Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ AstraZeneca ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΤΝΙΚ

Μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τις τελευταίες μέρες τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της βρετανο-σουηδικής AstraZeneca με αφορμή τα περιστατικά εμφάνισης θρομβώσεων και αιμορραγίας σε αποδέκτες του συγκεκριμένου εμβολίου που σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησαν στο θάνατο. Ωστόσο, τα διαθέσιμα ιατρικά-επιδημιολογικά στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από μια τέτοια κίνηση κρύβονται βασικά πολιτικά κίνητρα.

Καταρχήν ο αριθμός των συγκεκριμένων περιστατικών σε αποδέκτες του εμβολίου δεν ξεπερνά το συνολικό μέσο όρο και έτσι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως κάποια σχέση ανάμεσα στις θρομβώσεις και στο εμβόλιο. Στην πραγματικότητα, 37 περιστατικά σε 17 εκ. εμβολιασμένους από την ΑΖ, δηλ. ποσοστό 0,000218% είναι 5 φορές μικρότερο του μέσου όρου τέτοιων περιστατικών στο γενικό πληθυσμό που είναι 0,001%. Ακόμα και τα μη τυπικά περιστατικά που καταγράφηκαν (π.χ. θρομβώσεις σε ηλικίες κάτω των 50) δεν είναι, σύμφωνα με τους ρυθμιστικούς φορείς της Ευρώπης, περισσότερο συνηθισμένα φαινόμενα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης βλέπει πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση της αναστολής και σημειώνει ότι «στην αρχή των εμβολιασμών με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna μαθαίναμε για περιστατικά αναφυλαξίας και αλλεργικών αντιδράσεων. Εκεί μάλιστα, ήταν ξεκάθαρο ότι οι αντιδράσεις προέρχονταν από τα δύο παραπάνω εμβόλια. Δεν προχωρήσαμε όμως σε αναστολές. Δεν το συζητήσαμε καν. Και δεν το συζητήσαμε γιατί αυτά τα δύο εμβόλια δεν είναι ‘πολωμένα’, δεν βρίσκονται μέσα σε μια ευρύτερη πολιτική έντασης όπως βρίσκεται αυτή τη στιγμή το εμβόλιο της Astrazeneca. Με ανησυχεί το πολιτικό παιχνίδι», προσθέτει χαρακτηριστικά (Newsit, 16/3).

Ακόμα περισσότερο ύποπτη είναι η χρονική στιγμή της απόφασης ακριβώς πάνω στην κορύφωση της τρίτης αντεπίθεσης του ιού με τις εξαιρετικά επικίνδυνες καινοφανείς μεταλλάξεις του, που καθιστά την αναστολή εμβολιασμών χωρίς στοιχεία άκρως καταστροφική για τη δημόσια υγεία και δε δικαιολογείται ακόμα και αν ανακαλύπτονταν κάποιες ελαττωματικές παρτίδες του συγκεκριμένου εμβολίου. Σε μια τέτοια περίπτωση οι απώλειες από τη λοίμωξη θα ξεπερνούσαν κατά πολύ τις όποιες απώλειες από όποια πιθανή παρενέργεια. Σε κάθε περίπτωση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αποφάνθηκε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και έτσι η επίθεση των αντιεμβολιαστών ανακόπηκε προσωρινά. Την ίδια στιγμή η πορεία των εμβολιασμών στην ΕΕ βρίσκεται πολύ πίσω σε σύγκριση με χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ και η Αγγλία.

«Αναλυτές λένε ότι οι καθυστερήσεις θα καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολο για κάθε ευρωπαϊκή χώρα να καλύψει το στόχο εμβολιασμού του 70% των κατοίκων μέχρι το Σεπτέμβρη, και δυναμώνουν την πίεση στις κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν εμβόλια που δεν έχουν ακόμα εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές του μπλοκ», γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης στις 16/3. Αυτό που υπονοεί το δημοσίευμα είναι ότι οι εξελίξεις ευνοούν κύρια την προώθηση του ρωσικού εμβολίου SputnikV (που ήδη καταναλώνεται από χώρες όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία) και του κινεζικού (Ουγγαρία), που και τα δύο περιμένουν να πάρουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για παραπέρα διάθεση και για την ενίσχυση της πολιτικο-ιδεολογικής επιρροής των κυβερνήσεών τους διεθνώς. Ένα παράδειγμα του πώς μπορεί να λειτουργήσει πολιτικά η συνεργασία στον ιατρικό τομέα με μια μεγάλη φασιστική χώρα είναι η πρόσφατη απόφαση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να επιτρέψει στους κινέζους νεοαποικιοκράτες να συμμετέχουν στο δίκτυο 5G της Βραζιλίας λίγο αφότου ο υπουργός της των επικοινωνιών είχε επισκεφτεί το Πεκίνο για να ζητήσει το κινεζικό εμβόλιο!

