Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ο ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

Μέσα στις πρόσφατες σημαντικές πολιτικές εξελίξεις σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό και πριν ξεσπάσει η θύελλα με τον κορονοϊό πέρασε στα ψιλά μια πολύ σοβαρή και εντελώς χαρακτηριστική είδηση σε ένα ζήτημα σημαντικό για τις ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις, η εκλογή του Τζιτζικώστα στην προεδρία των περιφερειών της ΕΕ. Μόνο και μόνο από αυτό το γεγονός μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο πολύ συμφέρει στη Ρωσία να είναι μέσα η Ελλάδα στην ΕΕ και μάλιστα στο κέντρο της, την Ευρωζώνη, και όχι έξω.

Η πολιτική φυσιογνωμία του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι ότι χειρότερο γίνεται. Άνθρωπος του Καραμανλή του β΄, του ρωσόδουλου και γι αυτό πλατειάς, ουσιαστικά διακομματικής αποδοχής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κάλεσε επίσημα το 2013, λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους ναζί της «Χρυσής Αυγής» στην παρέλαση της 28 Οκτώβρη και υπεράσπισε λυσσασμένα την απόφασή του αυτή παρά τις αντιδράσεις. Έχει ταχθεί με πολλούς τρόπους στο πλευρό του ρώσου κρατικο-ολιγάρχη Σαββίδη (υπέρ της διαγραφής των χρεών του ΠΑΟΚ, υπέρ της εξαγοράς του «Μακεδονία Παλλάς» κτλ.)· έχει συσφίξει τις σχέσεις της περιφέρειάς του με το ρωσικό προξενείο (https://www.oakke.gr/item/580)· προσπαθεί να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών χτυπώντας την από την πλευρά ενός άκρατου αντι-μακεδονικού σοβινισμού, ανακοινώνοντας ότι όσο θα είναι περιφερειάρχης «οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουν «Σκόπια»· εκτός από τη ΝΔ έχει επίσης υποστηριχθεί επίσημα μεταξύ άλλων από τους ΑΝΕΛ και το ΛΑΟΣ ενώ και ο συριζαίος Λαζόπουλος τον έχει στηρίξει για τη θέση του περιφερειάρχη.

Κι όμως είναι αυτός ο ξεδιάντροπος πουτινικός που εκλέχτηκε δια βοής πρόεδρος της επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, ενός πολύ σημαντικού συμβουλευτικού οργάνου της Ένωσης που ασχολείται με θέματα περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης! Προβιβάστηκε σ’ αυτό το αξίωμα με τη βοήθεια όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών παρατάξεων (ΕΛΚ, ψευτοαριστερά, σοσιαλδημοκρατία). Μάλιστα ο ίδιος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης εγγυήθηκε για αυτόν και έπεισε τους ευρωπαίους φιλελεύθερους. Από τη νέα θέση του ο Τζιτζικώστας θα μπορεί να χειρίζεται ζητήματα κρίσιμα για το μέλλον της Ευρώπης, όπως είναι π.χ. το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, το ζήτημα του εθνικισμού της Βαλλωνίας και της Κορσικής ή ακόμα και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εθνότητες στις Βαλτικές Χώρες-άμεσο στόχο της ρωσικής επιθετικότητας. Πόσο κτήνη είναι τελικά αυτοί οι ευρωπαίοι φιλελεύθεροι που υπονομεύουν την ολοένα και πιο ασθενική δημοκρατία και ενότητα της Ευρώπης με το να προωθούν έναν εκπρόσωπο του νέου χιτλερισμού επικεφαλής στα θεσμικά της όργανα!

«Η Κομισιόν κι εγώ είμαστε πεπεισμένοι ότι υπό την προεδρία σας η Επιτροπή θα συνεχίσει να συμβάλει εποικοδομητικά σε μια πιο ισχυρή, πιο ενωμένη και πιο δίκαιη Ευρώπη», σημειώνει μεταξύ άλλων στη συγχαρητήρια επιστολή της για την ανάληψη του πόστου η εκλεκτή της Μέρκελ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να συμπληρώσει: «Βασίζομαι στην πολιτική σας αφοσίωση στο ιδεώδες της ενωμένης Ευρώπης, για να προωθήσετε κοινά έργα μεταξύ της Κομισιόν και της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, ειδικά στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και την Καλύτερη Νομοθεσία»(https://www.protothema.gr/politics/article/976468/sugharitiria-epistoli-tis-oursoula-fon-der-laien-ston-apostolo-tzitzikosta/). Ένα παιδί προσχολικής ηλικίας μπορεί να έχει πιο ώριμη κρίση από αυτά τα παχύδερμα, δέσμια των χρηματιστηριακών τους υπολογισμών και της σάπιας μεταφυσικής σκέψης που τους οδηγούν σ’ αυτές τις τόσο αυτοκαταστροφικές για τις χώρες τους επιλογές.