Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ROTTING CHRIST: TO ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ο Κ. Πελετίδης με το Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο σε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας το 2016 Ο Κ. Πελετίδης με το Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο σε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας το 2016

Το blackmetal συγκρότημα Rotting Christ (O Χριστός που σαπίζει) ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των θυμάτων ιεροεξεταστικής βίας που ασκεί ατιμώρητα ο ολοένα και πιο εδραιωμένος πολιτικά και ιδεολογικά στη χώρα μας νεομεσαιωνισμός. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ακύρωση προγραμματισμένης συναυλίας σε συγκεκριμένο χώρο που διαχειρίζονται οι δημοτικές αρχές της Πάτρας με δικαιολογία την «προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος» των ορθοδόξων χριστιανών. Το πιο φαινομενικά παράδοξο στοιχείο της όλης υπόθεσης είναι η συμμετοχή του ψευτοΚΚΕ, που ελέγχει το δήμο με τον κνίτη Κ. Πελετίδη, στην επιχείρηση «κάθαρσης» της πολιτιστικής ζωής της πόλης από κοινού με τη σκοταδιστική εκκλησία και τη ναζιστική ΧΑ.

 

Σύμφωνα με το περιφερειακό portal TheBest news ήταν η ναζιστική συμμορία της ΧΑ που κίνησε το ζήτημα, μέσω του υποψήφιου περιφερειάρχη της Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος πήγε στη μητρόπολη ζητώντας την παρέμβαση του μητροπολίτη Χρυσόστομου με σκοπό την ακύρωση της συναυλίας ενώ έκανε και έγγραφη καταγγελία στην εισαγγελία πρωτοδικών Πάτρας. Στην ανακοίνωσή του στο Facebook αναφέρει ότι «Η παρέμβαση μας άπτεται της προσβολής του ονόματος του Ιησού Χριστού, που χρησιμοποιείται και βεβηλώνεται από το συγκεκριμένο συγκρότημα και δεν πρόκειται να αποτελέσει για εμάς πεδίο κομματικής εκμετάλλευσης» (https://www.efsyn.gr/efsyn-city/moysika-nea/187178_skotadismos-akrodexia-rotting-christ-kai-sti-mesi-o-dimos-patron).

 Στη συνέχεια η μητρόπολη απευθύνθηκε στο δήμο κι ο δήμος ενημέρωσε τη διοργανώτρια εταιρεία GGEvents για την άρνησή του να της παραχωρήσει το χώρο που είχε προαποφασιστεί. Αυτό έγινε δύο μόλις μέρες πριν από τη συναυλία – που θα γινόταν στις 15/3 – και ενώ η εταιρεία είχε ήδη προκαταβάλει το ενοίκιο της αίθουσας. Όπως ανάφεραν οι διοργανωτές στο τοπικό portal: "Η ενημέρωση που είχαμε αρχικά από τον Δήμο είναι ότι η αίθουσα δεν μπορεί να μας δοθεί, με εντολή του Δημάρχου, για λόγους περιεχομένου της συναυλίας. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε και για τεχνικά προβλήματα" (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/521388) πίσω από τα οποία τελικά οχυρώθηκε η πλευρά του δήμαρχου Πελετίδη για να μην συγκρουστεί ανοιχτά με τους δημοκρατικούς ανθρώπους. Τότε η διοργανώτρια εταιρεία πρότεινε άλλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της συναυλίας, την 17/3, ελπίζοντας ότι θα είχαν ως τότε επιλυθεί τα προβλήματα που επικαλούνταν η άλλη πλευρά και αφορούσαν βλάβη ηλεκτρολογικού πίνακα, όμως ο δήμος ούτε και σ’ αυτή την περίπτωση δέχτηκε να παραχωρήσει το χώρο. Το πιο προκλητικό στη στάση του δήμου ήταν ότι την προηγουμένη της προτεινόμενης εναλλακτικής ημερομηνίας, και συγκεκριμένα στις 16/3, επιτράπηκε σε άλλο μουσικό σχήμα, εκείνο του Γιάννη Αγγελάκα, να εμφανιστεί στον ίδιο αυτό χώρο που οι δημοτικές αρχές είχαν επίμονα αρνηθεί στους RottingChrist (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/521645)!

 Η αντίδραση του συγκροτήματος ήταν μια οργισμένη ανακοίνωση που κατάγγειλε τις «πραγματικά σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου» για το ότι «πράξανε ότι μπορούσαν ώστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός που στα μάτια τους ήταν ακραίο». Η ανακοίνωση γράφει μεταξύ άλλων ότι «Η ελευθερία του λόγου και της σκέψης είναι ένα δικαίωμα το οποίο σαν μπάντα μαχόμαστε και υποστηρίζουμε εμπράκτως για περισσότερο από 30 χρόνια σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου με οποιοδήποτε κόστος και έχουμε σκοπό να το κάνουμε μέχρι τέλους».

