Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλικής ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνει νέα ορμή στο σοσιαλφασιστικό μέτωπο

Το αποτέλεσμα του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θεωρήθηκε και ήταν μία ήττα για τη ΝΔ παρά το γεγονός ότι αυτή κέρδισε τις περισσότερες περιφέρειες και τους περισσότερους δήμους στη χώρα. Αυτό το κλίμα δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το ότι η ΝΔ έχασε κάποιες περιφέρειες ή δήμους, και κυρίως τους πιο κεντρικούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την απότομη αλλαγή πολιτικών συσχετισμών που έφερε μετά τις θριαμβευτικές για τον Μητσοτάκη βουλευτικές εκλογές η αθόρυβη συγκρότηση ενός μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και της καραμανλικής ΝΔ. Αυτή η δραματική αλλαγή έχει κρυφτεί από τις συνειδήσεις πίσω από το πραξικόπημα της συμμορίας Τσίπρα-Παππά-Πολάκη η οποία έδωσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον ουρανοκατέβατο θορυβώδη δικτατορίσκο και μέχρι γελοιότητας νάρκισο Κασσελάκη με μεθόδους που αποτελούν ζήτημα για τη δημοκρατία στη χώρα. Ενώ δεν είναι σίγουρο ότι αυτός ο  ρωσόφιλος που έχει ντυθεί αμερικάνος θα μπορέσει να σταθεί σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εντελώς σίγουρο ότι η πολιτική γραμμή του πλατιού τάχα αντιΜητσοτακικού, στην πραγματικότητα αντιδυτικού μετώπου που του υπέδειξε η συμμορία Τσίπρα έχει θριαμβεύσει στις δημοτικές εκλογές, ιδιαίτερα στο Δήμο της Αθήνας.


Σε αυτές τις εκλογές ακριβώς επειδή κυριάρχησε η αδιαφορία και τα συντριπτικά μεγάλα ποσοστά αποχής, τέτοιες ανατροπές πολύ πιο εύκολα μπορούσε να τις φέρει η λυσσασμένη αλλά υπόκωφη και επίμονη κινητοποίηση κομματικών επιτελείων και μηχανισμών. Αυτή η μεθόδευση ξετυλίχθηκε αθόρυβα, αφού κυρίως ο Μητσοτάκης, αλλά και ο Ανδρουλάκης πουθενά δεν έκαναν ζήτημα το φαινόμενο της πολυδιάσπασης των κομματικών τους δυνάμεων που εμφανίστηκαν με δύο ή και τρεις χωριστές υποψηφιότητες σε πολλούς δήμους αλλά και περιφέρειες. Αυτή η πολυδιάσπαση επέτρεψε τη συνεργασία από τον πρώτο κιόλας γύρο των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ψευτοΚΚΕ για να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι τους που είχαν τη μεγαλύτερη απόσταση από την ψευτοαριστερά, και να εκλεγούν οι πιο φιλοσυριζαίοι, και σε κάποιες περιπτώσεις οι συριζαίοι ή οι υποψήφιοι του ψευτοΚΚΕ που πήρε πέντε δήμους στο β΄ γύρο. Η συνεργασία αυτή έγινε ακόμα πιο έντονη στο δεύτερο γύρο όπου σημειώθηκαν οι περίφημες ανατροπές, και οι δεύτεροι του πρώτου γύρου αναδεικνύονταν πρώτοι με συντριπτικά ποσοστά. Φάνηκε στο δεύτερο γύρο πως ο Ανδρουλάκης όταν αρνήθηκε να δηλώσει στήριξη στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε στήριξη στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, δεν το εννοούσε στα αλήθεια, αλλά φρόντισε με αυτή τη δήλωση να κατευνάσει τις ανησυχίες των στελεχών του που δεν θέλουν καθόλου συμμαχίες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ρόλος του Καραμανλή ήταν καταλυτικός για την προώθηση των συριζαίων σε δημοτικές και περιφερειακές θέσεις, και μπόρεσε να είναι καταλυτικός γιατί ο Μητσοτάκης του άφησε όλο το χώρο που χρειαζόταν για να μπορέσει να μεθοδευτεί αυτό το μέτωπο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περιφέρειας του Βόρειου Αιγαίου όπου ο υποψήφιος που είχε επίσημα το χρίσμα από τη ΝΔ, Στεφανής, στο δεύτερο γύρο βρέθηκε απέναντι στον επίσης προερχόμενο από τη ΝΔ, Μουτζούρη, γνωστό για τη στάση του ενάντια στις δομές των μεταναστών στη Μυτιλήνη με τη ρατσιστική και αντισημιτική θέση ότι το μεταναστευτικό – προσφυγικό ρεύμα που κατευθύνεται στην Ελλάδα αποτελεί «σχέδιο υποκατάστασης πληθυσμού», το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, εξυφαίνει οΣόρος (https://www.protothema.gr/politics/article/1399026/deka-stelehi-tou-suriza-lesvou-proteinoun-ton-kosta-moutzouri-gia-perifereiarhi-voreiou-aigaiou/ ). Ο ίδιος έχει καταγγελθεί στο παρελθόν για φιλικές σχέσεις με τη «Χρ. Αυγή». Τον Μουτζούρη στήριξαν εννέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (!) στη Λέσβο από τα οποία επτά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο νησί και δυο μέλη του Συντονιστικού της Οργάνωσης Μυτιλήνης επειδή, όπως υποστήριξαν έχει «καραμανλική ταυτότητα» ( https://tomanifesto.gr/syriza-i-diaspasi-toy-xekina-apo-ti-mytilini-150808 ). Ο Μουτζούρης τελικά κέρδισε την περιφέρεια Λέσβου. Ανοιχτά έκφρασε τη στήριξη του στο Μουτζούρη και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπουρνούς, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Όχι τυχαία, στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκηςπήρε μεγάλο ποσοστό στη Λέσβο. Από τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές του Κασσελάκη είναι επίσης και η μεταγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ από το καραμανλικό στρατόπεδο, ο Αντώναρος.

