Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΝΔ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥΤΙΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

Έχοντας να αντιμετωπίσει το νέο ρεύμα μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την όξυνση των σχέσεων με την Τουρκία, την καταπάτηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τη συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Όλα αυτά με στόχο τον εκβιασμό της ΕΕ να δεχτεί τους μετανάστες και πρόσφυγες, ώστε κυρίως να δυναμώσει μέσα στις δυτικοευρωπαϊκές μάζες ο φασισμός, που είναι παντού φιλοπουτινικός, και δευτερευόντως ο χρυσαυγιτισμός στο εσωτερικό της χώρας.

Η Ελλάδα έχει στιγματιστεί και σωστά σαν μια χώρα-κόλαση για τους μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν από τα τουρκικά παράλια στα νησιά, γιατί δεν δημιουργεί τις δομές και τις υποδομές που χρειάζονται για τη φιλοξενία, για το γρήγορο διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και την επαναπροώθηση των πρώτων, ενώ δεν αξιοποιεί για το σκοπό αυτό τα άφθονα κοινοτικά κονδύλια που έχει στη διάθεσή της.

Η εξάλειψη των στρατοπέδων – βασανιστηρίων, ιδιαίτερα του κολαστήριου της Μόριας που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την ασύλληπτη και πολύχρονη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, και την εγκατάλειψη του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, δεν ήταν καθόλου μέσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ. Αντίθετα, η νέα κυβέρνηση άφησε την ωμή και κυνική καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος να εξελίσσεται με αμείωτη ένταση μέσα στη διακομματική σιωπή και ανοχή, ενώ άφησε εξίσου ανεξέλεγκτη τη ρατσιστική προπαγάνδα για πολιτιστική, θρησκευτική και «φυλετική» αλλοίωση της χώρας. Όλα αυτά με στόχο να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για τους βασανιζόμενους από την Ελλάδα μετανάστες.

Με τον ίδιο τρόπο η κυβέρνηση υιοθέτησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση και καταπάτηση της συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα μπορούσε να στέλνει πίσω στην Τουρκία μη δικαιούμενους άσυλο από τα νησιά, και σε αντάλλαγμα η Ευρώπη θα δεχόταν πρόσφυγες από την Τουρκία για εγκατάσταση. Έτσι η συμφωνία αυτή συνεχίζει να μην εφαρμόζεται. Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο για να επιταχυνθούν οι εξετάσεις των αιτήσεων ασύλου, και οι εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις ασύλου που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση και δεν αμφισβήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισαν να καθυστερούν όπως πριν (https://www.iefimerida.gr/politiki/kaygas-koymoytsakoy-me-syriza-gia-metanasteytiko).

Σε ότι αφορά ειδικά τους πρόσφυγες στην Τουρκία αυτοί ζουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες από την Ελλάδα και δεν υπάρχουν καταγγελίες για στρατόπεδα-κολαστήρια που υπάρχουν σε όλο το διεθνή τύπο για την Ελλάδα. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που σε συνεργασία με τη σταζίτισα Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα με υπόσχεση για μία εύκολη μετάβαση στην Ευρώπη προκάλεσε την αρχική έκρηξη στις ροές το 2015 και το πρώτο κύμα εκφασισμού της Γερμανίας και σε μεγάλο βαθμό το Μπρέξιτ. Η ΝΔ που ανανέωσε αυτή την πολιτική με την πίεση στην Ευρώπη να δεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα χωρίς αυτοί να έχουν προηγούμενα περάσει από τη διαδικασία του διαχωρισμού και της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου όπως είναι υποχρεωμένη η χώρα της πρώτης υποδοχής να κάνει σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, προκάλεσε το νέο κύμα. Γι αυτό τα βασανιστήρια στη Μόρια συνεχίζονται.

