Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ- Η ΟΑΚΚΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου η ουκρανική κοινότητα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωσή στο Σύνταγμα γιόρτασε την Εθνική Μέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας ενάμισι χρόνο μετά την κτηνώδη εισβολή της Ρωσίας.

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η ουκρανική κοινότητα κινητοποιείται στο Σύνταγμα για το γιορτασμό αυτής της μέρας για να καταγγείλει το βάρβαρο πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της Ουκρανίας η νεοχιτλερική Ρωσία με τη ναζιστική γενοκτονική πλατφόρμα της άρνησης της ύπαρξης ουκρανικού έθνους. Με αυτό τον τρόπο οι Ουκρανοί

μετανάστες και πρόσφυγες της Ελλάδας καλούν το λαό της χώρας μας να στηρίξει την ηρωική αντίστασή τους απέναντι σε ένα μπαράζ στοχευμένων βομβαρδισμών υποδομών, μαζικών δολοφονιών αμάχων στη χώρα τους, καθώς και την αδάμαστη αποφασιστικότητά τους να μην υποκύψουν μπροστά στην απίστευτη φρίκη και θηριωδία που έχει εξαπολύσει εναντίον τους ο πουτινικός ναζιστικός στρατός. Αυτός ο πόλεμος εξελίσσεται ταυτόχρονα με τον ενεργειακό στραγγαλισμό της Ευρώπης που συνεχίζεται όλο και πιο εντατικά από τους νέους τσάρους του Κρεμλίνου, και που βυθίζει σε ολοένα και μεγαλύτερη φτώχεια τους λαούς της, ενώ τη διασπάει πολιτικά μέσα από το δυνάμωμα του φασισμού και του σοσιαλφασισμού στο εσωτερικό των χωρών.

 

Και σε αυτή την επέτειο οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ ήταν στο πλευρό της ουκρανικής κοινότητας με πλακάτ που έγραφαν “Hitler Putin Hands off Ukraine” (Χίτλερ- Πούτιν κάτω τα χέρια από την Ουκρανία) και «ΕΙΡΗΝΗ=ΚΑΜΙΑ ΕΔΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ». Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία Κοραή με πορεία προς το Σύνταγμα. Η συμμετοχή των Ουκρανών ήταν μαζική με σημαίες, συνθήματα και πλακάτ. ΌτανηπορείαέφτασεστοΣύνταγμα, ηπλατείαγέμισεαπότοσυγκεντρωμένοπλήθοςμετις γαλάζιες και κίτρινες σημαίες. Οι σύντροφοι μας φώναξαν συνθήματα «Πούτιν – φασίστα δολοφόνε» και «Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία», που φωνάχτηκαν στη συνέχεια και από τους συγκεντρωμένους. Η υποδοχή της αντιπροσωπείας της ΟΑΚΚΕ ήταν συγκινητική. Έδωσεμεγάλο κουράγιο και ηθικό σε αυτούς τους ανθρώπους με το να νιώθουν δίπλα τους αποφασισμένους Έλληνες δημοκράτες να τους στηρίζουν σταθερά και με ενθουσιασμό.

Οι διοργανωτές έδωσαν το λόγο στο σύντροφο Γ. Μπουρίτη που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση:

<<Φίλοι Ουκρανοί,

Εκ μέρους των Ελλήνων δημοκρατών οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον ουκρανικό λαό για τον αγώνα που δίνει ενάντια στο νέο Χίτλερ της εποχής μας, τη φασιστική Ρωσία και το ναζιστή Πούτιν γιατί με το μεγάλο του αγώνα δείχνει σε όλη την ανθρωπότητα, ποιος είναι ο εχθρός, τι περιμένει αύριο τη δημοκρατική Ευρώπη, τι περιμένει την Ελλάδα. Εμείς, η οργάνωση μας είναι πάντα εδώ, είναι πάντα δίπλα στην Ουκρανία, δίπλα στον ουκρανικό λαό και θα είμαστε πάντα μαζί σας, πάντα θα υποστηρίζουμε την Ουκρανία γιατί πρέπει η Ουκρανία να νικήσει>>. Ο σύντροφος έκλεισε το λόγο του με τα συνθήματα Νίκη στην Ουκρανία και Δόξα στους Ουκρανούς (Slava Ukraini). Ο λόγος του έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.

Οι άνθρωποι που μας μίλησαν μας είπαν ότι αισθάνονται όλο και περισσότερο απομονωμένοι σε μια χώρα που η ηγεσία της καμώνεται πως αγαπάει την Ουκρανία. Αυτή η αντίφαση έχει την εξήγηση της. Η δήθεν φιλο-ουκρανική στάση της κυβέρνησης δεν είναι παρά μία βιτρίνα που κρύβει την πραγματικά φιλορώσικη στάση της που πιο ανοιχτά υιοθετούν οι υπόλοιπες ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με εμπροσθοφυλακή τα ψευτοαριστερά κόμματα παρόλο που παίρνουν τις προφυλάξεις τους για να μην αποκαλυφθούν σαν πουτινόφιλα. Αυτή η διακομματική στάση βρίσκει την έκφραση της στο σαμποτάζ των μέτρων της Ευρώπης κατά της Ρωσίας και στην πλήρη υποβάθμιση στα κανάλια ειδήσεων για τη φρίκη του πολέμου, όπως την προεκλογική περίοδο εκφράστηκε με την απόλυτη σιωπή τους για τη ρωσική εισβολή. Αντίστροφα στην κοινή γνώμη διαμορφώνουν την αντίληψη ότι είναι αντίθετο στα συμφέροντα της χώρας να συγκρούεται με τη νεοχιτλερική Ρωσία, όμως ακολουθεί την Ευρώπη στις αποφάσεις της για τις κυρώσεις εναντίον της μόνο και μόνο για να έχει τη στήριξή της Δύσης στην αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Η ΟΑΚΚΕ καλεί όλους τους Έλληνες δημοκράτες να καταγγείλουν αυτή την υποκρισία και την παραπλάνηση του λαού και να σταθούν με σθένος και αποφασιστικότητα στο πλευρό της αντίστασης του ουκρανικού λαού στους χιτλερικούς εισβολείς.

 

Φωτό από την κινητοποίηση

IMG d58730f657186cb1a502fc9af2897f6b V

 

photo9

 

photo2

 

photo10

 

photo3

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΣΥΡΙΖΑ - ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