Εκλογές 7ης ΙΟΥΛΗ 2019
Εκλογές 7 ΙΟΥΛΗ 2019
Εκλογές 2015
Εκλογές 2015 - ΕΡΤ
Ομιλία Εκλογές 2015
ΣΑΜΠΟΤΑΖ – ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ
Η ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - Μέτρα ενάντια στο ενεργειακό και γενικότερα το βιομηχανικό σαμποτάζ και για την ανακούφιση της φτωχολογιάς
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022
-Το άρθρο γράφτηκε πριν από την ανακοίνωση του Πούτιν ότι θα κλείνει τη στρόφιγγα στους ξένους αγοραστές που δεν πληρώνουν το φυσικό αέριο με ρούβλια-
Οι τιμές στην ενέργεια, κατά συνέπεια και οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και των εμπορευμάτων, στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες σε τεράστια ύψη, εξ αιτίας κυρίως της εκτόξευσης της τιμής του φυσικού αερίου με το οποίο τροφοδοτείται το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας της. Η αιτία αυτής της εκτόξευσης βρίσκεται στον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία ενάντια στην Ευρώπη, αρχικά σαν απρόκλητη μείωση της ροής αερίου, όταν το φθινόπωρο μείωσε σημαντικά τη ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και στην συνέχεια με τον θερμό πόλεμο που ξεκίνησε ενάντια στην Ευρώπη εισβάλοντας στην Ουκρανία. Η αύξηση της τιμής του αερίου ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρώπης, όμως στη χώρας μας εξ αιτίας του πολύχρονου σαμποτάζ της παραγωγής της από το ρωσόδουλο καθεστώς, οι αυξήσεις αυτές είναι καταστροφικές γιατί έχουν υπονομευτεί μέσα από ένα πολύ μακρόχρονο συστηματικό σαμποτάζ όλες οι άλλες πηγές ενέργειας. Αυτή είναι η αιτία που όχι μόνο θα κάνει τα ελληνικά φτωχά νοικοκυριά να υποφέρουν όσο ίσως σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης από την κλιμακούμενη ρώσικη επίθεση, αλλά ακόμα περισσότερο να συνθλίψουν τη λίγη βιομηχανία που της έχει απομείνει, οπότε και το αντίστοιχο βιομηχανικό προλεταριάτο. Όσο γράφουμε αυτές τις γραμμές η Ευρώπη περιμένει να δει αν την 1η του Απρίλη οι νεοχιτλερικοί του Κρεμλίνου θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους να κόψουν εντελώς το φυσικό αέριο σε όσες χώρες προχώρησαν σε οικονομικές κυρώσεις εναντίον τους. Αυτές τις ονομάζουν εχθρικές και απαιτούν να πληρώσουν σε ρούβλια, πράγμα που ισοδυναμεί με το να πάψουν οι πιο βασικές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.
OI ΑΡΧΙΣΑΜΠΟΤΕΡ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΣΚΡΕΚΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022
H βίαιη, εγκληματικού χαρακτήρα απολιγνιτοποίηση αναθεωρήθηκε τελευταία εν μέρει από την κυβέρνηση, στις 27/12/21, για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του ηλεκτρικού συστήματος και το χάος που θα δημιουργείτο από τις αναγκαστικές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος και το οποίο θα φώτιζε το σαμποτάζ που έκανε όχι μόνο αυτή αλλά μαζί της όλη η αντιπολίτευση στην ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.
ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021
Το ιστορικό για τους αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου, η μόνη ναυπηγική και επισκευαστική μονάδα της χώρας που βρίσκεται σε πλήρη και ακμαία λειτουργία, κινδυνεύει να κλείσει ή να πάρει θέση δίπλα στα μισόκλειστα, πολύ μεγαλύτερα και σε εγκατάλειψη του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας. Το διακομματικό καθεστώς, το ίδιο που έδωσε το λιμάνι του Πειραιά στους κινέζους νεοαποικιοκράτες της COSCO, έχει εξαπολύσει μια γκεμπελική εκστρατεία λάσπης, κατηγορώντας αυθαίρετα το ναυπηγείο για μόλυνση του περιβάλλοντος. Το εργοστασιακό σωματείο και η διοίκηση της εταιρείας διεξάγουν έναν ηρωικό αγώνα για τη σωτηρία του.
