Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Δυναμικό παρόν των ιρανών προσφύγων στη συγκέντρωση του Συντάγματος στην επέτειο της ιρανικής εξέγερσης. Η ΟΑΚΚΕ ήταν εκεί στο πλευρό τους

Με δύο κεντρικά πανό με τα συνθήματα «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» και «Ο ιρανικός λαός δεν θέλει άλλο πια την ισλαμική δημοκρατία», οι ιρανοί πρόσφυγες έδωσαν δυναμικά το παρόν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν ενάντια στο φασιστικό καθεστώς των μουλάδων του Ιράν και να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή του εξεγερμένου ιρανικού λαού ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της Μαχσά Αμινά και την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων στο Ιράν με επικεφαλής τις γυναίκες. Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο ιρανικό λαό έγιναν την ίδια μέρα, στις 16/9 σε πολλές χώρες, γεγονός που δείχνει ότι η ιρανική εξέγερση συνεχίζει να έχει μεγάλη απήχηση στους δημοκράτες σε όλο τον κόσμο.

 

geniko21womenlifefreeedom

Οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ ήταν εκεί δίπλα τους με πανό και πλακάτ με τα συνθήματα: «Οι μουλάδες κρεμάνε διαδηλωτές! Κάτω το φασιστικό-τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν!»,  «Τιμή και Δόξα στις Ηρωικές Γυναίκες του Ιράν», «Ζήτω η μεγάλη εξέγερση του ιρανικού λαού». «Κάτω η φασιστική δικτατορία του Ιράν», «Πούτιν Ξι Καμενεϊ θα έχετε το τέλος όλων των ναζί». 

Οι επικεφαλής της συγκέντρωσης συναγωνιστές Ιρανοί έδωσαν το μικρόφωνο στο σ. Ηλία Ζαφειρόπουλο που χαιρέτισε τη συγκέντρωση και μίλησε για την κτηνώδη καταπίεση του ιρανικού λαού από το κράτος των μουλάδων, την τεράστια σημασία του κινήματος του ιρανικού λαού για το αντιφασιστικό κίνημα παγκόσμια αφού το Ιράν είναι δραστήριος σύμμαχος της Ρωσία στη ναζιστική εισβολή της στην Ουκρανία, έχοντας στο πλευρό της την Κίνα του Σι. Στην ομιλία του κατάγγειλε τη στάση της ελληνικής ψευτοαριστεράς που καμώνεται τον προστάτη των γυναικείων δικαιωμάτων και τον μπροστάρη των λαϊκών κινημάτων αλλά είναι χαρακτηριστικά απούσα από τις συγκεντρώσεις των ιρανών στην Ελλάδα αφού είναι ως το μεδούλι της φιλοπουτινική, οπότε δεν μπορεί να στραφεί ενάντια σε ένα σύμμαχο της Ρωσίας όπως το Ιράν. Γι αυτό συκοφαντεί έμμεσα την ιρανική εξέγερση σαν υποκινούμενη από την Αμερική, όπως το κάνει πιο ανοιχτά και ξετσίπωτα για την ουκρανική αντίσταση. Κατάγγειλε επίσης το ελληνικό κράτος για την καλυμμένα φιλική στάση του απέναντι στους μουλάδες, που πρόσφατα ξεσκεπάστηκε όταν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άνοιξε τις πόρτες του στον πρέσβη του Ιράν ( https://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=3602 ).

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια της εξέγερσης και φωνάχτηκαν με ενθουσιασμό τα συνθήματα: «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα ιρανικά, το σύνθημα  «Γυναίκες του Ιράν μας οδηγείτε, σε κάθε φασισμό εμπόδιο θα μπείτε», “Iranyes, mοllahsno, theyareterrorists, theymustgo” (“Ναι στο Ιράν, Όχι στους μουλάδες, είναι τρομοκράτες, πρέπει να φύγουν»), και στα ιρανικά το σύνθημα της ιρανικής εξέγερσης «Θάνατος στον Χαμενεϊ».

Ο κόσμος που βρισκόταν στην πλατεία έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κινητοποίηση, χαιρετούσε τους συγκεντρωμένους, στεκόταν δίπλα τους, τράβαγε βίντεο και φωτογραφίες. Στο τέλος της εκδήλωσης οι Ιρανοί συναγωνιστές μας ευχαρίστησαν με τα πιο θερμά λόγια και εμείς με τη σειρά μας τους απαντήσαμε ότι εμείς τους ευχαριστούμε γιατί ο αγώνας τους βοηθάει όλους τους δημοκράτες του κόσμου και πιο πολύ τη χώρα μας που οι φασίστες της ετοιμάζουν τις ίδιες αλυσίδες.

Ο ελληνικός λαός όλο και περισσότερο θα καταλαβαίνει ότι η φιλική στάση του ελληνικού πολιτικού καθεστώτος απέναντι στη ρώσικη νεοχιτλερική υπερδύναμη και τους συμμάχους της, όπως το φασιστικό Ιράν, σημαίνει ότι και σε αυτήν εδώ τη χώρα ετοιμάζεται φασισμός που θα στραφεί εναντίον του με την ίδια κτηνώδη βία. Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια ιδιαίτερα της ψευτοαριστεράς να συκοφαντήσει και τον αγώνα του ιρανικού λαού και την ουκρανική αντίσταση δήθεν σαν εργαλεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η κοινή γνώμη συνεχίζει να βλέπει με συμπάθεια τις κινητοποιήσεις και των δύο κοινοτήτων στη χώρα μας. Ο αγώνας τους είναι κοινός. Ο φασισμός δεν θα περάσει.

 

* Μπορείτε να δείτε:

https://www.youtube.com/watch?v=rON7S86cNA4 - Από τη συγκέντρωση των Ιρανών προσφύγων στις 16-9-2023 στο Σύνταγμα - Συνθήματα

https://www.youtube.com/watch?v=-Zo2IokajVU&t=1s - Ομιλία σ. Η. Ζαφειρόπουλου στη συγκέντρωση των Ιρανών προσφύγων στις 16-09-2023 στο Σύνταγμα

 

2mahsaamini

 

3notoexecutions

 

4pano1

 

5PLAKAT

 

plakatpano 9