Οι ενδείξεις ότι μια τέτοια τάση είναι ισχυρή αφθονούν. Έτσι η παρούσα κατάσταση επιτρέπει στο ρωσόδουλο Ορμπάν να κορδώνεται για τις εμβολιαστικές «επιτυχίες» της χώρας του σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ. Αυτός ξεκίνησε πρώτος στην ΕΕ τον εμβολιασμό με Sputnik και SinoVac κόντρα στον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκου, τον ΕΜΑ που ακόμα δεν εγκρίνει αυτά τα εμβόλια όσο δεν πείθουν για τη διαφάνεια τους στις κλινικές δοκιμές. Επειδή όμως κυρίως η ρωσόφιλη τριάδα Μέρκελ-Ντερ Λάιεν-Κυριακίδου έχει σαμποτάρει με κάθε τρόπο τον εμβολιασμό, κυρίως επειδή δεν αγόρασε έγκαιρα τα εμβόλια Pfizer-Modernaκαι αρνήθηκε δεσμευτική συμφωνία προμήθειας με την Αstra Ζeneca (άρθρο της Νέας Ανατολής της 18 Φλεβάρη). Υποκεφάλαιο: τα τρία μοιραία πρόσωπα για την ευρωπαϊκή εμβολιαστική κρίση) μια σειρά χώρες της Ευρώπης με ρωσόφιλες κυβερνήσεις, έχουν αρχίσει να στρέφονται στην αγορά του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου. Πολύ πρόσφατα και η Κύπρος, που όπως και η Ελλάδα παριστάνει τη δυτικόφιλη, διέρρευσε ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αγορά ποσότητας του ρωσικού εμβολίου «όταν αυτό εγκριθεί από τον EMA». Με αυτό το «όταν» πιέζει, όπως και οι άλλες ρωσόφιλες κυβερνήσεις της ΕΕ, τον ΕΜΑ να υποκύψει στις πιέσεις του Κρεμλίνου. Η αναστολή των εμβολιασμών της ΑΖ μπορεί να διατηρείται ακόμα στις σκανδιναβικές χώρες, επειδή έτυχε και είχαν περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα από θρομβώσεις, αλλά ξεκίνησε από την Αυστρία του πουτινικού Κουρτς.

Αυτός, που λίγες μέρες νωρίτερα συνομιλούσε με τον Πούτιν για να αγοράσει το Sputnik είτε να συνεργαστεί στην παραγωγή του, σταμάτησε στις 7/3 μια παρτίδα εμβολιασμών της ΑΖ και μετά ακολούθησε η Δανία που είχε έναν θάνατο. Η Δανία είχε και τη σχετική πολυτέλεια μιας αναστολής των εμβολιασμών γιατί, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της ΕΕ είχε αγοράσει εξαρχής όσες περισσότερες δόσεις από τη Moderna μπορούσε και έτσι δεν εξαρτάται τόσο από την ΑΖ (βλ. TheIrishTimes, 22/2), καθώς ο πληθυσμός της εμβολιάζεται σχετικά γρήγορα. Αλλά οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους πρώτους κράχτες έδωσαν την ευκαιρία στη σταζίτισα Μέρκελ να ωθήσει τη Γερμανία στην αναστολή μέσω του υπουργού της υγείας Γιενς Σπαν και μετά να σύρει στο δρόμο της αναστολής τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Έτσι παρά την κατοπινή ευεργετική απόφαση του ΕΜΑ να εγκρίνει τη συνέχιση του εμβολιασμού, έχει μπει η πιο μεγάλη ως τώρα φωτιά γενικά εναντίον των εμβολίων στην ΕΕ, δίνοντας ώθηση στο φαιο-«κόκκινο» κίνημα των αρνητών. Θυμίζουμε ότι η Γερμανία ήδη από τις αρχές του Γενάρη είχε συμφωνήσει με τη ρωσική κυβέρνηση για την παραγωγή του Sputnik στη Γερμανία, χωρίς να έχει εγκριθεί από τον ΕΜΑ ενώ σύμφωνα με τον κρατικό χρηματοδότη του Σπουτνικ Κιρίλ Ντμίτριεφ έχουν συναφθεί παρόμοιες συμφωνίες και με εταιρείες από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία (Capital, 15/3).

