Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ -Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση τους προστατεύουν με την ποινική ατιμωρησία και επίτηδες δεν προωθούν τις εθελοντικές περιπολίες

Αυτή είναι η δεύτερη βδομάδα των αφανιστικών πανελλαδικών πυρκαγιών. Ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτές, ο πύρινος όλεθρος που χτύπησε τη Ρόδο. Οι κάτοικοι του νησιού βρήκαν το κουράγιο και στάθηκαν με κάθε δυνατό μέσο δίπλα στους χιλιάδες τουρίστες του νησιού για να τους βοηθήσουν την ώρα που αυτοί εκκενώνονταν άρον άρον από πεντάστερα ξενοδοχεία και παραλίες, και βρέθηκαν με τις βαλίτσες τους οικογένειες ολόκληρες να περιπλανιούνται στους δρόμους του νησιού με 40 βαθμούς θερμοκρασία σαν πρόσφυγες εμπόλεμης περιοχής. Το πλήγμα στον τουρισμό με ακυρώσεις διακοπών είναι τεράστιο, αλλά ο κεντρικός στόχος των εμπρηστών σε αυτή τη φάση είναι το σαμποτάρισμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

Αυτόν το στόχο μπορούν να τον πετύχουν μόνο επειδή έχουν σαν σύμμαχό τους την προπαγάνδα των ρωσόδουλων φαιο-«κόκκινων» κομματικών ηγεσιών οι οποίες δηλητηριάζουν τα μέλη τους και ευρύτερα τις μάζες με τον εντελώς αντίθετο με την πραγματικότητα ισχυρισμό (στον οποίο απαντάμε παρακάτω) ότι τα δάση τα καίνε οι εταιρείες που εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες. Έτσι ο Ριζοσπάστης μιλάει για φωτιές που τις φέρνει η «πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ που σημαίνει επέλαση για τις «πράσινες» μπίζνες που έχουν ως συνέπεια και το πανάκριβο ρεύμα για τον εργαζόμενο λαό και την αρνητική επίδραση στο περιβάλλον» και ζητάει «Κήρυξη όλων των καμένων δασών και δασικών εκτάσεων ως αναδασωτέων, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Καμία αλλαγή στον χαρακτήρα και τη χρήση γης» (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=12192818). Η σελίδα του ναζί-Κασιδιάρη γράφει για αρπακτικά της «πράσινης ενέργειας» που γεμίζουν με ανεμογεννήτριες τις βουνοκορφές σαν την απόδειξη για το ότι το «σύστημα» είναι απόλυτα υπεύθυνο για τις πυρκαγιές, ενώ ο Βελόπουλος δήλωσε ότι τα δάση καίγονται τόσο για να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες όσο και για να μπορούν να μεταφερθούν τα επιμήκη πτερύγια τους πάνω στα βουνά γιατί αυτή η δουλειά θέλει …ίσιωμα. Ο διπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη μεγαλύτερη και πιο αποδοτική εκστρατεία εναντίον των ανεμογεννητριών: Τις κατηγορεί σαν πηγές των εμπρησμών, αλλά για να μην εκτίθεται στην ΕΕ σαν ανοιχτός εχθρός των ανεμογεννητριών* βάζει μπροστά να το λέει αυτό πιο ωμά η «αριστερή» τάση του με τον Πολάκη και τον Τζουμάκα, ενώ την πιο δραστήρια και μαζική προπαγανδιστική δουλειά την αφήνει στο μετωπικό του όργανο, την ΕΦΣΥΝ.

 

 

Ασυδοσία για τους εμπρηστές. Κυνήγι στις ανεμογεννήτριες

 

Αυτή η προπαγάνδα πιάνει ιδιαίτερα επειδή ο Μητσοτάκης επαναλάμβανε ως σήμερα το παραμύθι περί κλιματικής αλλαγής κι αυτό όσο «ξεσαλώνουν» οι εμπρηστές, ο κόσμος τους βλέπει, τους καταγγέλλει, κάποιοι συλλαμβάνονται, πληθαίνουν οι μαρτυρίες για νέες φωτιές που μπαίνουν όχι στην κατεύθυνση του ανέμου αλλά ακριβώς στην αντίθετη πίσω από το μέτωπο της φωτιάς, ενώ οι εμπρησμοί μέσα στη νύχτα βιντεοσκοπούνται. Κάποια στιγμή η ίδια η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι οι πυρκαγιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι, αν και δήλωσε ότι δεν ξέρει αν είναι επίτηδες ή από αμέλεια (https://www.lifo.gr/now/greece/artopoios gia-fotia-sti-rodo-oi-pyrkagies-mpainoyn-apo-anthropino-heri).