Αυτή ήταν η κατάσταση όταν εκτινάχθηκε ξαφνικά από το καλοκαίρι ξανά ο αριθμός των ροών με εξακόσιες αφίξεις τη μέρα στα νησιά. Η νέα έκρηξη ήταν αποτέλεσμα της όξυνσης των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ, ιδιαίτερα μετά την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, που αποτέλεσε το λόγο για τον οποίο η ΕΕ αρνήθηκε στον Ερντογάν επιπλέον χρηματοδότηση για να μπορέσει να κρατήσει τους πρόσφυγες στην Τουρκία η οποία ήδη φιλοξενεί τέσσερα εκατομμύρια προσφυγικού πληθυσμού. Το αποτέλεσμα αυτής της ρήξης ήταν το τούρκικο κράτος να χαλαρώσει τους ελέγχους στο πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ακριβώς όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμμαχεί με τις πιο φιλορώσικες τάσεις μέσα στην ΕΕ, που παραδίδουν τη Συρία στους σφαγείς της, στον Άσαντ και στην πουτινική Ρωσία, αλλά και οξύνουν την αντίθεση με την Τουρκία αποτρέποντας οποιαδήποτε φιλειρηνική λύση για το κουρδικό, ώστε να σπρώξουν την Τουρκία στην αγκαλιά της Ρωσίας. Η ενίσχυση της πουτινικής Ρωσίας στη Συρία σημαίνει τη συνέχιση της αιματοχυσίας και αντίστοιχα χιλιάδες νέους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση βοηθάει με κάθε τρόπο για να φτάσει στα άκρα η αντιπαράθεση Τουρκίας – Κύπρου στο ζήτημα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων μέσα από την υπονόμευση κάθε ειρηνικού διακανονισμού για το μερικό τουλάχιστον μοίρασμα των υδρογονανθράκων ανάμεσα στις δύο κοινότητες του νησιού πριν τη λύση του Κυπριακού και για τη διευκόλυνση αυτής της λύσης. Η ΕΕ σέρνεται πίσω από την ελληνική και κυπριακή προβοκατόρικη πολιτική επιβάλλοντας νέα μέτρα ενάντια στην Τουρκία και έτσι κλείνοντας κάθε δρόμο για συνεννόηση με την κυβέρνηση Ερντογάν στο μεταναστευτικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από κοινού τα δύο ρωσόδουλα ψευτοαριστερά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ ζητάνε απορρόφηση των ροών από τις ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή επιτάχυνση του εκφασισμού της Ευρώπης.

Να γιατί το ελληνικό κράτος ζητάει υποκριτικά επίμονα από τις ευρωπαϊκές χώρες να δείξουν αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό στη μικρή και ανήμπορη Ελλάδα, ενώ βασανίζει πρόσφυγες και μετανάστες.

Η πίεση στην Ευρώπη απέδωσε ήδη τους πρώτους σημαντικούς καρπούς με το σχέδιο του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Ζεεχόφερ, που θα προωθηθεί από τη Γερμανία στα πλαίσια της εξάμηνης προεδρίας της στο Συμβούλιο της ΕΕ. Το σχέδιο αποτελεί την πρώτη συγκεκριμένη πρόταση για παράκαμψη της συνθήκης του Δουβλίνου σύμφωνα με την οποία η εξέταση των αιτήσεων ασύλου πρέπει να γίνονται στη χώρα της υποδοχής, ένα σύστημα το οποίο αναθέτει σε κάθε χώρα ισότιμα την ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων, και δεν επιτρέπει να λειτουργεί ασύδοτα οποιαδήποτε χώρα θέλει να διασπάσει την ενότητα της ΕΕ στη μεταναστευτική πολιτική όπως κάνει η Ελλάδα. Αντίθετα το σχέδιο Ζεεχόφερ προβλέπει ότι θα γίνεται μία προκαταρκτική εξέταση των αιτήσεων ασύλου στη χώρα υποδοχής, ενώ η ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησης ασύλου θα γίνεται στις ευρωπαϊκές χώρες που θα δέχονται τους αιτούντες με ποσόστωση, και θα αφορά ακριβώς την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. Αυτό θα σημαίνει ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη, με αντίστοιχο δυνάμωμα των φασιστών και ρατσιστών τύπου Λεπέν, την ώρα που η Ελλάδα, θα συνεχίζει να στοιβάζει και να βασανίζει με αυτό ακριβώς το στόχο μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για αυτή την κτηνώδη και απάνθρωπη πολιτική ομηρείας.

Την ίδια στιγμή και παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες Μητσοτάκη, συνεχίζει να κινείται με εξαιρετικά αργόσυρτους ρυθμούς και με το σταγονόμετρο η πρόσληψη ικανού αριθμού υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το άμεσο ξεκαθάρισμα των εβδομήντα χιλιάδων τουλάχιστον παλιών αιτήσεων ασύλου, που θα βοηθούσε για να αποσυμφορηθούν ραγδαία τα νησιά, ενώ ένα άμεσο ξεκαθάρισμα στις εκκρεμείς υποθέσεις που θα έβαζε ταυτόχρονα σε εφαρμογή τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για επαναπροώθηση θα αποθάρρυνε σημαντικά το νέο μεταναστευτικό κύμα στα νησιά.

Τέτοιες άμεσες λύσεις ανακούφισης της κατάστασης δεν τις θέλει καθόλου το ελληνικό κράτος, που προτίμησε αντί για αυτές τις προσλήψεις να κάνει ένα νέο νόμο επιτάχυνσης των διαδικασιών του ασύλου, ένα νόμο που ελέγχεται σε ότι αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όσων προσφεύγουν. Αλλά και αυτός είναι ένας νόμος στα χαρτιά, όσο δεν κινείται καμία ουσιαστική διαδικασία για να επιταχυνθεί η εξέταση των αιτήσεων. Τώρα μόλις προκηρύχθηκαν κάποιες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ για ενίσχυση των λεγόμενων επιτροπών ασύλου. Αντίθετα, το ελληνικό κράτος διαπραγματεύτηκε και πέτυχε τη μετακίνηση είκοσι χιλιάδων από τους τριανταπέντε χιλιάδες περίπου πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα, μία διαδικασία που απαιτεί και πόρους και προσωπικό, και που ξεκίνησε εσπευσμένα και χωρίς προετοιμασία με αποτέλεσμα να φουντώσει τους ρατσιστές τραμπούκους σε όλη τη χώρα, με τους ντόπιους πληθυσμούς να τους παρακολουθούν αμήχανοι και τρομοκρατημένοι να σταματάνε λεωφορεία, να επιτίθενται με βία στους μεταφερόμενους, αλλά και σε όσους έχουν δεχτεί να τους φιλοξενήσουν με πιο ακραίο δείγμα αυτής της κατάστασης τα επεισόδια στη Βρασνά της Αλεξανδρούπολης (https://left.gr/news/ston-peiraia-347-metanastes-kai-prosfyges-apo-mytilini-kai-hio-35000-egklovismenoi-sta-nisia, https://www.skai.gr/news/greece/xrysoxoidis-metafora-20000-prosfygon-stin-endoxora-eos-teli-noemvriou, https://www.tovima.gr/2019/10/30/society/vrasna-idioktitria-ksenodoxeiou-dexthike-apeiles-epeidi-filoksenouse-prosfyges/).

Κανένα σχέδιο για το μεταναστευτικό δεν θα λειτουργήσει όσο το διαχειρίζεται το διακομματικό καθεστώς των προβοκατόρων

Η μετακίνηση στην ενδοχώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες και με αυτή τη στόχευση σημαίνει απλά περαιτέρω υπονόμευση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αφού επαναπροώθηση σύμφωνα με αυτήν μπορεί να γίνει μόνο από τα νησιά, νέο εγκλωβισμό πληθυσμού μέσα στη χώρα χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές φιλοξενίας, νέα βάσανα για πρόσφυγες και μετανάστες, καλλιέργεια του ρατσιστικού κλίματος στους πληθυσμούς των περιοχών της μετακίνησης, δυνάμωμα των φασιστών πανελλαδικά, και συνέχιση της εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών για νέους εκβιασμούς στην Ευρώπη.

Η μεταφορά δεν δίνει λύση στο βασικό ζήτημα που είναι να δοθούν χαρτιά και άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται, και να οργανωθεί η επαναπροώθηση των υπόλοιπων. Αυτή ήταν μία δήθεν διέξοδος που βρήκε η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη για να συνεχίσει την πολιτική Τσίπρα και να απαλλαγεί από τις πιέσεις των δημάρχων και των περιφερειαρχών για την αδράνεια της να αντιμετωπίσει το θέμα. Για αυτό το λόγο προωθεί και τα κλειστά προ-αναχωρησιακά κέντρα, που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα ανοιχτά κέντρα διαλογής που υπάρχουν σήμερα, με στρατόπεδα-φυλακές όπου θα μπορούν να κρατούνται έως και 18 μήνες (!) όσοι φθάνουν στη χώρα και όσο εξετάζεται η αίτησή τους.

Απέναντι σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δήθεν αλληλέγγυοι σε μετανάστες και πρόσφυγες τύπου Ανταρσύα προβάλλουν την προβοκατόρικη γραμμή των «ανοιχτών συνόρων». Σε μία χώρα συστηματικής καταστροφής της παραγωγικής της βάσης με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, μία πολιτική που καλεί όσους μετανάστες θέλουν να έρθουν να εγκατασταθούν σημαίνει παράδοση του λαού και ιδιαίτερα των ανέργων στις φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες και διάλυση κάθε ταξικού και δημοκρατικού συνδικαλισμού.

Η ΝΔ που συνεχίζει να διατηρεί αμείωτο το μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό στη χώρα, και απλά τον μετακινεί, μεταφέρει σε όλη τη χώρα την εικόνα της «εισβολής», και αφήνει τους ντόπιους παράγοντες να διαδίδουν το σχέδιο μιας «εισβολής» από την εχθρική Τουρκία για την αλλοίωση των πολιτιστικών, θρησκευτικών και φυλετικών χαρακτηριστικών της χώρας, ενώ ανάλογους λόγους βγάλανε χωρίς αντίλογο σε δημόσιο επίπεδο, οι υπόδικοι και χωρίς ποινή ακόμα ναζιστές της ΧΑ στο δικαστήριο κατά την απολογία τους. Ουσιαστικά οι πρώτοι βοηθάνε τους δεύτερους.

Όπως ακριβώς ισχύει και με την πολιτική του σαμποτάζ που συνεχίζεται και επί ΝΔ γιατί εξυπηρετεί τα ρώσικα και κινέζικα συμφέροντα, για χάρη των οποίων υποφέρει και λιώνει στην ανεργία, στις γαλέρες και στα χαμηλά μεροκάματα σήμερα ο λαός της χώρας, με τον ίδιο τρόπο η κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό θα συνεχίζει να βασανίζει και να κρατάει όμηρους πρόσφυγες και μετανάστες, σε μια χώρα όπου οι καλύτεροι φίλοι τους υποτίθεται, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δρίτσας, κάνουν δηλώσεις του τύπου, όταν είμαστε κυβέρνηση εμείς βιασμοί ανηλίκων στη Μόρια γίνονταν μία φορά το εξάμηνο, χωρίς να ντρέπεται και χωρίς να απολογείται για το έγκλημα που ομολογεί.

Η αναχαίτιση αυτής της κανιβαλικής πολιτικής είναι στα χέρια των ντόπιων πληθυσμών που μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες, πρέπει να σταθούν απέναντι στους ρατσιστές τραμπούκους και απέναντι στην κυβέρνηση και τους δήθεν αντιρατσιστές, και στην πραγματικότητα καθεστωτικούς ρατσιστές και να ζητήσουν:

- Απόλυτη προστασία του δικαιώματος του ασύλου για όσους πρόσφυγες το δικαιούνται. Άμεση στελέχωση των επιτροπών ασύλου σε όλη τη χώρα και στα νησιά για τη γρήγορη εξέταση των αιτήσεων.

- Να τελειώσουν εδώ και τώρα τα κολαστήρια, να διατεθούν άμεσα κονδύλια για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

- Να μη γίνουν φυλακές μακρόχρονης κράτησης τα νέα κλειστά κέντρα με πολύμηνη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

- Να κλείσουν τα σύνορα στη δοσμένη φάση και από την Τουρκία και προς την Ευρώπη από την Ελλάδα και να μείνουν ανοιχτά μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες. Έτσι θα αποθαρρυνθεί η μαζική παράνομη μετανάστευση. Να τσακιστούν τα δίκτυα των δουλεμπόρων-δολοφόνων.

- Να καταγγελθούν πολιτικά η Ρωσία και ο Άσαντ οι σφαγείς και δυνάστες του συριακού λαού από όπου προέρχεται το κύριο προσφυγικό ρεύμα. Να σταματήσει η πολιτική της όξυνσης και της σύγκρουσης με την Τουρκία.

- Να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους μετανάστες για επιστροφή στην Τουρκία ή/και για σταδιακή εθελοντική επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους. Αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη χώρα σαν αποτέλεσμα της κρατικής της πολιτικής. Πρέπει το ίδιο το κράτος που τους έφερε να τους προσφέρει πλήρη αποζημίωση για τα λεφτά που έδωσαν στους δουλεμπόρους και για όλα όσα υπέφεραν εξαιτίας αυτής της πολιτικής, για την επαναπροώθησή τους. Σε όσους δεν θελήσουν να φύγουν άμεσα να δοθεί κάποιος χρόνος με προσωρινό καθεστώς για να οργανώσουν την αποχώρησή τους.

- Να προστατευθούν και να ενισχυθούν τα δικαιώματα των ήδη εγκατεστημένων μεταναστών. Να τους δοθούν πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

- Να τιμωρηθούν οι δράστες της ρατσιστικής βίας και να βγει εκτός νόμου η ναζιστική συμμορία της Χ.Α.

Πέρα από αυτά τα άμεσα μέτρα, σε ότι αφορά συνολικά την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού στην Ευρώπη, έχουμε πολλές φορές πει ότι όπου οι λαοί είναι σε μαζική ένοπλη εξέγερση ενάντια σε φασιστικά καθεστώτα και δέχονται γενοκτονική αντεπίθεση από βαριά όπλα των φασιστών χρειάζεται πάνω απ όλα στρατιωτική βοήθεια στην πάλη τους όπως στη Συρία.