Αυτή λοιπόν η εκστρατεία ενάντια στο εμβόλιο της ΑΖ, η γενική έλλειψη εμβολίων που προκάλεσε η εγκληματική τριάδα που αναφέραμε και η αφόρητη πολιτική πίεση στον ΕΜΑ από όλες τις ρωσόφιλες ηγεσίες, οδήγησαν τον τελευταίο στις 4 Μάρτη, δηλ. λίγο μετά την ανακοίνωση της γερμανο-ρωσικής συνεργασίας για την παραγωγή του Sputnik, να υποβάλει για εξέταση την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου και να δει αν θα το εγκρίνει για διανομή στις χώρες της Ευρώπης. Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές της υποκρισίας που διέπει τους ηγέτες της Ένωσης οι απειλές που εξαπέλυσε η Ντερ Λάιεν στο Ενωμένο Βασίλειο ότι θα απαγορεύσει την εξαγωγή όλων των εμβολίων της ΑΖ από εργοστάσιά της που βρίσκονται στην ΕΕ προς τρίτες χώρες, και κυρίως προς την ίδια την Αγγλία, σε μια στιγμή που οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν άρει την εμπιστοσύνη τους στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ως τώρα ο ΕΜΑ αντιστέκεται στις πολιτικές πιέσεις και δεν ξεπερνά τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τα οποία πρέπει να περάσει το Σπούτνικ για να εγκριθεί. Ωστόσο είναι όλο και πιο δύσκολο να αντιστέκεται. Η υπόθεση με την Αστρα Ζένεκα φαίνεται ότι αποτελεί ένα μεγάλο εργαλείο προβοκάτσιας στα χέρια της Μόσχας.

Προς το παρόν μπορούμε να κάνουμε μόνο κάποιες υποθέσεις όχι τόσο για το για ποιο λόγο η Ρωσία επιτίθεται και απευθείας και μέσω των πρακτόρων της στο εμβόλιο της ΑΖ, αλλά πως μπορεί και το κάνει ειδικά με αυτό. Η γνώμη μας είναι ότι το κάνει επειδή αυτό το εμβόλιο από τα τρία μεγάλα πρώτα δυτικά που ανακαλύφθηκαν, είναι το πιο ευάλωτο στις προβοκάτσιες.

Οι ένοχες σχέσεις της Άστρα Ζένεκα με την πουτινική Ρωσία

Νομίζουμε ότι είναι ευάλωτο κυρίως γιατί το δυτικό μονοπώλιο που το κινεί είναι εξαιρετικά εξαρτημένο από τους στενούς δεσμούς που έχει με το καθεστώς Πούτιν, και επειδή έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει από αυτούς τους δεσμούς και ελάχιστα από το εμβόλιο, ιδιαίτερα ο CEO.

