Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Και ξαφνικά διπλωματικός πόλεμος με την Αγγλία για τα μάρμαρα! Πολεμική προπαγάνδα και «εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο» όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων με αρχηγό τον  «εθνικό ηγέτη» Μητσοτάκη. Γιατί σύμφωνα με την καθεστωτική προπαγάνδα η αναβολή της συνάντησης από τον Βρετανό πρωθυπουργό Σούνακ με τον Μητσοτάκη πρόσβαλε την Ελλάδα.

Το ρωσόφιλο πολιτικό καθεστώς της χώρας μας είναι αρκετά ευαίσθητο σε προσβολές που κάνουν οι άλλοι αλλά καθόλου όταν οι εκπρόσωποι του στο εξωτερικό προσβάλλουν άλλα κράτη και άλλους λαούς..

Και ήταν ο Μητσοτάκης που αχρείαστα και απρόκλητα τίναξε στον αέρα την συνάντηση με τον Σούνακ με μια έντεχνα προκλητκή γλώσσα στη συνέντευξη του στο BBC. Δηλαδή δεν πήγε εκεί για να διεκδικήσει αλλά για να κατασκευάσει ένα πολιτικό ρήγμα με την πιο σταθερή απέναντι στην πουτινική Ρωσία μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα. Άλλωστε αυτό το ρήγμα είναι ο λόγος για τον οποίο σκαρφίστηκε σαν ένα κεντρικό ζήτημα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής την επιστροφή των γλυπτών  του Παρθενώνα στην Ελλάδα ως μιας τάχα κλεμμένης εθνικής ιδιοκτησίας,  και όχι σαν ένα αίτημα αισθητικό- εκπαιδευτικό ο μεγαλύτερος πράκτορας της Ρωσίας στη Δύση Ανδρέας Παπανδρέου.

      O Μητσοτάκης (χωρίς η ερώτηση της δημοσιογράφου του BBC να είναι καθόλου προκλητική αλλά αντίθετα αβανταδόρικη) αποκάλεσε αν και επίσημος και υψηλός επισκέπτης της, τη χώρα που τον φιλοξενούσε κλέφτη ξένων πολιτιστικών θησαυρών και μάλιστα καταστροφέα τους, αφού παρομοίασε την Αγγλία με έναν βάρβαρο ληστή που έκοψε τη Μόνα Λίζα στη μέση και πήρε ο ίδιος το ένα κομμάτι. Παραθέτουμε το επίμαχο τμήμα της συνέντευξης:. 

LauraKuenssberg:Τα αποκαλείτε Γλυπτά του Παρθενώνα. Μεταφέρθηκαν στη χώρα μας τον 19ο αιώνα από τον Λόρδο Έλγιν, ο οποίος ήταν Βρετανός διπλωμάτης εκείνη την εποχή. Εδώ βλέπουμε αυτά που βρίσκονται εδώ, στο Βρετανικό Μουσείο. Εκεί βλέπουμε αυτά που βρίσκονται στο σπίτι τους, στην Αθήνα. Προς το παρόν, λοιπόν, δεν είναι μαζί. Λέτε εδώ και πολύ καιρό, η Ελλάδα λέει εδώ και πολύ καιρό ότι θα ήθελε πάρα πολύ να τα έχει πίσω. Πού πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα;

Κυριάκος Μητσοτάκης:Πιστεύω ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρη: θα ήταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα υπερσύγχρονο μουσείο που χτίστηκε γι’ αυτόν τον σκοπό. Και δεν πρόκειται για ζήτημα επιστροφής αντικειμένων αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας. Θεωρούμε ότι τα γλυπτά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και ότι ουσιαστικά εκλάπησαν, άρα αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα ζήτημα ιδιοκτησίας, το ζήτημα είναι η επανένωσή τους.

Πού μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα αυτό που είναι ουσιαστικά ένα μνημείο; Είναι σαν να σας έλεγα να κόψετε τη Μόνα Λίζα στη μέση και θα έχετε τη μισή στο Λούβρο και τη μισή στο Βρετανικό Μουσείο. Πιστεύετε ότι οι τηλεθεατές σας θα εκτιμούσαν την ομορφιά του πίνακα με τέτοιο τρόπο; Αυτό ακριβώς συνέβη με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και γι’ αυτό συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση για μία συμφωνία που θα είναι ουσιαστικά μια συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου, αλλά που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα και να τα εκτιμήσει ο κόσμος στο αρχικό τους περιβάλλον».  (σημ. οι υπογραμμίσεις δικές μας) https://www.primeminister.gr/2023/11/26/33092

Την ώρα δηλαδή που η χιτλερική Ρωσία έχει ήδη εξαπολύσει την επίθεση της στην Ευρώπη από την Ουκρανία και τώρα προσπαθεί να τη διασπάσει και να την απομονώσει από τον Τρίτο κόσμο, μέσω της ναζιστικής Χαμάς και του ακροδεξιού Νετανιάχου, ο Μητσοτάκης διάλεξε τη στιγμή για να ανοίξει πόλεμο με την Αγγλία. 