Τελικά μόλις σήμερα 28.7 αφού είχε καεί η μισή χώρα, και αεροπορικές βάσεις είχαν αρχίσει να εκκενώνονται, και αφού η ψευτοαριστερή αντιπολίτευση μαζί με τους φασίστες έχουν ιδιαίτερα αυτή τη φορά δηλητηριάσει για τα καλά τις μάζες με την εντατική προπαγάνδα τους ότι οι υπεράφθονοι εμπρηστές είναι απλά όργανα των εταιρειών που εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες, βγήκε ο Μητσοτάκης να υποσχεθεί ότι θα «πατάξει τους εμπρηστές» και καθαίρεσε και τον υπουργό της αστυνομίας της χώρας. Όμως σαν γνήσιος προβοκάτορας όπως και το 2021 δεν έχει απαντήσει ακόμα στην προπαγάνδα των φαιο-«κόκκινων» για τις ανεμογεννήτριες, την ώρα που στο φιλοκυβερνητικό τύπο εμφανίστηκαν άρθρα που κατηγόρησαν την ψευτοαριστερά ότι μαζί με τους ναζί αξιοποιεί τους εμπρησμούς ενάντια στις ανεμογεννήτριες και μάλιστα από ρωσοφιλία (!)

apopeira emprismou

Φωτό από απόπειρα εμπρησμού στη Ρόδο από ρεπορτάζ που μετάδωσαν ΕΡΤ και Σκάι

 

Όμως αφού η κυβέρνηση διαπιστώνει επιτέλους το προφανές ότι χωρίς μπόλικο ανθρώπινο χέρι καμμιά κλιματική αλλαγή δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις ατέλειωτα προστιθέμενες ταυτόχρονες εστίες φωτιάς, εξακολουθεί να επιμένει, έχοντας πιο φανατικά μαζί της σε αυτό και την αντιπολίτευση, στην ουσιαστική ατιμωρησία των εμπρηστών και στο να μην οργανώνει την πιο αυστηρή περιφρούρηση και τις πιο εκτεταμένες περιπολίες με την πιο πλατιά συμμετοχή εθελοντών και του ντόπιου πληθυσμού. Επίσης, δεν παρέχει στους κατοίκους τη βοήθεια όλων των σύγχρονων μέσων (drones) σε όλες τις περιοχές που κάθε μέρα με ευλάβεια ανακοινώνεται ότι την επόμενη μέρα θα βρίσκονται στο κόκκινο. Η σύλληψη και η αυστηρή τιμωρία των εμπρηστών με κακουργηματικές ποινές είναι το μόνο μέτρο πρόληψης που δεν εφαρμόζεται γενικά από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια της μεγάλης πυρπόλησης της χώρας, και το οποίο ποτέ δεν ζητάνε οι «αριστερές» αντιπολιτεύσεις. Αυτό το σημείο αποκαλύπτει πόσο φιλικές προς τους εμπρηστές είναι όλες οι κομματικές ηγεσίες πλην της ΟΑΚΚΕ. Κυρίως είναι αυτό το κύριο πολιτικό στοιχείο που αποκαλύπτει ως δόλιους όσους καταγγέλλουν τους εμπρηστές ως εργαλείο των εταιρειών των ανεμογεννητριών αλλά δεν ζητάνε πρώτα απ όλα τη σύλληψη των εμπρηστών και δεν κινούν τις μάζες για αυτό, ούτε ζητάνε την αυστηροποίηση των ποινών, δηλαδή την κατάργηση της ατιμωρησίας τους. Σαν τέτοιο αποκαλύπτεται κυρίως το ψευτοΚΚΕ που ενώ ξέρει τόσο καλά να οργανώνει τους τοπικούς πληθυσμούς για να διώχνουν τις ανεμογεννήτριες δεν τους καλεί ποτέ, εδώ και πολλά χρόνια να οργανωθούν ενάντια στους εμπρηστές αλλά και ενάντια στις κυβερνήσεις και στις αστυνομίες και στους δικαστές και στις νομοθεσίες που τους αθωώνουν (!). Με αυτή τη στάση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης γίνονται και πιο εύκολοι οι εμπρησμοί και δεν γίνονται πολλές συλλήψεις και αποτελεσματικές οι ανακρίσεις που θα μπορούσαν να βγάλουν στη φόρα τους εντολείς των εμπρηστών.