Είναι πολύ γνωστό ότι το εμβόλιο της Αστρα Ζένεκα το παρασκεύασαν τα βιοχημικά εργαστήρια Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και η ΑΖ ανέλαβε να το κατασκευάσει σε δισεκατομμύρια δόσεις και να το διαθέσει. Κάτι ανάλογο έχει γίνει με το εμβόλιο του φαρμακευτικού μονοπωλιακού γίγαντα της Pfizer που ναι μεν το κατασκευάζει και το διανέμει αλλά το έχει παρασκευάσει ένα ιδιωτικό γερμανικό βιοχημικό ερευνητικό εργαστήρι που λέγεται Biontech. Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι ανάμεσα στα δυο εμβόλια υπάρχει η εξής διαφορά. Ότι η Pfizer μπορεί να πουλάει το εμβόλιο της σε όσο ψηλή τιμή μπορεί να το κάνει σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς. Αντίθετα η ΑΖ έχει από την αρχή έναν μεγάλο περιοριστικό όρο που της έχει επιβάλλει το μισοκρατικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ειδικά η επικεφαλής της ομάδας των εφευρετών Σάρα Γκίλμπερτ. Ότι δεν πρέπει να κερδίζει από αυτό το εμβόλιο αλλά μόνο να βγάζει τα γενικότερα έξοδά της κατασκευής και διανομής του (Skynews 23.11.2020) για όλο το διάστημα που διαρκεί η πανδημία, ενώ μετά από αυτό το διάστημα θα συνεχίσει να διανέμεται για πάντα στο κόστος και στις πολύ φτωχές χώρες. Μετά την πανδημία, δηλαδή για το χρονιάτικό εμβολιασμό των κατοίκων των πλούσιων χωρών, η ΑΖ θα μπορεί να βγάζει κέρδη από αυτές τις χώρες, ενώ και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα έχει ένα 6% από αυτά τα κέρδη για την ερευνητική του ανάπτυξη.

Μπορεί να καταλάβει κανείς από μόνη αυτή τη συμφωνία ότι η ΑΖ δεν έχει λόγους να τρέξει σήμερα την παραγωγή σε κανένα μέρος του κόσμου σε τιμές κόστους, πέρα από το ότι οφείλει να μην αθετεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει τόσο με την Οξφόρδη όσο και με τις χώρες που έχουν παραγγείλει εμβόλια. Αλλά τα μονοπώλια σκέφτονται κυρίως με όρους άμεσου κέρδους και όχι γοήτρου, απόδειξη ότι ο Μπουρλά της Pfizer ενώ νιώθει σωτήρας του πλανήτη, κινδυνεύει να εκπαραθυρωθεί σαν CEO από τους μετόχους γιατί τα υπόλοιπα φάρμακά της Pfizer, που είναι και τα πιο βασικά, δεν πήγαν καλά τα τελευταία δυο χρόνια. Γενικά τα καινούργια εμβόλια απέναντι σε πανδημίες είναι η χειρότερη δυνατή επένδυση για τα φαρμακευτικά μονοπώλια γιατί έχουν πολύ μεγάλο κόστος ανάπτυξης και περιορισμένη χρήση ώσπου να περάσει σε ένα δυο χρόνια η πανδημία. Προτιμάνε δηλαδή να ρίχνουν όλο το βάρος τους στα φάρμακα επαναλαμβανόμενης χρήσης για τις χρόνιες παθήσεις, τους καρκίνους κλπ. Γι αυτό τα εμβόλια, είτε αφήνονται στις μικρές και