Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ EΡΤ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΣΑΡΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

H Τουρ­κί­α βρί­σκε­ται σή­με­ρα στην αιχ­μή των πα­γκό­σμιων α­ντι­θέ­σε­ων. Η α­ντί­στα­σή της στην προ­σπά­θεια πε­ρι­κύ­κλω­σης και α­πο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης από τη ρω­σι­κή νε­ο­τσα­ρι­κή υ­περ­δύ­να­μη μπο­ρεί να α­πο­μα­κρύ­νει τον κίν­δυ­νο πολέ­μου που οι ρώ­σοι νε­ο­χι­τλε­ρι­κοί σχε­διά­ζουν κα­τά της ευ­ρω­πα­ϊ­κής η­πεί­ρου.

Ε­λέγ­χο­ντας τη διέ­λευ­ση του ρω­σι­κού στό­λου προς τη Με­σό­γειο η Τουρ­κί­α του Ερ­ντο­γάν εί­ναι σή­με­ρα το με­γα­λύ­τε­ρο ε­μπό­διο στην στρα­τιω­τι­κή και ε­νερ­γεια­κή πε­ρι­κύ­κλω­ση της Ευ­ρώ­πης α­πό τους ρώ­σους σο­σια­λι­μπε­ρια­λι­στές. Γι’ αυ­τό και η Μό­σχα ε­πιχει­ρεί να την πε­ρι­κυ­κλώ­σει μέ­σω Αρ­με­νί­ας, Ιράν, Ι­ράκ, ΡΚΚ, κα­θε­στώ­τος Ά­σα­ντ και Ελ­λά­δας. 

 

Αυ­τό που πε­ρισ­σό­τε­ρο ε­νο­χλεί σή­με­ρα το Κρεμ­λί­νο εί­ναι η πα­ρα­μονή στην ε­ξου­σί­α του δί­δυ­μου Ερ­ντο­γάν-Ντα­βού­το­γλου. Εί­ναι α­λή­θεια ό­τι αυ­τοί για αρ­κε­τά χρό­νια συμ­μά­χη­σαν με τον ρω­σο-ι­ρα­νι­κό ά­ξο­να ε­νά­ντια στη Δύση και στους φι­λο­δυ­τι­κούς κε­μα­λι­στές κά­νο­ντας, ό­πως τό­σοι άλ­λοι, το στρα­τη­γι­κό λά­θος α­νά­λυ­σης ό­τι αυ­τός ο ά­ξο­νας ή­ταν έ­να ι­σχυ­ρό διε­θνές α­ντί­βαρο στην α­με­ρι­κά­νι­κη δή­θεν αυ­το­κρα­το­ρι­κή κυ­ριαρ­χί­α στον τρί­το κό­σμο. Πίστε­ψαν δη­λα­δή ό­τι η τούρ­κι­κη, δυ­να­μι­κά α­νερ­χό­με­νη ι­σλα­μι­κή α­στι­κή τά­ξη θα μπο­ρού­σε σε συμ­μα­χία με τη Ρω­σί­α να παί­ξει έ­ναν η­γε­τι­κό ρό­λο στη Μέ­ση Ανα­το­λή και στην τουρ­κό­φω­νη κε­ντρι­κή Α­σί­α συ­νερ­γα­ζό­με­νη με το σου­νί­τι­κο νέ­ο α­στι­σμό της Αι­γύ­πτου και της Συ­ρί­ας. Αυ­τή η στρα­τη­γι­κή κα­τέρ­ρευ­σε όταν οι Ερ­ντο­γάν-Ντα­βού­το­γλου δέ­χτη­καν έ­να συν­δυα­σμέ­νο δι­πλό χτύ­πη­μα από τη Ρω­σί­α, στο μεν ε­ξω­τε­ρι­κό με τη συ­ντρι­βή των α­δελ­φών μου­σουλ­μά­νων της Αι­γύ­πτου και της Συ­ρί­ας α­πό τους ρω­σό­φι­λους Μόρ­σι και Ά­σα­ντ και στο ε­σωτε­ρι­κό με το υ­πε­ρα­ντι­δρα­στι­κό ε­πί­σης ρω­σό­δου­λο, πα­ρο­λί­γο θα­να­τη­φό­ρο γι αυ­τούς κί­νη­μα-πρα­ξι­κό­πη­μα του θρη­σκευ­τι­κό-κοι­νω­νι­κού δί­κτυου του Γκιου­λέν. Έ­χου­με α­να­λύ­σει αρ­κε­τά διε­ξο­δι­κά τα πο­λι­τι­κά-ι­δε­ο­λο­γι­κά χα­ρα­κτηρι­στι­κά της κό­ντρας Ερ­ντο­γάν-Γκιου­λέν σε προ­η­γού­με­νο φύλ­λο της Νέ­ας Ανα­το­λής (φ. 488). Γρά­φα­με τό­τε α­να­λύ­ο­ντας το θε­ω­ρού­με­νο ως δη­μο­κρα­τι­κό κί­νημα της πλα­τεί­ας Τα­ξίμ του 2013 ό­τι:  