Όμως πιο ελεεινός και πιο διπρόσωπος από τους φαιο-«κόκκινους» , και μάλιστα το αληθινό τους πολιτικό στήριγμα είναι ο Μητσοτάκης. Κι αυτό όχι τόσο γιατί έλεγε ότι τα δάση αυτοαναφλέγονται από την κλιματική αλλαγή, οπότε δεν υπάρχουν κακόβουλοι εμπρηστές και γι αυτό δεν υποχρεώνεται να φυλακίσει και να ερευνήσει ανακριτικά σε βάθος κανέναν απολύτως από αυτούς, αλλά κυρίως γιατί δεν απαντάει στην αντιπολίτευση και δεν την ξεφτιλίζει που κατηγορεί τις εταιρείες των ανεμογεννητριών για τους εμπρησμούς και δεν αποκαλύπτει όπως θα δούμε παρακάτω πόσο όχι μόνο δεν στέκει αυτή η κατηγορία, αλλά αντιστρέφεται τουλάχιστον στο καθαρά πολιτικό επίπεδο. Έτσι από τη μια ο Μητσοτάκης παριστάνει τον φίλο αυτών των εταιρειών και κυρίως τον φίλο της ΕΕ που προωθεί τις ανεμογεννήτριες σαν τη μόνη ουσιαστική εναλλακτική λύση στον ενεργειακό της στραγγαλισμό από τη Ρωσία και από τους δικτάτορες φίλους της (Περσικός Κόλπος, Λιβύη, Αλγερία, Βενεζουέλα, Αγκόλα) οι οποίοι σήμερα ελέγχουν τις μεγαλύτερες πηγές υδρογονανθράκων στον κόσμο, αλλά από την άλλη αφήνει τους εμπρηστές ασύδοτους και κυρίως αφήνει την κοινή γνώμη να διαμορφώνεται από τη ρωσόφιλη αντιπολίτευση, δηλαδή να μισεί τις ανεμογεννήτριες. Έτσι τελικά αυτός ο ψευτοφιλελεύθερος προδότης του πατέρα του, της αδελφής του και του κόμματος του, αυτός ο τρίτος πρωθυπουργικός γόνος που μετά τον Α. Παπανδρέου, τον Γ. Παπανδρέου και τον Καραμανλή τον Β πουλήθηκε στη Ρωσία για να γίνει και ο ίδιος πρωθυπουργός, μπορεί να εμποδίζει και νομοθετικά και διοικητικά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών όπως έκανε μετά τους εμπρησμούς και χάρη στους εμπρησμούς του 2021 στη Βόρεια Εύβοια.

 

Όχι στην γκαιμπελιστική προπαγάνδα. Ο εμπρησμός εμποδίζει τις ανεμογεννήτριες ενώ στο ζωντανό δάσος επιτρέπεται η τοποθέτησή τους !

 