μεσαίες φαρμακευτικές (Biontech, Moderna), είτε οι μεγάλες φαρμακευτικές πληρώνονται αδρά από τα κράτη και εν προκειμένω από το αμερικάνικο και το βρετανικό, για να ρισκάρουν τα δις που χρειάζονται γι αυτό το σκοπό. Αυτό έκαναν οι ΗΠΑ με την Pfizer και τη Johnson & Johnson, αλλά και τη Μοderna, όπου απλά προπλήρωσαν τα εμβόλια που πήραν αλλά βοήθησαν αυτές τις εταιρίες οικονομικά και διοικητικά στα εμβολιαστικά πειράματα και δοκιμές, ειδικά η κυβέρνηση Τζόνσον. Ετσι οι ΗΠΑ και το Ενωμένο Βασίλειο πήραν πιο νωρίς από κάθε άλλη χώρα τα εμβόλια που ήθελαν, εκτός από το Ισραήλ που αγόρασε πιο ακριβά από κάθε άλλον της Pfizer, οπότε εμβολίασαν τον πληθυσμό τους ταχύτατα αναχαιτίζοντας έτσι την επιθετικότητα της πανδημίας. Αντίθετα από τις τρεις σαμποταρίστριες της ΕΕ, που καμάρωναν ότι πλήρωσαν μερικά δις λιγότερο παζαρεύοντας επί μήνες για τα εμβόλια, ενώ στηρίχθηκαν κυρίως στο δέκα φορές πιο φτηνό από εκείνο της Pfizer εμβόλιο της ΑΖ. Ετσι όλα τα πήραν καθυστερημένα, και υπονόμευσαν βαθιά τις οικονομίες που εκπροσωπούσαν βάζοντας τες να πληρώσουν δεκάδες και ίσως εκατοντάδες δις παραπάνω σε νέες αντιΚόβιντ καραντίνες, σε πρωτοφανή πολιτικό κερματισμό της ΕΕ, σε διαφήμιση του Brexit μιας και η Αγγλία τα πήγε περίφημα στον εμβολιασμό, και, το χειρότερο απ όλα, σε χιλιάδες επιπλέον νεκρούς.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς μετά τα παραπάνω γιατί η ΑΖ στην πράξη έχει τους λιγότερους δυνατούς λόγους να προωθήσει τη σημερινή παραγωγή και διανομή του εμβολίου στην ΕΕ. Μόνο όταν η πανδημία τελειώσει στις ανεπτυγμένες χώρες χάρη στην παραγωγή των άλλων φαρμακευτικών, που θα έχουν ισχυρό κέρδος από αυτόν τον εμβολιασμό από την πρώτη στιγμή, η ΑΖ θα μπορέσει να αποκομίσει κάποια κέρδη κάνοντας από κει και πέρα για λίγα χρόνια το εμβόλιο της τελευταίας άμυνας στον κορονοϊό ώσπου αυτός να εξαφανιστεί. Μόνο σε αυτή τη δεύτερη φάση θα έχει κάποιο πλεονέκτημα γιατί το εμβόλιό της έχει πολλαπλά μικρότερο κόστος από εκείνο των ανταγωνιστών της καθώς θέλει ελάχιστη ψύξη συντήρησης. Στη μόνη περίπτωση που η ΑΖ στάθηκε σχετικά συνεπής είναι στην Αγγλία, από το φόβο του αγγλικού κράτους στο οποίο βρίσκεται η έδρα της, αλλά και της Οξφόρδης που την τροφοδότησε με την πολύτιμη πατέντα. Αυτή την τάση για ασυνέπεια της ΑΖ, που εύκολα μπορούσε κάθε διαπραγματευτής να την υποθέσει, τη διευκόλυναν οι σαμποταρίστριες υπεύθυνες του εμβολιασμού Ντερ Λάιεν και Κυριακίδουμε το να μην κάνουν απολύτως δεσμευτική τη συμφωνία που επίσης καθυστερημένα υπογράψανε με την ΑΖ.

