Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπεύθυνοι για τη νέα έξαρση του κορονοϊού - Ο λαός να φυλαχτεί και να μην αφήσει σε αυτούς την άμυνα της χώρας στην πανδημία

Από επίσκεψη Μητσοτάκη σε γυμνάσιο στα μέσα Μάη χωρίς μάσκα και αποστάσεις Από επίσκεψη Μητσοτάκη σε γυμνάσιο στα μέσα Μάη χωρίς μάσκα και αποστάσεις

Αφού πήρε τα εύσημα όλης της οικουμένης για τη λαμπρή αντιμετώπιση της πρώτης φάσης του κορονοϊού, που στην πραγματικότητα οφείλονταν στον επαρχιώτικο-βαλκανικό χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή στη μικρή κίνηση ταξιδιωτών από το εξωτερικό το χειμώνα, ο Μητσοτάκης εν μία νυχτί κατάργησε πρακτικά κάθε μέτρο προστασίας, αφήνοντας τον ελληνικό λαό στο έλεος της πανδημίας και μιας νέας οικονομικής καταστροφής. 

 

Στην πραγματικότητα ό,τι έκανε, το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε να δικαιώσει κάθε αντιδραστικό έως φασίστα αρνητή του ιού και των μέτρων προστασίας. Όταν πήρε τα απαραίτητα αρχικά μέτρα που έφτασαν μέχρι το λοκντάουν, αντί να εξηγήσει υπομονετικά στο λαό, που καταστρέφονταν οικονομικά, για ποιο λόγο αυτά είναι αναγκαία και αναπόφευκτα, έβγαλε μπροστά την αυθεντία του “Άγιου” Τσιόδρα και έβριζε σαν σκάρτο όποιον αμφισβητούσε τη διάνοιά του. Άφησε ελεύθερο τον εκκλησιαστικό μεσαίωνα ακόμα και μέσα στα επιστημονικά όργανα του κράτους (Γιαμαρέλλου), και υπονόμευσε τη μάσκα σαν αναγκαίο μέσο προστασίας. Όταν πάλι τέλειωσε την καραντίνα, δεν φρόντισε ούτε για την πιο τυπική και στοιχειώδη τήρηση μέσων προστασίας, ειδικά της υπονομευμένης μάσκας. Στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Μητσοτάκης συμμετείχαν μπροστά στο πανελλήνιο σε πολυπληθείς συνωστισμούς χωρίς μέτρα προστασίας, τα κόμματα της ψευτοαριστεράς οργάνωσαν ανενόχλητα δεκάδες συγκεντρώσεις, πάρτι και συναυλίες, ενώ ο ανέγγιχτος Άγιος Τσιόδρας κρύφτηκε και δεν έχει να πει ούτε μια λεξούλα για όλο αυτό το αίσχος. Να γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι πείστηκαν από τις αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές στροφές, είτε ότι “μας δουλεύουν” και είναι όλα ψέματα, είτε ότι ο ιός δεν είναι πια ένα σοβαρό ζήτημα. Τώρα τον κρυμμένο τον ξαναφέρνουν πίσω στη νέα έξαρση σαν τάχα σωτήρα για να προετοιμάσει σκληρούς περιορισμούς που θα δώσουν πελώριο πλήγμα  στη βαριά τραυματισμένη οικονομία, επειδή ο ίδιος δεν προώθησε  τα  μέτρα προστασίας που άρμοζαν στην περίοδο του σχετικού ανοίγματος μετά το λοκντάουν, ιδιαίτερα την καίριας σημασίας υποχρεωτική χρήση της μάσκας τουλάχιστον σε κλειστούς χώρους.

Μπορεί η νέα έξαρση (το λεγόμενο δεύτερο κύμα) να χτυπάει πολλές χώρες για τους ίδιους λόγους περιφρόνησης των ατομικών μέτρων προστασίας, που καθοδηγείται παντού από το φαιό και “κόκκινο” φασισμό, όμως μόνο η Ελλάδα που γκρέμισε όλη της τη βιομηχανία και στηρίζει την όποια οικονομική της επιβίωση στον τουρισμό θα δεχτεί ένα τόσο συντριπτικό οικονομικό πλήγμα που μπορεί απ’ αυτό να μην αναρρώσει ποτέ. Ειδικά στην Ελλάδα η τήρηση της μάσκας και της αποφυγής του συνωστισμού θα ήταν σωτήρια για χιλιάδες ανθρώπους, αν έτσι κέρδιζε έναν ή δύο μήνες και σώζονταν κάπως ο ήδη πολύ περιορισμένος τουρισμός.

Καλούμε όλους τους φίλους της ΟΑΚΚΕ να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα των εγκληματιών, που αντί να μας προστατεύουν από τον ιό, βλέπουνε σε αυτόν μια χρυσή ευκαιρία για συνέχιση και ένταση του παραγωγικού σαμποτάζ για να μετατρέψουν τη χώρα σε πεινασμένη αποικία των χιτλερικών δολοφόνων Ρωσίας-Κίνας που επελαύνουν πάνω στα ερείπια της διαλυμένης Ελλάδας αγοράζοντας κομμάτι-κομμάτι τη ραχοκοκαλιά των υποδομών της. Καλούμε όλους τους φίλους μας να τηρούνε τα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα τη μάσκα και τις αποστάσεις, και να προπαγανδίζουν την ανάγκη τους σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούνε, μαζί με την εξήγηση της ΟΑΚΚΕ για το καθεστωτικό σαμποτάρισμα της άμυνας απέναντι στον ιό. Σήμερα περισσότερο ακόμα και από την στιγμή που είχε κολληθεί στην Αθήνα και τον Πειραιά  γίνεται επίκαιρη η αφίσα της ΟΑΚΚΕ μετά το λοκντάουν που κατέληγε στα εξής: 

«Σε καμιά περίπτωση η εργατική ταξική πρωτοπορία δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των φαιο-”κόκκινων” και να θεωρήσει ότι η προφύλαξη της χώρας από την πανδημία ενδιαφέρει κυρίως την αστική τάξη αφού μια υποτροπή της πανδημίας θα φέρει μια πρωτοφανή εκτίναξη της ανεργίας και μια πείνα που κανένα επίδομα με δανεικά απ έξω δεν θα καλύπτει. Αυτό θα σημαίνει τη μεγαλύτερη ως τώρα βύθιση του μεροκάματου, δηλαδή την πιο άγρια ως τώρα εκμετάλλευση από τα μικρά και τα μεγάλα αφεντικά και την πλήρη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Γι αυτό είναι ζωτικής σημασίας να μπει μπροστά ο εργαζόμενος λαός και να παλέψει ενάντια στην πανδημία τόσο με το να φυλάγεται καλά ο ίδιος όσο, κυρίως, με το να απαιτεί από την άρχουσα τάξη να κάνει τη δουλειά που αντιστοιχεί στην πολιτική της εξουσία. Γιατί οι ρωσόδουλοι Μητσοτάκηδες, Τσιπραίοι και Κουτσουμπαίοι έχουν συμφέρον να κάνουν καλά μόνο ένα πράγμα: τις καραντίνες και όχι τη βαθιά άμυνα για να μην ξεσπάσει ένα νέο κύμα της πανδημίας ή αν ξεσπάσει να μην μπει ξανά η χώρα σε καραντίνα. Είναι λοιπόν ο λαός που πρέπει να απαιτήσει:1. Κατασκευή εκατομμυρίων μασκών από την ελληνική υφαντουργία με κρατική ευθύνη και δωρεάν μοίρασμα τους στο λαό, 2. Μαζική κατασκευή και εφαρμογή των μαζικών τεστ στον πληθυσμό, και, 3. Σε περίπτωση νέου κύματος, ετοιμασία του κράτους για να μην μείνει η μοίρα των γέρων και των άρρωστων αποκλειστικά στα χέρια των δικών τους, καθώς και να υπάρξει προμήθεια από τώρα και κατασκευή χιλιάδων μηχανικών αναπνευστήρων ώστε να υπάρξουν πολλαπλάσιες ΜΕΘ. Μόνο έτσι οι σαμποταριστές δεν θα έχουν άλλοθι για ένα νέο παρατεταμένο λοκντάουν που τώρα ήταν αναγκαίο.

Η πάλη ενάντια στην επιδημία εκτός από ένα άμεσο ταξικό, είναι και ένα βαθύ δημοκρατικό καθήκον, καθώς μια νέα χρεωκοπία θα είναι ο θρίαμβος του άτυπου φαιο-«κόκκκινου» μετώπου ενάντια στον παραπαίοντα αστοδημοκρατισμό, δηλαδή η απόλυτη οικονομική αποικιοποίηση της χώρας, και αφόρητη πολιτική δικτατορία των δυο μεγαλύτερων φασισμών της ιστορίας του καπιταλισμού.

Αθήνα, 18 Μάη 2020».