Νέο διακομματικό έγκλημα ενάντια στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021
Το αντιβιομηχανικό διακομματικό καθεστώς της χώρας έχει εδώ και χρόνια υπονομεύσει με κάθε τρόπο τη ναυπηγοεπισκευή, και έχει ρίξει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στις τρεις πιο μεγάλες μονάδες της χώρας (Ζώνη, Σκαραμαγκά, Ελευσίνα). Οι μεθοδεύσεις που ακολουθεί στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αποτελούν μία αποκάλυψη για το πόσο αδίστακτοι και ξετσίπωτοι έχουν γίνει οι νεοταγματασφαλίτες και αντεργάτες κατεδαφιστές της βιομηχανίας. Στόχος τους είναι αν όχι να κλείσουν, να συρρικνωθούν και να γεμίσουν με άλλες δραστηριότητες.
ΟΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΑΒ-ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΕΙ!
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021
Κάποτε ήταν το υπέρλαμπρο άστρο της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας προχωρημένης τεχνολογίας, αλλά τώρα μετά από δεκαετίες συστηματικού σαμποτάζ από το ρωσόδουλο μπλοκ εξουσίας, κινδυνεύει να σβήσει οριστικά ή και να πουληθεί έναντι ευτελούς αντίτιμου σε κάποιο φίλο του ρωσοκινεζικού άξονα.
Η ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) που κάποτε ήταν από τις κορυφαίες στο είδος της παγκόσμια και απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους σήμερα απασχολεί μόνο μερικές εκατοντάδες μόνιμους εργαζόμενους με εμπειρία και τεχνογνωσία στο αντικείμενο και αρκετούς χωρίς πείρα συμβασιούχους που πληρώνονται με ευτελείς για τη δουλειά που προσφέρουν μισθούς. Παρ όλα αυτά η ΕΑΒ κατορθώνει να στέκεται ακόμη όρθια, αποκλειστικά χάρη στον αγώνα των εργαζομένων της.
ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
Την άφησαν να ρημάξει τη Ζώνη και να θάψει την Κρουαζιέρα, να μην πληρώσει δεκάρα, και τώρα την ανταμείβουν.
Η παράδοση του 67% του ΟΛΠ στην Κόσκο είναι διακομματικό έγκλημα με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αντί να καταγγείλει, επιβράβευσε την Κόσκο για τις παραβιάσεις της σύμβασης παραχώρησης με παράταση πέντε χρόνων για τις επενδύσεις που δεν έκανε, και άμεση παραχώρηση του 16% (πλέον του 51% που έχει ήδη) που θα έπαιρνε μόνο με την ολοκλήρωσή τους. Πρόκειται για έγκλημα από προδότες της χώρας και του λαού.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
Η ιστορική διαδρομή της κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης αποτυπώνει με ακρίβεια την πορεία που ακολουθούν στην Ελλάδα όλες οι μεγάλες επενδύσεις που δεν έχουν την έγκριση του ρωσόδουλου μπλοκ που σαμποτάρει την παραγωγή της, καταστρέφει την εργατική της τάξη και τη δυνατότητά της να είναι μια σύγχρονη βιομηχανική χώρα. Οι σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες δεν αποτελούν μόνο μέσο για να πηγαίνουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους, αλλά αποτελούν και βασικό παράγοντα για τη βελτίωση της καθημερινής κοινωνικής ζωής τους.
ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ: ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ
Σάββατο, 08 Μαΐου 2021
Έχουμε γράψει ότι ο διπλωματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει γύρω από την πορεία εμβολιασμών στην ΕΕ έχει σαν αφετηρία την επιδίωξη προώθησης του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου σε βάρος των ήδη εγκεκριμένων από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων. Η έγκριση του ΕΜΑ δεν είναι μόνο σημαντική για τη διοχέτευση στις χώρες της ΕΕ, αλλά για την αξιοπιστία του σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου που η Ρωσία μπορεί πιο εύκολα να εξαρτήσει με το εμβόλιό της από όσο τις πλούσιες που μπορούν να αγοράσουν τα πολύ πιο ακριβά εμβόλια σύγχρονης mRNA τεχνολογίας.
ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟΝ ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021
Mια σκληρή μάχη διεξάγεται το τελευταίο διάστημα για τον έλεγχο του «Ελλάκτωρα», ενός από τις ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις που είχαν μείνει στα χέρια του ντόπιου ελληνικού κεφάλαιου στο χώρο των κατασκευών και της ενέργειας στη ΝΑ Μεσόγειο. Σ’ αυτή τη μάχη για οικονομική ηγεμονία η πολιτική ηγεσία του τόπου έπαιξε το πιο ενεργό μέρος επιδιώκοντας να εξουδετερώσει με κάθε τρόπο τη μία πλευρά, το ντόπιο κεφάλαιο, και να προωθήσει τα συμφέροντα των ανατολικών κρατικo-ολιγαρχών που επιτίθενται σε τακτική συμμαχία με τα ευρωπαϊκά κατασκευαστικά μονοπώλια.
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟΝ ΟΛΘ: ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021
Πριν 4 χρόνια, όταν ο ρώσος κρατικός ολιγάρχης Ιβάν Σαββίδης με την εταιρεία Beltera έβαζε για πρώτη φορά πόδι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντασσόμενος σε μια ελληνο-γερμανο-γαλλική κοινοπραξία, είχαμε καταγγείλει την παράδοση του λιμανιού σαν μια αποικιοκρατική κίνηση του ρωσοκινεζικού άξονα σε βάρος της χώρας μας, αναδεικνύοντας επίσης τους ισχυρούς δεσμούς της γερμανικής εταιρίας DIEP με τη Ρωσία και της γαλλικής TerminalLinkSAS με την Κίνα («Οι εγκληματίες σαμποταριστές παραδίνουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη νεοναζιστική Ρωσία», https://www.oakke.gr/afises/item/818). Οι νέες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΛΘ φέρνουν την παραπέρα ενίσχυση του Σαββίδη, δικαιώνοντας την αρχική μας την εκτίμηση.
ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το πιο ειδεχθές, το πιο ορμητικό και το πιο πολύπλευρο παραγωγικό σαμποτάζ -με κέντρο του εκείνο στην ενέργεια- σε σχέση με κάθε άλλη προηγούμενη σαμποταριστική κυβέρνηση, ακόμα και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Μήπως αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι η ΝΔ είναι χειρότερη, δηλαδή δεξιότερη, πιο ξενόδουλη και πιο σαμποταριστική από το ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνεται σε αυτά γιατί είναι σε ηγετικό στελεχικό επίπεδο ένα μασίφ σοσιαλφασιστικό κόμμα, πράγμα που δεν συμβαίνει με τη ΝΔ, όπως και με το ΠΑΣΟΚ.
ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ -Το πελώριο σαμποτάζ που ετοιμάζει ο εγκάθετος Μητσοτάκης για τη βαριά βιομηχανία
Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021
Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ιδιαίτερα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες-τη βαριά βιομηχανία της χώρας, όση έχει απομείνει ακόμη μετά το πολύχρονο σαμποτάζ των ρωσόδουλων- αποτελεί τον κύριο παράγοντα ο οποίος διαμορφώνει το κόστος του προϊόντος τους και κατά συνέπεια τη βιωσιμότητά τους.
Στην Ελλάδα το κόστος αυτό όπως είχαμε γράψει και στη Νέα Ανατολή αρ. φ. 542 είναι 34% περίπου (https://www.oakke.gr/component/k2/item/1143). Αυτό σημαίνει ότι κάθε μεταβολή του επηρεάζει σημαντικά το κόστος αυτό.