Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ EΡΤ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 24/8 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΤΟ ΦΙΛΟΠΟΥΤΙΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ

Φωτό από φωτορεπορτάζ του δημοσιογράφου Λουκά Βελιδάκη Φωτό από φωτορεπορτάζ του δημοσιογράφου Λουκά Βελιδάκη

Η ΟΑΚΚΕ ήταν όπως πάντα και θα είναι στο πλευρό του λαού που δίνει πρώτος τη μάχη ενάντια στους νεοχιτλερικούς για την υπεράσπιση της Ευρώπης 

 

Το Σάββατο 24 Αυγούστου η ουκρανική κοινότητα συγκεντρώθηκε όπως κάθε χρονιά στο Σύνταγμα για να γιορτάσει τη Μέρα της Ανεξαρτησίας. Είναι η τρίτη στη σειρά χρονιά που οι Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα συγκεντρώνονται αυτή τη μέρα για να καλέσουν σε συμπαράσταση και να καταγγείλουν την εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο που έχει έχει εξαπολύσει για προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας, υποδούλωση και εθνικό εξανδραποδισμό του πληθυσμού της. 

Η πλατεία Συντάγματος γέμισε για άλλη μια φορά με τις ουκρανικές σημαίες. Έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους της ουκρανικής κοινότητας για το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας όχι μόνο γιατί παλεύει για να υπερασπιστεί την ύπαρξή της, αλλά και γιατί ο εισβολέας κατακτητής αποτελεί ενεργή απειλή για όλες τις χώρες της Ευρώπης και τη δικιά μας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν Γεωργιανοί και Μολδαβοί με τις σημαίες των χωρών τους, που ξέρουν από πρώτο χέρι πως συμπεριφέρεται η νεοχιτλερική Ρωσία στις χώρες που έχει βάλει στο στόχαστρο στο δρόμο της για την παγκόσμια κυριαρχία. 

Εκεί στο πλευρό της ουκρανικής κοινότητας ήταν όπως πάντα οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ με πλακάτ που έγραφαν στα ελληνικά και στα αγγλικά: «Χίτλερ – Πούτιν κάτω τα χέρια από την Ουκρανία», «Ο νέος Χίτλερ Πούτιν θα χει το τέλος του παλιού», «Όπλα για τη νίκη στην Ουκρανία», «Ειρήνη = Καμία εδαφική παραχώρηση στον εισβολέα», «Λαοί της Ευρώπης Ενωθείτε στον Χίτλερ Πούτιν Αντισταθείτε». Όταν οι πουτινικοί αντισημίτες επιτέθηκαν φωνάξαμε τα συνθήματα «Έξω η Ρωσία από την Ουκρανία» και «Νίκη, νίκη στην Ουκρανία». 

 

Πραγματικά είναι ελπιδοφόρο ότι η ουκρανική κοινότητα δίνει το παρόν με τέτοιες συγκεντρώσεις, σε μία χώρα που όλο και λιγότερο ακούγονται φωνές στήριξης στην ουκρανική αντίσταση αφού οι ηγεσίες όλων των κομμάτων πλην της ΟΑΚΚΕ είναι ρωσόφιλες και όλο και λιγότερο φροντίζουν να το κρύβουν. Οι πιο ύπουλες είναι αυτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που το βρώμικο παιχνίδι τους το καταλαβαίνεις μόνο από το ότι δεν απαντάνε στην κυρίαρχη πια στη χώρα αντιουκρανική προπαγάνδα των ψευτοαριστερών και των φασιστών. Οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων δίνουν στήριξη με λίγα όπλα στην Ουκρανία και ψελλίζουν κάθε τόσο λίγα λογάκια συμπαράστασης σε αυτήν, τόσο μόνο όσο χρειάζεται για να μην τους πάρουν χαμπάρι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ότι δουλεύουν για τον Πούτιν. Έτσι εξηγείται που εδώ και τρία χρόνια ελάχιστες φορές κάποιος πολιτικός ή αυτοδιοικητικός εκπρόσωπος τους, έχει βρεθεί σε αυτές τις συγκεντρώσεις.  

