Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Το να έχει κανείς σήμερα στην Ελλάδα μειονοτική εθνική συνείδηση αποτελεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη υπόθεση. Θεμελιώδη δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και ασφάλειας του προσώπου, δεν θεωρούνται εξασφαλισμένα για αυτούς τους ανθρώπους. Η τούρκικη και, ακόμα περισσότερο, η μακεδονική εθνική μειονότητα στη χώρα μας αντιμετωπίζουν ένα συνεχές καθεστώς ανεξέλεγκτης βίας και τρομοκρατίας που την καλύπτουν με τη στάση τους όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά και σύσσωμος ο μαζικός έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν συμβεί με την ανοχή των αρχών, των κοινοβουλευτικών κομμάτων και του μαζικού τύπου ουκ ολίγα περιστατικά τρομοκράτησης της μακεδονικής μειονότητας.

 

Για παράδειγμα το 1995 τα γραφεία του μειονοτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο» στη Φλώρινα πυρπολήθηκαν, μέλη του κόμματος προπηλακίστηκαν και κλάπηκε εξοπλισμός, ενώ λίγες μέρες αργότερα η εισαγγελία Φλώρινας άσκησε δικαστική δίωξη σε τέσσερα στελέχη του κόμματος για «πρόκληση σε διέγερση πολιτών σε αμοιβαία διχόνοια». Πρόκειται για μια υπόθεση που οδήγησε στην καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2005. Άλλα περιστατικά ήταν η καταστροφή του εκλογικού περίπτερου του κοινού εκλογικού συνδυασμού της ΟΑΚΚΕ με το Ουράνιο Τόξο στις βουλευτικές εκλογές του ’96, η εισβολή 30 ροπαλοφόρων της ναζιστικής ΧΑ σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην οποία έδινε συνέντευξη τύπου το Ουράνιο Τόξο για την έκδοση ενός ελληνο-μακεδονικού λεξικού το 2009, η περικύκλωση και ο μερικός αποκλεισμός της πρόσβασης του κοινού μέσω της τρομοκράτησης του από χρυσαυγίτες και φασίστες της αίθουσας στην οποία έγινε το συνέδριο του Ουράνιου Τόξου στη Θεσσαλονίκη το 2004. Πριν από δύο χρόνια, στις 12/12/2016, έγινε εισβολή από τους ήδη τότε υπόδικους χρυσαυγίτες σε συζήτηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για τις εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα με πλήρη ασυλία για τους τραμπούκους που την έκαναν (http://oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-58/item/759-). Ο μαζικός έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος έκρυψαν από την κοινή γνώμη την αντιμειονοτική βία των ναζιστών σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, και οι ελληνικές αρχές όχι μόνο δεν τιμώρησαν αλλά δεν έκαναν την παραμικρή έρευνα ή δίωξη ενάντια στους ναζιτραμπούκους, ενώ με εξαίρεση την ΟΑΚΚΕ κανένα πολιτικό κόμμα δεν καταδίκασε ποτέ αυτή τη βία.

Τελευταίο τέτοιο περιστατικό, που ωστόσο δεν είναι ασυνήθιστο στο νομό Φλώρινας, όπου βρίσκεται η πολιτική έδρα του Ουράνιου Τόξου, ήταν η προσπάθεια παρεμπόδισης και κυρίως τρομοκράτησης χοροεσπερίδας που διοργάνωσαν από κοινού το πολιτιστικό σωματείο «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» και το Ουράνιο Τόξο από ναζιστές της ΧΑ και συνεργούς τους στον Αγ. Παντελεήμονα νομού Φλώρινας στις 20/10. Παρά την επιστολή που έστειλε το Ουράνιο Τόξο στην αστυνομική διεύθυνση Φλώρινας ζητώντας την προστασία της εκδήλωσης, η αστυνομία άφησε τα πούλμαν των ναζί να περάσουν και να αποκλείσουν το ξενοδοχείο που τη φιλοξενούσε, ενώ στη συνέχεια έκλεισε το δρόμο σε όσους συμμετείχαν. Η εισαγγελία δεν κινήθηκε ενάντια στους επιτιθέμενους ναζί, που ανάμεσά τους βρισκόταν και ο υπόδικος βουλευτής τους Λαγός. Αντίθετα, η ναζιστική συμμορία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου ενάντια στους μειονοτικούς φορείς. Το Ουράνιο Τόξο με ανακοίνωσή του που δημοσιεύουμε παρακάτω καταδικάζει τη στάση των αρχών που στηρίζουν την τρομοκρατία της ΧΑ αντί να την καταστέλλουν, και καλεί την εισαγγελία να επέμβει και τα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» να καταδικάσουν επιτέλους αυτές τις ρατσιστικές ενέργειες.  