«Με­λε­τώ­ντας ό­σο μπο­ρέ­σα­με τις δύ­ο γραμ­μές στο ΑΚ­Π, που κα­μιά τους δεν εκ­δη­λώ­νε­ται  α­νοι­χτά, δια­πι­στώ­νου­με ό­τι η γραμ­μή Ερ­ντο­γάν εί­ναι αυτή που θέ­λει, ή μάλ­λον φα­ντα­σιώ­νε­ται,  μια Τουρ­κί­α  νε­ο-ι­μπε­ρια­λι­στι­κή δύνα­μη στον α­σια­τι­κό χώ­ρο, με κα­λές σχέ­σεις  με τη Ρω­σί­α αλ­λά ό­χι υ­πο­ταγ­μέ­νη σε αυ­τήν. Αυ­τή η  γραμ­μή θέ­λει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά α­νά­πτυ­ξη του τούρ­κι­κου κα­πι­τα­λι­σμού, ι­διω­τι­κού και κρα­τικού, σε συ­νερ­γα­σί­α με το ευ­ρω­πα­ϊ­κό κεφά­λαιο ώ­στε να κά­νει την Τουρ­κί­α έ­να εί­δος, πιο δυ­τι­κής Κί­νας, η­γε­μό­να στον με­σα­να­το­λι­κό και βο­ρειο­α­φρι­κα­νι­κό χώ­ρο με ι­δε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κό ό­χη­μα το σου­νί­τι­κο ι­σλαμ. Αυ­τό εί­ναι σε χο­ντρές γραμ­μές το νε­ο-ο­θω­μα­νι­κό ό­νειρο της Τουρ­κί­ας του Ερ­ντο­γάν...

....Η γραμ­μή Γκιου­λέν α­ντί­θε­τα έ­χει δε­χτεί α­πό την αρ­χή τη ρώ­σι­κη ηγε­μο­νί­α στα πλαί­σια της ευ­ρα­σια­τι­κής στρα­τη­γι­κής του Πού­τιν, που την υ­ιοθε­τεί α­νοι­χτά συ­νερ­γα­ζό­με­νη μά­λι­στα με το «θε­ω­ρη­τι­κό» της που­τι­νι­κής στρα­τη­γι­κής Ντού­γκιν. Πρό­κει­ται για τη στρα­τη­γι­κή «θε­ω­ρί­α» που θέ­λει κύ­ριο ε­χθρό ό­λων των κρα­τών του κό­σμου τις Η­ΠΑ, κύ­ριο κοι­νω­νι­κο-οι­κο­νο­μικό ε­χθρό τους φι­λε­λεύ­θε­ρους κα­πι­τα­λι­στές, και κύ­ριο ι­δε­ο­λο­γι­κό ε­χθρό τον κλασ­σι­κό δια­φω­τι­σμό. Πα­γκό­σμιο η­γέ­τη της πά­λης ε­να­ντί­ον ό­λων των πα­ραπά­νω η «θε­ω­ρί­α» αυ­τή το­πο­θε­τεί τη Ρω­σί­α. Οι Γκιου­λε­νι­κοί εί­ναι α­ντί­θε­τοι στο νε­ο-ο­θω­μα­νι­σμό σε ό­σο βαθ­μό αυ­τός ο τε­λευ­ταί­ος ση­μαί­νει α­νε­ξαρ­τη­σία ή αν χρεια­στεί και σύ­γκρου­ση με τη Ρω­σί­α. Η μη ε­θνι­κή, στην ου­σί­α η ε­ξαρ­τημέ­νη ι­μπε­ρια­λι­στι­κά φύ­ση του ρεύ­μα­τος αυ­τού α­πο­κα­λύ­πτε­ται σή­με­ρα στο ζή­τη­μα κλει­δί, που εί­ναι η πά­λη του ε­νά­ντια στην α­νά­πτυ­ξη του σύγ­χρο­νου κα­πι­τα­λι­σμού και γε­νι­κά των πα­ρα­γω­γι­κών δυ­νά­με­ων στην Τουρ­κί­α.»