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το metal συγκρότημα από την πλευρά του ο Αγγελάκας απείλησε με αναβολή της δικής του συναυλίας κάνοντας λόγω για RottingGreece και εκφράζοντας την ευχή «ο “προοδευτικός” δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη» (https://www.athensvoice.gr/culture/music/528090_aggelakas-rotting-greece-myrizei-i-ypothesi-ton-rotting-christ). (Προς το παρόν το ποια αίγλη και στα μάτια τίνος μπορεί να έχει ένας αρχικνίτης φίλος κάθε σοσιαλφασισμού στον κόσμο είναι μια άλλη υπόθεση).

Η δε GGEvents έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση: «Αγαπητοί φίλοι και fans των RottingChrist είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Πάτρας θεώρησε σωστό να αθετήσει τη συμφωνία με την εταιρεία μας για τη διάθεση του χώρου Αίγλη και να μην μας παραχωρήσει την αίθουσα για το live της Παρασκευής, παρόλο που είχε ήδη κατατεθεί το ενοίκιο του χώρου. Ως δικαιολογία πρόβαλαν ότι έχει χαλάσει ο ηλεκτρολογικός πίνακας της αίθουσας και δεν διορθώνεται. Παρόλα αυτά η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στις 16/03 θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα!! Όπως πληροφορηθήκαμε από τα πατρινά μμε και από άτομα που εργάζονται στο δήμο, άτομα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών πίεσαν το Δήμο να ακυρώσει το event και να μην μας παραχωρήσει την Αίγλη λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού. Ο καθόλα κομμουνιστικός Δήμος μας θεώρησε καλύτερο να αθετήσει τη συμφωνία του και να μας ενημερώσει 2 μέρες πριν την εκδήλωση και αφού είχαμε ήδη μπει σε αρκετά έξοδα ότι δεν μας παραχωρεί την αίθουσα. Είναι γεγονός ότι ζούμε μεσαιωνικές στιγμές....! Κόντρα λοιπόν στο νέο μεσαίωνα και στις οπισθοδρομικές τακτικές εμείς θα πραγματοποιήσουμε το live μας στο χώρο METROPOLIS» (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/521388).

 

Οι φωνές διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών έμειναν ωστόσο χωρίς κάλυψη από τον επίσημο πολιτικό κόσμο που είτε σιώπησε, είτε ακόμα χειρότερα επιδοκίμασε ανοιχτά τη φασιστική απαγόρευση. Έτσι εκτός από τη ΧΑ και το ψευτοΚΚΕ, έσπευσε να συνταχθεί με το μαύρο μέτωπο και η ολοένα και πιο φασιστικοποιημένη ΝΔ. Σε ανακοίνωση της νομαρχιακής οργάνωσης Αχαΐας του κόμματος αναφέρεται ότι «Ήταν απολύτως σωστή και επιβεβλημένη η ματαίωση της συναυλίας του μουσικού συγκροτήματος με την ονομασία "Ο Χριστός που σαπίζει" γιατί η πραγματοποίησή της θα προσέβαλε βάναυσα την πίστη όλων των χριστιανών της πόλης. Σε καμία δε περίπτωση η άποψή μας αυτή δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως θρησκευτική μισαλλοδοξία ή ακροδεξιά απόκλιση. Θα ήταν ίδια η θέση μας και για κάθε εκδήλωση που θα έβαζε με ανάλογο τρόπο απέναντί της οποιαδήποτε θρησκεία» (https://www.lifo.gr/now/greece/230190/node-axaias-gia-rotting-christ-sosti-i-mataiosi-tis-synaylias-prosvlitiko-to-sapios-xristos-gia-toys-xristianoys). (Αναντίρρητα..!!)