Αλλά όταν πρόκειται για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, το «δημοκρατικό τόξο» αποδεικνύεται εντελώς ανύπαρκτο και εντελώς ταυτιζόμενο με τους ναζιστές. Έχουμε δηλαδή την ταύτιση όλου του επίσημου πολιτικού κόσμου στην άρνηση του να περπατήσουν στη γη όπου γεννήθηκαν και έζησαν οι εθνικά μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες που απλά επιμένουν ότι είναι εθνικά μακεδόνες, αφού πρώτα το ελληνικό κράτος τους αφαίρεσε κάθε ιδιοκτησία. Και μετά έχουμε την αφαίρεση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης αλλά και του ακόμα πιο σημαντικού δικαιώματος της ασφάλειας του προσώπου για τους εθνικά μακεδόνες που γεννήθηκαν και ζουν τώρα στη χώρα και ξέρουν και τολμάνε να λένε ότι είναι εθνικά μακεδόνες. Τη στέρησή των δικαιωμάτων τους την αποδεικνύουν τα παραπάνω γεγονότα της τρομοκράτησης των μελών και φίλων του Ουράνιου Τόξου. Ειδικά σε ότι αφορά στην ελεύθερη έκφραση τους αυτή έχει καταπατηθεί παταγωδώς και ωμά από κόμματα και ΜΜΕ από την ώρα που το ελληνικό κράτος και τα κανάλια δεν επιτρέπουν στο Ουράνιο Τόξο να μιλάει ούτε για να πει δυο λόγια στη μακεδονική γλώσσα στις εκλογές στα τηλεοπτικά του 5λεπτα χώρια από τα περιστατικά που προαναφέραμε.

 

Αναδημοσιεύουμε πιο κάτω το δελτίο τύπου του «Ουράνιου Τόξου» της 25/10/2018:

<<ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, πριν την χοροεσπερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού και η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο, γίναμε ξανά θεατές ενός έργου, το οποίο οι εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας το έχουν δει κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια.

Τι ακριβώς είδαμε;

- Τις γνωστές απειλές των θρασύδειλων νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής περί ματαίωσης της εκδήλωσης

- Την καθιερωμένη επιστολή μας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, μέσω της οποίας ζητούσαμε προστασία της εκδήλωσης και εφιστούσαμε την προσοχή για προβοκάτσια από μέρους των φασιστών.

Τι συνέβη;

- Συγκέντρωση φασιστών από όλη την Ελλάδα με σκοπό να εμποδίσουν την προσέλευση του κοινού.

- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείουν την πρόσβαση προς το χώρο της εκδήλωσης, αφού όμως είχαν επιτρέψει στα λεωφορεία της Χρυσής Αυγής να περάσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστεί διπλά η πρόσβαση όσων είχαν σχεδιάσει να παρευρεθούν, κάτι που ασφαλώς δεν θα είχε συμβεί αν οι αστυνομικές αρχές είχαν ακούσει τις παραινέσεις μας και είχαν μπλοκάρει τους φασίστες πολύ πριν φτάσουν στο χώρο της εκδήλωσης. Είναι κάτι άλλωστε που αποτελεί πάγια τακτική της αστυνομίας σε ανάλογες εκδηλώσεις και είναι τουλάχιστον περίεργο που αυτή τη φορά ακολουθήθηκε άλλη τακτική.

Τελικώς βέβαια οι θρασύδειλοι νεοναζί αποχώρησαν "επιτυγχάνοντας" να καθυστερήσουν ελαφρώς την εκδήλωση, η οποία και διεξήχθη κανονικά και με απόλυτη επιτυχία, χάρις στην υπομονή και επιμονή των Μακεδόνων που έχουν διαχρονικά αποδείξει ότι δεν πτοούνται από κανενός είδους απειλές και μπλόκα.

Εμείς όμως αναρωτιόμαστε:

- Για πόσο ακόμα μια συντεταγμένη πολιτεία θα ανέχεται και εμμέσως θα υποβοηθά τις ενέργειες μίσους μιας φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης και δεν θα τις καταστέλλει αμείλικτα;
- Ως πότε οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα κλείνουν αυτιά και μάτια σε κατάφωρες παραβάσεις νόμων; Περιμένουν άραγε συμπλοκές με θύματα για να επέμβουν;
- Τι ακριβώς περιμένουν τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου "δημοκρατικού τόξου" για να καταδικάσουν αυτές τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές; Μήπως τελικά στην Ελλάδα του 2018 ο εγκληματικός φασισμός της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να είναι λιγότερο απεχθής από τις εθνικές και γλωσσικές μειονότητες που ταυτίζονται περίπου με το "απόλυτο κακό";

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11 Νοεμβρίου διεξάγεται το Τακτικό Συνέδριο της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο. Ελπίζουμε ότι μετά τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο, οι αστυνομικές αρχές θα επιτρέψουν στους συνέδρους και στους προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να φτάσουν στο χώρο του συνεδρίου αξιοπρεπώς και όχι από τους παρακείμενους αγρούς. Σε διαφορετική περίπτωση και με δεδομένο ότι οι Μακεδόνες θα είναι και πάλι εκεί, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για ότι δυσάρεστο τυχόν συμβεί.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο>>

 

Το πιο πάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στο φ. 536 της Νέας Ανατολής