Αυτό το παραδέχτηκε έμμεσα αλλά με σαφήνεια ο κασσελακικός Σπίρτζης: «Δεν μιλάμε για το εάν κάποιος είναι καλός δήμαρχος ή όχι, εδώ λέμε ποια κόμματα στήριξαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάποιες επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή να στηρίξει όπου υπήρχε προοδευτικό ψηφοδέλτιο που δεν είχε τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη». Δηλαδή προοδευτικά ψηφοδέλτια σαν αυτό του Μουτζούρη.

Αμέσως μετά τις εκλογές ο Σπίρτζης έκανε ανοιχτά την πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, και είπε ότι ο ίδιος μπορεί να λειτουργήσει σα μεσολαβητής και στην ίδια κατεύθυνση μπορεί να λειτουργήσει και ο Τσίπρας που θα είναι πολιτικά δραστήριος σε αυτή την περίοδο, και δεν θα αποσυρθεί όπως ο Κ. Καραμανλής για τον οποίο είπε πόσο τον σέβεται και τον εκτιμά. 

Την επόμενη μέρα σε συνέντευξη του στο OPEN ο Ανδρουλάκης περηφανεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μη δώσει χρίσμα στην Αθήνα, αλλά είπε στον Χάρη Δούκα να συγκροτήσει «προοδευτικό μέτωπο». Στην ίδια συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τη θέση του απέναντι στο κάλεσμα του Κασσελάκη για «συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων», απέφυγε να απαντήσει. Έδειξε βέβαια για ξεκάρφωμα στη βάση του κάποια “δυσφορία” του για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη που του καταλόγισαν «αλαζονεία» στους πανηγυρισμούς, αλλά δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την «προοδευτική αριστερά» και το «προοδευτικό κέντρο» στη βάση «προγραμματικών συμφωνιών». Αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει αν συμπεριλαμβάνει το ΣΥΡΙΖΑ ή αν τον αποκλείει από αυτή τη δυνατότητα συνεργασίας. Είπε όμως ότι το «προοδευτικό μέτωπο» του Χάρη Δούκα, είναι σε τοπικό επίπεδο το δείγμα της νέας στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ με στόχο να νικηθεί η κυβερνητική ΝΔ, και έδωσε συγχαρητήρια στον συριζαίο Ζαχαριάδη (που αν και με την Αχτσιόγλου πάντως δεν φάνηκε αντικασσελακικός) για το «γενναίο τρόπο» που έπραξε να στηρίξει την υποψηφιότητα Δούκα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν παίρνει θέση στην εσωτερική σύγκρουση στο ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει ότι είναι με την νέα ηγεσία (https://www.news247.gr/politiki/androulakis-etoimos-na-sinergasto-me-tin-proodeftiki-aristera/ ).