 ΨευτοΚΚΕ-ναζί κι από κοντά η σαμαροκαραμανλική ΝΔ του Μητσοτάκη. Αυτή η τοποθέτηση του ψευτοΚΚΕ αποδεικνύει ότι το κόμμα αυτό δεν έχει καμία σχέση, όχι με το μαρξισμό, ούτε καν με τον αντιφασισμό! Όχι μόνο δεν επιδιώκει την ελάττωση της επιρροής της θρησκείας πάνω στις μάζες, όχι μόνο απαγορεύει την έκφραση σε όσους μπαίνουν στο μάτι των σκοταδιστών της ελλαδικής εκκλησίας αλλά και λειτουργεί και σαν εκτελεστικό χέρι των ναζιστικών καθαρμάτων. Το ψευτοΚΚΕ είναι στην πραγματικότητα το πιο συμπαγές πρακτορείο του ρωσικού σοσιαλιμπεριαλισμού στην Ελλάδα και σαν τέτοιο δεν μπορεί παρά να κλείνει το ένα μάτι στον ορθοδοξοφασισμό και το άλλο στο χίτλερ, ακριβώς όπως τα αφεντικά του στο Κρεμλίνο σηκώνουν ταυτόχρονα τσαρικό σκήπτρο, σβάστικα και το ψεύτικο σφυροδρέπανο. Είναι φυσικό λοιπόν να χτυπιέται ένα μουσικό σχήμα με σαφείς αντιθρησκευτικές πεποιθήσεις, διεθνή φήμη και φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό όπως είναι οι RC (έπαιξαν σε Κίεβο και Χάρκοβο αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία). Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μια από τις πρώτες διαμαρτυρίες προήλθε από τη μονή Εσφιγμένου, τη φιλορώσικη μονή του Αγ. Όρους, που καλούσε τους αρμόδιους να ακυρώσουν τη συναυλία μαζί με τα ναζιστοειδή ενός κάποιου «Ιερού λόχου 2012 Θεσσαλονίκης»*. Ούτε φυσικά είναι τυχαίο πρόσωπο ο Χρυσόστομος Πατρών, ο οποίος διαθέτει προνομιακές σχέσεις με το πατριαρχείο Μόσχας (http://aviketos.com/o-patron-chrysostomos-paizei-epikindyni-rosiki-royleta/).

Το ότι το κόμμα του Περισσού είναι η ηγετική δύναμη αυτού του μαύρου μετώπου αποδεικνύεται και από τη σπουδή με την οποία επιχειρήθηκε το ξέπλυμα των ενεργειών του στελέχους του Πελετίδη. Ενδεικτικά ο «Ημεροδρόμος», δηλαδή ο γκέμπελς του ψευτοΚΚΕ Μπογιόπουλος, ανέλαβε να υπερασπίσει τον κνίτη δήμαρχο απέναντι στις κατηγορίες για φίμωση δημοσιεύοντας την ηλεκτρονική αλληλογραφία των σχετικών με τη συναυλία φορέων. Ισχυρίζεται ότι ο δήμος είχε ενημερώσει στις 13/3 την εταιρεία «Δίηχο», που ανάλαβε την ηχητική κάλυψη των συναυλιών RottingChrist και Γ. Αγγελάκα, για την ύπαρξη επικίνδυνου τεχνικού προβλήματος και ότι την επομένη η εταιρεία αυτή στέλνει μια άλλη, την «Bailos Τεχνική Διαχείριση Ενέργειας», για να κάνει αυτοψία στην αίθουσα. Το αποτέλεσμα της αυτοψίας ήταν ο εντοπισμός προβλήματος «στον κλιματισμό του χώρου που δημιουργεί με τη σειρά του πρόβλημα στην παροχή ρεύματος».

