Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

H Kίνα ο πιο ανοιχτός φίλος των ναζί και του φαιο-«κόκκινου»

Η αριστερά ήταν πάντα ο πιο ορκισμένος εχθρός του φασισμού-ναζισμού. Απέναντί του το κομμουνιστικό κίνημα αντέτασσε το πιο πλατύ λαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο. Ωστόσο σήμερα η κυρίαρχη εμφανιζόμενη σαν «αριστερά» στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς συμπλέει με τους ναζί σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, συνεργάζεται μαζί τους άλλοτε κρυφά και άλλοτε εντελώς απροκάλυπτα. Τέτοια παραδείγματα συνεργασίας σε κινηματικό-συνδικαλιστικό επίπεδο έχουν συγκεντρωθεί ουκ ολίγα τα τελευταία χρόνια.

Τέτοιο ήταν το συριζαίικο κίνημα «δεν πληρώνω» στην Κατερίνη που συνεργάστηκε με τοπική μετωπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής το 2010 και μάλιστα υπερασπίστηκε τη συμμετοχή της στο κίνημα αυτό (https://www.oakke.gr/na461/nazi_syn461.htm). Άλλο παράδειγμα ήταν η υποδοχή αντιπροσωπείας της ΧΑ από το ΠΑΜΕ στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου στις 17/1/12. Μάλιστα τότε το τοπικό συνδικαλιστικό στέλεχος του ψευτοΚΚΕ στεκόταν δίπλα-δίπλα και καταχειροκροτούσε την ομιλία του αρχιναζί Κασιδιάρη. Ήταν ακόμα η συμμετοχή του επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΝ σε συγκέντρωση της ΧΑ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου για να διώξουν τους τσιγγάνους της περιοχής στις 15/5/11 (https://www.oakke.gr/na469/2sin_nazi469.htm), ήταν και συνεχίζει η τρομακτική εγκληματική ανοχή του ψευτοΚΚΕ στην ύπαρξη του ρατσιστικού «σωματείου» της ΧΑ στη Ζώνη χωρίς καν να κάνει προσφυγή στη δικαιοσύνη αφού το σωματείο είναι ανοιχτά ρατσιστικό (βλ. Νέα Ανατολή, φ. 461, 469, 475, 528). Και σε πολλά άλλα ζητήματα υπάρχει πρακτική συμμαχία ναζί-ψευτοαριστεράς (βλ. π.χ. τοποθετήσεις των ναζί υπέρ των φασιστικών νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για τα κανάλια, ψηφοφορίες στη βουλή όπως ήταν εκείνη για το διορισμό Θάνου στην επιτροπή ανταγωνισμού, πρόσκληση συμμετοχής των ναζί από υπουργούς σε συμβούλια, κοινές επισκέψεις σε παραμεθόριες περιοχές (http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-augi-panigurizei-gia-ti-fwto-suriza-anel-me-kasidiari).  