Και μάλιστα με μια γλώσσα για «κλεμμένα» που έχει πολύ καιρό να ακουστεί δημόσια από στόμα έλληνα Πρωθυπουργού και τη στιγμή που υπάρχουν συζητήσεις γι΄ αυτό το ζήτημα με το αρμόδιο ίδρυμα, το Βρετανικό Μουσείο. Όπως γράφουμε παρακάτω στο άρθρο που αναδημοσιεύουμε έχει αποκαλυφθεί πια ότι ο Μητσοτάκης και όλο το ρωσόδουλο ως προς την ηγεσία του διακομματικό καθεστώς δεν θέλει καθόλου την επιστροφή των μαρμάρων που είναι δυνατή μόνο με τη μέθοδο του μακρόχρονου δανεισμό, ούτε καν θέλει το χάρισμα δωρεάν των μαρμάρων. Εκείνο που απαιτεί αυτό το καθεστώς είναι να παραδεχτεί η Αγγλία ότι είναι χώρα ληστής, πράγμα που ποτέ δεν θα κάνει προφανώς. Έτσι η μόνη λύση είναι να τα πάρει με το ζόρι η Ελλάδα και επειδή μόνη της δεν μπορεί  ο μόνος τρόπος είναι να ακολουθήσει το ληστρικό νεοναζιστικό Άξονα Μόσχας-Πεκίνου στο μεγάλο καταχτητικό του πόλεμο ενάντια στην Ευρώπη και μάλιστα στο όπως έχει αποδειχτεί πιο δυσπρόσιτο κάστρο της που είναι η Μεγάλη Βρετανία.

Η ακριβής στιγμή που διάλεξε ο ρωσόδουλος Μητσοτάκης για να κάνει την πρόκλησή του δεν ήταν τυχαία. Ήταν η ώρα που σαν μεταμφιεσμένος Αμερικάνος έχει πείσει κυρίως τις ΗΠΑ αλλά και ευρύτερα όλη τη Δύση ότι η Ελλάδα με αρχηγό αυτόν τους είναι εντελώς απαραίτητη και πολύτιμη στο ΝΑΤΟ αφού η Τουρκία του Ερντογάν γίνεται όλο και πιο φιλορώσικη και αντιδυτική. Ταυτόχρονα στην Αγγλία υπάρχει εσωτερική πολιτική κρίση με το Εργατικό Κόμμα να διεκδικεί ουσιαστικά την εξουσία από τον κλυδωνιζόμενο και μέσα στο ίδιο του το κόμμα Σούνακ. Έτσι και η αντιπολίτευση πήρε μέσα στη γενική πολιτική τύφλα της Δύσης θέση υπέρ του Μητσοτάκη. Δηλαδή η αναπόφευκτη για τον Σούνακ ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη λειτούργησε πολιτικά υπέρ του δεύτερου που βγήκε να οξύνει παραπέρα και να κατηγορήσει μετά τον Σούνακ για δειλό που φοβάται την αντιπαράθεση μαζί του για τα μάρμαρα, την ίδια ώρα που ο ίδιος είχε έρθει τάχα να συζητήσει σημαντικά ζητήματα όπως η Ουκρανία, το Ισραήλ και η κλιματική κρίση. Σιγά που ο Μητσοτάκης είχε κάτι να πει γι αυτά έξω από τη γνωστή του κούφια δυτικοφανή κασέτα. 

Εδώ πραγματικά αποδείχθηκε πόσο πολύτιμος είναι για τη Ρωσία και πόσους λόγους έχει να προστατεύει το Μητσοτάκη το ατόφια ρώσικο κόμμα, το ψευτοΚΚΕ. Αν δηλαδή αυτά τα έκανε ο Τσίπρας ή ακόμα και ο Ανδρουλάκης η αντίδραση του πολιτικού κόσμου της Αγγλίας θα ήταν διαφορετική. Γι αυτό κουβάλησαν ο Τσίπρας και ο Πολάκης άρον-άρον από τις ΗΠΑ αυτό το σουρεαλιστικό φασιστικό έκτρωμα τον Κασελάκη, για να μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα ένας άλλος «αμερικανός» χωρίς να υποχρεωθεί η Ρωσία να ανέχεται στην εξουσία μαζί με τον Μητσοτάκη και ένα ολόκληρο κομμάτι πραγματικά δυτικόφιλο της ΝΔ πράγμα που δεν εκδηλώνεται ποτέ στην εξωτερική πολιτική, αλλά σε κάπως υπολογίσιμο βαθμό στην οικονομία. 