Όμως στην περίπτωση της ΑΖ δεν έχουμε μόνο σαν αιτία της καθυστέρησης το μηδενικό άμεσο κέρδος της. Αυτή έχει ένα κίνητρο να χαντακώνει ακόμα και ενεργητικά την ΕΕ σαμποτάροντας τον εμβολιασμό των κατοίκων της, για να βοηθήσει την πουτινική Ρωσία να καλύψει το κενό. Όπως γράψαμε στο παραπάνω συστηματικό άρθρο της Νέας Ανατολής, η ΑΖ κάτω από την ηγεσία του Σοριό, είναι μια από τις ελάχιστες μεγάλες εταιρίες του Ενωμένου Βασίλειου (ΝΑ, 18 Φλεβάρη 2020, στο κεφάλαιο: εξυπηρετήσεις της ΑΖ στην πουτινική Ρωσία) που καταδικάστηκε από τον αγγλικό τύπο, επειδή στάθηκε δίπλα στον Πούτιν όταν όλες οι δυτικές κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρίες προχώρησαν σε μποϊκοτάζ εναντίον του γιατί φυλάκισε αυθαίρετα τον CEO ενός μεγάλου δυτικού επενδυτικού κεφάλαιου για να το εξουδετερώσει, όπως συνηθίζει, σαν οικονομικό ανταγωνιστή του ρώσικου κρατικοολιγαρχικού μονοπώλιου. Με τέτοιες εκδουλεύσεις έχει αποσπάσει από αυτόν το προνόμιο να χτίσει μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία στη Ρωσία και κυρίως να έχει προνομιακή πρόσβαση για τα φάρμακά της σε όλη την πρώην ΕΣΣΔ. Επίσης όχι τυχαία επί Σοριό η ΑΖ επεκτάθηκε στην Κίνα, τόσο ώστε εκεί να δουλεύει το ¼ του συνολικού προσωπικού της. Είναι αυτοί οι ιδιαίτεροι οικονομικοί δεσμοί της ΑΖ με το νεοχιτλερικό μπλοκ που εξηγούν όχι μόνο τους λόγους για τους οποίους η ΑΖ σαμποτάρει το εμβόλιό της στην ΕΕ, αλλα και γιατί σπρώχνει ενεργητικά και δίνει κύρος σε ένα εμβόλιο που έχει ποδοπατήσει κάθε επιστημονικό πρωτόκολλο δοκιμών σαν το Σπούτνικ ώστε να περάσει το τεστ του ΕΜΑ και έτσι να μπορεί η πουτινική Ρωσία να εκβιάσει με το εμβόλιό της διπλωματικά και να εξαρτήσει παραπέρα την ήδη εξαρτημένη ενεργειακά ΕΕ. Θυμίζουμε εδώ πόσο χαρακτηριστική ήταν η διπλή πρωτοβουλία που πήρε ο Σοριό για να δώσει κύρος στο Σπούτνικ. Έτσι ανέλαβε στις 11 του Δεκέμβρη να δοκιμαστεί από το Μάρτη του 2021 ένα κοινό εμβόλιο της ΑΖ με την κρατική εταιρία που παράγει το Σπούτνικ, το ινστιτούτο Γκαμαλέγια, και έτσι να προκύψει ένα νέο εμβόλιο μέσα από το συνδυασμό δύο ενέσεων, η πρώτη με το εμβόλιο της Οξφόρδης και η δεύτερη με το Σπούτνικ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΖ δέχτηκε οι δοκιμές των δύο αυτών εμβολίων να γίνουν κατ αρχήν μόνο στη Ρωσία ή σε χώρες με αυταρχικές η ρωσόφιλες κυβερνήσεις όπως η Λευκορωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα και η Αργεντινή. Το σοβαρότερο όμως είναι ότι 7 μήνες πριν από αυτήν την εκδούλευση ο Σοριό φαίνεται ότι έκανε μια ακόμα μεγαλύτερη στο ρώσικο κράτος όταν ανέθεσε στην κρατική φαρμακευτική του βιομηχανία, την R-Pharm να κατασκευάσει και να διανείμει στη Ρωσία το εμβόλιο της Οξφόρδης, παραδίνοντας του την πατέντα του εμβολίου. Ότι η Ρωσία είχε στα χέρια της αυτήν την πατέντα το παραδέχθηκε αργότερα ο Ντιμιτρίεφ χωρίς να διαψευστεί από την ΑΖ. (Στο ίδιο παραπάνω άρθρο της Νέας Ανατολής). Το ότι το Σπούτνικ στηρίζεται σε μια παραλλαγμένη εκδοχή της ΑΖ πιθανά να μην είναι κάτι άσχετο με αυτές τις εκδουλεύσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει γιατί η ΑΖ δεν χάνει πολλά πουλώντας την πατέντα του εμβολίου της στη Ρωσία και ανοίγοντας το δρόμο στο εμβόλιο της δεύτερης, ακόμα και υπονομεύοντας τη χρήση του δικού της σε αυτήν τη δίχως κέρδη φάση. Αντίθετα η πουτινική Ρωσία έχει λόγους να πληρώσει για όλες αυτές τις εκδουλεύσεις όσο-όσο σε χρήμα ή σε είδος ώστε να αποκτήσει στα γρήγορα ένα εμβόλιο με το όνομά της και να το στείλει στις τέσσερις άκρες του πλανήτη για να κατακτήσει πελώριους και πανάκριβους γι αυτήν πολιτικούς πόντους τόσο σε συμπάθειες στην κοινή γνώμη όσο και σε διπλωματική διείσδυση, αυτό δηλαδή που βλέπουμε τώρα στην Ευρώπη. Τέτοιες εκδουλεύσεις σε είδος όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από την Κίνα (γιατί κι αυτηνής το εμβόλιο χρησιμοποιείται στην Ευρώπη σε αντιπαράθεση με τα δυτικά και την ίδια την ΕΕ) μπορούν να απαντήσουν και στο ερώτημα που είχε η φαρμακευτική αγορά γιατί ένας γίγαντας σαν την AstraZeneca, που δεν είχε ποτέ αναλάβει να ασχοληθεί με τα μη προσοδοφόρα εμβόλια, το έκανε τώρα και μάλιστα χωρίς καθόλου βραχυπρόθεσμο κέρδος (Κάπιταλ, 22/03.2020).