Το επιφανειακά παράδοξο αυτό μέτωπο εξηγείται πολύ εύκολα εάν εξετάσει κανείς τις διεθνείς συμμαχίες των μεν και των δε. Το κοινό στοιχείο εδώ είναι η δουλική τους στάση απέναντι στη ρωσική νεοναζιστική υπερδύναμη και τη σοσιαλφασιστική κινέζικη σύμμαχό της που και οι δύο επιδιώκουν με πόλεμο την παγκόσμια κυριαρχία. Η δουλικότητα των ναζί φτάνει μέχρι το σημείο να αβαντάρεται η επέλαση του ρώσου κρατικό-ολιγάρχη Σαββίδη ενώ ο αρχιναζί Κασιδιάρης να ζητά από το βήμα της ελληνικής βουλής ρωσικά στρατεύματα στην Αλεξανδρούπολη για να προστατεύουν το σχεδιαζόμενο αγωγό ρωσικού πετρελαίου (https://www.oakke.gr/na481/481ha_rosod.htm). Παρόμοια, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απόπειρα να σταματήσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στους διαμελιστές της Ουκρανίας, ενώ πολύ σύντομα έδωσε και το υπόλοιπο λιμάνι του Πειραιά στην κινεζική κρατική COSCO, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο Σαββίδη, και τώρα παραχωρεί στην Κίνα την ηλεκτρική διασύνδεση της χώρας με την Κρήτη, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή σε σύγκρουση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που έχει υπογράψει η χώρα μας (https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/item/1097-). Το δε ψευτοΚΚΕ αποκαλύπτεται στο μακεδονικό εναντιωμένο καθώς είναι με την ένταξη της Δημ. της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ γιατί έτσι, κατά τον Παφίλη, «κυκλώνεται η Σερβία και ολοκληρώνεται η περικύκλωση της Ρωσίας» (Crete News, 6/6/18). Όλοι τους δε –ανοιχτά το ψευτοΚΚΕ, οι ναζί και έμμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ- στηρίζουν την εισβολή της Μόσχας σε Τσετσενία, Γεωργία, Ουκρανία, Συρία (βλέπε ειδικά επίσκεψη ΧΑ στη Συρία με πρόσκληση της βουλής του Άσαντ το Μάρτη του ’16) κτλ.

Αποδεικνύεται ότι η σημερινή Ρωσία είναι η κατεξοχήν αναθεωρητική μιλιταριστική δύναμη της εποχής μας και κέντρο του διεθνούς φαιού και «κόκκινου» ναζισμού. Η επίσης αναθεωρητική και μιλιταριστική σύμμαχός της Κίνα κάνει μέχρι στιγμής την κύρια οικονομική διείσδυση στη χώρα μας για λογαριασμό αυτής της συμμαχίας, και έχει ήδη μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε εμπορικό δίαυλό της προς την Ευρώπη αφού απέτυχε να το κάνει με τη Νάπολη της Ιταλίας. Κατασκευάζει παντού αποθήκες που μπορεί να χρησιμοποεί για λαθραία προϊόντα, για τη μεταφορά των οποίων είναι στη διάθεσή της η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης (που όπως έχουμε επανειλημένα επισημάνει έχει πουληθεί σε ιταλική εταιρία ύστερα από συμφωνία της με τους ρωσικούς σιδηρόδρομους).

Το διακομματικό καθεστώς της χώρας παρέχει ελευθερία εγκληματικής δραστηριότητας στους κινέζους νεοαποικιοκράτες στον Πειραιά. Μάθαμε πρόσφατα ότι η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης (OLAF) θέλει να επιβάλει πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές αρχές καθώς οι τελευταίες δεν καταπολέμησαν ένα μεγάλο δίκτυο απάτης, που εισήγαγε πολύ φτηνά ρούχα και παπούτσια στην Ευρώπη χωρίς να πληρώνει φόρους.

«Η έρευνα της OLAF επικεντρώθηκε στο κινεζικό λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα, καθώς οι τελωνειακές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, δεν πληρώνει φόρους ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε έξι χώρες από το 2015. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αυτές οι απώλειες φορολογικών εσόδων επιβαρύνουν πολύ τους εθνικούς προϋπολογισμούς αλλά και τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο λειτουργούσε με αρκετά περίπλοκο τρόπο, περιλάμβανε τη συμμετοχή φορτηγών, πλαστών εγγράφων και ανώνυμων μάνατζερ που έδιναν σαφείς - τηλεφωνικές - οδηγίες στους οδηγούς ως προς τον τόπο παράδοσης των προϊόντων. Αφότου τα προϊόντα έμπαιναν στα κοντέινερ, γίνονταν ψευδείς δηλώσεις, με πλασματικά χαμηλές τιμές για τα ρούχα και τα παπούτσια ώστε οι εισαγωγείς να αποσπούσαν κέρδη από την φοροδιαφυγή στα τελωνεία. 