Όμως χθες αυτοί οι δήθεν φίλοι της Ουκρανίας με άμεσο υπεύθυνο την αστυνομία άφησαν τους ψευτοαριστερούς αντισημίτες φίλους του Πούτιν και της Χαμάς να κάνουν ουσιαστικά αντι-συγκέντρωση και μάλιστα κολλητά δίπλα στην επετειακή εκδήλωση των Ουκρανών που ήταν γεμάτη γυναικόπαιδα και είχε τη γιορταστική και διακριτικά πικρή ατμόσφαιρα που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις τους, όπως ταιριάζει σε ανθρώπους που είναι τόσο αξιοπρεπείς και περήφανοι όσο οι Ουκρανοί. Τους άφησαν να κάνουν την αντισυγκέντρωση με το πρόσχημα ότι ήταν μία χωριστή συγκέντρωση που αφορούσε την υποστήριξη της Παλαιστίνης, αλλά τους επέτρεψαν να παρενοχλήσουν την ουκρανική συγκέντρωση αρχικά οπτικά και ηχητικά δηλαδή ψυχολογικά και τελικά να την απειλήσουν και να ασκήσουν την πρώτη σωματική βία σε ουκρανική συγκέντρωση στην Ελλάδα και μάλιστα στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συγκέντρωσης και αφού η αστυνομία αποτραβήχθηκε από το πάνω μέρος των σκαλιών στα οποία είχαν παραταχθεί οι Ουκρανοί με τις σημαίες τους, συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο, στην κορυφή της σκάλας απέναντι από τη Βουλή πενήντα άτομα περίπου με παλαιστινιακές σημαίες και με τη σημαία του ΕΕΚ. Άπλωσαν ένα πανό που το γύρισαν επιδεικτικά προς την πλευρά των συγκεντρωμένων που έγραφε «FreePalestine, Ενάντια σε Ιμπεριαλισμό, Σιωνισμό και Συνεργαζόμενο Ελληνικό Κράτος» και το υπέγραφε η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση», και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Οι συγκεντρωμένοι Ουκρανοί έμειναν στη θέση τους και συνέχισαν την εκδήλωσή τους.  

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ακόμα και όταν έπαιζε ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας, ακούγονταν γιουχαΐσματα και βρισιές μαζί με προκλητικές χειρονομίες που έχουν καταγραφεί σε βίντεο που ανέβασαν Ουκρανοί στα σόσιαλ μίντια. Όταν μία Ουκρανή που βρισκόταν στα σκαλιά προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί στην αστυνομία για αυτούς που γιούχαραν και έβριζαν μόλις σε απόσταση δέκα μέτρων, δέχθηκε επίθεση με μπουκάλι από νερό που εκσφενδονίστηκε από πάνω και τη χτύπησε στο κεφάλι, και πήρε πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ. Οι Ουκρανοί που ήταν στο σημείο διαμαρτυρήθηκαν, αλλά οι τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν. Τότε μόνο η αστυνομία αποφάσισε να παραταχθεί ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις, ενώ δεν ενδιαφέρθηκε ούτε καν να κάνει μία σύσταση σε αυτόν που πέταξε το μπουκάλι και τραυμάτισε τη νεαρή Ουκρανή.  

Οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν ότι είχαν απέναντί τους συνειδητούς φίλους του Πούτιν, υποστηρικτές του εισβολέα, που ήθελαν ουσιαστικά να απαγορεύσουν τη συγκέντρωσή τους και ένα κράτος πολύ πρόθυμο να συνεργάζεται μαζί τους.  

Σε αυτό το σημείο οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ υπερασπίστηκαν τους Ουκρανούς και το δικαίωμα τους να κάνουν συγκέντρωση κατά του εισβολέα αποικιοκράτη φωνάζοντας δυνατά και μαχητικά το σύνθημα «Έξω η Ρωσία από την Ουκρανία». Αυτή η στάση που δήλωνε ότι οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία δεν περνάνε, ήταν μία έμπρακτη στήριξη που έγινε αποδεκτή με επιδοκιμασία, και τόνωσε την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων να συνεχίσουν και να τελειώσουν την εκδήλωση τους όπως την είχαν προγραμματίσει. Οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κοινότητας, και ατομικά πολλοί Ουκρανοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση ευχαρίστησαν θερμά τους συντρόφους μας για τη στήριξή τους για μια ακόμα φορά *.