Για να α­ντι­με­τω­πί­σουν την ε­πί­θε­ση του γκιου­λε­νι­σμού – ο ο­ποί­ος δια­θέ­τει α­κό­μα και σή­με­ρα ι­σχυ­ρά ε­ρεί­σμα­τα μέ­σα στον κρα­τι­κό μη­χα­νι­σμό – οι Ερ­ντο­γάν-Ντα­βούτoγλου συμ­μά­χη­σαν τε­λι­κά με τους κε­μα­λι­στές στρα­τηγούς με τους ο­ποί­ους σε μια προ­η­γού­με­νη φά­ση, και κυρί­ως χά­ρη στις προβο­κα­τό­ρι­κες εκ­κα­θα­ρί­σεις και φυ­λα­κί­σεις τους α­πό τους γκιου­λε­νικούς, εί­χαν έρ­θει α­ντι­μέ­τω­ποι.

Με­τά α­πό αυ­τά βλέ­πο­ντας πως το χαρ­τί «Γκιου­λέν» δεν μπο­ρεί πια να α­πο­δώ­σει καρ­πούς, η Μό­σχα έ­βα­λε στο παι­χνί­δι α­πο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης το δί­πολο ISIS-PKK. Έ­τσι στις 20 Ιού­λη του 2015 το «Ι­σλα­μι­κό Κρά­τος» δο­λο­φό­νη­σε κούρ­δους πολι­τι­κούς α­κτι­βι­στές στην τουρ­κι­κή πόλη Σου­ρούτ­ς, μια κί­νη­ση που ε­πέτρε­ψε στο κουρ­δι­κό σο­σιαλ­φα­σι­στι­κό ΡΚΚ να σπε­κου­λά­ρει πά­νω στην υ­πο­τι­θέμε­νη συ­μπαι­γνί­α Ερ­ντο­γάν και ISIS πυ­ρο­δο­τώ­ντας ε­σω­τε­ρι­κή α­να­τα­ρα­χή, ό­πως έκα­νε προ­η­γού­με­να στη διάρ­κεια της πο­λιορ­κί­ας του Κο­μπα­νί (Δες με­γά­λο μας άρ­θρο για το Κο­μπα­νί που δη­μο­σιεύ­τη­κε στην ι­στο­σε­λί­δα μας www.oakke.gr στις 2/11/2014 με τί­τλο «Το προ­βο­κα­τό­ρι­κο στη­μέ­νο παι­χνί­δι των δύ­ο υ­περ­δυ­νά­με­ων, κυ­ρί­ως της Ρω­σί­ας, στο Κο­μπα­νί»). Η Ά­γκυ­ρα α­πά­ντη­σε με α­ε­ρο­πο­ρι­κές ε­πι­θέ­σεις κα­τά του ΙSIS αλ­λά ταυ­τό­χρο­να ξε­κί­νη­σε στρα­τιω­τι­κές ε­πι­χει­ρή­σεις κα­τά του ΡΚΚ, το­νί­ζο­ντας έ­τσι την α­ντί­θε­σή της με τη βρό­μι­κη στρα­τη­γι­κή Ο­μπά­μα για το συ­ρια­κό που έ­γκει­ται στη συμ­μα­χί­α με τον κουρ­δι­κό σο­σιαλ­φα­σι­σμό και βέ­βαια και με την ί­δια τη Ρω­σί­α για να α­ντι­με­τω­πι­στεί o ISIS. Αυ­τή η γε­νικά σω­στή γραμ­μή των Ερ­ντο­γάν-Ντα­βού­το­γλου συ­νέ­βα­λε στη νί­κη του κόμ­μα­τος Α­ΚΡ στις βου­λευ­τι­κές ε­κλο­γές του Νο­έμ­βρη προς με­γά­λη α­πο­γο­ή­τευ­ση των ρωσό­δου­λων Κι­λι­ντζά­ρο­γλου (του Ρε­που­μπλι­κα­νι­κού λα­ϊ­κού Κόμ­μα­τος που είχε προ­ηγού­με­να η­γέ­τη τον προ­βο­κα­ρι­σμέ­νο κε­μα­λι­στή Μπα­ϊ­κάλ) και Ντε­μιρ­τάς (του PKK). 