Όμως μια προσεκτική μελέτη της χρονολογικής σειράς με την οποία παρουσιάζεται η αλληλογραφία από τον Μπογιόπουλο δείχνει ανέντιμες μεθοδεύσεις από πλευράς δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την e-tetRadio: Έτσι, πάνω στη στιγμή της έξαρσης των αντιδράσεων, η εταιρεία «Δίηχο» στέλνει μήνυμα στην Bailos με το οποίο φαίνεται ότι της υπαγορεύει το πόρισμα της αυτοψίας. Το μήνυμα γράφει: «Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στον κλιματισμό του χώρου που δημιουργεί με τη σειρά του πρόβλημα στην παροχή ρεύματος. Θα μεταβεί άμεσα ειδικό συνεργείο κλιματισμού και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται». Μισή ώρα αργότερα η δεύτερη εταιρεία, που στάλθηκε για να κάνει την αυτοψία, το ξαναστέλνει πίσω στην πρώτη σα δικό της συμπέρασμα και στη συνέχεια ενημερώνεται ο δήμος. Στην επιστολή αυτή δεν εμφανίζεται κανένας αποδέκτης ενώ πουθενά στα mail δεν αναφέρεται ο χώρος που θα γινόταν η συναυλία. Ένα άλλο σημείο που αποδεικνύει την ύπαρξη σκευωρίας για την κάλυψη του δημάρχου, είναι η ασυμβατότητα ανάμεσα στον ισχυρισμό του δήμαρχου ότι ενημέρωσε το «Δίηχο» για τη βλάβη και το μήνυμα του «Δίηχου» στο δήμο που ανέφερε τη βλάβη!!! (https://www.e-tetradio.gr/Article/17748/ta-e-mail-poy-ebgale-o-hmerodromos-gia-toys-rotting-christ-einai-apokalyptika-alla-apo-thn-anapodh). Επιπλέον το αρχικό δημοσίευμα του «Ημεροδρόμου» δεν εξηγεί γιατί ο Αγγελάκας – σε αντίθεση με τους RC – δεν υπέστη τις συνέπειες της «τεχνικής βλάβης». Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες μέρες για να βρει σε αυτό μια απάντηση το όργανο του Μπογιόπουλου λέγοντας ότι το «Δίηχο» (που εκτός από εταιρεία ηχητικής κάλυψης είναι και διοργανώτρια της συναυλίας Αγγελάκα) είχε εξασφαλίσει φορητά κλιματιστικά για τη συγκεκριμένη συναυλία. Και το ερώτημα παραμένει: αν αυτό είναι αλήθεια τότε γιατί τα σοσιαλφασιστικά τσιράκια του Πούτιν απέκρυψαν ένα τόσο κρίσιμο για την πειστικότητα των ισχυρισμών τους στοιχείο από τις αρχικές τους τοποθετήσεις; Και το κυριότερο: Γιατί μετά από όλο αυτό το θόρυβο δεν βγήκε ο δήμαρχος να κάνει μια δήλωση ή ακόμα καλύτερα να γράψει μια επιστολή στους RottingChristκαι να τους πει ότι λυπάται για τη βλάβη και θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλιστεί σε αυτούς μια άλλη αίθουσα αν δεν επιδιορθωθεί αυτή του Δήμου ή έστω να αποδοκιμάσει τους χρυσαυγίτες για την πρωτοβουλία τους να πάνε στη Μητρόπολη να ζητήσουν ματαίωση της συναυλίας και να διαφωνήσει ανοιχτά με το αίτημα της Μητρόπολης για ματαίωση; Μα πως θα έκανε κάτι από αυτά ο Πελετίδης, ο πιο «μαζικός» και ο πιο ριζωμένος στη θέση του από όλους τους κρατικούς αξιωματούχους του ψευτοΚΚΕ, το υπόδειγμα της εξουσίας που ετοιμάζουν για τη χώρα; Αυτό που μπορούσε να κάνει και που έκανε είναι να στήσει μια ολόκληρη ίντριγκα για να καλύψει όχι τόσο τον εαυτό του, όσο το ψευτοΚΚΕ απέναντι σε ένα πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα νεολαίας που είναι κοινωνικά ριζοσπαστικό, δημοκρατικό αντικληρικαλιστικό και άθεο, οπότε αριστερό στις διαθέσεις του και γενικά αναρχίζον το οποίο νομίζει ότι αυτό το κόμμα είναι αντικαπιταλιστικό και συχνά το ψηφίζει, ενώ δεν είναι καν αντιφεουδαρχικό!      

Τέρμα λοιπόν τα ψέματα! Όσo τα διεθνή αφεντικά προχωράνε τις θέσεις τους τόσο οι μάσκες θα πέφτουν και για τα τσιράκια τους στη χώρα μας.

 

* Νέα στοιχεία: Απ' τη μεριά του, ο διοργανωτής της συναυλίας, ο άνθρωπος πίσω από τη GG Events, Γιώργος Σταματόπουλος, είπε στο VICE: «Η συναυλία έχει ανακοινωθεί εδώ και τρεις μήνες και μόλις χθες -Τετάρτη- μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Είχαμε συμφωνήσει με τον δήμο κανονικά, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση και χθες που πήγε η συνεργάτιδά μου να πάρει τα κλειδιά από την περιουσία του δήμου, της ανακοίνωσαν ότι δεν παραχωρούν τον χώρο παρότι έχουμε καταβάλει όλο το ποσό ενοικίασής του. Μάλιστα, πρόσθεσαν ότι η επιστροφή του ποσού θα πραγματοποιηθεί από την επόμενη εβδομάδα επειδή δεν επιτρέπεται να τα επιστρέψουν έτσι, αμέσως. Της είπαν ότι η συναυλία ακυρώνεται με εντολή του δημάρχου επειδή υπήρξαν αντιδράσεις λόγω του ονόματος της μπάντας. Προσπαθήσαμε να βρούμε τον δήμαρχο, αλλά ήταν άφαντος. Μιλήσαμε με κάποιους ανθρώπους του δήμου και τελικά, η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν μας δίνουν τον χώρο επειδή υπάρχει πρόβλημα σε έναν πίνακα ρεύματος. Είπαμε ότι μπορούμε να φέρουμε εμείς γεννήτριες και μας απάντησαν πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Εν τω μεταξύ, απ' όσο ξέρω, η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα που πραγματοποιείται την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

* Ο ιερός λόχος είναι ναζιφασιστική οργάνωση εφέδρων.