Το ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ισχυρό κύμα καταγγελίας ενάντια στον ασύλληπτο μεσαίωνα που ξιφουλκεί κατά των ανεμογεννητριών και τώρα προβοκατόρικα τις κατηγορεί για τις φωτιές, μόνο και μόνο για να εμποδίσει όσο μπορεί να μην μπει πουθενά ούτε μία, οφείλεται στο ότι οι υποτιθέμενοι υποστηρικτές των έργων της πράσινης ενέργειας, δηλαδή η κυβέρνηση, δεν δίνει την παραμικρή μάχη εναντίον του. Κάτι ανάλογο είχε επαναληφθεί με το αντιεπιστημονικό μέτωπο ενάντια στο εργοστάσιο της μεταλλουργίας χρυσού της Χαλκιδικής, όταν την ίδια στάση είχε κρατήσει η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Σε αυτή την περίπτωση είναι εκατό φορές περισσότερο έκθετη η ηγεσία Μητσοτάκη γιατί εδώ είναι εντελώς προφανέςκαι εύκολο να κατανοηθεί από τον πιο απλό άνθρωπο γιατί είναι αδύνατο να βάζουν τις φωτιές οι εταιρείες των ανεμογεννητριών. Αυτό όχι από την καλοσύνη τους αλλά απλά γιατί τίποτα δεν τους προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από όσο το κάψιμο ενός δάσους. Γιατί; Γιατί οι ανεμογεννήτριες επιτρέπεται νομοθετικά να μπαίνουν στα ζωντανά δάση, ενώ πολύ δύσκολα μπορούν να μπαίνουν στα καμμένα, μάλιστα στην πράξη δεν μπορούν να μπαίνουν καθόλου (!) Αυτό γιατί έφτιαξε ο Μητσοτάκης έναν νέο νόμο το 2021, ικανοποιώντας τους φαιο-«κόκκινους» μετά τους εμπρησμούς της Εύβοιας, ο οποίος αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για να καίγονται τα δάση από εκείνους που δεν τις θέλουν!!! (Ξεκαθαρίζουμε εδώ ότι δεν εννοούμε καθόλου ότι τα δάση τα καίνε τα μέλη των κινημάτων και των κομμάτων που είναι κατά των ανεμογεννητριών. Αντίθετα αυτά μέσα στον πολιτικά ανεστραμμένο κόσμο που έχουν κατασκευάσει οι φαιο-«κόκκινοι» ηγέτες τους είναι πεισμένα ότι οι ανεμογεννήτριες εγκαθίστανται ακριβώς χάρη στις φωτιές. Τα δάση τα καίνε οι ειδικευμένοι σ αυτό παράνομοι εγκληματικοί μηχανισμοί βίας και σαμποτάζ που έχουν επί δεκαετίες οικοδομηθεί από το ρωσόδουλο σοσιαλφασιστικό και φασιστικό παρακράτος). 

aiolika floina

Φωτό από ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στη Βίγλα της Φλώρινας

 

Δηλαδή ειδικά μετά τις φωτιές του 2021 καμιά εταιρεία ανεμογεννητριών δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καν να βάλει φωτιά καθώς α) ο Μητσοτάκης με τον υπουργό του περιβάλλοντος, Σκρέκα φρόντισε ενάντια στις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας Ρυθμιστικής Ενέργειας να ανακαλέσει όσες άδειες είχαν ληφθεί πριν από τις πυρκαγιές στις περιοχές που κάηκαν στην Εύβοια το 2021, και ανέστειλε την έκδοση νέων αδειών σε αυτές τις περιοχές** (!) (https://www.pagenews.gr/2021/09/27/politiki/skrekas-rae-anaklisi-adeion-gia-anemogennitries-stin-pyroplikti-istiaia/), και β) με το νόμο 4824/2021 όλες οι καμένες εκτάσεις κηρύχθηκαν άμεσα και υποχρεωτικά αναδασωτέες (https://dasarxeio.com/2021/09/02/101669/). Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «1. Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά δεν αποβάλλουν για τον λόγο αυτόν τον χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες». Ένα πράγμα δηλαδή είναι σίγουρο για τον επενδυτή είτε «αδηφάγο κερδοσκόπο» είτε μη αδηφάγο κερδοσκόπο, ότι σε περιοχή που έχει καεί είναι πολύ πιο δύσκολο από πριν να πάρει άδεια, με μακρόχρονες διαδικασίες και με πολύ μεγαλύτερο κόστος. Κι αυτό όχι μόνο γιατί ενώ είχε άδεια να βάλει ανεμογεννήτριες στο ζωντανό δάσος, μόλις αυτό καεί θα χάσει την άδεια και θα κάνει νέα αίτηση και θα χάσει πολύ χρόνο για τη νέα έγκριση, όχι μόνο θα αναλάβει υποχρεωτικά και τις δαπάνες και θα επιβαρυνθεί με το χρόνο για μία διαδικασία πελώριας αναδάσωσης, αλλά θα έχει και στις πλάτες του την πολιτική ρετσινιά ότι έκαψε το ζωντανό δάσος όποτε τα «κινήματα κατά των ανεμογεννητριών» θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την έγκριση της άδειας. Αυτό ακριβώς έγινε στην Βόρεια Εύβοια, όπου αφού ακυρώθηκαν οι άδειες που είχαν πάρει οι εταιρίες και πήγαν να βγάλουν καινούργιες, τα κινήματα ενεργοποιήθηκαν με περισσότερη ορμή και καμμιά άδεια δεν πήραν εδώ και 2 χρόνια (!). Δηλαδή αυτό που πέτυχαν οι εμπρηστές στην πράξη ήταν να ακυρώσουν την λειτουργία των ανεμογεννητριών.