Τον Ο­κτώ­βρη ξε­κί­νη­σαν οι ρω­σι­κές πα­ρα­βιά­σεις του τουρ­κι­κού ε­ναέ­ριου χώ­ρου (μά­λι­στα έ­να μη ε­παν­δρω­μέ­νο ρω­σι­κό α­ε­ρο­σκά­φος κα­ταρ­ρί­φθη­κε στις 15/10). Τουρ­κί­α και ΝΑ­ΤΟ δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν για τις προ­κλή­σεις, και η ρω­σική πλευ­ρά ε­πα­νει­λημ­μέ­να ει­δο­ποι­ή­θη­κε σχε­τι­κά με τους ι­σχύ­ο­ντες τουρ­κι­κούς κα­νό­νες ε­μπλο­κής σύμ­φω­να με τους ο­ποί­ους ο­ποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια στρα­τιω­τι­κής πα­ρα­βί­α­σης α­πό την πλευ­ρά των συ­ρια­κών συ­νό­ρων θα α­ντι­μετω­πί­ζε­ται σαν στρα­τιω­τι­κός στό­χος. Στις 19/11 κλη­τεύ­θη­καν ο ρώ­σος πρέ­σβης καθώς και ο ρώ­σος στρατιω­τι­κός α­κό­λου­θος στην Ά­γκυ­ρα, ό­μως η Μό­σχα συ­νέ­χισε την πρό­κλη­ση πα­τώ­ντας πά­νω στο γε­γο­νός ό­τι σύσ­σω­μη η Δύ­ση α­να­γνώ­ρι­σε τον η­γε­τι­κό της ρό­λο στο συ­ρια­κό που­λώ­ντας έ­τσι τον α­γώνα της δη­μο­κρατι­κής συ­ρια­κής πα­τριω­τι­κής α­ντί­στα­σης στον ό­λο και πιο υ­πο­τα­κτι­κό στη Ρωσί­α Ά­σα­ντ.  

Η κα­τάρ­ρι­ψη του ρω­σι­κού βομ­βαρ­δι­στι­κού α­πό την Τουρ­κί­α στις 24/11 προ­κά­λε­σε έ­να πρώ­το ρήγ­μα σε αυ­τό το ρω­σο-δυ­τι­κό μέ­τω­πο της ντρο­πής. Πέ­ρα από τη βο­ή­θεια που προ­σέ­φε­ρε αυ­τή η κί­νη­ση στο συ­ρια­κό λα­ό, ι­διαί­τε­ρα στους Τουρ­κμέ­νους της Συ­ρί­ας που δο­λο­φο­νού­νται α­πό τις ρω­σι­κές βόμ­βες, φανέ­ρω­σε σε ό­λο τον κό­σμο τις αρ­πα­κτι­κές δια­θέ­σεις των ρώ­σων χί­τλερ. Δη­μιούρ­γη­σε νέ­α δε­δο­μέ­να στο πε­ρι­φε­ρεια­κό δι­πλω­μα­τι­κό παι­χνίδι: Η Τουρ­κί­α α­να­διέ­τα­ξε τα­χύ­τα­τα τη δι­πλω­μα­τί­α της και έ­τει­νε χέ­ρι φι­λί­ας στο Ισ­ρα­ήλ που το α­πο­ξέ­νω­σε ό­ταν στα πλαί­σια της ι­σλα­μι­στι­κής της α­ντι­δρα­στι­κής πολι­τι­κής ε­νώ­θη­κε ε­να­ντί­ον του με τους γε­νο­νο­κτό­νους α­ντι­ση­μί­τες της Χαμάς. Μά­λι­στα προ­σπά­θη­σε να λύσει τα προ­βλή­μα­τα που εί­χαν δη­μιουρ­γη­θεί εξαι­τί­ας του ε­πει­σο­δί­ου με το Mavi Marmara ε­νώ η Ά­γκυ­ρα υ­πο­σχέ­θη­κε να πε­ριο­ρί­σει τις ε­κεί δρα­στη­ριό­τη­τες της Χα­μάς και να α­πε­λά­σει το στέ­λε­χός της Α­νού­ρι Σά­λεχ στο Ισ­ρα­ήλ. Ε­πι­πλέ­ον, χά­ρη στη συ­νε­χι­ζό­με­νη σθε­να­ρή τουρκι­κή στά­ση και σαν α­πά­ντη­ση στις κα­τη­γο­ρί­ες του Πού­τιν πε­ρί ε­μπλο­κής του πε­ρι­βάλλο­ντος του τούρ­κου προ­έ­δρου στην α­γο­ρά πε­τρε­λαί­ου α­πό το ΙSIS, οι Η­ΠΑ α­νακοί­νω­σαν νέ­ες κυ­ρώ­σεις κα­τά ρω­σι­κών και συ­ρια­κών ο­ντο­τή­των που λει­τουρ­γούν ως με­σά­ζο­ντες στην πώ­λη­ση πετρε­λαί­ου α­πό το ΙSIS προς το κα­θε­στώς Ά­σαντ, κα­θώς και κα­τά ρω­σι­κών ε­πι­χει­ρή­σε­ων και ε­πι­χει­ρη­μα­τιών που στη­ρί­ζουν το κα­θε­στώς (Telegraph, 26/11).  