  

Το ουκρανικό στην εποχή της αντισημιτικής επίθεσης του νεοχιτλερικού Αξονα από το Νότο

 

Στην πραγματικότητα αυτή η φορά δεν ήταν ίδια με τις άλλες. Κι αυτό όχι τόσο γιατί η ουκρανική αντίσταση δέχεται όλο και μεγαλύτερη στρατιωτική πίεση και μερικές θέσεις συνεχίζουν να σπάνε στο Ντονέτσκ, πράγμα που τελευταία προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τον πολιτικοστρατιωτικό αντιπερισπασμό του Κουρσκ, ούτε γιατί αργά και υπόκωφα δυναμώνει και η πολιτική πίεση από ευρωπαίους και αμερικάνους φασίστες που ζητάνε “ειρήνη με αποδοχή των προσαρτήσεων” από την Ουκρανία. Αυτή η επέτειος δεν ήταν ίδια με τις άλλες γιατί εδώ και 11 μήνες το κεντρικό μέτωπο υποστήριξης στην Ουκρανία, δηλαδή το αντιπουτινικό μέτωπο της Ευρώπης με το δημοκρατικό κομμάτι της αστικής τάξης των ΗΠΑ δέχτηκε ένα πελώριο πολιτικό πλήγμα μέσα από το γενοκτονικό πογκρόμ-προβοκάτσια της 7 Οκτώβρη. Αυτή η στρατηγική προβοκάτσια πυροδότησε το παγκόσμιο φιλοπουτινικό τεχνητό Δίπολο: Βόρειοι ισλαμόφοβοι και γενικά κλασικοί φασίστες τύπου Νετανιάχου-Τραμπ από τη μια μεριά - και από την άλλη Νότιοι γενοκτόνοι αντισημίτες τύπου Χαμάς-Ιράν και ευρύτερα αντιδυτικοί ρατσιστές. Αυτοί οι τελευταίοι καλύπτονται σαν τάχα αντιαποικιοκράτες και έχουν σαν εργαλείο τους την κριτική φυλετική θεωρία που λέει ότι οι Βόρειοι λευκοί είναι αντικειμενικά κυριαρχημένοι από το λευκό ρατσισμό και μπορούν να εξιλεωθούν εν μέρει μόνο αν μοιράσουν με τον παγκόσμιο Νότο τα κλεμμένα που είναι ακριβώς αυτά που κυρίως τους έκαναν πλούσιους.  

Σε αυτό το Δίπολο οι βόρειοι φασίστες, ιδιαίτερα αυτοί του Ισραήλ, παίζουν ουσιαστικά το ρόλο του προβοκάτορα, δηλαδή έχουν κυρίως αναλάβει να εκθέτουν και σε όσο βαθμό μπορούν, να διαφθείρουν ρατσιστικά τις βόρειες δημοκρατίες που αντιστέκονται στο ρωσοκινεζικό Άξονα, ώστε να ξεσηκώνουν στο Νότο ένα νέου τύπου ρατσιστικό μίσος ενάντια στο νεοτσαρικής έμπνευσης “χρυσό δισεκατομμύριο” ** του “πλούσιου και ηθικά διεφθαρμένου Βορρά”. Ο ρόλος τους δηλαδή είναι να δικαιώσουν το μίσος για τους λαούς του πλούσιου Βορρά το οποίο καλλιεργεί στον Τρίτο Κόσμο ο ρωσοκινεζικός Αξονας. Είναι άλλωστε αυτός που στην ουσία έχει μετονομάσει σε “Παγκόσμιο Νότο” το φασιστικό κομμάτι του Τρίτου κόσμου που καθοδηγεί και στο οποίο ισχυρίζεται πως ανήκει.*** 

