Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ: ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ

 

Έχουμε γράψει ότι ο διπλωματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει γύρω από την πορεία εμβολιασμών στην ΕΕ έχει σαν αφετηρία την επιδίωξη προώθησης του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου σε βάρος των ήδη εγκεκριμένων από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων. Η έγκριση του ΕΜΑ δεν είναι μόνο σημαντική για τη διοχέτευση στις χώρες της ΕΕ, αλλά για την αξιοπιστία του σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου που η Ρωσία μπορεί πιο εύκολα να εξαρτήσει με το εμβόλιό της από όσο τις πλούσιες που μπορούν να αγοράσουν τα πολύ πιο ακριβά εμβόλια σύγχρονης mRNA τεχνολογίας.

 

Όσο θα οξύνεται η πολιτική και εν μέρει ιατρική διαμάχη για τα εμβόλια, ιδιαίτερα για τα ανταγωνιστικά του ρώσικου εμβόλια της παλιάς τεχνολογίας με τον αδενοϊό, τόσο περισσότερο θα βγάζουν τη μούρη τους στην επιφάνεια οι πραγματικοί πλασιέδες των ρωσικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Έτσι για πρώτη φορά στις 2/4 από το βήμα της βουλής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της προμήθειας της χώρας με το ρωσικό εμβόλιο επικαλούμενος το παράδειγμα της Αυστρίας, που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση, και του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας, που ζήτησε την έγκριση του SputnikV.  

Λίγες μέρες αργότερα, στις 5/4, μιλώντας στο Kontra ο πάντα ντυμένος ως ακραιφνής δυτικός κνίτης Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του φωτίζοντας περισσότερο τη γραμμή της διάθεσης της πατέντας των εμβολίων που υποστηρίζει: «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε από 800.000 εμβόλια και από το Sputnik και από το κινέζικο εμβόλιο; Αν θέλαμε, αν είχαμε μια κυβέρνηση που αυτό το είχε ως προτεραιότητα; Ή θα δημιουργούσαμε θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα γινόμασταν το μαύρο πρόβατο, όταν οι ίδιοι το κάνουν; Η Γερμανία ήταν η πρώτη η οποία αγόρασε 30 εκατομμύρια εμβόλια από την Pfizer για να ενισχύσει τη δική της βιομηχανία. Τριάντα εκατομμύρια εμβόλια αγόρασε! Και συζητά και για το Sputnik. Και όχι μόνο η Γερμανία, αλλά και η Αυστρία, η Ουγγαρία το έχει κάνει». Ερωτώμενος εάν τα εμβόλια αυτά χρειάζονται έγκριση από τον ΕΜΑ απάντησε: «Δηλαδή, η Ουγγαρία, η Σλοβενία που πήρε εμβόλια χωρίς την έγκριση, τι έχει πάθει ακριβώς; Για να μην παρεξηγηθώ. Εγώ δεν προκρίνω, δεν έθεσα ως Plan A αυτή τη στρατηγική, ως Plan B το έθεσα. Είπα η πρώτη πρωτοβουλία που πρέπει να γίνει είναι η ευρωπαϊκή και η διεθνής πρωτοβουλία για να καταργηθεί αυτή η αθλιότητα της πνευματικής ιδιοκτησίας ενός αγαθού σωτήριου για την ανθρώπινη ζωή. Δεν έχει ιδιοκτησία το εμβόλιο που σώζει ζωές αυτή την ώρα. Δεν μπορεί να ανήκει στη Pfizer και στη Moderna και στην AstraZeneca. Ανήκει στον πλανήτη, ανήκει στην ανθρωπότητα». Και η απάντηση του ιδρύματος που παράγει το Sputnik ήρθε σχεδόν αμέσως στο twitter με την πρόταση προμήθειας εμβολίων για 500 χιλ. άτομα μέσα στο Μάη. Εννοείται ότι η απαίτηση του Τσίπρα να δώσουν δωρεάν την τεχνολογία τους στην ανθρωπότητα οι δυτικές φαρμακευτικές σε γενικές συνθήκες καπιταλισμού σημαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ να μην ξαναβγούν εμβόλια που οι δοκιμές τους κοστίζουν δις χώρια από το ρίσκο να αποτύχουν. Το μόνο που θα είχε κάποιο νόημα θα ήταν μόνο αν οι πλούσιες χώρες πλήρωναν τις φαρμακευτικές για να αγοράσουν τις πατέντες των εμβολίων και μετά να τις διαθέσουν δωρεάν στις φτωχές. Στην πραγματικότητα με αυτήν τη συνηθισμένη του τζάμπα δημαγωγία ο Τσίπρας θέλει να ενοχοποιήσει και έτσι να εξουδετερώσει σαν ανταγωνίστριες εκείνες τις δυτικές φαρμακευτικές που έχουν βρει ένα εμβόλιο πολύ καλύτερο από εκείνο του πολύ καθυστερημένου στην τεχνολογία της υγείας αφεντικού του.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Τσίπρας ή ο Κουτσούμπας που με τον ένα ή άλλο τρόπο ζητούν να εγκριθεί το ρωσικό εμβόλιο που παράγει το αφεντικό τους αλλιώς να καταργηθεί η υπεροχή των εμβολίων των δυτικών ανταγωνιστών του. Και ο δήθεν δυτικόφιλος πρωθυπουργός έχει ενεργήσει με τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα ρωσικά πολιτικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα στις 2/4, στην οποία απάντηση παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του πίεσε την ΕΕ για να εγκρίνει το Sputnik! «Εμείς έχουμε πιέσει την Ευρώπη», είπε, «να εγκρίνει το Sputnik και η Ευρώπη να αγοράσει -εάν υπάρχει, που έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει, παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία- και το ρωσικό εμβόλιο και να το μοιράσει και αυτό, όπως μοιράζει τα υπόλοιπα εμβόλια. Πλην όμως, οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον ΕΜΑ. Και δεν φαντάζομαι να θέλετε να πάμε να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Εκτός αν στο βάθος του μυαλού σας, και θα κλείσω με αυτή την παρατήρηση, υπάρχει μια σατανική σκέψη. Η σατανική σκέψη είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αυτό το οποίο έγινε στη Σλοβακία. Όπου ο τέως συνάδελφός μου πρωθυπουργός επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik, έγινε φοβερή κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του» (iefimerida, 6/4).

Ο Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να πέσει από τη διακυβέρνηση αν φέρει το ρωσικό εμβόλιο γιατί δεν υπάρχει στην Ελλάδα κανένα ρεύμα κατά του ρωσικού ιμπεριαλισμού για να αντιδράσει σ’ αυτή την εχθρική στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών λαών κίνηση, απλά υποκρίνεται το δυτικόφιλο μπροστά στις ΗΠΑ που αναρωτιούνται αν πρέπει ή όχι να ποντάρουν στη χώρα μας σαν υποκατάστατο της Τουρκίας. Στην τελική, η Ευρώπη είναι τόσο βαθιά διαβρωμένη από τους ανθρώπους του Κρεμλίνου που για την προώθηση των ανατολικών συμφερόντων ο τιποτένιος αυτός πρωθυπουργός δε χρειάζεται να κάνει τίποτα περισσότερο από το να δολοπλοκεί πίσω από κλειστές πόρτες και να ασκεί πιέσεις στους ομολόγους του της ΕΕ υπέρ της Ρωσίας παριστάνοντας μπροστά στη δημοκρατική, οπότε και αντιπουτινική κοινή της γνώμη το νομιμόφρονα δυτικόφιλο.