Ακόμα πιο ξεκάθαρα τοποθετήθηκε ο στενός σύμβουλος του Ανδρουλάκη Δουδωνής, όταν καλέστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση Κασσελάκη για διαγραφές, αλλά και οι σοβαρές καταγγελίες Σκουρλέτη για ένα μηχανισμό τρολ των ΣΥΡΙΖΑ στα σόσιαλμίντια που κινούνται από δημοσιογράφους που βρίσκονται δίπλα στον Τσίπρα.  Ο Δουδωνής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετείται για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό θα ήταν εκδήλωση «ρεβανσισμού» και έφτασε μέχρι το σημείο να κατηγορήσει για «ρεβανσιστική» στάση τη ΝΔ που «επιχαίρει για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ». Μίλησε επίσης για πολιτική «αμφίπλευρης» διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ, και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει αντιπολίτευση στην «αντιπολίτευση» αλλά μόνο στην κυβέρνηση (https://www.protothema.gr/politics/article/1427577/kata-tou-kasselaki-kai-o-thodoros-margaritis-apo-to-pasok/ ). Ο Δουδωνής είπε ότι όχι μόνο είναι ρεβανσιστικό αλλά ότι είναι και “ενάντια στην πολιτική ηθική” του ΠΑΣΟΚ να σχολιάζει την εσωκομματική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ (παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ εντατικά και για χρόνια ολόκληρα σχολιάζει την εσωκομματική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ). Αυτό ήταν μία σαφή αποδοκιμασία σε τοποθετήσεις στελεχών όπως ο Μαργαρίτης που σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η κατάσταση αυτή αφορά πλέον συνολικά το πολιτικό σύστημα: “Ένας αρχηγός από το πουθενά ο οποίος εκλέγεται από μια διαδικασία- για την οποία ομολογώ χρειάζεται συζήτηση από την αρχή- διαγράφει από μόνος του 3 ιστορικά στελέχη. Η υπόθεση Κασσελάκη δεν αφορά πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος το βλέπει έτσι είναι κοντόφθαλμος και στενόμυαλος... Η ανοχή σε φαινόμενα αρχηγισμού που θυμίζουν βασιλιά σε αφρικανική χώρα απειλούν μαζί με την Μετά-πολιτική την Δημοκρατία και την ελεύθερη διατύπωση απόψεων. Τα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης”.

Το συμπέρασμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει διάπλατα ανοιχτή την πόρτα για να κάνει αντιπολιτευτικό μέτωπο μαζί με τους Κασσελάκη-Πολάκη-Τσίπρα που θα έχει αντίπαλο μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά προφανώς όχι ολόκληρη, παρά μόνο το πραγματικά φιλοευρωπαϊκό δημοκρατικό και γι αυτό αντικαραμανλικό τμήμα της. Αυτό σημαίνει ότι ο Ανδρουλάκης σκοπεύει να κάνει το ΠΑΣΟΚ πρόθυμο άρμα για την εξουσία του σκληρού σοσιαλφασιστικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και της ρωσόδουλης πολιτικής του σε συμμαχία με το ρωσόφιλο καραμανλικό τμήμα της ΝΔ.

 

Είχαμε γράψει στην τοποθέτησή μας για την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ:« η εκλογή  Κασσελάκη  στην ηγεσία είναι για τη συμμορία Τσίπρα μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την κατάληψη της  κυβερνητικής  εξουσίας χωρίς την οποία οι εκκαθαρίσεις αυτές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Κυβερνητική εξουσία όμως σημαίνει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του ρωσόδουλου Ανδρουλάκη που ωστόσο ως κόμμα αντιστέκεται ακόμα σε μια υποταγή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το ποιος υποτάσσει ποιον στα αστικά κόμματα όταν συνεργάζονται κυβερνητικά, κρίνεται από το μοίρασμα των θέσεων εξουσίας ανάμεσα τους. Η γραμμή Κασσελάκη είναι η γραμμή ενός κοινού «προοδευτικού» μετώπου, που σημαίνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ενάντια στη ΝΔ. Υποθέτουμε πως αυτό σημαίνει παραχώρηση πολλών θέσεων εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ. Η Αχτσιόγλου μιλάει για έναν κυρίως «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποκλείει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτή μάλλον σημαίνει πολιτική αλλά και οργανωτική  ηγεσία  του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το μέτωπο. Στο επίπεδο αυτό προς το παρόν μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τη φύση της αντίθεσης των δυο γραμμών στον ΣΥΡΙΖΑ» (https://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/1613-).