Οι όποιες λοιπόν ανοιχτές ή ενδεχόμενα κρυφές πολύμορφες εκδουλεύσεις της ΑΖ και του CEOτης προς τον Πούτιν, αλλά έμμεσα και προς την Κίνα, είναι φανερό ότι δεν έρχονται σε αντίθεση με το ότι οι απανταχού ρωσόφιλοι στη Δύση κάνουν τα πάντα για να αδυνατίσουν παραπέρα τους όσους εμβολιασμούς η ΑΖ είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει χωρίς η ίδια σαν ΑΖ και ο σκοτεινός της CEO Σοριό να εκτίθεται. Ακόμα και οι πολεμικές κραυγές με τις οποίες κάθε τόσο συνοδεύει η Ντερ Λάιεν τις απειλές της ότι θα εμποδίσει την ΑΖ να πουλήσει σε άλλες χώρες τα εμβόλια που αυτή κατασκευάζει σε εργοστάσια που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, όχι μόνο είναι αδιάφορες για την ΑΖ μιας και την απαλλάσσουν από την υποχρέωση της παραγωγής αυτών των εμβολίων, αλλά υπηρετούν και αυτές ακόμα πιο γενναιόδωρα τα ρώσικα σχέδια. Γιατί με το να μην παίρνουν τρίτες χώρες τα εμβόλια που περιμένουν από την ΑΖ επειδή αυτό το απαγορεύει η ΕΕ, είναι μια σίγουρη μέθοδος να μισήσουν αυτές οι χώρες την ΕΕ, ειδικά να τη μισήσει η Αγγλία, η πιο οξυδερκής σε ότι αφορά τον ρώσικο πουτινικό κίνδυνο και πιο ισχυρή στρατιωτικά και διπλωματικά απέναντί της ευρωπαϊκή χώρα. Επιπλέον αν η Ντερ Λάιεν πραγματοποιήσει την απειλή της τότε ήδη η Pfizer την έχει προειδοποιήσει ότι η Αγγλία πιθανά θα απαντήσει με αντίποινα και ότι σε αυτή την περίπτωση η Pfizer δεν θα μπορεί να παραδώσει στην ΕΕ τα εμβόλια που έχει αναλάβει να παραδώσει γιατί τα λιπίδια στα οποία περιέχεται το mRNA των εμβολίων που κατασκευάζει στην ΕΕ, παράγονται στην Αγγλία.