«Η OLAF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει ολοκληρώσει την έρευνα σχετικά με την παράνομη εισαγωγή ρούχων και υποδημάτων στην Ελλάδα κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως τις 31 Μαΐου 2018», ανέφερε η υπηρεσία σχετικά με την έρευνα. 

«Με βάση τα ευρήματά της, η OLAF εξέδωσε οικονομική σύσταση προς τα ελληνικά τελωνεία για την ανάκτηση του ποσού των 202,3 εκατομμυρίων ευρώ από απώλειες τελωνειακών δασμών που σχετίζονται με τη δόλια υποτιμημένη αξία αυτών των προϊόντων» (Deal News online, 15/1).

Με τη σειρά τους οι ευνοημένοι ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ κινέζοι ιμπεριαλιστές χρειάζονται τη βία της ΧΑ για να δημιουργούν ένα φιλικό κλίμα στις δυο βασικές περιοχές που δουλεύουν οικονομικά, το Πέραμα και την Ελευσίνα, για να σπάνε το μεροκάματο και για να δημιουργούν συνθήκες ρωμαϊκής γαλέρας στους χώρους εργασίας. Ιδιαίτερα διαφωτιστικό είναι το ρεπορτάζ «Η ευρωπαϊκή καρδιά του σκότους» του Αλεξάντερ Κλαπ, ανταποκριτή του περιοδικού «1843» του Economist στην Αθήνα που δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβρη του ’17 (βλ. Νέα Ανατολή, φ. 528, https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/σαμποταζ-–-ρωσοκινεζικη-διεισδυση/item/878-). Εκεί αποκαλύπτεται η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ανάπτυξη της ΧΑ στο κέντρο της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας που είναι το Θριάσιο και την υλοποίηση των κινεζικών επεκτατικών και λαθρεμπορικών σχεδίων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι περιπτώσεις συνεργασίας ναζί και ψευτοαριστεράς που αναφέραμε κινούνται χοντρικά στον άξονα Ασπρόπυργος-Πειραιάς-Θεσσαλονίκη που συμπίπτει με τη διαμετακομιστική γραμμή των κινέζων σοσιαλιμπεριαλιστών προς την Ευρώπη.  

Έτσι εξηγείται γιατί η ΚΟΣΚΟ προσλαμβάνει κατά απόλυτη προτεραιότητα χρυσαυγίτες στον δικό της πια ΟΛΠ, ενώ η κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα κάλεσε πρόσφατα τη ναζιστική συμμορία της ΧΑ για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο σε εκδήλωσή της (Δεκέμβρη του 2017 και Δεκέμβρη του 2018). Ο Ριζοσπάστης στις 8-9/12/18 αναφέρει το γεγονός αποφεύγοντας ωστόσο να καταγγείλει το κινεζικό κράτος σα φασιστικό στις εργοδοτικές του τακτικές. Η ιστοσελίδα της ναζιστικής συμμορίας (7/12) παραδέχεται ότι ο βουλευτής της Σαχινίδης συμμετείχε σε εκδήλωση στο σπίτι (!) της πρέσβειρας Τσανγκ Τσιγιουέ με θέμα «προτάσεις για ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών» μην παραλείποντας να προσθέσει ότι, όπως ο ίδιος τόνισε, «με μια ισχυρή γεωστρατηγική συμμαχία θα υπάρξει όφελος και για τις δύο χώρες».

Εκτός από ρωσόδουλα τα κτήνη της ΧΑ αποδεικνύονται και κινεζόδουλα και η Κίνα ο πιο ξεδιάντροπος προστάτης τους! Πόσο καλά το φασιστικό ένστιχτο των νεοταγμασφαλιτών χρυσαυγιτών τους προσανατολίζει στο να υπηρετούν τους νέους κατακτητές όπως οι πολιτικοί τους πρόγονοι ακολούθησαν τους παλιούς.