Αλλά για να κοροϊδεύουν και να μπερδεύουν τον κόσμο και να στηρίξουν το ψέμα τους το ότι μετά τις πυρκαγιές μπαίνουν πιο εύκολα οι ανεμογεννήτριες, και έτσι να φανατίζουν αυτά τα κινήματα, οι φαιο«κόκκινοι» επικαλούνται μία απόφαση του ΣτΕ του 2012 όταν πρόεδρος ήταν η σημερινή πρόεδρος της δημοκρατίας και τότε δικαστής Σακελλαροπούλου (https://www.efsyn.gr/politiki/306351_egklima-tis-kyrias-proedroy). Αυτή επέτρεψε εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε καμένη αναδασωτέα έκταση γιατί έκρινε πολύ σωστά ότι το κίνητρο για να κάψει την έκταση με το δοσμένο νομοθετικό πλαίσιο θα το είχε όποιος δεν ήθελε να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες, και όχι αυτός που ήθελε να τις βάλει. Γιατί δεν ισχύει με τις ανεμογεννήτριες ότι ισχύει με τα σπίτια που σωστά δεν επιτρέπονται στα ζωντανά δάση και γι αυτό γίνονται νόμοι να μην χτίζονται ούτε στα καμένα, ακριβώς για να μην υπάρχει κίνητρο να καούν. Εκείνη δηλαδή η απόφαση του ΣτΕ δεν έκανε τίποτα άλλο από το να διαπιστώσει μία αλήθεια, ότι είναι πιο δύσκολο να μπει η ανεμογεννήτρια σε καμένο δάσος από ότι είναι να μπει σε ζωντανό δάσος γιατί στο καμένο δάσος υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διάβρωση του εδάφους από ότι στο ζωντανό δάσος και όλες οι υποδομές εγκατάστασης δυσκολεύουν . Στην πραγματικότητα εκείνη η απόφαση όχι μόνο δεν άνοιξε κανένα δρόμο σε κανένα εμπρησμό, αλλά αντίθετα έβαλε ένα εμπόδιο στους εμπρηστές που αλλιώς θα τους συνέφερε το κάψιμο προκειμένου να μην μπει καμμιά ανεμογεννήτρια. Δηλαδή δεν έκανε αυτό που έκανε ο νόμος του Μητσοτάκη το 2021. Αλλά τότε το 2012 που οι ανεμογεννήτριες ήταν μία επένδυση περιορισμένης έκτασης και την εμπόδιζαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με μέσο όρο αδειοδότησης τη δεκαετία, δεν ήταν πολιτικά δύσκολο το ΣτΕ να πάρει μία τέτοια απόφαση, της οποία, γι αυτό το είχε υποστηρίξει και η διευθύντρια περιβαλλοντικής πολιτικής της WWF(δες στο ίδιο πιο πάνω). Όμως τώρα εκείνη η σωστή απόφαση θεωρείται σκάνδαλο γιατί οι ανεμογεννήτριες έχουν γίνει ζήτημα ενεργειακής ανεξαρτησίας, δηλαδή ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ευρώπη και ειδικά για την ενεργειακά εξαρτημένη και πανάκριβη στο ηλεκτρικό της ρεύμα Ελλάδα. Τωρα οι ρωσόδουλοι έχουν κάνει την κατάργηση των πιο ενεργειακά συμφερτικών ΑΠΕ, που είναι οι ανεμογεννήτριες ζήτημα πολιτικής ζωής και θανάτου για τους ίδιους και τα αφεντικά τους.