Ακολουθεί το άρθρο που είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ στις 11 Ιουλίου 2022 με τίτλο «ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΛΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΘΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ»:

«Η αναθέρμανση της ελληνικής εκστρατείας διεκδίκησης των ελγίνειων μαρμάρων έρχεται την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει το βηματισμό της και να οργανωθεί απέναντι στη ρωσική νεοχιτλερική επέλαση. Την ώρα δηλαδή που το Κρεμλίνο επιτίθεται στρατιωτικά και επιχειρεί σέρνοντας πίσω της ένα μεγάλο μέρος του νυν ή πρώην Τρίτου κόσμου να στραγγαλίσει ενεργειακά την Ευρώπη, η Ελλάδα ενώνεται μ’ αυτό το μαύρο μέτωπο για να οξύνει ιδιαίτερα την αντίθεση της με την Αγγλία, καταγγέλλοντας την στην ουσία σαν χώρα εν ενεργεία κλέφτη ακριβώς την ώρα που η Ρωσία την έχει κατονομάσει σαν τον κύριο εχθρό της στην Ευρώπη, επειδή ετοιμάζει με τη μεγαλύτερη δημοκρατική και εθνική συνέπεια την στρατιωτική της άμυνα απέναντι της. Από ευρύτερη άποψη η χώρα μας γίνεται τη δοσμένη στιγμή η εμπροσθοφυλακή ενός κινήματος των χωρών του νότου ενάντια στους πρώην αποικιοκράτες. Αυτό το κίνημα έχει σαν αίτημα ανεξάρτητα από τις συνθήκες και το χρόνο αφαίρεσής τους σε σχέση με την εθνογένεση των δοσμένων κρατών «την επιστροφή των κλεμμένων πολιτιστικών τους θησαυρών» και δεν μιλάει για την σημερινή εποχή των μεγάλων φασισμών όπου κάθε δημοκρατικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα πρέπει να επιδιώκει φιλικές συνεννοήσεις και συγκλίσεις ανάμεσα στον τρίτο κόσμο και τις σημερινές ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Για το βαθιά ιδεολογικά αντιδραστικό και ιστορικό αναθεωρητικό χαρακτήρα των τέτοιων διεκδικήσεων έχουμε ήδη μιλήσει αναλυτικότερα σε προηγούμενα άρθρα της Νέας Ανατολής (βλ. ΤΑ ΕΝΔΟΞΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣΗ ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ). Εδώ θα αρκεστούμε να επισημάνουμε την πολεμική φύση που δίνει στη συγκεκριμένη διεκδίκησή της η ελληνική πολιτική ηγεσία, κάτι που εκδηλώνεται στην επιμονή τη πάνω όχι απλά στο ζήτημα της κυριότητας των μαρμάρων αλλά και στο ότι αυτή η κυριότητα σημαίνει οπωσδήποτε κλοπή την ώρα που ούτε ελληνικό κράτος υπήρχε, ούτε καν το παραμικρό ενδιαφέρον του νεοελληνικού έθνους εκείνη την εποχή για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η πάγια άρνηση του ελληνικού κράτους να δεχτεί οποιαδήποτε επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα αρκεί αυτό να αναγνώριζε ότι αυτά ανήκουν ή ανήκουν εν μέρει στο Βρετανικό μουσείο και μοιράζονται με την Ελλάδα; «Τα αρχιτεκτονικά γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο ως προϊόν κλοπής. Επομένως, η Ελλάδα δεν μπορεί να αναγνωρίσει οποιοδήποτε δικαίωμα κυριότητας, κατοχής και νομής επ’ αυτών» ανάφερε πρόσφατα η υπουργός πολιτισμού Λ. Μενδώνη στη βουλή. «Η Ελλάδα υποχρεούται συνταγματικά και νομιμοποιείται ηθικά, να αξιώνει την επανένωσή τους, εν ονόματι του δικαίου και της ηθικής τάξης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ακεραιότητα του μνημείου», συμπλήρωσε (Σκάι, 27/6). Αν θέλανε πραγματικά να αποκαταστήσουν το μνημείο και όχι να οξύνουν τις σχέσεις με τη Μ. Βρετανία θα αποδέχονταν την πρόταση που τους έγινε τελευταία να έρθουν εδώ τα γλυπτά ως παραχώρηση του Βρετανικού μουσείου και να διεκδικήσουν να μείνουν επ άπειρον με μια ανανεούμενη συμφωνία και να γίνουν επίσης τα ιδανικότερα αντίγραφα στο βρετανικό μουσείο και τα γνήσια να έρθουν εδώ ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό σαν λύση. Μάλιστα ακριβώς επειδή τελευταία για πρώτη φορά από δεκαετίες άλλαξε θέση το βρετανικό μουσείο και βρήκε έναν τρόπο να έρθουν εδώ τα μάρμαρα σαν δανεισμός, γι’ αυτό η επίσημη Ελλάδα με την παραπάνω δήλωση της Μενδώνη, που της την υπαγόρευσε προφανώς ο Μητσοτάκης, απαίτησε να παραδεχθεί το βρετανικό μουσείο και στην ουσία το αγγλικό κράτος ότι τα έκλεψε. Οι δηλώσεις Μενδώνη αποτελούν την απόδειξη αυτού που λέμε εδώ και πολλά χρόνια, ότι ο Παπανδρέου και η Μερκούρη που εγκαινίασαν την εκστρατεία της επιστροφής των μαρμάρων δεν δίνανε δεκάρα για τον Παρθενώνα αλλά ψάχνανε για έναν λόγο εθνικής ρήξης όχι μόνο με την πιο ατλαντική χώρα της Ευρώπης αλλά κυρίως με μια από τις πιο μαχητικές χώρες της Ευρώπης απέναντι στους φασισμούς, οπότε και απέναντι στον ρώσικο νεοτσαρισμό-νεοχιτλερισμό.

Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τη μεγαλύτερη διπλωματική υποστήριξη στο ελληνικό αίτημα την έχει δώσει ως τώρα η φασιστική Κίνα δια στόματος του προέδρου της χώρας Σι σε επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα το 2019. Σήμερα, η ελληνική εκστρατεία για τα μάρμαρα εξελίσσεται σε έναν πραγματικό ψυχρό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Ενωμένου Βασιλείου με κομβικό σημείο την 22η σύνοδο της Διακυβερνητικής επιτροπής για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης της UNESCO στην οποία απομονώθηκε η Μεγάλη Βρετανία, και πάρθηκε για πρώτη φορά απόφαση που έδινε έναν διεθνή χαρακτήρα στο ζήτημα των ελγινείων. Έτσι ο Μητσοτάκης που χαλάει τον κόσμο για να δείξει πόσο δυτικόφιλος είναι προκειμένου να σπρώξει την Τουρκία μια ώρα αρχύτερα στην αγκαλιά της Μόσχας, συνεχίζει την παράδοση προετοιμασίας του ελληνικού λαού για μια βαθιά ιδεολογική και συμβολική σύγκρουση με την αγγλοσαξονική Δύση. Μια νέα εστία σύγκρουσης έχει δημιουργηθεί στα μετόπισθεν της Ευρώπης που αδυνατίζει τις αντιστάσεις της στον νεοχιτλερικό Άξονα και οδηγεί στη διάσπασή της.

Στην εκστρατεία του Μητσοτάκη πρωτοστατούν όπως είναι φυσικό οι νεοναζιστικές δυνάμεις. Διόλου τυχαία είναι αυτές οι δυνάμεις που τάσσονται ωμά με την πλευρά του εισβολέα και διαμελιστή της Ουκρανίας και οι οποίες δεκάρα δε δίνουν για την λεηλασία στην οποία έχουν επιδοθεί οι κατακτητές μεταξύ άλλων και σε πολιτιστικούς θησαυρούς της Ουκρανίας (π.χ. λεηλασία των αρχαιοτήτων του μουσείου της Μελιτόπολης).

Αν το ελληνικό διακομματικό καθεστώς σε επίπεδο κορυφής που πρωτοστατεί στο μόνιμο πια παραγωγικό σαμποτάζ και τώρα αρνείται την ευθύνη της Ρωσίας στην νέα κρίση και μεγάλη φτώχεια που έρχεται ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει την κύρια ευθύνη για την οικονομική καταστροφή και εξαθλίωση του λαού μας στη Δύση, καταφέρει και πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο πόλεμος που ετοιμάζει γίνεται για την «ψυχή του» και τα δίκαιά του τότε στην Ελλάδα μπορεί να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα αλλά μαζί τους θα έχει έρθει και η πιο άγρια βαρβαρότητα».