Η βρώμικη προβοκατόρικη επίθεση που ζήσαμε χθες από τους αντισημίτες του ΕΕΚ στο Σύνταγμα ήταν ένα πολύ μικρό αλλά και πολύ ζωντανό παράδειγμα για το πως η πουτινική Ρωσία χρησιμοποιεί το Νότιο πολεμικό μέτωπο ενάντια στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση» διοργάνωσε την αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα με κάλεσμα που εμφανίστηκε μία μέρα μόλις πριν από τη συγκέντρωση των Ουκρανών που ήταν ανακοινωμένη από μέρες. Σε άλλες κινητοποιήσεις της αυτή η “Συνέλευση” έχει μαζί της και τη γνωστή για τον ωμό και εντελώς επιθετικό πουτινισμό της ΚΕΔ, και πανό που γράφουν το χαρακτηριστικό σύνθημα «Από την Παλαιστίνη ως την Ουκρανία, Τσακίστε του ΝΑΤΟ την αυτοκρατορία». Δηλαδή λένε ανοιχτά αυτό που λένε στα μέλη τους αλλά όχι στο λαό και όχι στο εξωτερικό τα μεγάλα κόμματα του σοσιαλφασισμού, το ψευτοΚΚΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Αυτό έκαναν λοιπόν: «τσάκιζαν του ΝΑΤΟ την αυτοκρατορία» όταν πέταγαν μπουκάλια στην Ουκρανή που διαδήλωνε ενάντια στην κατοχή της χώρας της. Στην ουσία έκφρασαν έτσι όλο το ελληνικό κράτος που άφησε αυτό το μικρό σοσιαλφασιστικό απόσπασμα να κάνει εν είδη παρακράτους τη βρομοδουλειά που “κωλύεται” να κάνει το διακομματικό “καθώς πρέπει” κοινοβουλευτικό καθεστώς για να μην εκτεθεί στις ευρωπαϊκές αστοδημοκρατίες στις οποίες εισοδίζει. Αλλά βέβαια μπορεί και εισοδίζει εύκολα σε αυτές γιατί οι ηγετικές τους τάξεις ως ιμπεριαλιστικές, επειδή δεν έχουν δημοκρατικές αρχές, συστηματικά κανακεύουν την ελληνική αστική τάξη σε βάρος τρίτων. Έτσι της επιτρέπουν να είναι ο μεγαλύτερος εμπρηστής των Βαλκανίων, ενώ στο εσωτερικό την άφησαν να έχει ναζιστικό κόμμα του 7%. Θυμίζουμε ότι αυτό το απαγόρευσε ο ρωσόδουλος Σαμαράς, μόνο όταν η ίδια η Ρωσία απαγόρευσε τα αντίστοιχα ναζιστικά κόμματα λίγο πριν κάνει την εισβολή της στην τάχα “ναζιστική” Ουκρανία. Να γιατί η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να κρατήσει πιο μακρυά την αντισυγκέντρωση, να γιατί δεν έκανε καν παρατήρηση στους τραμπούκους της όταν χτύπησαν την ουκρανή πατριώτισσα. 

Αυτό το φασιστικό όργιο δεν θα αργήσει να έρθει στην επιφάνεια. Η ΟΑΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την ουκρανική αντίσταση και να βρίσκεται στο πλευρό της ουκρανικής κοινότητας απέναντι στον Χίτλερ Πούτιν. 

 

( * ) Ενώ γράφαμε αυτό το κείμενο μια από τις οργανώσεις της ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα, οι “Ουκρανές Γυναίκες στην Ελλάδα” (Ukrainian Women in Greece) έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε την επίθεση του ΕΕΚ σαν προβοκάτσια (δες σελίδα στο fb και στο instagram, ukrainianwomengr). Γενικά αυτή είναι μια θετική ανακοίνωση με την οποία έχουμε να διαφωνήσουμε στο ότι δεν αναφέρει συγκεκριμένα το ΕΕΚ αλλά αναφέρεται γενικά σε “κομμουνιστές” τους οποίους αναφανδόν καταγγέλλει για όλη τη στάση τους απέναντι στο Ουκρανικό.