Γι αυτό προσπαθούν να φτιάξουν μεσαιωνικό κλίμα εναντίον τους σε κάθε περιοχή όπου εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες με ελάχιστα αποτελέσματα. Συνήθως το φτιάχνουν αξιοποιώντας παράλογους φόβους ή υπερτονίζοντας κινδύνους για τα πολύ στενά συμφέροντα μικρο-ιδιοκτητών που σκέφτονται ότι ή το σπίτι ή η περιοχή τους μπορεί να υποβαθμιστεί τουριστικά. Έχουμε πει και εμείς ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί για τις ανεμογεννήτριες αλλά αυτοί αφορούν το συγκεκριμένο σημείο της τοποθέτησης τους και το μέγεθος τους. Για παράδειγμα είμαστε αντίθετοι σε τεράστιες ανεμογεννήτριες σε ένα μικρό κυκλαδονήσι που πραγματικά μπορούν να αλλοιώσουν βάναυσα την ανθρώπινη του κλίμακα και να το μετατρέψουν σε έναν ψυχρό βιομηχανικό βράχο. Τώρα όμως με την πανελλαδική αυτή προβοκάτσια της στοχοποίησης των ανεμογεννητριών για το μακρόσυρτο εφιάλτη, τον απύθμενο ανθρώπινο πόνο, την απέραντη καταστροφή μεγάλων περιοχών και νησιών, και εφόσον αυτή η στοχοποίηση δεν απαντηθεί, θα μπορέσουν να πάρουν πολύ μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού μαζί τους και να εμποδίζουν κάθε έργο. Αυτό πρέπει να εμποδίσουμε κάνοντας αποφασιστική και υπομονετική δουλειά διαφώτισης μέσα στις μάζες.

 

*Από την άλλη ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Φάμελλο είπε μέσα στη Βουλή ότι γίνονται «πολλές συζητήσεις για τη συσχέτιση πυρκαγιών με ανεμογεννήτριες που πράγματι δεν αντιστοιχούν στην επιστημονική βάση» (https://www.avgi.gr/politiki/455866_thelete-diaheirisi-ton-dason-apo-idiotes). Αυτό το είπε για να μην αποκαλυφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα καθαρά αντιευρωπαϊκό κόμμα του μεσαίωνα, σύμμαχος κάθε σκοταδιστή φασίστα στον πλανήτη, δηλαδή το είπε με την έννοια ότι δεν προκαλούν φωτιές οι ίδιες οι ανεμογεννήτριες καθώς γυρνάνε, πράγμα που δεν είναι η βασική κατηγορία . Φρόντισε όμως να προσαρμόσει την εκστρατεία ενάντια στις ανεμογεννήτριες που δίνει το υπόλοιπο κόμμα του με την «αριστερή» του τάση και την ΕΦΣΥΝ γιατί στον ίδιο λόγο άφησε να εννοηθεί ότι μια χαρά μπορούν να συσχετιστούν οι πυρκαγιές με κερδοσκόπους αδηφάγους επενδυτές που θέλουν να βάζουν ανεμογεννήτριες χωρίς κανόνες, «άναρχα και παντού» όπως είχε πει ο Τσίπρας στη Χαλκίδα, και αυτό οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει χωροταξικό για τις ΑΠΕ. Βέβαια οποιοδήποτε τέτοιο χωροταξικό θα το πολεμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και τέτοιο χωροταξικό σε κάθε περίπτωση δεν το έκανε στα τέσσερα χρόνια που ήταν κυβέρνηση, ενώ αυτή τη δουλειά της ματαίωσης του χωροταξικού την κάνει ήδη εδώ και 4 χρόνια ο Μητσοτάκης.

** Προδιαγράφεται ότι την ίδια τύχη θα έχουν αντίστοιχες διαδικασίες αδειοδοτήσεων για ανεμογεννήτριες που προγραμματίζονταν στις περιοχές που καίγονται, και τέτοιες είναι σχεδόν όλες οι περιοχές που καίγονται. Χαρακτηριστικά μόλις πριν λίγες μέρες είχε δοθεί έγκριση στους περιβαλλοντικούς όρους για αιολικό πάρκο στο Μαυροβούνι του Βόλου, στο δήμο Ρήγα Φεραίου, εκεί που τώρα έχουν ξεσπάσει φωτιές με μεγάλη ένταση (https://www.mynews.gr/ypen-dimioyrgeitai-aioliko-parko-stin-periochi-tis-magnisias-poies-etaireies-symmetechoyn-sto-ergo/) .

- Ανανέωση 29/7/2023

Σχετικά Άρθρα