Δεν ξέρουμε αν αυτό το προβοκατόρικο τσιράκι της Μέρκελ τολμήσει να φτάσει ως εκεί, αν δηλαδή η ίδια και το αφεντικό της θα διακινδυνεύσουν να αυτοκτονήσουν πολιτικά παίρνοντας βέβαια στο λαιμό τους την ΕΕ. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι παίζοντας αυτό το αμοιβαία αλληλοσυμπληρούμενο παιχνίδι εκβιασμών με την ΑΖ η Ντερ Λάιεν και η Μέρκελ έχουν ήδη προσφέρει μια πελώρια εκδούλευση στις δύο ανερχόμενες δυνάμεις του νέο-χιτλερικού άξονα, ειδικά στην Ρωσία που ήδη αποσταθεροποιεί οικονομικά, διασπά πολιτικά και εξαρτάει ενεργειακά μια Ευρώπη και ετοιμάζεται πυρετώδικα να την καταπιεί στρατιωτικά την ύψιστη στιγμή της αποσάθρωσής της.

Εργαλείο στη μάχη για το Σπούτνικ και το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Μητσοτάκη

Ένα απροσδόκητα θετικό σημείο μέσα σε αυτόν το γενικά ζοφερό πίνακα των εμβολιασμών στην ΕΕ είναι ότι η χώρα μας δεν πάει τόσο άσχημα, όπως συμβαίνει συνήθως σε όλες τις κρατικές της δραστηριότητες. Ίσως αυτό να οφείλεται σε εκείνα τα τμήματα της κυβέρνησης που ανέλαβαν τον εμβολιασμό, όμως μπορεί να οφείλεται στο ότι υπάρχει μια ανάγκη να ενισχυθεί πολιτικά στην ΕΕ ο Μητσοτάκης που έχει αναλάβει να προωθήσει στην ΕΕ το κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το οποίο έχει την αμέριστη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και για όσους απορούν πώς γίνεται και ο Μητσοτάκης προωθεί κάτι που θα βγάλει πιο γρήγορα τον ελληνικό τουρισμό από την κρίση, την απάντηση τη δίνει ο ίδιος με το στόμα του υπουργού τουρισμού Θεοχάρη. Αυτός δήλωσε ότι έγκυροι εμβολιασμοί θα πρέπει να θεωρούνται όχι μόνο εκείνοι που έχουν γίνει με τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια αλλά και εκείνα που έχουν γίνει με το ρώσικο καθώς και με τα κινέζικα εμβόλια (https://www.protagon.gr/epikairotita/kalesma-theoxari-stous-rwsous-touristes-anagnwrizoume-to-sputnik-v-ws-isodynamo-me-ta-alla-emvolia-44342247189, https://gr.euronews.com/2021/03/16/ellada-pote-kai-pos-tha-anoiksei-to-tourismos).

Η πιο πολύτιμη για το Κρεμλίνο δουλειά που έχει αναλάβει σήμερα η Ελλάδα των ρωσόδουλων κομματικών ηγεσιών είναι να πιέσει μέσω και αυτού του πιστοποιητικού την ΕΜΑ να εγκρίνει το Σπούτνικ. Φαίνεται και μέσα από αυτή την καμπάνια πόση αξία έχει για τη ρώσικη διπλωματία να φαίνεται η χωρα μας η πιο δυτική και μάλιστα η πιο ευρωπαϊκή και η πιο φιλοαμερικάνικη που υπάρχει ώστε να είναι πρωτοπόρα στο ρόλο του παντρολογητή της Δύσης με την Ανατολή με τους όρους της δεύτερης. Δηλαδή δεν πρέπει να ζητάει ανοιχτά να εγκριθεί το ρώσικο και το κινέζικο εμβόλιο, όπως το κάνουν διασπαστικά οι πιο ανοιχτά ρωσόφιλες Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία κλπ αλλά να το περάσει με εντελώς πλάγιο και δήθεν συναινετικό τρόπο.

Το ότι ο σαμποταριστής Μητσοτάκης δεν τα κάνει αυτά γιατί νοιάζεται για τον τουρισμό, αποδεικνύεται από το ότι άφησε την πανδημία να σαρώσει τη χώρα μας λίγο πριν το καλοκαίρι. Αυτό το πέτυχε βέβαια και με τη βοήθεια της ρωσόδουλης ακόμα πιο σαμποταριστικής αντιπολίτευσης. Ο καταμερισμός δράσης ήταν απλός και αφορούσε τον βασικό τομεα άμυνας απέναντι στην πανδημία, που είναι η μη διάδοση του ιού και όχι όπως επιμένει η ψευτοαριστερά, οι ΜΕΘ που αποτελούν τα μετόπισθεν της ανθρωπιστικής διαχείρισης μιας πανωλεθρίας. Έτσι η μεν πρωθυπουργία Μητσοτάκη και η αστυνομία Χρυσοχοίδη φρόντισαν για την μη ουσιαστική αστυνομική επιτήρηση των πιο βασικών μέτρων ενάντια στη διάδοση του ιού, η δε αντιπολίτευση έριξε με εκατό τρόπους και κύρια μέσα από τη μη υγειονομική περιφρούρηση των διαδηλώσεών της το σύνθημα «όχι στην ατομική ευθύνη για τη μη διάδοση. Η ευθύνη ανήκει μόνο στο κράτος». Η κοινή τους πρόθεση αποδείχθηκε στην κοινή πλάτη που βάλανε στη παραβίαση των μέτρων διάδοσης από την εκκλησία και τελευταία στην κοινή τους ανοχή ή ακόμα και υποστήριξη στην εγκληματική άρνηση του εμβολιασμού από ένα μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού.