Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Hot Spot: Ακροδεξιά και ψευτοαριστερά ενωμένοι σε βρώμικο κίνημα - Θέλουν να δυναμώσουν το ρατσισμό στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη

Το κίνημα των τοπικών φορέων (δήμων, εκκλησίας κλπ) κατά των κλειστών κέντρων είναι σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις ένα βρώμικο κίνημα το οποίο καθοδηγείται από τη μία πλευρά από ρατσιστικούς, φιλοναζιστικούς, ακροδεξιούς κύκλους στο όνομα της τάξης και της υπεράσπισης της νησιώτικης ταυτότητας από τον δήθεν κίνδυνο της αλλοίωσης ενός κύματος αλλοδαπών ξένων προς το ελληνικό έθνος και την ελληνική κοινωνία, και από την άλλη πλευρά από τη σοσιαλφασιστική ψευτοαριστερά στο όνομα των ανοιχτών συνόρων και της δήθεν αλληλεγγύης στο δράμα μεταναστών και προσφύγων. 

Η κυβέρνηση, οι φασίστες και οι σοσιαλφασίστες λένε ψέμματα στους ντόπιους για τα αίτια των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν από τη συσσώρευση ενός δυσανάλογα μεγάλου πληθυσμού στα νησιά που είναι μεγαλύτερη ακόμα δυστυχία για τους καταραμένους που έρχονται στην Ελλάδα οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να βιώνουν την κόλαση στα ανοιχτά μέχρι σήμερα hot spot των νησιών. Οι αληθινοί λόγοι που μπαίνουν σε τέτοιες ταλαιπωρίες και βασανιστήρια και ο ντόπιος και ο μεταναστευτικός και προσφυγικός πληθυσμός βρίσκονται στον κρυφοφασιστικό ρωσόφιλο χαρακτήρα των πολιτικών κοινοβουλευτικών ηγεσιών που διαχειρίζονται το προσφυγικό προβοκατόρικα για να φασιστικοποιήσουν τη χώρα μας και να δυναμώσουν το φασιστικό και γι αυτό ρωσόφιλο παράγοντα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Γι αυτό δεν εξετάζουν άμεσα και γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου, δεν κάνουν τη διαδικασία της επαναπροώθησης σε μη πρόσφυγες, δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για επαναπροώθηση, δεν αξιοποιούν τα κονδύλια που είναι στη διάθεσή τους από την ΕΕ για να προσφέρουν ανθρώπινη μεταχείριση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε όσους έρχονται εδώ. Στόχος αυτής της πολιτικής είναι να δεχτεί η ΕΕ εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, δηλητηριάζοντας τις σχέσεις των μεταναστών και των προσφύγων με την ευρωπαϊκή φτωχολογιά. Ταυτόχρονα με το να μην κάνουν αυτό το διαχωρισμό δίνουν έναυσμα σε περισσότερους μετανάστες να επιχειρήσουν αυτό το δραματικό ταξίδι. Γι αυτό θέλουν να   παραβιάσει η Ευρώπη τη συνθήκη του Δουβλίνου που επιβάλλει το διαχωρισμό ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα άφιξης και τη συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ που θέτει σαν προϋπόθεση για την επαναπροώθηση να παραμείνουν όσοι έρχονται στα νησιά για την ταυτοποίηση και να επιστρέψουν οι μη πρόσφυγες από εκεί αφού η παραμονή τους στα νησιά σημαίνει ότι αυτοί ήρθαν μέσω Τουρκίας που είναι και η βάση της συμφωνίας. Γι αυτό οι φαιο«κόκκινοι» ξεσηκώνουν τους νησιώτες να πιέσουν για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα κάτι που δεν θα λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα, απλά θα πυροδοτήσει σε όλη την Ελλάδα μαύρα κινήματα όπως έχει κάνει στο παρελθόν.

Μια αληθινή αριστερά θα έβαζε πρώτα και κύρια το αίτημα να γίνει άμεσα με όλο το κατάλληλο και πολυάριθμο προσωπικό η εξέταση των αιτήσεων ασύλου και ποτέ δεν θα ενωνόταν με αυτούς που σηκώνουν το σύνθημα έξω οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Ένα τέτοιο κίνημα θα έβρισκε πολλές προτάσεις για να εγγυηθεί ώστε μία κυβέρνηση να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, κι ένα τέτοιο θα μπορούσε να επιβάλλει τη θεσμοθέτηση ενός εξαιρετικά σύντομου διαστήματος για την εξέταση της αίτησης ασύλου.

Αντίθετα, ακροδεξιοί και ψευτοαριστερά διαδηλώνουν δίπλα-δίπλα ώμο με ώμο και δηλητηριάζουν από κοινού τους ντόπιους  πληθυσμούς και ολόκληρη τη χώρα με εθνορατσισμό και ξενοφοβία. Η ψευτοαριστερά ψιθυρίζει υποκριτικά ότι όλα αυτά τα κάνουμε από αγάπη στους πρόσφυγες, ενώ η μεγάλη φωνή των διαδηλωτών και το πνεύμα τους είναι το «έξω αυτοί που χαλάνε τα νησιά μας». Οι δημοκρατικοί άνθρωποι του λαού πρέπει να το καταγγείλουν, όπως και την κυβέρνηση γιατί με το σημερινό σχεδιασμό της για κλειστά κέντρα φαίνεται η πρόθεση της για συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτό προκύπτει από το ότι έχει προβλέψει στο σχετικό νόμο χρόνο παραμονής στα κλειστά κέντρα 36 μηνών (!) αντί να κινήσει όλες τις δυνατές διαδικασίες και να διαθέσει όλους τους δυνατούς πόρους για το διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών και την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταθεί σύσσωμος ενάντια σε όλους αυτούς.

Και για μια ακόμα φορά για να φανεί η υποκρισία τους ξαναλέμε ότι πρέπει οτιδήποτε είναι δημοκρατικό κίνημα να χτυπήσει τους παραγωγούς των προσφύγων, τους βομβαρδιστές αμάχων, τη ρώσικη υπερδύναμη και το καθεστώς Άσαντ. Αν ήταν ειλικρινείς και αντιφασίστες αυτό θα έκαναν. Τέτοια υποκρισία δείχνει και η ψευτοφιλελεύθερη αστική τάξη της Ευρώπης που αρνείται να καταγγείλει τους δολοφόνους.