Ό­μως η χο­ντρό­πε­τση και μυω­πι­κή Δύ­ση των μο­νο­πω­λι­στών ι­μπε­ρια­λιστών δεν εί­ναι δια­τε­θει­μέ­νη να διαρ­ρή­ξει τις σχέ­σεις της με τους ρώ­σους χί­τλερ προ­κει­μέ­νου να δια­σώ­σει την Τουρ­κί­α α­πό την πε­ρι­κύ­κλω­ση. Σε δηλώ­σεις τους α­μέ­σως με­τά το ε­πει­σό­διο, α­νώ­τα­τοι α­με­ρι­κανοί α­ξιω­μα­τού­χοι «ά­δεια­σαν» την Ά­γκυ­ρα υ­πο­στη­ρί­ζο­ντας ό­τι το ρώ­σι­κο α­ε­ρο­πλά­νο ναι μεν είχε πα­ρα­βιά­σει τον τουρ­κι­κό ε­να­έ­ριο χώ­ρο αλ­λά η τούρ­κι­κη α­ντί­δρα­ση ή­ταν υπερ­βο­λι­κή και βε­βια­σμέ­νη. Η γραμ­μή των Η­ΠΑ και γε­νι­κό­τε­ρα της Δύ­σης α­πένα­ντι στην Τουρ­κί­α ή­ταν «κοι­τάξ­τε να τα βρεί­τε με τους Ρώ­σους και μη μας χα­λά­σε­τε την α­ντι-ISIS συμ­μα­χί­α». Στις προ­σπά­θειες α­πο­μό­νωσης της Τουρ­κίας σύ­ντο­μα προ­στέ­θη­κε και η α­πό­πει­ρα να με­τα­βι­βα­στεί σε αυ­τήν η ευ­θύ­νη για το προ­σφυ­γι­κό-με­τα­να­στευ­τι­κό ζή­τη­μα.     