Γι αυτό δεν φταίει ούτε ο κομμουνισμός, ούτε οι φίλοι μας Ουκρανοί, ούτε όλοι οι αντιφασιστικοί σήμερα λαοί της ανατολικής Ευρώπης που τον καταγγέλλουν. Αυτοί που φταίνε είναι εκείνοι που σήμερα όχι απλά στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς σε όλο τον κόσμο σηκώνουν σήμερα το σφυροδρέπανο και είναι φίλοι των νεοχιτλερικών της Ρωσίας και της Κίνας, και αντισημίτες φίλοι των γενοκτόνων της Χαμάς, πρωτοπόροι στην παγκόσμια αντεπανάσταση, φίλοι βιαστών και βασανιστών. Αυτοί είναι σήμερα οι μεγαλύτεροι αντικομμουνιστές, που συκοφαντούν με τη σημερινή πρακτική τους και τις ιδέες τους τον ιστορικό επαναστατικό κομμουνισμό. Αυτόν σήμερα τον υπερασπίζει από όσο ξέρουμε μόνο η ΟΑΚΚΕ στον κόσμο και τον υπερασπίζει και με τη θεωρία αλλά κυρίως με την πράξη της, τον υπερασπίζει με το να είναι κατ αρχήν πρωταθλήτρια της πάλης για το δημοκρατισμό. Είναι για τις ανάγκες αυτού του πλέριου δημοκρατισμού που ο κομμουνισμός φτάνει στην επαναστατική κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μέρος αυτής της πάλης είναι για την ΟΑΚΚΕ να μην απαιτεί από κανέναν Ουκρανό πατριώτη να μην είναι αντικομμουνιστής, αφού ξέρουμε ότι ουκρανός “κομμουνιστής” σημαίνει σήμερα ταγματασφαλίτης, αλλά αντίθετα να στηρίζει τη ζωντανή αιματηρή εθνικοαπελευθερωτική προσφορά του ουκρανικού λαού. Και ταυτόχρονα μ αυτό, και με υπομονή και με το παράδειγμα και μέσα από την ίδια την πείρα της ταξικής πάλης, να πείσει τον ουκρανό πατριώτη και δημοκράτη για την αξία του ιστορικού επαναστατικού κομμουνισμού και την απαξία των Ουκρανών ιστορικών φασιστών που τώρα του φαίνονται ήρωες επειδή νομίζει ότι και τότε που χτυπούσαν τον επαναστατικό απελευθερωτικό κομμουνισμό χτυπούσαν τούτο εδώ το σκοτεινό τέρας. Η ζωή κρίνει τα πραγματικά στρατόπεδα, τις πολιτικές γραμμές και τους ανθρώπους. Ότι είναι ο καθένας πρέπει να το αποδείξει τώρα.

 

( ** ) "Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να προχωρήσει πρακτικά ένα αντιφασιστικό μέτωπο αν δεν μπορέσει να ενωθεί και να ηγηθεί σε αυτό το μέτωπο το παγκόσμιο προλεταριάτο. Αυτή είναι η μόνη τάξη που είναι από τη φύση της διεθνιστική και μπορεί να κατανοήσειτο γεγονός ότι η κοινή ταξική βάση του τεχνητού Διπόλου, αλλά και των ρωσοκινέζων ναζί που το καθοδηγούν, είναι το πιο εκμεταλλευτικό, αντεργατικό, βάναυσο και αδηφάγο κρατικομονοπωλιακό, κυρίως ραντιέρικο κεφάλαιο που έχει υπάρξει στην ιστορία. Μόνο το παγκόσμιο προλεταριάτο μπορεί να τους καταγγείλει και να ενωθεί ενάντιά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι φασίστες και του λεγόμενου Νότου και του λεγόμενου Βορρά και αυτοί της ρωσοκινέζικης Ανατολής, που παριστάνουν ότι ανήκουν στο Νότο, τους προλετάριους θέλουν πρώτα απ όλους να κερδίσουν και γι αυτό η πρώτη τους δουλειά είναι να τους διασπούν με το χρώμα και με πατριωτικές κορώνες. Έτσι στο Βορά παλεύουν να κερδίσουν κυρίως τους λευκούς εργάτες ενάντια στους έγχρωμους μετανάστες του Νότου, ενώ στο Νότο και στην Ανατολή, προσπαθούν να τους κερδίσουν με την πιο δουλεμένη και βαθύτερα ρατσιστική θεωρία του «Χρυσού δισεκατομμυρίου». 