Αυτή η θέση σήμερα δικαιώνεται από τις εξελίξεις μόνο που συμπληρώνεται από τη συμμαχία του “προοδευτικού μετώπου” με το καραμανλικό τμήμα της ΝΔ που πρωτοφανερώθηκε στις δημοτικές εκλογές. Πάντως απορροφημένοι στο δεύτερο γύρο από τις μεγάλες μεσανατολικές εξελίξεις δεν είδαμε έγκαιρα ότι αυτό το μέτωπο είχε σχηματιστεί στον πρώτο γύρο για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία και δεν καλέσαμε στο δεύτερο γύρο τους φίλους μας να το καταψηφίσουν, τουλάχιστον όπου εμφανίστηκε με τη μορφή της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ όπου το ΠΑΣΟΚ σαν φαινομενικά ενδιάμεση δύναμη είχε τον ηγετικό ρόλο.   Αποδείχτηκε ότι έπρεπε να το κάνουμε και μόλις την τελευταία στιγμή προλάβαμε και τοποθετηθήκαμε υπέρ της καταψήφισης του Δούκα αφότου ουσιαστικά και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στάθηκε στο πλευρό του, αλλά επίσης όπως φαίνεται και από συζητήσεις στα σόσιαλμίντια και ένα κομμάτι του εξαρχειώτικου αναρχισμού

Ένα μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ όπου μπροστά θα μπει ο Ανδρουλάκης που παριστάνει τον φιλοευρωπαίο, και πίσω θα είναι ο επίσης μεταμφιεσμένος σε φιλοαμερικάνο του Δημοκρατικού κόμματος Κασσελάκης, θα μπορέσει να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό στην Ευρώπη από το ΣΥΡΙΖΑ των Τσίπρα-Πολάκη.

Έτσι έγινε και με φουσκωμένα τα πανιά μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, το μέτωπο Πολάκη-Τσίπρα- Κασσελάκη άρχισε τους αποκεφαλισμούς ξεκινώντας από τις διαγραφές του Τζουμάκα και των ηγετικών στελεχών της Ομπρέλλας. Φαίνεται ότι το ενδεχόμενο να πάρει ξανά εξουσία έχει ενθουσιάσει μία σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάνε κι άλλα κεφάλια της «παλιάς φρουράς» στην οποία χρεώνουν την απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας γιατί δεν ακολούθησε τη συνταγή Πολάκη να κλείσει στη φυλακή δημοσιογράφους και δικαστές. Αυτό καλείται τώρα να κάνει ο Κασσελάκης, που προβάλλει τη ζωή του στην Αμερική και την ανοιχτή ΛΟΑΤΚΙ εικόνα του και την αγάπη του για το βιομηχανικό κεφάλαιο, για να κατευνάζει ιδιαίτερα τους δυτικούς φιλελεύθερους που αφελώς πιστεύουν ότι θα παραμεριστεί τάχα χάρη στην προεδρία του η «ιδεολογική αγκύλωση» του ΣΥΡΙΖΑ και θα μετατραπεί ξαφνικά σε ένα δεξιάς απόκλισης σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με το οποίο θα μπορούν να συνεννοηθούν. Από την άλλη τα στελέχη της Ομπρέλλας τα οποία κατηγορούνται για “αριστερή ιδεοληψία”, ενώ πρόκειται για αντιδραστικούς μικροαστούς, βλέποντας τον πρόθυμο να τους εξοντώσει πολιτικά Κασσελάκη να κάνει τα διαγγέλματα των διαγραφών τους από την Αμερική, μπορούν πιο εύκολα να πιστέψουν ότι ο εχθρός τους είναι οι φιλελεύθεροι και η Δύση. Πρόκειται για μία τεράστια προβοκάτσια.

Δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα ελιχθεί αυτό το μέτωπο, ξέρουμε ότι ο στόχος του είναι η άλωση των τελευταίων αστικοδημοκρατικών θεσμών που παρόλες τις αθλιότητες τους δεν έχει καταφέρει να τους ελέγξει το ρωσόφιλο  μέτωπο: τη Δικαιοσύνη και την Τηλεόραση. Αν αυτό το πετύχει θα πραγματοποιηθεί το όνειρο της Ρωσίας να ασκήσει με τα τσιράκια της μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Αυτό δεν πρέπει να του επιτραπεί. Η βρώμικη επιχείρηση Κασσελάκη πρέπει να συντριβεί.