Η σι­χα­με­ρή ε­γκα­τά­λει­ψη της Τουρ­κί­ας α­πό τη Δύ­ση εί­ναι αυ­τή που ενθαρ­ρύ­νει τους ρώ­σους νε­ο­να­ζή­δες ι­μπε­ρια­λι­στές να κλι­μα­κώ­νουν τον οικο­νο­μι­κό και δι­πλω­μα­τι­κό πό­λε­μο ε­να­ντί­ον της. Αυ­τός πε­ρι­λαμ­βά­νει μια σειρά σκλη­ρές δη­λώ­σεις, τα­πει­νω­τι­κές α­παι­τή­σεις συ­γνώμης και α­νυ­πό­στατες κα­τη­γο­ρί­ες για συμ­μα­χί­α Ά­γκυ­ρας-ΙSIS, οι­κο­νο­μι­κές κυ­ρώ­σεις – ό­πως είναι για πα­ρά­δειγ­μα η ε­πι­βο­λή βί­ζας σε τούρ­κους πο­λί­τες που ε­πι­σκέ­πτο­νται τη Ρω­σί­α, πε­ριο­ρι­σμοί σε τούρ­κους ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες που δρα­στη­ριο­ποιούνται ε­κεί κα­θώς και πε­ριο­ρι­σμοί στις ει­σα­γω­γές τουρ­κι­κών προ­ϊ­ό­ντων – και στρα­τιω­τι­κά μέ­τρα, ό­πως η α­πο­στο­λή του πο­λε­μι­κού πλοί­ου Moskva που δια­θέ­τει έ­να σύ­στη­μα ε­φά­μιλ­λο των S-300 στα α­νοι­χτά της Λατ­τά­κειας, ε­γκα­τά­στα­ση πυραύ­λων S-400 στην α­ε­ρο­πο­ρι­κή βά­ση Χμέ­ι­μιμ και πλή­ρης δια­κο­πή της ε­πι­κοι­νω­νίας α­νά­με­σα στα δύ­ο ε­πι­τε­λεί­α. Στο με­τα­ξύ οι Τούρ­κοι που δια­μέ­νουν ή ε­πι­σκέ­πτο­νται τη Ρω­σί­α περ­νούν ά­σχη­μες ώ­ρες. Φοι­τη­τές, του­ρί­στες και ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες πα­ρε­νο­χλού­νται συ­στη­μα­τι­κά και δέ­χο­νται α­πει­λές, συλ­λαμ­βά­νονται με α­στεί­ες κα­τη­γο­ρί­ες και στη συ­νέ­χεια α­πε­λαύ­νο­νται. Πρό­κει­ται για μια κα­θα­ρά ρα­τσι­στι­κή πο­λι­τι­κή. Η α­ντι­τούρ­κι­κη υ­στε­ρί­α έ­φτα­σε μέ­χρις σημεί­ου να ζη­τεί­ται α­πό του­ρι­στι­κούς πρά­κτο­ρες στη Ρω­σί­α να στα­μα­τή­σουν να πω­λούν πα­κέ­τα δια­κο­πών και να δια­κό­ψουν πτή­σεις τσάρ­τερ προς την Τουρκί­α, ή α­κό­μα στο ση­μεί­ο να α­πα­γο­ρεύ­ο­νται σε α­θλη­τι­κά σω­μα­τεί­α να με­τα­γρά­φουν τούρ­κους πο­δο­σφαι­ρι­στές! Η πιο προ­κλη­τι­κή ί­σως από ό­λες τις κινή­σεις των ρώ­σων χί­τλερ ή­ταν η πα­ρε­νό­χλη­ση τουρ­κι­κού α­λιευ­τι­κού στα διεθνή ύ­δα­τα α­νοι­χτά της Λή­μνου στις 13/12 α­πό τη ρω­σι­κή φρε­γά­τα Smetlivy με τη χρή­ση πραγ­μα­τι­κών εκ­φο­βι­στι­κών πυ­ρών!

Η ρω­σι­κή πε­ρι­κύ­κλω­ση α­να­γκά­ζει την Τουρ­κί­α να πά­ρει μέ­τρα α­πε­γκλω­βι­σμού. Έ­τσι ε­κτός α­πό την α­πό­πει­ρα συμ­φι­λί­ω­σης με το Ισ­ρα­ήλ (που ό­μως κυ­βερ­νά­ται α­πό τον φι­λο­ρώ­σο Νε­τα­νιά­χου) συμ­φω­νεί­ται η ε­πι­τά­χυν­ση της κατα­σκευ­ής α­γω­γού φυ­σι­κού α­ε­ρί­ου α­πό το Α­ζερ­μπα­ϊ­τζάν, και ε­πι­βε­βαιώ­νεται η συμ­μα­χί­α της αυ­τό­νο­μης κουρ­δι­κής κυ­βέρ­νη­σης του Β. Ι­ράκ με την Ά­γκυρα. Μια νέ­α πη­γή έ­ντα­σης δη­μιουρ­γή­θη­κε με την α­πο­στο­λή τουρ­κι­κής στρα­τιωτι­κής δύ­να­μης για την εκ­παί­δευ­ση των κούρ­δων μα­χη­τών του Μπαρ­ζα­νί στο Β. Ι­ράκ ύ­στε­ρα α­πό πλη­ρο­φο­ρί­ες για σχε­δια­ζό­με­νες ε­πι­θέ­σεις του ISIS κα­τά των τούρκων εκ­παι­δευ­τών που ή­δη δρουν ε­κεί. Η ι­ρα­νό­δου­λη κυ­βέρ­νη­ση Αλ-Α­μπάντι του Ι­ράκ α­ξί­ω­σε την ά­με­ση α­πο­χώ­ρη­σή τους για­τί ό­πως εί­πε η α­πο­στο­λή των στρα­τευ­μά­των έ­γι­νε χω­ρίς την έ­γκρι­σή της και έ­στει­λε το θέ­μα στον Ο­Η­Ε. Οι Η­ΠΑ με τη σει­ρά τους κα­τσά­δια­σαν την Τουρκί­α που με τη σει­ρά της ξε­κίνη­σε την α­πό­συρ­ση των στρα­τευ­μά­των της. Το πε­ρι­στα­τι­κό χρη­σι­μο­ποιεί­ται α­πό τη Βα­γδά­τη σαν προ­πα­γαν­δι­στι­κό μέ­σο ε­νί­σχυ­σης της συμ­μα­χί­ας του με το Ι­ράν και τη Ρω­σί­α.