Σύμφωνα με αυτήν όχι μόνο οι άρχουσες τάξεις αυτών των χωρών αλλά και η μεγάλη μάζα των προλεταρίων τους – και όχι μόνο η εργατική αριστοκρατία, όπως δέχονται οι λενινιστές - είναι πιο εύπορη επειδή τάχα εκμεταλλεύεται ολόκληρη και καταπιέζει όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, πουτον αποκαλούν «παγκόσμιο Νότο». Η πιο μεγάλη απάτη είναι ότι σε αυτόν τον παγκόσμιο Νότο οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, αλλά και οι Ινδοί και οι Βραζιλιάνοι δισεκατομμυριούχοι νέο-ιμπεριαλιστές και φασίστες, περιλαμβάνουν και τον εαυτό τους. Έχουμε δηλαδή εδώ μια ρατσιστική θεωρία που επιτρέπει στους φασίστες ιμπεριαλιστές του αυτοαποκαλούμενου «Παγκόσμιου Νότου» να υποδουλώσουν ή ακόμα και να εξοντώσουν τους λαούς του «Παγκόσμιου Βορρά» δηλαδή το «Χρυσό δισεκατομμύριο». Και τούτο επειδή αυτοί είναι τάχα αλλοτριωμένοι ηθικά, σεξουαλικά διεστραμμένοι και εκμεταλλεύονται όλοι μαζί τους φτωχούς μεν αλλά «ηθικά υγιείς» λαούς του Νότου που είναι πιστοί στις λεγόμενες «παραδοσιακές αξίες».

Από το άρθρο μας στις 15 Νοέμβρη 2023, "ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ"  -https://www.oakke.gr/global/item/1628 

 

