτοΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά επίτηδες μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε τότε τα τέσσερα κρατικά κανάλια (ΕΡΤ 1,2,3, Βουλή), δεν έκαναν πρώτο θέμα τη συχνή και τακτική προβολή της δίκης στην τηλεόραση και στον τύπο, και την αδιάκοπη δημοσίευση των στοιχείων για τη βία και το χιτλερισμό που παρουσιάζονταν σ αυτή. Η δίκη κλείστηκε μέσα σε ελάχιστες σε σχέση με τα θύματα της «Χρ. Αυγής» δικογραφίες και δεν υπήρξε κανένα κάλεσμα στα εκατοντάδες θύματα της να πάνε να καταθέσουν. Η δίκη πνίγηκε με ευθύνη των κομμάτων στην τηλεόραση, κινήθηκε μέσα στη σιωπή και έτσι ξεθώριασε η αληθινή αποτρόπαιη εικόνα των ναζί όταν φτάσανε να δολοφονήσουν ένα βράδυ σε μια κατάμεστη πλατεία τον Π. Φύσσα. Σήμερα στο δεύτερο βαθμό η δίκη έχει σκεπαστεί μέσα σε πυκνό και αδιατάρακτο σκοτάδι.

Έτσι βρέθηκε ο Κασιδιάρης να καβαλάει ξανά το ίδιο άλογο, το άλογο ενάντια στους «διεφθαρμένους προδότες πολιτικούς» και στους «αλήτες δημοσιογράφους» για να περάσει από τη φυλακή στη Βουλή αφού αφέθηκε ασύδοτος αλλά επιπλέον και σαν μάρτυρας (επειδή δεν αποκαλύφθηκε και δεν ντροπιάστηκε στις μάζες από τα σιχαμερά θρασύδειλα και καθεστωτικά προφυλαγμένα του εγκλήματα) να οργανώνει εκεί το νέο κόμμα του. Έτσι συζητάνε τώρα οι ηγεσίες Μητσοτάκη και το Ανδρουλάκη πως δεν θα μπει στη Βουλή όχι γιατί τους νοιάζει αλλά για να μην φρίξουν οι δυτικές και πιο πολύ οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες και καταλάβουν πόσο φιλοπουτινική είναι η επίσημη Ελλάδα με πιο ανοιχτό πουτινικό απ’ όλους έναν ναζί-καθοδηγητή ενός αιματοβαμμένου στρατού ρατσιστών τραμπούκων και μαχαιροβγαλτών, που έχει τη σβάστικα στο μπράτσο και που δήλωσε στο δικαστήριο ότι «η σβάστικα δεν είναι παράνομη».

Δεν ξεχνάμε πόσο βρέθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενωμένοι στο ζήτημα της Σοφίας Νικολάου όταν έβαλαν στο στόχαστρο τους τη γενική γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ, τη μοναδική που επιχείρησε να βάλει μπλόκο στη δράση του Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την αποπομπή της μία φορά επειδή τόλμησε να αντιταχθεί στο αίτημα του Κουφοντίνα να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Ο Μητσοτάκης του έκανε πρόθυμα τη χάρη και την απομάκρυνε. Ζήτησε στη συνέχεια το κεφάλι της μέσω Πολάκη, επειδή θέλησε να είναι υποψήφια σε αυτές τις εκλογές οπότε ο Μητσοτάκης την απέσυρε από τα ψηφοδέλτια. Ο Κουφοντίνας και ο Κασιδιάρης, οι δύο αυτοί φαιο-«κόκκινοι» μέσω του ΣΥΡΙΖΑ και του σαμποταριστή του ίδιου του του κόμματος του Μητσοτάκη εκδικούνται τους εχθρούς τους μέχρις ότου μαζί με την υπόλοιπη σοσιαλφασιστική ψευτοαριστερά και τη φασιστική ακροδεξιά βαδίσουν προς την εθνικο- λαϊκή αντιδυτική δικτατορία.

Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά, μάζεψε την κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής συμμορίας από τα έδρανα για να την οδηγήσει στη φυλακή το 2013, ήταν επειδή η Ελλάδα ήταν εκτεθειμένη στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο για την πρωτοφανή αποκάλυψη να βρίσκονται στη Βουλή μιας ευρωπαϊκής χώρας ρατσιστές, χιτλερικοί, μαχαιροβγάλτες, δολοφόνοι. Αυτό έθιγε στρατηγικά τον Πούτιν που είχε αρχίσει να στήνει την πλεκτάνη με τους ναζήδες της Ουκρανίας, και δεν έπρεπε να είναι ρωσόφιλους ναζί να τους έχει στο κοινοβούλιο της η ορθόδοξη αδελφή της Ρωσίας Ελλάδα. Γι’ αυτό οι εδώ πουτινικοί Δένδιας-Σαμαράς τους μάζεψαν , τους φυλάκισαν όσο μπορούσαν χωρίς να τους πληγώσουν πολιτικά κι αυτούς και τη γραμμή τους και τώρα τους ετοιμάζουν σε ελάχιστο χρόνο να βγουν έξω αλλά πιο ισχυροί και μάλιστα αντί για τον παλιό ΚΥΠΑτζή Μιχαλολολιάκο να έχουν το νέο πιο καθαρισμένο από παλιές κρατικές και αμερικάνικες συναναστροφές Κασιδιάρη.

Είχαμε γράψει τότε ότι παρά τη δίωξη η προστασία των ναζιστών συνεχίζεται και ότι «για να είναι η δίκη πραγματική πρέπει να βγουν εκτός νόμου οι ναζί». Και αυτή η θέση σήμερα δικαιώνεται.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά φαίνεται πόσο παραπλάνησε τους δημοκράτες η ψευτοαριστερά όταν εμφάνισε την καταδίκη σαν το τέλος των ναζιστών, και τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι φανερή και αναγκαία η συγκρότηση ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου που να ζητάει το εκτός νόμου των ναζί και να καταδικάζει πολιτικά όσους το εμποδίζουν με πρώτη την πουτινική σοσιαλφασιστική ψευτοαριστερά.

* Σημ: Ο φασίστας Τζήμερος, αμέσως μετά την ψήφιση της πρώτης ρύθμισης του 2021 έκναε τη δήλωση ότι θα καταθέσει αίτημα για να χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση το ψευτοΚΚΕ και από τότε όποτε τον ρωτάνε για το θέμα της απαγόρευσης της συμμετοχής του Κασιδιάρη στις εκλογές απαντάει το ίδιο. Πρόκειται για έναν πολύ χρήσιμο προβοκάτορα που στην κρίσιμη στιγμή έρχεται να ξεπλύνει το ψευτοΚΚΕ για την κατάπτυστη στάση του υπεράσπισης της νομιμότητας των ναζι-δολοφόνων.

 

** Είναι απαραίτητο αγαπητοί αναγνώστες να κάνουμε μια διευκρίνηση στον τίτλο του άρθρου με τον οποίο μπορεί να παρεξηγηθεί το περιεχόμενο του ότι δηλαδή μπορεί να φαίνεται χειρότερη ή το ίδιο κακή η στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με εκείνη της ψευτοαριστεράς.

Εννοούμε ότι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μεν έτσι για να κρύψουν και τις δικές τους πομπές, αλλά κυρίως για να κρύψουν τις πομπές όλου του επίσημου πολιτικού κόσμου και όλης της χώρας.

Μάλιστα από αυτό το κρύψιμο επωφελείται κυρίως η ψευτοαριστερά γιατί έτσι κανείς δεν θα μάθει έξω ότι ψήφισε εντελώς ξεδιάντροπα υπέρ των ναζί γιατί όπως και η ίδια, όπως και ο ακροδεξιός Βελόπουλος, έτσι και αυτοί και μάλιστα πιο φανατικά απ όλους είναι υπέρ του χίτλερ Πούτιν.