Δεν εί­ναι μό­νο ο τούρ­κι­κος λα­ός, αλ­λά κά­θε λα­ός στον κό­σμο δεν κατα­θέ­τει εύ­κο­λα τα ό­πλα ό­ταν δέ­χε­ται ω­μές προ­κλή­σεις. Ε­πι­πρό­σθε­τα πα­ρά τα γε­νι­κά α­ντι­δρα­στι­κά της χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά η τούρ­κι­κη α­στι­κή τά­ξη, α­ντί­θετα με την ελ­λη­νι­κή, έ­χει κά­νει στα νιά­τα της έναν με­γά­λο ε­θνι­κό α­ντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό α­γώ­να πράγ­μα πράγ­μα που της ε­πι­τρέ­πει να τη­ρεί μί­α μέ­χρι στιγ­μής θαρ­ρα­λέ­α στά­ση α­ντί­στα­σης στα νε­ο­τσα­ρι­κά αρ­πα­χτι­κά και έ­τσι να δί­νει με­γά­λο κου­ρά­γιο στους λα­ούς της Ου­κρα­νί­ας, της Γε­ωρ­γί­ας και της Συρί­ας που δέ­χο­νται ει­σβο­λές και α­πει­λού­νται με υ­πο­δού­λω­ση και α­φα­νι­σμό. Η βα­θύ­τερη α­δυ­να­μί­α των πιο ε­πι­θε­τι­κών ι­μπε­ρια­λι­στών που προ­δι­κά­ζει και την τε­λι­κή τους ήτ­τα εί­ναι σύμ­φω­να με τον Μά­ο Τσε Τουν­γκ η κα­τα­δι­κα­σμένη προ­σπά­θεια τους να πιά­σουν με το έ­να χέ­ρι πολ­λές μύ­γες ταυ­τό­χρο­να. Η Ρωσί­α έ­χει αιφ­νι­διά­σει τον πλα­νή­τη με την ε­δώ και δε­κα­ε­τί­ες προ­ε­τοι­μα­σμέ­νη θριαμ­βευ­τι­κή προ­έ­λα­σή της στη Μέ­ση Α­να­το­λή, και α­σφα­λώς πολ­λές ζη­μιές α­κό­μα θα κά­νει ε­κεί, ό­μως ταυ­τό­χρο­να ή­δη έ­χει αρ­χί­σει και αυ­τή να φτιά­χνει τους ορ­κι­σμέ­νους ε­χθρούς της, τους λα­ούς που α­κό­μα και αν αρ­χι­κά χει­ροκρο­τούν τους α­πρό­σκλη­τους α­πε­λευ­θε­ρω­τές τους σύ­ντο­μα τους παίρ­νουν στο κυ­νή­γι. Μια τέ­τοια ε­ξέ­λι­ξη, κα­τά τη γνώ­μη μας α­να­πό­φευ­κτη, θα δώ­σει αρ­κε­τό χρό­νο στην κοι­μι­σμέ­νη Ευ­ρώ­πη να ξυ­πνή­σει α­πό το λή­θαρ­γο στον ο­ποί­ο την έ­χουν ρί­ξει οι χο­ντρό­πε­τσοι, βου­λι­μι­κοί για ή­συ­χα κέρδη και α­νι­στόρη­τοι μο­νο­πω­λι­στές η­γέ­τες της.