( *** ) Η αιχμή του δόρατος του Νότιου ρατσιστικού μίσους ενάντια γενικά στο Βορρά είναι ο παγκόσμιος σοσιαλιμπεριαλιστικός γενοκτονικός αντισημιτισμός που ονομάζεται σήμερα αντισιονισμός και δεν έχει καμμιά σχέση με την εργατική αντισιονιστική κριτική μέσα στο δημοκρατικό και εργατικό κίνημα του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Ο μεγαλύτερος στρατολόγος σήμερα των “αντισιονιστών”, δηλαδή των Νότιων ναζί αντισημιτών είναι το είδος του πολέμου που κάνει το Ισραήλ ενάντια στη Χαμάς. Πρόκειται για έναν πόλεμο που έχει μετά τις 7 του Οκτώβρη τη στήριξη και πολλών δημοκρατών Εβραίων που είδαν στις 7 του Οκτώβρη με τα μάτια τους και αισθάνθηκαν όσο κανείς στον κόσμο το νέο ακόμα πιο φρικτό Ολοκαύτωμα που ετοιμάζεται εναντίον τους και γι αυτό θέλουν στα γρήγορα να απαλλαχτούν από έναν εχθρό που δεν είναι απλά η Χαμάς. Είναι ο κατ εξοχήν πολιτικός ιμπεριαλισμός, και για αυτό ένας γιγαντιαίος εχθρός που ξέρει να κρύβεται μέσα στις καταπιεσμένες μάζες όλου του πλανήτη. Ειδικά σαν Χαμάς έχει μάθει να κρύβεται μέσα στις παλαιστινιακές μάζες που έχουν εθνικά καταπιεστεί από τον ισραηλινό επεκτατικό πόλο, ο οποίος όμως με τη σειρά του εμφανίστηκε στους εβραίους του Ισραήλ σαν γνήσιος εθνικός προστάτης απέναντι στους παλαιστίνιους γενοκτόνους της Χαμάς και προηγούμενα της παλαιστινιακής αντισημιτικής ψευτοαριστεράς. Το Ισραήλ πιστεύει ότι ο πόλεμος με τη Χαμάς είναι ένας συνηθισμένος πόλεμος αλλά στην πραγματικότητα είναι ο πρώτος πόλεμος στην ιστορία που κάνουν γενοκτόνοι κρυμμένοι -στην αρχή μάλιστα με βαριά όπλα- μέσα σε μάζες αμάχων (“ανθρώπινες ασπίδες”). Τα υποψήφια θύματα αυτής της γενοκτονίας αν και αρκετές φορές ειδοποιούν τους αμάχους δεν διστάζουν όποτε θέλουν να εξοντώσουν στελέχη της Χαμάς να βομβαρδίζουν αυτές τις μάζες και έτσι να εμφανίζονται μπροστά σε όλη την ανθρωπότητα εκείνοι σαν οι απόλυτοι γενοκτόνοι. Έτσι οι τηλεοράσεις και όλα τα κινητά της γης δείχνουν τα σκοτωμένα γυναικόπαιδα, πράγμα που οι γενοκτόνοι εμποδίζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στους πραγματικά γενοκτονικούς πολέμους του Αξονα (Βοσνία, Τσετσενία, Συρία, Νταρφούρ). Έτσι το Ισραήλ βοηθάει τον Αξονα να κατασκευάσει εκατομμύρια ναζι-Χαμασίτες σε όλο τον κόσμο που θα τους οδηγήσει ενάντια σε όλες τις δημοκρατίες και σε όλα τα δημοκρατικά αντιναζιστικά κινήματα της γης με κεντρικό ενοποιητικό πουτινικό σύνθημα το να εξαφανίσουν το Ισραήλ από τον χάρτη. Το Ισραήλ, εννοούμε η κύρια προοδευτική πλευρά του Ισραήλ, νομίζει ότι έχει μπροστά της το πολύ έναν περιφερειακό αμυντικό πόλεμο. Όμως έχει μπροστά του έναν παγκόσμιο πόλεμο που ήδη έχει ξεκινήσει και τον οποίο θα δώσει και θα κερδίσει ή θα χάσει όλη μαζί η προοδευτική ανθρωπότητα. Για να δώσει αυτόν τον πόλεμο το Ισραήλ πρέπει να απομονώσει τους προβοκάτορες που δρουν εντός του. Και αυτό μπορεί να το κάνει πρώτα αν κατ' αρχήν σταματήσει αυτόν τον τοπικό πόλεμο έστω με τις πιο ελάχιστες και πιο προσωρινές άμυνες που μπορεί να εξασφαλίσει απέναντι στη ηγεμονική σήμερα στο εσωτερικό των παλαιστίνιων Χαμάς, ώστε να ετοιμαστεί στρατιωτικά και πιο πολύ πολιτικά για τον πολύ μεγάλο πόλεμο με τα αφεντικά της. Πολιτική προετοιμασία για το Ισραήλ σημαίνει να εμποδίσει τους ρατσιστές του Μπεν Γκβιρ να επιτίθενται σε αμάχους στη Δυτική Όχθη και να αναγνωρίσει ξανά το κατ' αρχήν δικαίωμα των Παλαιστίνιων για ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Μόνο έτσι το Ισραήλ θα επιτρέψει όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά κυρίως στα δημοκρατικά κράτη και στα δημοκρατικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αυτά του Τρίτου Κόσμου από το Ιράν, ως την Βενεζουέλα και ως τη Μυανμάρ να υποστηρίξουν το κράτος καταφύγιο των Εβραίων από τους νέους Χίτλερ. Αυτά τα κράτη θα δώσουν τον πόλεμο με αυτούς τους Χίτλερ, δηλαδή τους προστάτες της Χαμάς που την καλούν για διαβουλεύσεις καθισμένοι αναπαυτικά πάνω στις πυρηνικές κεφαλές τους στο Κρεμλίνο και στο Πεκίνο. Εννοείται δεν θα επιτεθούν ποτέ προληπτικά οι δημοκράτες και οι δημοκρατίες σε αυτούς αλλά είναι αυτοί που ήδη έχουν ξεκινήσει τον παγκόσμιο πόλεμο με την επίθεση στην Ουκρανία κατ αρχήν για να τρομοκρατήσουν, να περικυκλώσουν, από το Νότο να διασπάσουν και να κάνουν την τελική επίθεση για να υποδουλώσουν την πλούσια αλλά διασπασμένη Ευρώπη. 

Δημοσιεύονται πιο κάτω φωτό από το φωτορεπορτάζ του δημοσιογράφου Λουκά Βελιδάκη τις οποίες δημοσίευσε για τη συγκέντρωση της 24/8 στη σελίδα του στο fb 

foto3

 

foto6

 

foto4.jpg