Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ EΡΤ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Βενεζουέλα: Το ψευτο-σοσιαλιστικό καθεστώς Μαδούρο είναι πια μια ανοιχτή φασιστική, τρομοκρατική δικτατορία αφού έχασε την υποστήριξη της φτωχολογιάς και του λαού 

Προστάτης του ο νεοχιτλερικός άξονας του πολέμου Ρωσίας-Κίνας και οι τοπικοί του  συνεργάτες, Βραζιλία, Μεξικό και Κολομβία

Η ψευτοαριστερά στην εξουσία σημαίνει η αστική τάξη νέου τύπου στην εξουσία, δηλαδή μια δικτατορία φασιστικού τύπου.  Στην αρχή  ο Μαδούρο υποσχέθηκε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές όχι τόσο κάτω από  την πίεση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που θέλει δημοκρατία αλλά δεν μπορεί να την έχει χωρίς ένοπλο αντιφασιστικό αγώνα,  αλλά γιατί οι ΗΠΑ του Μπάιντεν στη Ντόχα του Κατάρ τον Σεπτέμβρη του 2023 υποσχέθηκαν  να αποσύρουν τις περισσότερες οικονομικές κυρώσεις των  ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας, προκειμένου να πέσει στις ΗΠΑ, οπότε και παγκόσμια, η τιμή του αργού μετά την παγκόσμια ενεργειακή περικύκλωση και τον εκβιασμό του Κρεμλίνου (1).   

Πράγματι τον Οκτώβρη του 2023 οι ΗΠΑ απέσυραν αυτές τις κυρώσεις αλλά βέβαια οι φασιστικές μαριονέτες του Κρεμλίνου ποτέ δεν θα κάνανε πραγματικές εκλογές για να χάσουν την εξουσία. Ήθελαν απλά να κερδίσουν χρόνο. Ήξεραν ότι δεν κινδύνευαν από την πιθανότητα ενός ένοπλου αντιφασιστικού επαναστατικού αγώνα αφού η παλιά αντι-κομμουνιστική και συντηρητική αστική ηγεσία της δημοκρατικής αντιπολίτευσης δεν θα έκανε έναν τέτοιο αγώνα, και επίσης ότι οι δυτικές αστο-δημοκρατίες  με επικεφαλής τους δυτικούς μονοπωλιστές δεν θέλουν τέτοιους αγώνες όπως απέδειξαν τόσες φορές  και τελευταία στο Ιράν. Άλλωστε και πριν τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία το Φλεβάρη του 2022 οι ΗΠΑ είχαν χαλαρώσει τις κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας καθώς οι τιμές είχαν εκτοξευτεί από τον ενεργειακό στραγγαλισμό που από το Φθινόπωρο του 2021 έκανε η Ρωσία στην Ευρώπη.

Η ΟΑΚΚΕ υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ενάντια στη σκανδαλώδη παράδοση τους από την πρωθυπουργία Μητσοτάκη και τον υπουργό άμυνας Δένδια στην τσέχικη εταιρεία ΜSM, θυγατρική του συγκροτήματος CSG, που ανήκουν σε μια οικογένεια νέων τσέχωνκρατικολιγαρχών, τους Jaroslav και MichalStrnad. Αυτοί συνδυάσανε την άλωση της τσέχικης εξοπλιστικής βιομηχανίας με τους πολιτικούς δεσμούς τους με τη ρωσόφιλη προεδρία Μίλος Ζέμαν και τους οικονομικούς δεσμούς τους με την πουτινικήκρατικοολιγαρχία, ενώ μόλις ισχυροποιήθηκαν συνδέθηκαν με την δυτική εξοπλιστική βιομηχανία.

  

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο φασισμός είναι πιο δυνατός από ποτέ και όλο και περισσότερο πλησιάζει στην εξουσία. Το χειρότερο είναι ότι οι δήθεν αντιφασίστες της ψευτοαριστεράς όχι μόνο κρύβουν αυτή την προέλαση αλλά έχουν τακτικά αναλάβει να κάνουν μαζί τους έναν νέο καταμερισμό εργασίας. Οι κλασικοί φασίστες έχουν αναλάβει σαν κύριο το ρόλο του αντιμουσουλμάνου και εθνοκάπηλου ρατσιστή ενώ οι «αντιφασίστες» έχουν αναλάβει σαν κύριο καθοδηγητικό ρόλο, αυτόν του αντισημίτη που πια ονομάζεται παγκόσμια αντισιωνιστής και έχει σαν διακηρυγμένο στόχο να εξαφανίσει το μόνο κράτος του κόσμου που ονομάζει δολοφονικό, το κράτος του Ισραήλ. Σε ότι αφοράει τους ανοιχτούς και επίσημους χιτλερικούς, αυτούς της “Χρυσής Αυγής”, σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς τους κρατάει μακριά από τη δημοσιότητα ώστε αθόρυβα σε λίγο να τους αποφυλακίσει για να κάνουν καλά και τις δύο δουλειές όπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν:  Και τον αντιμεταναστευτικό και εθνοκάπηλο ρατσισμό και τον πιο ωμό αντισημιτισμό. Φασίστες και ναζιστές από τη μια και «αντιφασίστες» από την άλλη θα είναι σε ένα κοντινό μέλλον ανοιχτά παρατεταγμένοι σε διαφορετικές, «μουτρωμένες» μεταξύ τους, αλλά ντροπαλά ενωμένες πτέρυγες στον ίδιο πανεθνικό και παγκόσμιο στρατό, το νεοχιτλερικό ρωσοκινέζικο για να βαδίσουν ενωμένοι κατ αρχήν ενάντια στις ευρωπαϊκές αστοδημοκρατίες και ταυτόχρονα ενάντια σε ότι είναι δημοκρατικό σε όλο τον πλανήτη.